Şimdi Ara

Toyota hybrid taxi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

iyi günler.Bulgaristanın Sofia şehrinde bulundum geçtiğimiz aylarda.Taxicinin anlattığına göre 20 tane varmış şehirde.Önümüzdeki aylarda 300-400 tane daha olacakmış.
    Aracın gidişi çok güzel çok sessizdi.Yakıtını sorduğumda düz yolda şarjdan yiyor.Yokuş inerken şarj ediyor.Yokuş çıkarkende benzinden yiyor dedi.Şehir içi ortalama 3-4 litre
    benzin tükettiklerini öğrendim.İçi biraz değişikti benim kanaatim iç dizaynın taksi olmaya müsayit olmamasıdır.

Not:Bulgaristanda taxiler özel şirketlere aittir hepsini tarifesi farklıdır.Genel olarak birbirlerine yakındır bu araçta taksimetre açılış ücreti 0.60 leva dakikada 0.18 leva km de 0.60 leva tarife vardı.Hesaplamak isteyen varsa kur Bulgaristanda sabit 1 euro=1.96 leva yapıyor.Aynı zamanda son hatırladığım kadarıyla benzin 2.80 , lpg 1.20, dizel ise 3.20 levaydı.

• Avrupa satışları bu sene %10 civarı düşmesine rağmen toyota satışları %20 civarında artmış bu sene. Herhalde hibrit sayesindedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Avrupa satışları bu sene %10 civarı düşmesine rağmen toyota satışları %20 civarında artmış bu sene. Herhalde hibrit sayesindedir.

Hocam aslına bakarsanız Bulgaristanın o satış yüzdesine konması anlamsız.Çünkü gelen tüm araçlar Almanya yada İngiltereden miyadı bitmiş tarzda geliyordur.Benim arkadaşım Hollandada mazda 323sw getirmişti 500 Euroya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Avrupa satışları bu sene %10 civarı düşmesine rağmen toyota satışları %20 civarında artmış bu sene. Herhalde hibrit sayesindedir.

Hocam aslına bakarsanız Bulgaristanın o satış yüzdesine konması anlamsız.Çünkü gelen tüm araçlar Almanya yada İngiltereden miyadı bitmiş tarzda geliyordur.Benim arkadaşım Hollandada mazda 323sw getirmişti 500 Euroya.

Sıfır olmayan araçlar o listeye dahil değildir muhtemelen. Dahil olsa bile bulgaristan satışları avrupanın %1 i bile etmez. Toyotanın satışları genel olarak çok arttı. Hibrit sayesinde.
  • Firmalar Bayağı geliştirmiş Kırcaalide En Ucuz Tiko taksilerdir :) Daewo ticolar ile en ucuz taşımacılık yapılır Elit vs gibi firmalar var ama tico candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Firmalar Bayağı geliştirmiş Kırcaalide En Ucuz Tiko taksilerdir :) Daewo ticolar ile en ucuz taşımacılık yapılır Elit vs gibi firmalar var ama tico candır

ticolarda 50 ct açıyor 14ct dk da kmde 60 ct alıyor çokta fark yok aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Firmalar Bayağı geliştirmiş Kırcaalide En Ucuz Tiko taksilerdir :) Daewo ticolar ile en ucuz taşımacılık yapılır Elit vs gibi firmalar var ama tico candır

ticolarda 50 ct açıyor 14ct dk da kmde 60 ct alıyor çokta fark yok aslında.

Kırcaalide biraz farklı :) liste fiyatı vardır köy köy uzaklık yakınlık mesela otogardan bizim köye 2.5 leva gibi bi ücrete gidiyoruz taksi ile tico taxi ile

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Honda HRV e-hybrid
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben sofyada yaşıyorum soruları alayım :)

http://greentaxi.bg/joomla/index.php/bg/

ayrıca fiyatlarında hata var hocam

An itibariyle Luk Oil Fiyatları

A95 Benzin : 2.53
    A98 Benzin: 2.64
    Dizel : 2.61
    Tır garajında mazot : 1 euro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanke -- 16 Kasım 2012; 1:46:11 >
  • Benzin 2.80, dizel ise 3.20 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinss -- 16 Kasım 2012; 1:44:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinss

Benzin 2.80, dizel ise 3.20 mi?

büyük ihtimal yanlış hatırlıyor hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: shanke

quote:

Bence de

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shanke

quote:

Bence de

tam net hatırlamıyorum 0.30 leva farklar olabilir daha fazla olamaz.İma ettiğiniz dizelse dizel daha pahalı.

• Mazotun benzinden daha pahalı olmasını kastediyordum evet

• Rom OMV Luk 3 firmadan 2,61 62 aralığında aldım tüm yaz boyunca Benzini Hiç hatırlamıyorum Oradaki aracım malesef dizel
  • quote:

Mazotun benzinden daha pahalı olmasını kastediyordum evet

bence mazotun daha pahalı olması daha anlamlı.Sonuçta mazotun karbon gazı salınımı daha fazla.Tüp 1.20 civarı olması lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.