Şimdi Ara

Toyota Safety Sense

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyota yeni güvenlik donanımlarını yeni nesil araçlarında sunacak.

Yeni avensis, corolla ve auriste sunulacak.

Paket şerit takip asistanı, ön çarpışma engelleyici, tabela uyarı sistemi, oto far yüksekliği gibi donanımlar içeriyor. Güvenlik açısından güzel gelişmeler ama Toyota gibi dünya lideri bir markanın bu tür donanımlara öncülük etmesi gerekir bence.

• Hemen vw aracımı satıp gidip bir efsane kasa corolla alayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rakiplerinde bu donanimlar yillardir var zaten,gec bile kalmis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Rakiplerinde bu donanimlar yillardir var zaten,gec bile kalmis

Geç kaldığına katılıyorum, ilk yorumda da belirttim ama şu an birçok marka model c segment araçda bu donanımlar yok. Corollada auriste sunması geç kalınsa bile önemli bir artı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Geç kaldığına katılıyorum, ilk yorumda da belirttim ama şu an birçok marka model c segment araçda bu donanımlar yok. Corollada auriste sunması geç kalınsa bile önemli bir artı olur.

Nasil yok hocam?

Focus ta 2011 den beri var bunlarin hepsi ve o da C segmenti

• quote:

quote:

quote:

Nasil yok hocam?

Emin misiniz hocam hepsinin olduğuna? Mazda 3 te de var, focusta da olabilir ama yine de birçoğunda hala yok. Ben de zaten birçoğunda yok dedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nasil yok hocam?

Emin misiniz hocam hepsinin olduğuna? Mazda 3 te de var, focusta da olabilir ama yine de birçoğunda hala yok. Ben de zaten birçoğunda yok dedim.

Evet hocam eminim.2011 den beri Focus ta aktif sehir ici guvenlik(oto fren,kaza onleyici diyenlerde var),kor nokta uyari sistemi,serit takip sistemi,seritte kalma yardimcisi,surucu dikkat takip sistemi,otomatik park ve otomatik uzun far yer almakta

Baskalarinda olabilir veya olmayabilir ama bu segmentte hicbir rakibinde yok teziniz yanlis,onu belirtmek istedim.Yani piyasa icin eski,Toyota icin yeni bu durum.C segmenti de dahil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nasil yok hocam?

Evet hocam eminim.2011 den beri Focus ta aktif sehir ici guvenlik(oto fren,kaza onleyici diyenlerde var),kor nokta uyari sistemi,serit takip sistemi,seritte kalma yardimcisi,surucu dikkat takip sistemi,otomatik park ve otomatik uzun far yer almakta

Baskalarinda olabilir veya olmayabilir ama bu segmentte hicbir rakibinde yok teziniz yanlis,onu belirtmek istedim.Yani piyasa icin eski,Toyota icin yeni bu durum.C segmenti de dahil

Hiçbirinde yok demedim zaten, yanlış anlamışsınız. Birçoğunda yok dedim. Onu yazarken mazda da olduğunu biliyordum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nasil yok hocam?

Hiçbirinde yok demedim zaten, yanlış anlamışsınız. Birçoğunda yok dedim. Onu yazarken mazda da olduğunu biliyordum.

O zaman sorun yok

• Bu tür donanımlar genelde en full versiyonda sunuluyor. Umarım opsiyon olarak tüm donanım seviyelerinde alınabilir
  • İngiltere ve diğer bazı ülkelerde Toyota Rav4, Toyota Avensis ve Auris'ten sonra Toyota Yaris için de 'Toyota Safety Sense' güvenlik donanımı standart veya opsiyon olarak satışa sunulmuştur.

Toyota Yaris için kullanılan sistemin bileşenleri şu şekildedir;

- Öndeki araç ile hız farkı 16km/h olmak kaydıyla 16km/h-138km/h hızları arasında çarpışma olasılığında sistem sesli ve görsel olarak uyarı vermektedir. (Forward Collision Warning)

- 'Pre-Crash Brake Assist' bileşeni ise 30km/h-78km/h hız aralığında devreye giriyor. Bu sistemde fren her ihtimale karşı erken dolduruluyor. Yani panik esnasında fren pedalına az basılması halinde bile tam fren gücü uygulanıyor.

- 'Autonomous Emergency Braking' (otomatik acil frenleme) bileşeninde ise 11km/h-78km/h hız aralığında çarpışma olasılığı oluştuğunda sürücü tepki vermezse sistem otomatik olarak fren yapmaktadır.

- 'Lane Departure(şerit takip sistemi) bileşeninde araç şeritten istem dışı çıktığında sürücü sesli ve görsel olarak uyarılır.

- 'High Beam Assist' (uzun far asistanı) bileşeninde gece karşıdan gelen veya önde ilerleyen araç algılanır ve uzun-kısa farlar otomatik olarak sistem tarafından ayarlanır.

Toyota Safety Sense güvenlik donanımı henüz Türkiye'de yoktur. Trajikomik olan ise bayideki en yetkili kişinin bile böyle bir donanımın varlığından haberdar olmamasıdır.

• ne kaynak ve nede bilgi, kahvehane muabbeti konu dışında yapılıyor

• Konuyla ilgili Toyota Türkiye'ye gönderdiğim aşağıdaki mesajıma;

'
    Merhaba,

İngiltere ve diğer bazı ülkelerde Toyota Rav4, Toyota Avensis ve Auris'ten sonra Toyota Yaris için de 'Toyota Safety Sense' güvenlik donanımı sunulmuştur.

Türkiye'de ise bu konuyla ilgili hiç bir gelişmenin olmadığını görüyorum. Bunun sebebinin ise Toyota Türkiye için; para kazanamama endişesi, maliyet artışı kaygısı, bilinçsizlik, bencillik, çıkarcılık vb. olduğunu düşünüyorum.

Oysa ki; 'Toyota Safety Sense' sürücü destek sisteminden para kazanmayın; ama insanların güvenini, sevgisini, saygısını kazanın. 1.000-2.000 liraya bunları kazanmak daha karlı olmaz mıydı?

Hiç bir şey insan hayatından, kazanacağınız saygıdan, sevgiden, güvenden daha değerli değildir.

Toyota Türkiye'yi vizyonsuzluğundan dolayı kınıyorum.

İyi çalışmalar...'

Toyota Türkiye tarafından şu mesaj ile yanıt verildi;

'Toyota marka araçların Türkiye distribütörü olarak, ülkemizde satışı gerçekleştirilen araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini vermekteyiz. Araçlar, Toyota Motor Corporation tarafından belirlenen ve bizlere bildirilen dizaynları/donanımları ile tarafımıza sevk edilmektedir.Distribütör firma olarak araçların dizaynı veya donanım seviyelerinde değişiklik yapmamız maalesef mümkün değildir.'

Toyota Motor Corporation (TMC) diğer ülkelerde 'Toyota Safety Sence' (TSS) donanımını standart veya opsiyon yapıyor ama Türkiye'de neden bir çok donanım eksik oluyor? Bu sorunun yanıtı akıllara farklı farklı düşünceler getirir...

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ne kaynak ve nede bilgi, kahvehane muabbeti konu dışında yapılıyor

Ufuk Bey, kahvehane muhabbeti yapmıyorum, bilakis bilgi veriyorum.

Kaynak:http://blog.toyota.co.uk/toyota-safety-sense-features-introduced-for-aygo-and-yaris

Okuyup bilgi edinebilirsiniz.

• Safery sende çok güzel özellikler inşallah bir an önce makyajlı corollaya gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Konuyla ilgili Toyota Türkiye'ye gönderdiğim aşağıdaki mesajıma;

'
    Merhaba,

İngiltere ve diğer bazı ülkelerde Toyota Rav4, Toyota Avensis ve Auris'ten sonra Toyota Yaris için de 'Toyota Safety Sense' güvenlik donanımı sunulmuştur.

Türkiye'de ise bu konuyla ilgili hiç bir gelişmenin olmadığını görüyorum. Bunun sebebinin ise Toyota Türkiye için; para kazanamama endişesi, maliyet artışı kaygısı, bilinçsizlik, bencillik, çıkarcılık vb. olduğunu düşünüyorum.

Oysa ki; 'Toyota Safety Sense' sürücü destek sisteminden para kazanmayın; ama insanların güvenini, sevgisini, saygısını kazanın. 1.000-2.000 liraya bunları kazanmak daha karlı olmaz mıydı?

Hiç bir şey insan hayatından, kazanacağınız saygıdan, sevgiden, güvenden daha değerli değildir.

Toyota Türkiye'yi vizyonsuzluğundan dolayı kınıyorum.

İyi çalışmalar...'

Toyota Türkiye tarafından şu mesaj ile yanıt verildi;

'Toyota marka araçların Türkiye distribütörü olarak, ülkemizde satışı gerçekleştirilen araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini vermekteyiz. Araçlar, Toyota Motor Corporation tarafından belirlenen ve bizlere bildirilen dizaynları/donanımları ile tarafımıza sevk edilmektedir.Distribütör firma olarak araçların dizaynı veya donanım seviyelerinde değişiklik yapmamız maalesef mümkün değildir.'

Toyota Motor Corporation (TMC) diğer ülkelerde 'Toyota Safety Sence' (TSS) donanımını standart veya opsiyon yapıyor ama Türkiye'de neden bir çok donanım eksik oluyor? Bu sorunun yanıtı akıllara farklı farklı düşünceler getirir...

Polo yıllarca neden 2 hava yastığı ile geldiyse, Toyota da aynı mantıkla güvenlik paketlerinden kısar. Tamamen duygusal sebepler.

• quote:

Orijinalden alıntı: beratgazi

Hemen vw aracımı satıp gidip bir efsane kasa corolla alayim

dsg ise zor satarsın hemen
  • Yeni avensisle bile getirmediler, corollaya hiç getirmezler. Bizim insanımızın değeri bu kadar.
  • Ben zannetmiyorum ki Toyota veya VW, Türkiye'ye eksik donanımlı araç göndermek istesin. Neden kendi itibarını zedelesin?

Fakat Türkiye'deki distribütörler yüzünden bu durumdan araç üreticileri de gayet memnundur.

Distribütörler başta, hepimizin bilgili, iradeli ve vizyon sahibi olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 21 Ağustos 2015; 17:15:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ne kaynak ve nede bilgi, kahvehane muabbeti konu dışında yapılıyor

Ufuk Bey, kahvehane muhabbeti yapmıyorum, bilakis bilgi veriyorum.

Kaynak:http://blog.toyota.co.uk/toyota-safety-sense-features-introduced-for-aygo-and-yaris

Okuyup bilgi edinebilirsiniz.

mesajım size değildi,kaynak göstermeden kulaktan duyma laflarla konu açanları kastetmiştim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.