Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.4 d-4d Premium Otomatik Test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,bu aracı almayı düşünenlere bir fikir vermesi için aracı test ettim.Aracın testi sırasında kendi yorumlarımdan ziyade satış temsilcisinin yorumlarına yer verdim.Araç hakkındaki genel izlenimlerimi ise burada,sizinle paylaşmak istiyorum.
    Araç, Corolla'nın en donanımlı versiyonu olan Premium donanımına sahipti.Araçta dokunmatik lcd ekran,bu ekrana bağlı geri görüş kamerası,anahtarsız giriş ve çalıştırma,otomatik park asistanı,devir ve hız göstergesi içinde büyük ekranlı yol bilgisayarı,yarı deri koltuklar,bluetooth,fonksiyonel deri direksiyon ve vites topuzu,vites değiştirme uyarısı gibi öne çıkan donanımlara sahipti.Aracın donanım listesinde diğer rakiplerinde sunulan hız sabitleme,start-stop ve açılır cam tavan opsiyonel dahi olsa ne yazık ki sunulmuyor.Ayrıca navigasyon donanımını almak içinde 1500tl ek ücret ödemek zorundasınız.Bence bu donanımların sunulmaması büyük bir eksiklik.Aracın iç mekan genişliği gayet yeterli.Özellikle arka yolculara sunulan diz mesafesi oldukça başarılı.Aracın beğendiğim başka bir yönü de çok iyi bir şekilde ayarlanabilen sürüş açısı.Özellikle yolcu ve sürücü koltuğunun derinlik ayarı çok iyi.Araçta 450 litre hacminde bir bagaj sunuluyor.Rakiplerine göre biraz geride kalan bu bagaj bazı ailelere yeterli gelmeyebilir.Aracın malzeme kalitesi ve ön konsolun dizaynını ben beğendim.Özellikle Premıum donanım versiyonu aracı daha kaliteli algılamanızı sağlıyor.Araç sürüş esnasında oldukça sessiz.Ses yalıtımı konusunda gayet başarılı.Sadece üst devirlerde ve yüksek hızlarda biraz rüzgar ve motor sesi geliyor.Gelelim herkesin kafasında soru işareti bırakan motoruna.1.4 litrelik motor 90bg güç,205 nm tork üretiyor.Kağıt üzerinde yetersiz görünen bu motor benim gibi günlük kullanıcılar için yeterli performansı sunuyor.Yalnız önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum.Özellikle İstanbul,Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde oturuyorsanız otomatik vites seçeneğini öneriyorum.Onun haricinde kesinlikle Corolla manüel vitesli olarak alınmalı.Çünkü otomatik vites aracın performansını olumsuz yönde çok etkiliyor ve vites geçişleri sırasında yığılma yapıyor.Aracın manüel vites versiyonunun hızlanması ve çekişi beni tatmin etti.Vites oranlarının kısa olması da aracın performansını olumlu yönde etkiliyor.Aracın vites geçiş uyarılarına uyarsanız eğer hem şehir içinde hem de şehir dışında çok iyi tüketim değerleri yakalayabilirsiniz.Araç 50 litrelik yakıt deposuyla uzun yolda 1200 km'ye,şehir içinde de 850-900 km'lik menzile ulaşabilir.Ben performanstan ziyade yakıt tüketimine önem verenler için dizel manüel vites versiyonunu tavsiye ediyorum.Daha fazla performans isteyenler içinse 132bg'lik 1.6 benzinli otomatik versiyonu da bulunmakta.Ben Antalya bayisinden 2014 model Corolla Premıum 1.4 dizel manüel versiyonu için 75.500 tl, otomatik versiyonu içinse 78.500 tl fiyat teklifi aldım.Fiyatı bence çok yüksek.Araca verilecek ücret 72.000 tl'yi geçmemeli.Aracın 3 yıl/150.000 km garantisi mevcut.Ekstra 530 tl daha vererek garanti süresini 6 yı/Sınırsız km'ye çıkarmak mümkün.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    TEST VİDEOSU LİNKİ:
    http://www.youtube.com/watch?v=uN7-nH9mmAQ

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.