Şimdi Ara

Toyota-LPG-Garanti Üçlüsü Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toyota LPG üçlüsü hakkında konuşulmuş.Garantiyi bozar mı? Bozmaz mı? denmişti.Bence de Toyota Türkiye'ye bu hususta mail attım.Cevabı geldi.Onu da burada paylaşıyorum:

Benzinli motorlar sadece benzin ile çalışmak üzere dizayn edilmişlerdir. LPG'nin tutuşma sıcaklığı, yanma hızı ve alevin yayılma karakteri benzine göre farklı olduğundan doğal olarak motor veriminde düşmeye neden olmaktadır. Yine bu nedenlerden dolayı yanma sonucunda emme manifolduna doğru ters basınç neticesinde emme sisteminde probleme neden olabilir. Bu tür modifikasyonlardan dolayı meydana gelecek arızalar ise garanti kapsamında değerlendirilmemektedir.

Sonuç: Araç tamamen garantiden çıkmıyor.Ama LPG kaynaklı oluşan sorunlarla ilgili garanti kapsamında işlem yapılmıyor.

• bilgilendirme için teşekkürler.

Bayiden bayiye de durum değişiyor.

LPG Kitini kendileri takarsa garantiyi bozmayabiliyorlar. (kendi söyledikleri ) Kimi LPG li aracı servise almazken diğeri garantiyi bozmayıp bakımlarını yapmaya devam ediyor.

Toyota türkiye kağıt üzerinde yazanı söylüyor. Bayiler kafasına göre...
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Bence geçen tartışması çımıştı zaten o nedenle attım.Bayiler çoğu konuda yalan söylüyor.
  • şehrinde ki bayii nin bu konuda ki duruşu nedir önce onu öğren ayrıca toyota LPG kiti seçmez ne istersen bağlayabilirsin hepsinde diğer araçlardan çok daha iyi performans verir
    ***ancak zamanında FSİ motorlar için birçok kişi LPG olmaz diye diretirken ben birkaç kez takılabilir firmanın görüşüne bakmak gerek demiştim. Golf 6 sahibi bir arkadaşım taktırdığı için vw garanti dışı bıraktı aracı Alman Golf forumlarını incelerken aradığımız bilgiye ulaştık LPG yi takan kişiye vw şartlarını açıklayıp kiti başkaa markayla değiştirdik daha sonra vw mail attık aaracımız şu şase numaralı olup şu marka kit kullanılmış ve garanti dışı gösterilmiştir diye vw bayii ye telefon açtı garanti kapsamındadır diye işi çözdük LPG aracı garanti dışı bırakamaz/bırakmamalı
  • Hussein Genghis kullanıcısına yanıt
    Alıcı değilim hocam.Forumda tartışılmıştı.Bende hem merakımdan hem de forumdakiler bilgilensin diye Toyota'ya mail attım.Ama yine de mesajınız için teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.