Şimdi Ara

fiat marea arızaları ve çözümleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
43.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar marea 2004 liberty alanı 2 ay oldu aldığım güne lanet olsun dedirtti. bütün kronik problemleri üst üste yaşadım. aldığım ilk gün rolanti dalgalanması problemi hemen sanayi teşhis boğaz kelebeği rolanti sensörü arızası tedavi boğaz temizlenecek 30 tl iyi dedim .sonuç olmadı eee boğaz kelebeği değişecek fiyat 350 tl işçilik bilmiyorum. hemen araştırmaya başladım ve o zamana kadar böyle zengin bir paylaşımı olan forum hiç görmedim hemen GOOGLE başvur. sonuç beyinden rolanti müşürüne siyah kablo olurmu olur sonuç mükemmel.mutlaka yapın lehim şart.malzeme 50 cm kablo +lehim +elektrik bandı fiyatı hepsi bende vardı. arkasından su eksiltiyor ara ara yok sonra problem kronik marea problemi klorifer peteği şöfer tarafının paspasın altına kağıt havlu koyun kesin teşhis tedavi 80 tl jedaus marka petek 80 tl 2 tana orik(lastik çonta) 20 tl en iyisi 50 tl işcilik toplam 150 tl. işciliği çok kolaymış 50 tl çok hakkı bana göre 30 tl .tamam bitti derken saı arıza lambası tekleme 3 silindir çalışması bobin 1 arızası eee usta bujiler+buji kabloları+bobin değişecek yine bir araştırma forumda beyin arkadaşın biri resimli anlatmış. hemen operasyon lehim tazeleme sonuç mükemmel.sonra hararet göstergesi sorunu çözüm aküden takviye şase sonuç olumsuz. şimdi gösterge panelini sökecem paylaşırım.kronik problemler çözüldü mutluyum sizde korkmayın biraz cesaret. fotoları paylaşırım.ilgilenen olursa.







  • senden bir an önce cevap ve resimleri bekliyoruz bendede aynı sorun var
  • bugün gösterge paneli söküldü paneldeki şase bulundu oraya bir lehim kablo sigortanın orada gövdeye lase verildi sonuç olumlu.yanlız bendeki sorun farları açınca hararet göstergesi yükseliyordu şase probloemi halloldu.
  • şimdilik başka problem kalmadı. sadece kronik abs kaldı o olursa yaparız.
  • ABS nin ne sorunu var?
  • 2001 Marea ELX'im vardı otomatik olmasına rağmen hiç bir problem yaşamamıştım şaşırdım şimdi okuyunca.
  • Mareasında rölanti dalgalanması olan arkadaşlarım , sakın arabanıza yok ordan şuraya kablo çekicem sora şuradan buraya lehim yapıcam sorun çözülecek diyen ve kendini usta zannedenlerden uzak durun. Bir işe. Yaramaz . Para kaybı zaman kaybı. Benim başımdan da geçti . Hem rolanti dalgalanması vardı, hem de kendine kendine gaz veriyordu araba. Kelebek boğazını değiştirdim yine yaptı. Izmirde bir alfacı var birşey bildiklerini zannediyorlar. Hepsini denedim sonuç alamadım. En son iyi bir elektronikçiye gittim ve beyinde arıza tespit ettiler. Daha önce gereksiz çekilen bün kabloları söktüler attılar. Herşeyi orijinaline döndürdüler. Beyindeki arızayı tamir ettiler. O yüzden ilk baktıracağınız yer beyin olsun. Ve sadece marealarda olmuyor bu beyin arızası izmirde elektronikçi de resmen kuyruk vardı . Volvo, opel, ne ararsan vardıı. Siz siz olun saçma şeylerle uğraşmayın . Izmirde de olan arkadaşlara Buca sanayide çavuşoğlu elektroniği tavsiye ederim. 600 tl paramı aldılar ama helal olsun. Hiç bir problemim kalmadı..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostum bende de 97 marea var. Aracta rolanti bozuklugu yok ama yavaslarken veya bosa attigimda arac stop ediyor. Cavusogluna gidip beynine yazilim vs. İle sorun cozulur mu sence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR 2000 MODEL MAREA'M VAR.ARACIM ISININCA BENZİNDE VE LPG'DE GAZ YEMİYOR.ISI SENSÖRÜ LAMBDA SENSÖRÜ DEĞİŞTİRDİM YİNEDE SORUN ÇÖZÜLMEDİ.AYRICA 1LT BENZİNLE 3-4 KM YOL GİDİYOR.BU İKİNCİ MAREA'M DAHA ÖNCE HİÇ SORUN YAŞAMAMIŞTIM AMA BU BENİ ÇOK YORDU.
    ABS ARA ARA YANIYOR,GAZ YEMİYOR,ÇOK AŞIRI BENZİN TÜKETİYOR.
    KOCA MERSİN'DE BİLGİSAYARA BAĞLAYACAK YER YOK.
    YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM...
  • Bende 2005 model Fiat Maria aracım var aracımda sarı ışık yanmak da aracımda tekleme oluyor ve Ben Bu arızayı Yozgat'ta hiçbir ustaya yaptıramadım daha doğrusu çözemedi bana yardımcı olur musunuz sizin başınıza da böyle bir arıza geldi mi teşekkür ederim iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat6676 M kullanıcısına yanıt
    ankara şaşmazda emci oto var, fiat marea brava yani fiatın tüm araçlarına bakıyorlar ben memnun kaldım.
  • Arkadaslar 2005 118bnde arac aldim lakin yataktan ses gelio hafig

     fiat marea arızaları ve çözümleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese kolay gelsin. Ben yaklaşık 1 yıl önce 96 model bir marea aldım. 2.el tabi, doğal olarak bir takım masraflarımız oldu. Yaptırdık geçti derken son 2 aydır özellikle havaların sıcak, sıcak derken 18 derece bile bizim arabaya sıcak geliyor, Olduğunda viteslere geçme problemi yaşıyorum. Bir de marşta kaçırıyor mu denir kaydırıyor mu denir bilemem ama cırtlak bir ses çıkarıp marşı almıyor bazen. Tamirciye götürdüm. Bana şanzıman 2 yerden yağ kaçırıyor, marşa bakarız deyip bir de fıt fıt bir ses çıkarıp hararet olmamasına rağmen bazen fan devreye girdiği için fana Bakmaya 1500-2000tl fiyat verdi. Birkaç gün de araba onda kalacakmış. İçime sinmedi. Ama eski arabalara bakmaktan utanmayan, kazıklamaya çalışmayan iyi bir usta bulmaya çalışıyorum. Sizin görüşleriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • termostatı yeni değiştirdim.araba çalıştığı zaman taşıma kabında su kalmıyor. motoru istop ediyorum .taşıma kabının kapağını açınca su tekrar dan aynı seviyeye geliyor .birde hararet yükseliyor.sebebi ne olabilir .bir bilgisi olna varmı ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammetay02023 -- 30 Mart 2020; 23:50:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.