Şimdi Ara

Toyota CARİNA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
36.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar.Toyota Carina gli-otomatik ile ilgili görüşlerinizi yazabilir misiniz,teşekkürler.

Toyota Carina: Neden Tutulmadı?

Toyota Carina, 1970'lerden 2001'e kadar üretilen, orta boy bir aile sedanıdır. İlk olarak Japonya'da piyasaya sürüldü ve daha sonra dünya çapında satıldı. Ancak Carina, Toyota'nın diğer modelleri kadar başarılı olmadı ve sonunda üretimi durduruldu.

Carina'nın Tutulmama Nedenleri

Carina'nın tutulmamasının birkaç nedeni vardır:

• Rekabetçi Pazar: Carina, Honda Accord ve Nissan Primera gibi rekabetçi bir pazarda yer almaktaydı. Bu rakipler, daha modern tasarımlar, daha güçlü motorlar ve daha fazla özellik sunuyordu.
    • Toyota Carina Neden Tutulmuyor: Carina, Toyota'nın diğer modelleri olan Corolla ve Camry kadar dikkat çekici değildi. Bu modeller, daha geniş kitlelere hitap ediyor ve daha fazla özellik sunuyordu.
    • Zamanında Güncellenmeme: Carina, rekabette kalmak için zamanında güncellenmedi. Son nesli, 1996'dan 2001'e kadar üretildi ve bu süre zarfında önemli bir güncellemeden geçmedi.

Sonuç olarak, Toyota Carina, rekabetçi pazarda tutunamadı. Daha modern rakipler, Toyota'nın diğer modelleri ve zamanında güncellenmemesi, Carina'nın nihayetinde üretimden kaldırılmasına yol açtı.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 9 milyar şahine para veresiye alabileceğin en sorunsuz en mükemmel arabadır bide tüp taktığın zaman en kral şahini doğanı 10 a katlar,babalar gibi kafan rahat binersin ....

Orijinalden alıntı: eradnan

9 milyar şahine para veresiye alabileceğin en sorunsuz en mükemmel arabadır bide tüp taktığın zaman en kral şahini doğanı 10 a katlar,babalar gibi kafan rahat binersin ....
    Biri benimi çağırdı .....

Arkadaşım Toyota Carina E2.0 gli vede A/T oldumu tadından yenmez.Nerden biliyorsun dersen imzama bak. Toyota topicinde bu araç ili ilgili yazdığım yazılar var ordan bir incele istersen. Yada msn ekle görüşelim. okhasan@hotmail.com

Benim de aracım Sıralı sistem LPG li ve dizel araba yakıtı parasına D sınıfı çok kaliteli bir araçla geziyorsun.

12.000-14.000 Ytl aralığında aracı alır 1.600 Ytl ye LPG takarsın, Suyunu yağını kontrol et bin.başka bir şey istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 20 Ağustos 2006; 23:56:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hasok

Arkadaşım Toyota Carina E2.0 gli vede A/T oldumu tadından yenmez.Nerden biliyorsun dersen imzama bak. Toyota topicinde bu araç ili ilgili yazdığım yazılar var ordan bir incele istersen. Yada msn ekle görüşelim. okhasan@hotmail.com

Benim de aracım Sıralı sistem LPG li ve dizel araba yakıtı parasına D sınıfı çok kaliteli bir araçla geziyorsun.

12.000-14.000 Ytl aralığında aracı alır 1.600 Ytl ye LPG takarsın, Suyunu yağını kontrol et bin.başka bir şey istemez.

Alıntıları Göster
    Totota markasını bana sevdiren araç carina ,o fiyata alınabilecek en güzel araçlardan

• quote:

Orijinalden alıntı: cdexos

Totota markasını bana sevdiren araç carina ,o fiyata alınabilecek en güzel araçlardan

Alıntıları Göster
    Carina ile ilgili daha önce yazdıklarımdan örnekler

Carina bildiğiniz gibi Toyota CORONA nın İngilterede üretilmiş bir versiyonu.
    Corona dan ayrı olarak Çift Hava yastığına sahip.
    Benim kullandığım araç 1997 model Otomatik vitesli Carina E 2.0 Gli versiyonu.
    Araç son derece sessiz, konforlu ve sınıfına göre ekonomik denebilecek özelliklere sahip.
    Otomatik vitesin Normal -Power ve Snow seçeneklerine ilave olarak Overdrive tuşuna sahip.
    Fiyat olarak piyasada rahatlıkla 9.000-13.000 YTL fiyat aralığında bulunuyor.
    Ben aracımı Aralık 2005 de 9.300 YTL ye almıştım. Direksiyonu ve frenleri çok iyi.
    Kliması çok iyi, Yani bu kadar düşük bir fiyata alınabilecek en sorunsuz
    Konfor/Emniyet ve Prestij otomobili diyebiliriz. Çok iyi dış karoseri modifiyesi yapılabiliyor.
    Aracımın tek beğenmediğim yeri ki bu tüm corollolarda aynıdır,
    eksoz borusunun son susturucuya yandan girmesi nedeni ile eksoz
    yere en yakın parça durumunda, ama genelde bir sorun teşkil etmiyor.
    Araç şu anda şehir içerisinde vites normal pozisyonda iken 280 YTL ,
    Vites Power pozisyonunda iken 320 YTL yakıyor.
    Ani sollamalarda vites kick down yapıldığında bir vites küçülerek ok gibi
    aracın ileriye atılmasını sağlıyor, Otobanda 220 km yi kadranda rahatlıkla
    bir solukta görebiliyorsun,
    Sormak isteğin başka bir konu varsa cevaplarım.

LPG taktırmak

ZAVOLİ Sıralı LPG kiti takıldı .

1. Montaj son derece profesyonel.
    2. Rölanti düzeni benzin-LPG aynı hiç bir fark yok
    3. Aracın seriliği Benzin/LPG aynı (Hatta LPG de daha seri gibi geldi )
    4. Otobanda bir solikta 220 Km yi görüyor.
    5. Benzinden gaza 50 Sn de geçiyor.
    6. Gösterge mükemmel ve küçük ledler doğru çalışıyor.
    7. Otobanda lpg ile 160 km de benzin anahtarına bastım hiç bir sarsıntı ve kesilme
    almadan benzine ve yine aynı şekilde LPG ye geçti.
    8. LPG bittiğinde kontrol anahtarı sesli olarak benzin e geçtim ikazı veriyor.
    9. Klima devreye girip çıkarken devir aynı benzindeki gibi yükselip alçalıyor.
    10. Kırmızı ışıklarda durmada ve kalkmada bir kesinti kesinlile söz konusu değil.
    11. 1100 Km de 181 YTL LPG yaktı ( İzmir-Antalya-Kaş-İzmir ) Klima açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 21 Ağustos 2006; 11:22:13 >

• quote:

Carina ile ilgili daha önce yazdıklarımdan örnekler

Carina bildiğiniz gibi Toyota CORONA nın İngilterede üretilmiş bir versiyonu.
    Corona dan ayrı olarak Çift Hava yastığına sahip.
    Benim kullandığım araç 1997 model Otomatik vitesli Carina E 2.0 Gli versiyonu.
    Araç son derece sessiz, konforlu ve sınıfına göre ekonomik denebilecek özelliklere sahip.
    Otomatik vitesin Normal -Power ve Snow seçeneklerine ilave olarak Overdrive tuşuna sahip.
    Fiyat olarak piyasada rahatlıkla 9.000-13.000 YTL fiyat aralığında bulunuyor.
    Ben aracımı Aralık 2005 de 9.300 YTL ye almıştım. Direksiyonu ve frenleri çok iyi.
    Kliması çok iyi, Yani bu kadar düşük bir fiyata alınabilecek en sorunsuz
    Konfor/Emniyet ve Prestij otomobili diyebiliriz. Çok iyi dış karoseri modifiyesi yapılabiliyor.
    Aracımın tek beğenmediğim yeri ki bu tüm corollolarda aynıdır,
    eksoz borusunun son susturucuya yandan girmesi nedeni ile eksoz
    yere en yakın parça durumunda, ama genelde bir sorun teşkil etmiyor.
    Araç şu anda şehir içerisinde vites normal pozisyonda iken 280 YTL ,
    Vites Power pozisyonunda iken 320 YTL yakıyor.
    Ani sollamalarda vites kick down yapıldığında bir vites küçülerek ok gibi
    aracın ileriye atılmasını sağlıyor, Otobanda 220 km yi kadranda rahatlıkla
    bir solukta görebiliyorsun,
    Sormak isteğin başka bir konu varsa cevaplarım.

LPG taktırmak

ZAVOLİ Sıralı LPG kiti takıldı .

1. Montaj son derece profesyonel.
    2. Rölanti düzeni benzin-LPG aynı hiç bir fark yok
    3. Aracın seriliği Benzin/LPG aynı (Hatta LPG de daha seri gibi geldi )
    4. Otobanda bir solikta 220 Km yi görüyor.
    5. Benzinden gaza 50 Sn de geçiyor.
    6. Gösterge mükemmel ve küçük ledler doğru çalışıyor.
    7. Otobanda lpg ile 160 km de benzin anahtarına bastım hiç bir sarsıntı ve kesilme
    almadan benzine ve yine aynı şekilde LPG ye geçti.
    8. LPG bittiğinde kontrol anahtarı sesli olarak benzin e geçtim ikazı veriyor.
    9. Klima devreye girip çıkarken devir aynı benzindeki gibi yükselip alçalıyor.
    10. Kırmızı ışıklarda durmada ve kalkmada bir kesinti kesinlile söz konusu değil.
    11. 1100 Km de 181 YTL LPG yaktı ( İzmir-Antalya-Kaş-İzmir ) Klima açık

Alıntıları Göster
    @hasok,
    "Corona dan ayrı olarak ABS ve Çift Hava yastığına sahip." yazmışsınız...93 ve 94 corona'larda apex olmayan standart modelde dahi ABS mevcuttur,sizin ve diğer arkadaşların bilgisine...

• quote:

Orijinalden alıntı: plateau

@hasok,
    "Corona dan ayrı olarak ABS ve Çift Hava yastığına sahip." yazmışsınız...93 ve 94 corona'larda apex olmayan standart modelde dahi ABS mevcuttur,sizin ve diğer arkadaşların bilgisine...

Alıntıları Göster
    bilgilendirme için sağol düzeltiyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: plateau

@hasok,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Frontera
    19 yıl önce açıldı
    honda crv -toyota rav4
    14 yıl önce açıldı
    FİAT
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bilgilendirme için sağol düzeltiyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: plateau

@hasok,

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Ben de 98 model otomatik carinayı 1 yıldır kullanıyorum,satın aldığımdan bu yana hiç bir problem çıkarmadı.Fakat LPG konusunda tereddütlerim vardı ,şimdi sizler sayesinde o da kalmadı.Uygun olduğum en kısa zamanda taktırmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncer71

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Ben de 98 model otomatik carinayı 1 yıldır kullanıyorum,satın aldığımdan bu yana hiç bir problem çıkarmadı.Fakat LPG konusunda tereddütlerim vardı ,şimdi sizler sayesinde o da kalmadı.Uygun olduğum en kısa zamanda taktırmayı düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    LPG KONUSUNDA KESİNLİKLE TERETTÜD ETME
    AMA MUTLAKA SIRALI SİSTEM OLSUN VE MÜMKÜNSE ZAVOLİ

İzmirde isen yardımcı olurum.

MONTAJ RESİMLERİ

http://www.geocities.com/hasanok/IMG_0001.JPG
    http://www.geocities.com/hasanok/IMG_0003.JPG
    http://www.geocities.com/hasanok/IMG_0004.JPG
    http://www.geocities.com/hasanok/IMG_0006.JPG

ZAVOLİ LPG SİSTEM

http://www.merlin-autogas.de/images/tank.gif
    http://www.auto-gaz-mechanika-dudaczyk.pl/foto/tlo6.jpg
    http://www.sbgcarcenter.com/images/zavoli4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 21 Ağustos 2006; 13:57:01 >

• quote:

LPG KONUSUNDA KESİNLİKLE TERETTÜD ETME
    AMA MUTLAKA SIRALI SİSTEM OLSUN VE MÜMKÜNSE ZAVOLİ

İzmirde isen yardımcı olurum.

MONTAJ RESİMLERİ

http://www.geocities.com/hasanok/IMG_0001.JPG
    http://www.geocities.com/hasanok/IMG_0003.JPG
    http://www.geocities.com/hasanok/IMG_0004.JPG
    http://www.geocities.com/hasanok/IMG_0006.JPG

ZAVOLİ LPG SİSTEM

http://www.merlin-autogas.de/images/tank.gif
    http://www.auto-gaz-mechanika-dudaczyk.pl/foto/tlo6.jpg
    http://www.sbgcarcenter.com/images/zavoli4.jpg

Alıntıları Göster
    TOYOTANIN NADİREN TUTULMAYAN MODELİ OLUR Kİ BİRİ CARINA BİRİ DE CAMRY MODELİDİR...NEDEN TUTULMUYOR VE PARA ETMIYOR ANLAMIYORUM..ŞAHİN DOĞAN PARASINA ALIP BİNMEK MÜMKÜNDÜR..CARINA DEĞİL AMA CORONA MODEL BİR ARACI VARDI KOMŞUMUZUN..9 SENEDE SADECE YAĞI SUYU FREN BALATALARI DEĞİŞMİŞ..AKÜ BİLE ORJİNAL HALA "VARTA" MARKA BİR AKÜSÜ ÜSTÜNDE..UZUN YILLAR HİZMET EDECEK TÜRDEN...SAĞLAM ARABA..PARÇA SORUNU ARAŞTIRILIP ALINABİLİR....

• quote:

Orijinalden alıntı: Claymore

TOYOTANIN NADİREN TUTULMAYAN MODELİ OLUR Kİ BİRİ CARINA BİRİ DE CAMRY MODELİDİR...NEDEN TUTULMUYOR VE PARA ETMIYOR ANLAMIYORUM..ŞAHİN DOĞAN PARASINA ALIP BİNMEK MÜMKÜNDÜR..CARINA DEĞİL AMA CORONA MODEL BİR ARACI VARDI KOMŞUMUZUN..9 SENEDE SADECE YAĞI SUYU FREN BALATALARI DEĞİŞMİŞ..AKÜ BİLE ORJİNAL HALA "VARTA" MARKA BİR AKÜSÜ ÜSTÜNDE..UZUN YILLAR HİZMET EDECEK TÜRDEN...SAĞLAM ARABA..PARÇA SORUNU ARAŞTIRILIP ALINABİLİR....

Alıntıları Göster
    Malesef bazı nedenlerden dolayı ki bu çoğu zaman motor hacminden dolayı kaliteli modeller Türkiyede prim yapmıyor.
    Carina İngiliz üretimi çok kaliteli bir TOYOTA Modeli olmakla birlikte Türkiyeye Sadece 1997 ve 1998 yıllarında geldi ve az sayıda bulunduğundan piyasada Bir Corolla kadar tanınmıyor.

Aşağıdaki linke tıklarsanız Yapılan araştırmalara göre özellikle Camry modele en tutulan araç tabiki dünyada.

Toyota Avensis de Carinanın yeni versiyonu olarak Türkiye dahil dünyada oldukça popüler.

http://www.haberturk.com/newengine.php?haberturk=haber&@=241467&c_id=210

quote:

Orjinalden alıntı: Claymore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 21 Ağustos 2006; 14:51:10 >

• quote:

Malesef bazı nedenlerden dolayı ki bu çoğu zaman motor hacminden dolayı kaliteli modeller Türkiyede prim yapmıyor.
    Carina İngiliz üretimi çok kaliteli bir TOYOTA Modeli olmakla birlikte Türkiyeye Sadece 1997 ve 1998 yıllarında geldi ve az sayıda bulunduğundan piyasada Bir Corolla kadar tanınmıyor.

Aşağıdaki linke tıklarsanız Yapılan araştırmalara göre özellikle Camry modele en tutulan araç tabiki dünyada.

Toyota Avensis de Carinanın yeni versiyonu olarak Türkiye dahil dünyada oldukça popüler.

http://www.haberturk.com/newengine.php?haberturk=haber&@=241467&c_id=210

quote:

Orjinalden alıntı: Claymore

Alıntıları Göster
    LPG takıldığında insanların ekonomik anlamda bu arabayla ilgili geride herhalde bir tek 2,0 motorlara uygulanan vergisi kalacaktır,ki o da artıları düşünüldüğünde katlanılabilir.Tam bir uzun yol aracı,güvenlik,komfor ve performans olarak çoğu yeni model arabayı gölgede bırakır.Ne var ki çoğu insan-ki herkesin kendine göre bir nedeni vardır- az önce saydığım nedenlerden daha ziyade alacağı arabanın 2.eli ileride ne kadar prim yapar onunla ilgileniyor.Ben bu arabayı alırken ihtiyacım olduğunda satacağımı düşünüyordum,ancak bu zaman zarfında en azından keyif sürecek bir otomobilim olur ve altımdaki araba acaba ne zaman bir sorun çıkaracak,beni yolda bırakacak gibi bir endişem de olmaz.En azından ben böyle düşünüyorum.
    Uzun lafın kısası,inşallah herkes kullandığı arabadan benim kadar hoşnut olur,markası ne olursa olsun.

• quote:

LPG takıldığında insanların ekonomik anlamda bu arabayla ilgili geride herhalde bir tek 2,0 motorlara uygulanan vergisi kalacaktır,ki o da artıları düşünüldüğünde katlanılabilir.Tam bir uzun yol aracı,güvenlik,komfor ve performans olarak çoğu yeni model arabayı gölgede bırakır.Ne var ki çoğu insan-ki herkesin kendine göre bir nedeni vardır- az önce saydığım nedenlerden daha ziyade alacağı arabanın 2.eli ileride ne kadar prim yapar onunla ilgileniyor.Ben bu arabayı alırken ihtiyacım olduğunda satacağımı düşünüyordum,ancak bu zaman zarfında en azından keyif sürecek bir otomobilim olur ve altımdaki araba acaba ne zaman bir sorun çıkaracak,beni yolda bırakacak gibi bir endişem de olmaz.En azından ben böyle düşünüyorum.
    Uzun lafın kısası,inşallah herkes kullandığı arabadan benim kadar hoşnut olur,markası ne olursa olsun.

Alıntıları Göster
    Asfalt düşmanı diye tanınır bu araçlar ayrıca ;)

L ye alıp ECT power tuşu aktif hale getirilerek kickdown yapıldığında gerçekten de kazır asfaltı :)

Amcamın eski aracıydı 97 Carina Oto. ibrenin dibini görürdük bazen..

'06 D4D Corolla Sdn

• quote:

Alıntıları Göster
    Benim aracım 1997 Model olduğu için bu yıl toplam 2 taksitte 305+305 = 610 YTL vergi verdim. Benim aracım 1997 model olduğundan bu yıl ocak ayında 10 yaş kategorisine giriyor ve vergisi Yıllık 300 Ytl civarına düşüyor. Ama senin aracın 1998 olduuna göre 1 yıl daha beklemek zorundasın. Genede 610 YTL araç 2000 Cc motor ve D kategorisi bir araç için çok fazla sayılmaz. Keşke ülkemizdede araç vergileri Kasko değerine göre alınsada bundan kurtulsak
    quote:

Orjinalden alıntı: tuncer71

• arkadaşlar ilgilenirseniz bende corona aracımı satıyorum,benimkinin vergisi şu an 180 civarına düştü.tek dezavantajı yakıt tüketimi oluyor onuda lpg taktırdınızmı sizi çok uzun seneler götürür.ztn daha km yapmadı.

http://forum.donanimhaber.com/m_8807373/tm.htm bu linkden bakabilirsiniz

Orijinalden alıntı: tahas

arkadaşlar ilgilenirseniz bende corona aracımı satıyorum,benimkinin vergisi şu an 180 civarına düştü.tek dezavantajı yakıt tüketimi oluyor onuda lpg taktırdınızmı sizi çok uzun seneler götürür.ztn daha km yapmadı.

http://forum.donanimhaber.com/m_8807373/tm.htm bu linkden bakabilirsiniz
    LPG takmani tavsiye ederim, komsumuz bu arabayi sifir olarak almisti, arac hala tik demedi. LPG ile de en azindan vergi derdini azaltirsin ve ekonomi yaparsin. Gule gule kullan...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hasok

• quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orjinalden alıntı: hasok

Alıntıları Göster
    kim ne derse desin SADE GÜZELLİK KARDEŞİM,,,,

• quote:

kim ne derse desin SADE GÜZELLİK KARDEŞİM,,,,

Alıntıları Göster
    carina bence süper makinedir.Motoru 128 bg dir ama genelde dinamometrede fazla çıkıyor birazcık.128 bg olmasına rağmen 150 bg gibi his veriyor insana.92,93,94 de corona olarak japonyadan geldi 97 98 de carina olarak ingiltereden.(Keşke corona olarak ithaline devam edilseydi corona hem daha şık hemde birazcık daha performanslı idi ama gümrük birliği avantajları,uzaklık vb.. nedenlerle ingiltereden gelmeye başladı.)
    Bu araçla sadece bakım için servise gidilir,insanı üzmez.LPG de taktıranlardan hiç şikeyet duymadım.İnsanlar gidip 93 corollaya 10.000 ytl veriyor ama gidip o paraya 98 carina alsa birdaha üzerinden inmez.Ha bizim türk milleti araba almak işinden pek anlamıyor(DONANIMHABERCİLER HARİC)
    gider doğana 11-12.000 ytl verirler carina 2000 motor çok yakar derler almazlar.
    Neyse bence carina bulursan hiç durma al.Bu arada carinanın piyasa fiyatı 10.000 ile 11.000 ytl arası.Arabam.comda 14.000 bile isteyenler var ama uçuyor millet nette.Ben istinasız 3 aydır oto pazarlarını takip ediyorum daha o fiyata satılan carina görmedim.Adam 99 avensisi 14.000 ytl ye zor satıyor.Artık hesapla gerisi..
    saygılar

2000 Toyota Avensis 2.0 Sol Extra Gümüş Gri

• quote:

Orijinalden alıntı: triqualar

carina bence süper makinedir.Motoru 128 bg dir ama genelde dinamometrede fazla çıkıyor birazcık.128 bg olmasına rağmen 150 bg gibi his veriyor insana.92,93,94 de corona olarak japonyadan geldi 97 98 de carina olarak ingiltereden.(Keşke corona olarak ithaline devam edilseydi corona hem daha şık hemde birazcık daha performanslı idi ama gümrük birliği avantajları,uzaklık vb.. nedenlerle ingiltereden gelmeye başladı.)
    Bu araçla sadece bakım için servise gidilir,insanı üzmez.LPG de taktıranlardan hiç şikeyet duymadım.İnsanlar gidip 93 corollaya 10.000 ytl veriyor ama gidip o paraya 98 carina alsa birdaha üzerinden inmez.Ha bizim türk milleti araba almak işinden pek anlamıyor(DONANIMHABERCİLER HARİC)
    gider doğana 11-12.000 ytl verirler carina 2000 motor çok yakar derler almazlar.
    Neyse bence carina bulursan hiç durma al.Bu arada carinanın piyasa fiyatı 10.000 ile 11.000 ytl arası.Arabam.comda 14.000 bile isteyenler var ama uçuyor millet nette.Ben istinasız 3 aydır oto pazarlarını takip ediyorum daha o fiyata satılan carina görmedim.Adam 99 avensisi 14.000 ytl ye zor satıyor.Artık hesapla gerisi..
    saygılar

Alıntıları Göster
    insan korkuyor bu arabayı almaktan.
    maaşallah güzel temizleri var ama...
    bir de kötüsüne denk gelirsek,masrafının altından kalkamayız...

o sebeple insan güvenip alamıyor.
    ama çok beğeniyorum...
    süper araba...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.