Şimdi Ara

TOyota corolla Sol veya Honda vtec 200-2006 arası tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar şu günlerde araç alma peşindeyim 30bin lira bütçem var 2 tercihim var 1. tercih TOyota corolla 1,6 Sol modeli 2. tercih Honda civic 1,6 vtec ler corolla da 2004 100bin km hiç boya darbe yok 30bin tl diyorlar yüksek buluyorum tek nedeni sanırım boyası kazası değişeni yok yüksek olmasının nedeni honda var birde onda 29bin lira diyorlar 70binde ön tampon değişik arka tampon boyalı 2005 model kazası felan yok tüpte takılı değil siz ne diyorsunuz bu fiyatlara hangisi tercih edersiniz birde bunların dışında bana önerebileceğiniz bir araç varmı sedan tip dşüünüyorum Teşekkürler...

SE Xperia™ Neo
  • Her ikiside alınır sorunsuzca hizmet eder.
    Civic ES ise önceliğin olsun. LS ise Corolla Sol düşünün.
    Ama bahsettiğin fiyatlar yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgzgn

Her ikiside alınır sorunsuzca hizmet eder.

Civic için öncelik nedeninizi ogrenebilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: GokhanAtas

quote:

Her ikiside alınır sorunsuzca hizmet eder.

Civic için öncelik nedeninizi ogrenebilirmiyim

2004 LS kullandım. Bir dönemde kısa süreli 2005 Sol kullanmıştım.

Öncelikle Civic ES LS ye göre daha doludur.
    LS de 2 Havayastığı, ABS, 4 cam otomatik,EPS (ESP değil), Manuel Klima vs.
    ES de 4 Havayastığı, Sunroof , Yarı oto klima ve Alaşım jant vardır extra olarak.

Civic Corollaya göre daha seridir ve piyasası daha iyidir. Alçak olduğundan yüksek hızlarda güven verir. Corollada olsa Civicte olsa memnun kalırsınız ama Civic daha şık ve seri bir araçtır. Kişisel tercihim ben olsam Civic alırdım. Her ikiside sorunsuz araçtır. Ama sizin bahsettiğiniz corolla makyajsız olanı sanırım. Makyajlı civic daha şık olur. Her ikiside hem yol hemde motor sesini yeterince içeri alır.

Corolla Sol Civic LS ye göre daha doludur.
    Ayrıca otomatik düşünürseniz Civic daha mantıklıdır.

Ama bahsettiğiniz fiyatlar yüksek. 30000TL yüksek bi fiyat bu araçlar için.
    şimdiden hayırlı olsun...

• otomatik hiç tercihim değildir düüşünmüyorum şimdilik zaten beklemede kalıyoruz araştırma yapıyoruz çünkü fiyatlar şuan çok yüksek 2005 civic ls 29 bin diyorlar tüp takılı değil 70 binde araç fiyat olarak ne diyorsunuz uygun mu sizce 29 bin
    29000 TL bence aşırı yüksek. O araçların ederi bana göre 25-26yı geçmemeli. Birde bahsettiğiniz araç LS yani dolusu değil ve LPG yok. Km Honda için problem değil. Yeterki bakımları zamanındq yapılsın.

• Toyota corolla sol derim.O yıllar arasındaki civic modellerinden üstün malesef.Hem donanım olarak hem görünüş olarak(kişiden kişiye değişir) hem motor olarak(performans olarak yakınlar ama corollada vvt-i oluşu iyidir.Sorun çıkarmaz) vs. İkinci eldede çok iyidir.Ama civicte güzel araçtır fakat alınacaksa 2007 model ve üstü civic alınmalıdır.Dediğiniz senede üretilen civicin cazip bir yönü yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-323E4D72D -- 30 Eylül 2013; 12:55:50 >

Orijinalden alıntı: CakirAkinSen

Toyota corolla sol derim.O yıllar arasındaki civic modellerinden üstün malesef.Hem donanım olarak hem görünüş olarak(kişiden kişiye değişir) hem motor olarak(performans olarak yakınlar ama corollada vvt-i oluşu iyidir.Sorun çıkarmaz) vs. İkinci eldede çok iyidir.Ama civicte güzel araçtır fakat alınacaksa 2007 model ve üstü civic alınmalıdır.Dediğiniz senede üretilen civicin cazip bir yönü yok malesef.

Corolla Sol ile Civic ES arasında bariz donanım farkı yoktur. En basiti Corolla Sol da ben Sunroof görmedim şimdiye kadar.

Civic ES te 4 Havayastığı,ABS,EPS (ESP değil),yarı oto klima ,4 cam otomatik,Sunroof,Alaşım Jant,Sis farı Elektrikli Ayna,CD player, Deri direksiyon vs. standarttır.
    Corolla SOL un donanım olarak üstün tarafı yoktur eksiği vardır.
    Görünüş kişiye göre değişir bana göre Civic daha şık.
    Motor olarak Corolla da VVT-İ var evet ama Civicte benzer VTEC motor vardır.
    Her iki araçta sorunsuzdur.
    Performans olarak yakında olsa Civic daha ataktır.
    İkinci elde her ikisininde piyasası vardır. (Ben 2004 LS 139000Km deki 2 parça boyalı aracımı 2 günde sattıysam daha temiz olanları her türlü satılır.Aynı şekilde Corollada her türlü satılır)
    Her ikiside yol ve motor sesini yeterince alır.

Ama şu bi gerçek her iki aracında bahsedilen kasalarına 30000 TL verilmez.Aşırı yüksek. Olması gereken Max. 25-26 olmalı bence.

Alternatif olarak 30000 TL seviyesine 2009-2010 Lancer ve Mazda 3 düşünülebilir. Her ikiside kalite olarak Civic ve Corollayı aratmaz sadece piyasası yoktur. Aksine yüksek model alınabilir.

• quote:

quote:

Toyota corolla sol derim.O yıllar arasındaki civic modellerinden üstün malesef.Hem donanım olarak hem görünüş olarak(kişiden kişiye değişir) hem motor olarak(performans olarak yakınlar ama corollada vvt-i oluşu iyidir.Sorun çıkarmaz) vs. İkinci eldede çok iyidir.Ama civicte güzel araçtır fakat alınacaksa 2007 model ve üstü civic alınmalıdır.Dediğiniz senede üretilen civicin cazip bir yönü yok malesef.

Corolla Sol ile Civic ES arasında bariz donanım farkı yoktur. En basiti Corolla Sol da ben Sunroof görmedim şimdiye kadar.

Civic ES te 4 Havayastığı,ABS,EPS (ESP değil),yarı oto klima ,4 cam otomatik,Sunroof,Alaşım Jant,Sis farı Elektrikli Ayna,CD player, Deri direksiyon vs. standarttır.
    İkinci elde her ikisininde piyasası vardır. (Ben 2004 LS 139000Km deki 2 parça boyalı aracımı 2 günde sattıysam daha temiz olanları her türlü satılır.Aynı şekilde Corollada her türlü satılır)

Ama şu bi gerçek her iki aracında bahsedilen kasalarına 30000 TL verilmez.Aşırı yüksek. Olması gereken Max. 25-26 olmalı bence.

Alternatif olarak 30000 TL seviyesine 2009-2010 Lancer ve Mazda 3 düşünülebilir. Her ikiside kalite olarak Civic ve Corollayı aratmaz sadece piyasası yoktur. Aksine yüksek model alınabilir.

Corolla solda dijital klima ve 8 hava yastığı vardır. Ayrıca 4 camda 2 kademeli otomatiktir. Hatta galiba otomatik olanların bazılarında cruise control ve sunroof da bulunmaktadır.
    Corollanın motoru daha gürültülü çalışır o yüzden motor sesi civice göre daha fazladır. Ama bence civic daha fazla yol sesi alıyor. Yere yakın olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Civic de arkada şaft tüneli yoktur ayrıca. Ama bence corollanın arka koltukları daha rahat.
    Corollanın motoru alt devirlerde biraz daha canlı civice göre. Civic ise üst devirlerde daha iyi ivmelenme gösteriyor. Sanırım corollanın 0-100ü 10.2 sn civic es'in 9.8sn ls'nin de 9.2 sn'ydi. Corollanın 1145kg olduğunu biliyorum ama civicin ağırlığını bilmiyorum. Fark bundan da kaynaklanıyor olabilir.
    Size aynen katılıyorum fiyat konusunda. 30binin üzerine 3-5 daha koyulup 2010 civic veya corolla alınabilir.

SE Xperia™ Neo

• ben konuda anlatılmak isteneni anlamadım ancak şunu söyliim 2004 model bir corolla yada civic için 28-29 bin tl çok fazla

• 2003 civic kullanıyorum. artıları, yormuyor. direksiyon, debriyaj ve vites geçişleri yumuşak. küçük çukurları iyi absorbe ediyor. hem performans hem de direksiyondaki histen dolayı sürüşü çok zevkli. az yakıyor. tipi güzel ve karakteristik.

eksileri, arka tarafta zıplama olabiliyor. tümsekleri uygun hızda geçmek lazım. ls lerde arka frenler kampana. frenler iyi değil.

Orijinalden alıntı: fatal_hand

quote:

quote:

Corolla solda dijital klima ve 8 hava yastığı vardır. Ayrıca 4 camda 2 kademeli otomatiktir. Hatta galiba otomatik olanların bazılarında cruise control ve sunroof da bulunmaktadır.
    Corollanın motoru daha gürültülü çalışır o yüzden motor sesi civice göre daha fazladır. Ama bence civic daha fazla yol sesi alıyor. Yere yakın olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Civic de arkada şaft tüneli yoktur ayrıca. Ama bence corollanın arka koltukları daha rahat.
    Corollanın motoru alt devirlerde biraz daha canlı civice göre. Civic ise üst devirlerde daha iyi ivmelenme gösteriyor. Sanırım corollanın 0-100ü 10.2 sn civic es'in 9.8sn ls'nin de 9.2 sn'ydi. Corollanın 1145kg olduğunu biliyorum ama civicin ağırlığını bilmiyorum. Fark bundan da kaynaklanıyor olabilir.
    Size aynen katılıyorum fiyat konusunda. 30binin üzerine 3-5 daha koyulup 2010 civic veya corolla alınabilir.

aynılarını yazacaktım özetlemişsiniz :) bide benim 2005 corollanın içi sanki daha geniş civicten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.