evet arkadaşlar, Toyota multimode vitesli 2007 model ve öncesi araçları Multimode vites sisteminin ücretsiz check edilmesi için servislere çağırıyor. Toyota müşteri hizmetleri tarafından aranan oldu mu? Ben servisi arayıp şasi numarası vererek gitmem gerektiğini öğrendim. Size tavsiyem yukarıdaki kriterde aracı olanlar servislerini arayıp randevu alsınlar
Geçenlerde başka bir forumda kalibrasyon için giden birinin aracına yeni yazılım yüklendiği ve daha önceki kalibrasyonlara göre çok fark ettiği yazıyordu.
Ben de Cumartesi günü gitmeyi düşünüyorum.
Servisle görüşmemle program atmanın haricinde parça değişimi için çağırıyorlarmış. ECU, Baskı Balata gibi
yeni yazılım yükleyebilirler de 2007 model ve öncesi araçalrın baskı balatasını nasıl değiştirecekler anlamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: bucegu60
yeni yazılım yükleyebilirler de 2007 model ve öncesi araçalrın baskı balatasını nasıl değiştirecekler anlamadım.
garantiden değiştireceklerdir...
Eğer sorunlu bir parça varsa değiştirilir ancak bu baskı balata değildir bence, öyle olsa aynı balataya sahip manuel araçları da çağırırlardı. Tahminim yazılımla birlikte balata harici başka bir parça değişebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: rahan35
Eğer sorunlu bir parça varsa değiştirilir ancak bu baskı balata değildir bence, öyle olsa aynı balataya sahip manuel araçları da çağırırlardı. Tahminim yazılımla birlikte balata harici başka bir parça değişebilir.
karşı komşumda 2006 dizel mm corolla var, garantinin bitmesine 15 gün kala bütün mm şanzıman kutusu elden geçti, baskı balata değişti... sorun baskı balata değil... mm şanzıman kutusu ve yazılımı idi...
Biz Toyota olarak M/M viteslerde bir problem gördük. İleride kullanıcılarımızı mağdur etmemek için 31/12'ye kadar servislerimize davet ediyoruz. Araçların M/M vites sistemi komple kontrol edilecek değişmesi gereken parçalar varsa ücretsiz olarak değiştirilecektir, derler, bilgilerinize
Aferin Toyota'ya Şöyle 1-2 sene sonra bizimkilerde de bir hata görse de elden geçirse hiç fena olmaz
Sadece çok satmakla büyük olunmuyor
aramızda çağırılan ve parça değişikliği yapılan araç sahpleri varmı
2007 ve öncesi araçların garantisi bitmiş olanlarda ücretsiz onarılacaksa takdir etmek lazım. Örnek 2006 model 3 yıl garantili aracın garanti süresi bittiğinde de onaracaksa çok iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: lostlucky
ben çağrıldım yarın gidicem bakalım ne olacak???
quote:
Orijinalden alıntı: ak_onair
quote:
Orijinalden alıntı: lostlucky
ben çağrıldım yarın gidicem bakalım ne olacak???
araca yapılan müdaheleleri bizimle paylaşırsanız seviniriz
erdemli toyota..
hadi hayırlısı..
bugün ankara reisi aradım. benim arabam 2006 toyota yaris mm dizel dedim internette bu konu hakkındaki bilgileri sordum. servisin cevabı ise suydu. sase numarasına göre toyota çağırıyor. bana nasıl ulaşacaksınız dedim ikinci elden aldım dediğimde ise. ulaşırlar dedi merak etmeyin dedi... sizce bana ulaşırlar mı?? ne yapma mı önerirsiniz?? tesekkürler
Toyota Sakarya ve Kocaeli servislerini aradım böyle birşey varmış diye, bizim öyle birşeyden haberimiz yok dediler.
bende bugün 02123540354 ü aradım. Adımı, tel no, plaka, şasi no bıraktım. 1 saat sonra bana döndüler.
Geçmiş aylarda böyle bir çağırma olmuş. Müşteri Hizmetleri benim araca bu işlem yapıldığını söyledi.
Tam ne olduğunu öğrenmek için servisi aradım öğrendim. Benimkinin de M/M ecusu değişmiş. Yeni Haberim oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: hakbul30
Toyota Sakarya ve Kocaeli servislerini aradım böyle birşey varmış diye, bizim öyle birşeyden haberimiz yok dediler.
quote:
Orijinalden alıntı: kujo
bugün ankara reisi aradım. benim arabam 2006 toyota yaris mm dizel dedim internette bu konu hakkındaki bilgileri sordum. servisin cevabı ise suydu. sase numarasına göre toyota çağırıyor. bana nasıl ulaşacaksınız dedim ikinci elden aldım dediğimde ise. ulaşırlar dedi merak etmeyin dedi... sizce bana ulaşırlar mı?? ne yapma mı önerirsiniz?? tesekkürler
bugün sabah aracımı bırakıp öğleden sonra teslim aldım. öncelikle şunu belirteyim benim M/M vites sisteminden herhangi bir şikayetim yoktu. sadece 1'den 2'ye geçişlerle 2'den 1'e düşüşlerde bazen sistem tak diye ses yapıyordu. onun haricinde bir sıkıntım yoktu.
gelelim değişen parçalara ve bedellerine ;
1- mmt aktuator + balata seti 428,13 2- debriyaj aktuator kiti - 89,76 3- debriyaj baskı balata set - 257,69 4- kıt non reusable - 8,16 5- kıt egzoz boru - 33,49 6- sanzıman yağ sent 75w90 1lt - 23,01 7- sanzıman yağ tapa - 1,57 8- gres yağı - 6,38 9- gres yağı - 8,98 toplam - 857,17 kdv - 154,29 gen. toplam - 1.011,46
uyukarıdaki parçaların değişimi sonrası hem sistem daha stabil ve serileşti hemde daha önceki şikayetlerim 1'den 2'ye geçişlerdeki ses sorunu ortadan kalktı.
Malının sonuna kadar arkasında olduğu ve bizi mağdur etmediği için teşekkürler TOYOTA.