Şimdi Ara

Opel Corsa 2024 Yokuş Geri Kaçırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda anneme 2024 model Opel Corsa aldık. Bir tuşa basıp ayarını mı bozdum bilmiyorum ama ufak eğimde araç geri kaçırıyor.

Rampaya tam çıkınca yine tutuyor ama elimin bastığı yerde ayağımı frenden çekince geri kaçırıyor.

Otoparkta ufak bir rampa var, orada videoya aldım. Rampanın başladığı yerde ayağımı frenden çekersem videodaki gibi oluyor.

Bir ayarı mı var normali mi bu? Benim seat aracımda böyle bir şey olmuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Auto hold kapatmış olabilirmisiniz genelde park freninin yanında olur

• Tork konvertörlü olduğu için frenden ayağı çekince aracın ileri doğru hareket etmesi gerekiyor. Düz yolda durduğunuzda ayağınızı frenden çekince araç ileri gidiyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ttfvol kullanıcısına yanıt
    O vitesin yanindaki auto hold baska bir sey, isiklarda filan dururken frene basmayin uzun sureli diye yapilmis bir sistem.

Bu hill.holder

• Prfssr kullanıcısına yanıt
    Aracta hill.holder oldugunu varsayiyorum bunun tork konvertoru.ile alakasi yok arka frenlere kumanda eden bir sistem ve siz tam olarak frene bastiginizda bir sure siz gaza basana kadar arabayi sabit tutmasi lazim.

Sizin durumunuzda ya gaza gec basiyorsunuz yada bir problem var geri kacirmamasi lazim

• Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Evet ediyor hocam.

• Araç otomatik mi? Manuelse eğimin az olduğu yerlerde kaydırması normal her eğimde tutmayabilir yokuş kalkış desteği.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba bu araçlarda Auto hold yok. Yokuş kalkış desteği var. Önceki aracımdan da (2013 Kia Ceed) tecrübeyle alışkanlık kazandıktan sonra yokuşta kayma derdi olmuyor. Bu durumlarda araç durduktan sonra frene baskıyı bir miktar artırmanız gerekiyor.

• Rampa sistemin devreye girmesi için yetersiz olabilir.

Stop-start sistemi de bazen yokuş kalkışı saçmalatabiliyor. Stop/startı kapatıp deneyin bir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 12 Mayıs 2025; 21:9:41 >
  • Videoyu dışardan çektirin

O kadar küçük bir rampada sistem devreye girmiyor olabilir

Daha dik bir yer bulun

Frene baskıyı bir miktar kuvvetli yapın

Aracı durdurun

Pedalı bırakıp çok geç olmayacak bir anda gaza dokunun

Yokuşta aracı tutup tutmadığını anlayabilirsiniz hocam

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.