Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
83
Favori
142.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali.usta

    Geçmiş olsun, sorunun sorunsuz çözülmesine sevindim : ) Siz mesajı attıktan sonra ben de kontrol etmiştim, öyle bir durum yoktu aracımda. Ama dün dikkat ettim, disklerde paslanma var. Bu normal bir durum mudur bilemedim, 3 disk paslı, 1 tanesi temiz. Normal midir yoksa kontrol ettirmem gereken bir durum var mı?



    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU


    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU


    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU


    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU
    Benim disklerde de pas mevcut. Yakın zamanda yağmur yağdıysa ya da havadaki çiğ bile sebep olabiliyor. Biraz sürünce üstündeki pas gider. Önceki aracımda da vardı normal.




  • ali.usta A kullanıcısına yanıt

    merhaba, çok teşekkür ederim. ben bu paslanma sorunu ile karşılaşınca hem burada hem facebook gruplarında hem de reddit vb yabancı mecralarda paslanma örnekleri aramıştım, egzozda benle aynı sorunu yaşayanla karşılaşmadım ama FB türkiye gruplarında diskte sizle tıpatıp aynı paslanmayı yaşayan biri yakın zamanda yazdı. aracı 1 senelikmiş, servis kullanıcı hatası demiş ve değişim sağlamamış. o da örnek arıyordu. şu an gönderiyi bulamadım. hava kanallı ve paslanmaz çelik olan spesifik disk markaları dışında bunun normal bir şey olduğunu söylemişti gruptakiler. fren performansında bir sorun görmediğiniz sürece sorun olmaz demiş o arkadaşa servis.

  • senurs S kullanıcısına yanıt

    Benim aracım henüz 45 günlük bile değil. O yüzden şaşırdım, bu kadar kısa sürede normal mi böyle paslanması diye. Bir de 3'ü paslı 1'inde pas yok. O niye paslanmamış : )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali.usta -- 14 Mart 2024; 11:33:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali.usta

    Benim aracım henüz 45 günlük bile değil. O yüzden şaşırdım, bu kadar kısa sürede normal mi böyle paslanması diye. Bir de 3'ü paslı 1'inde pas yok. O niye paslanmamış : )

    Servisi aradım, aracın satıştan önce uzun süre yatmasından kaynaklı olduğunu ve zamanla pasın gideceğini söylediler. Düzelmezse getirin bakalım dediler.

  • ali.usta A kullanıcısına yanıt

    O diskler illaki paslanır. Disklere su geldiği zaman, aracı 3-5 gün kullanmadığınız zaman paslanır, biraz yol yapınca geçer. Kafaya takılacak bir durum değil hatta sorun bile değil.

  • Merhaba en üst paket hariç ön arka park sensörünün olmaması çok saçma değil mi?

    Yine anahtarsız girişin de C sınıfı bir araçta standart donanım olması gerek miyor mu?

    Bagaj hacmi 452 yazıyor B sınıf ayarında ama tavana kadar 525 litre diye belirtmiş Toyota. Şimdi burada Toyota dürüst davranıp gerçek ölçüleri mi vermiş yoksa diğer markalar direkt tavana kadar hacimleri yazıp bir aldatmaca mı yapıyor?
  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt

    Evet en saçma olayı park sensörü Toyota'nın. Japonlar yada Türkiye paketini belirleyen kimse ilginç insanlar. Honda da HRV nin 2 paketine kablosuz şarj koymamışlar ama sonradan orijinal takılabilir sanırım. Böyle ilginçlikleri var. Peageut du sanırım kablosuz şarj 6000TL, 30K civarı bir opsiyonu vardı hatırlayamadım. opsiyon seçlebiliyor. VAG grubu her tuşu para, Troc Life park sensörlü ama geri görüş kamerası yok ve orijinal de takılamıyır bildiğim kadarıyla. Adaptif Cruze her pakette yoktu sanırım. Ford 360 paketi alırsan anca adaptif cruze oluyor 79K opsiyon fiyatı. Austral full paket full opsiyon alsan 2350 oluyor ama adaptif cruze yok.Sportage boş paketin daha boşunu Live paket çıkardı. Cam tavanı çıkarmış ama anahtarsız giriş, komple led farlar, arka park sensörü yine standart. Ama alt 2 pakette adaptif cruze falan yok o daha kötü.

    Kısaca C segment de yalıtım, konfor, az yaksın, full güvenlik donanımı, hemde yolda bırakmasın kronik sorunu olmasın hepsi bir arada olmuyormuş bunu anladım.


    Toyota'nın park sensörü koymamasını da geçtim, sonradan yada alırken opsiyon olarak orijinal park sensörü seçeneği yok, Passion X gibi geri görüş kamerasında çıkmıyor. Servislerdekiler orijinal park sensörü değil. Alırken opsiyon ekleyemiyorsun. Flame pakette cam tavan yok, bari flame X e arka park sensörü koy, anahtarsız giriş, led gündüz farı koy 45K yerine 75-100K paket farkı olsun. Tek fark cam tavan. Yurtdışı Toyotalarda otomatik park ve 360 derece kamera, BTK ile ilgili olsa da dahili navigasyon falan var.


    Yine de buna şükür en önemli güvenlik donanımları, dur kalk özellikli adaptif cruze, önden çarpışma önleyici ve şerit ortlama standart en azından. Hava yastığı sayısı standart. En ucuz Corolla'da bile arka bağımsız süspansiyon standart çok güzel, iyi yalıtıma tercih ederim az yalıtımlı ama bağımsız süspansiyon seçeneğini. Sportage, Tucson, Austral en üst paket hariç hepsi torsiyon çubuklu. Kuga da vardı sanırım ama 2024 model satışı yok. 3008, 2008, Austral mild hybrid, Troc, Karoq, Puma, HRV, Qashqai(4x4 hariç) hepsi torsiyon çubuklu arka süspansiyon.


    Hayırlı Ramazanlar herkese.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 15 Mart 2024; 4:43:32 >




  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Evet malesef en üst donanım hariç çok boş oluyor. Nissan Qashqai mesela en üstün bir altı skypack minnacık multimedya ekrani çözünürlüğü benim çocuğun oyun tabletinden daha düşük. Koltuk ısıtma yok elektrikli bagaj yok. Dünya para ver boş araba al. Bu konuda en iyi honda aslında en bosunda bile anahtasiz giriş elektrikli bagaj direksiyon ısıtma ön cam ısıtma adaptif hız sabitleme vs var.
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Evet Türkiye'ye donanım olarak fakir geliyor araçlar yurt dışına göre. Ama bir şey dikkatimi çekti en alt donanım hariç cam tavan oluyor genelde. Adamlar bizdeki cam tavan hastalığını çözmüş diyorlar ki boşaltın donanimlari bir şey koymayın sade cam tavan olsun Türkler alir gösterişi sever ;) haklılarda.
  • Aracım 2500 km olacak. Ön yolcu klima tarafından trim sesi geliyor. Çok şaşırdım açıkçası. Karsın kötü yollarında kullansam da bu kadar çabuk ses çıkarması garip geldi. Arabada torpido ya da kapı cebinde ses yapacak birşey de yok. 1000-3000 bakımında bir soracağım. Başına gelen var mı?

    ses kayboldu sanki acaba kar ya da kışla ilgili bir durum mu?

    bir de su ücretsiz 1000 km bakımına 3000 olmadan girebiliyoruz sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyvahnecdet -- 27 Mart 2024; 11:23:2 >
  • O değil de fiyatlar ne olmuş öyle yahu
  • eyvahnecdet kullanıcısına yanıt
    Normal, saçma ve belediye seçimleri ile ne ilgisi var denilebilir ama seçim sonrası zam bekleniyordu genel olarak. Kia 140K civarı yapmış, Hyundai de zam yaptı galiba, Honda fiyat güncelliyor. Ekim'de alanlar birkaç günle 180K zarar etmişti, geçen ay bile Ekim fiyatından düşüktü.

    Ötv muafiyet ile işleri kalmadığından ve zamla beraber talep azalacağından rezervasyon sistemini açmışlar sonunda, daha önce yapsalardı bayiler bu kadar çakallık yapamazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 4 Nisan 2024; 14:24:39 >
  • Arkadaşlar merhaba, 2024 model olarak üretilen Toyota araçların multimedya sistemlerinde Android auto kablosuz bağlantı özelliğine sahip. 2023 Toyota Corolla Cross ve diğer modellerde bu yok. Ben ocak ayında servise gittiğimde güncelleme olabileceğini 2022 ve 2023 model multimedya sistemlerinde de güncelleme sonrası android auto ya kablosuz baglanabilecegini ifade etmişlerdi. Yakın zamanda servis hizmeti alacak olan arkadaşlar bunu da sorabilirler mi? Teşekkür ederim.

  • art1z kullanıcısına yanıt
    https://www.toyota.com.tr/satis-sonrasi-hizmetler/toyota-sahipleri/apple-carplay-ve-android-auto

    Böyle bir açıklama var uzun zamandır ama ne açıklama yayınlanma tarihi var ne başka birşey.

    Honda gibi, multimedya ekranından 2 tuşa basık tutarak servis menüsünden aktif edilebilse iyiydi.
  • Eléctronics kullanıcısına yanıt

    Türkiye'ye kargo seçeneği eklenmiş siteye. Kargo ile 114$'a denk geliyor : ) Bir de vergisi çıkacak tabii. Dünya para! Amazon'da başka bir ürün buldum SSXIE marka (https://www.amazon.com/gp/product/B0CR5MGQVV/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2K00OT04BRAK&psc=1). Kargosu vergisi derken o da iki bin lira civarında bir para ediyor. Ürün uyumlu diyor ama tam emin olamadım. Dongar'dakine pek benzemiyor. Sizin amazonda bulduğunuz hangi markaydı, ben bulamadım da.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali.usta

    Türkiye'ye kargo seçeneği eklenmiş siteye. Kargo ile 114$'a denk geliyor : ) Bir de vergisi çıkacak tabii. Dünya para! Amazon'da başka bir ürün buldum SSXIE marka (https://www.amazon.com/gp/product/B0CR5MGQVV/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2K00OT04BRAK&psc=1). Kargosu vergisi derken o da iki bin lira civarında bir para ediyor. Ürün uyumlu diyor ama tam emin olamadım. Dongar'dakine pek benzemiyor. Sizin amazonda bulduğunuz hangi markaydı, ben bulamadım da.

    Benim bulduğum da amazonda gözükmüyor şimdi :) Öncelikle aynanın arkasını söküp kaç pinli olduğuna bakmak lazım alırsak elimizde patlamasın :)

    Şunu Türkiye'ye getiren büyük sevaba girecek, aynı zamanda iyi de para kazanacak valla :)





  • Aracım yaklaşık 3000 km olacak bayramda. Haftaya da Erzurum’a 1000 km bakımına gideceğim inşallah. Dikkat etmem ya da talep etmem gereken birşey var mıdır?
    Camların kumandadan açılıp kapanması yazılmış genelde. Tecrübenizi paylaşmak isterseniz sevinirim
    Herkese iyi bayramlar, yola çıkacaklara kazasız belasız yolculuklar
  • eyvahnecdet kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Tavan raylarının köşelerinde yapışkan kaynaklı kalkma oluyor o sorun sizde de varsa onu yapıştırsınlar. Ek olarak konfor sinyali seviyesi mevcutta 3 sn şu an. Onu 5 ya da 7 olarak ayarlatabilirsiniz. Kumandadan tüm camları açma ve kapama ayarını da yaptırın. Genel anlamda 1000 bakımı kontrol amaçlı zaten. Bir de bu özellikleri açmaya ücret istiyorlarsa koşarak uzaklaşın başka servise gidin :)
  • Eléctronics kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum

  • .
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.