|
Toyota’dan dikkat çeken açıklama: Ürün gamı küçülebilir
-
-
Hidrojen inadınız olmasaydı, o bütçe ile teslanın yapamadıklarını bile yapardınız.
-
herkesin yaptığını değil kimsenin başaramadığını başaranlar tarihe damga vurur. elektrikli araç yapmak hibrit araç yapmaya göre çocuk oyuncağı. ben hidrojenin geleceğin yakıtı olduğunu düşünenlerdenim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 19 Haziran 2026; 14:19:52 >
-
Hocam o japon devlet politikası, şirketlere bu konuya yönelin demiş zamanında
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hidrojen temiz bir yakıt kesinlikle dizel ve benzinli gibi artık çağ dışı kalmış yakıtların yerini almalı.
Ama hidrojenin handikapları çözülmesi çok zor. Hidrojenli araçların önündeki en büyük engel, dolum istasyonlarının (hidrojen istasyonları) son derece yetersiz olmasıdır. Elektrikli araçlar evde bile şarj edilebilirken ve dünya genelinde milyonlarca şarj noktası bulunurken, hidrojen dolum istasyonu inşa etmek hem çok maliyetlidir hem de lojistik açıdan zordur. Bu durum, hidrojenli araçların kullanım alanını oldukça kısıtlamaktadır.
Elektirikli araçlarda verimlilik; enerjinin yaklaşık %75-80'i doğrudan aracı hareket ettirmek için tekerleklere ulaşır. Ama hidrojenli bir aracı yürütmek için, elektrikli bir araca kıyasla yaklaşık 2-3 kat daha fazla elektrik harcanması gerekir.(%30-38)
Araç üretim maliyeti ve yakıt maliyeti fazladır.
Binek araçlarının yaşam alanı kötüdür. Mesela 5m Toyota Mirai ne bagajı var (300lt) ne arka yaşam alanı var. Devasa hidrojen tanklarına rağmen menzil ne 650km.
Hidrojen teknolojisi binek otomobiller için (büyük oranda bataryalı elektrikli araçların gerisinde kaldığı için) şu an çok avantajlı görünmese de, uzun menzil ve hızlı dolum ihtiyacı olan ağır vasıtalarda (tırlar, otobüsler, gemiler ve trenler) gelecekte çok daha kritik bir rol oynayabilir.
_____________________________
-
Toyota, Sony daha bir sürü markalar yahudinin bile olsa abi adamlar yapıyor ya, Allahsızlar falan ama yiğidi öldür ama hakkını ver.
_____________________________ -
Toyota ve Honda nın sonu Nokia gibi olacak o salaklar da Symbian işletim sisteminden vazgeçmediler ve battılar...
_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X




Yeni Kayıt

Konudaki Resimler








