Şimdi Ara

TOYOTA CAMRY AVRUPAYA GERI DONUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyota 14 yil aradan sonra Camry modelini Avrupada yeniden satmaya baslayacak. 2.5 litrelik hibrid motorla gelecek arac 2019 ilk ceyreginde satılmaya baslanacak. Uretimi durdurulan Avensis in ise yeni modeli gelmeyecek.
    https://www.motor1.com/news/249852/toyota-camry-replaces-avensis-in-europe/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Avrupa için revize edilmiş süspansiyon ve yol tutuş özellikleri diyor. Zaten normal haliyle satamazlardı orda. Otomobilden zerre anlamayanların alacağı modeldir Camry ve küçüğü Corolla. Ortadoğu ve Amerika'da rakiplerine kıyasla geride sürüş özellikleri ve kalitesi olmasına rağmen satıyor alanlar var hayret ediyorum. Ortadoğuda otomobili korkarak süren Hindili ve Pakistan'lılar alıyor o bariz, aman arabam bozulmasın aman arabamı hemen bugün satabileyim diye alıyorlar. Neyseki rakiplerini yollarda artık daha çok görüyorum. Camry ve Corolla kadar ruhsuz, ne idüğü belirsiz başka otomobile rast gelmedim daha. Bakalım ne zaman müşterisini kaale alan modeller olacaklar...
    Ne otoriteyim, ne alim, ne bilgiç. Öyle komplekslerim olmadı hiç. 17 yıldır yüzbinlerce km boyunca Toyota kullandım. Land Cruiser'den, Hilux'e, Corolla ve Camry'e kadar. Öyle işkembeden sallamıyorum burda. Toyota'yı severim o yüzden bu kadar kızıyorum bu Corolla ve Camry konusuna, dost acı söyler misali. Ki Camry ve Corolla ile ilgili görüşlerim sadece bana ait değil, birçok kişinin ortak kanaati.

Şimdi ben otomobil otoritesiysem sen nesin? Yargıç yada etiket basma makinesi? Yani şurda forum ortamındayız. Deseydin ki sen ?öyle düşünüyorsun ama ben de böyle düşünüyorum diye yazsaydın güzel güzel ama için boşmuş belliki. Kompleksli bir tüketicisin muhtemelen ve malına laf geldi zannedip saldırıya geçmi?sin... Tenzih ederim ama Arabistan'da Camry ve Corolla sahipleri kendi araçlarını S serisinden üstün tutuyorlar. Bu bile birşeylerin göstergesi bence...
  • Avrupa için revize edilmiş süspansiyon ve yol tutuş özellikleri diyor. Zaten normal haliyle satamazlardı orda. Otomobilden zerre anlamayanların alacağı modeldir Camry ve küçüğü Corolla. Ortadoğu ve Amerika'da rakiplerine kıyasla geride sürüş özellikleri ve kalitesi olmasına rağmen satıyor alanlar var hayret ediyorum. Ortadoğuda otomobili korkarak süren Hindili ve Pakistan'lılar alıyor o bariz, aman arabam bozulmasın aman arabamı hemen bugün satabileyim diye alıyorlar. Neyseki rakiplerini yollarda artık daha çok görüyorum. Camry ve Corolla kadar ruhsuz, ne idüğü belirsiz başka otomobile rast gelmedim daha. Bakalım ne zaman müşterisini kaale alan modeller olacaklar...

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Son kasaya kadar dedikleriniz doğru ama son kasa sınıfının en iyi araçlarından.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Son kasaya kadar dedikleriniz doğru ama son kasa sınıfının en iyi araçlarından.
    ''The European version will be tweaked specifically for the region, with revised handling and suspension.''

Bu ifade yer alıyor yazıda. Eğer bu doğruysa demekki Amerika ve Ortadoğu pazarına satılan modelleri hala kof. Eğer Camry'den bahsediyorsan...

Toyotanın kendi sitesinde öyle bir açıklaması yok. Olsa bile bu sürüşünün, yol tutuşunun bir anda iyi olmasını yeterli kılmaz, kılamaz. Ülkeler, bölgeler arası ufak farklılıklar olabilir. Yeni tnga platformlu toyotalar sürüş olarak çok iddialılar.

https://carbuzz.com/news/mazda-is-done-benchmarking-bmw-because-the-new-toyota-camry-rocks
    quote:

Otomobilden zerre anlamayanların alacağı modeldir Camry ve küçüğü Corolla.

Dünyanın en büyük otomobil otoritesinden şok sözler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde yeni auris teki 2.0 hibrit motorlu versiyonu da olsa tadından yenmez. Al arabayı 30 yıl kullan milet uçsun biz hala asfalta yapışalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault twingo neden alınmaz ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LanTheyUse kullanıcısına yanıt
    0 motordan çok daha iyi bence şuanki motoru. Hacim olarak daha büyük, termal verimliliği yüksek olur ve motor daha az yorulur. Güç, performans, tüketim olarak daha iyidir. 2.0 olan 180hp, 2.5 olan 203hp. Bizde hibrit teşviği var, ikisi de aynı ötv vergi dilimde ama mtv farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

Otomobilden zerre anlamayanların alacağı modeldir Camry ve küçüğü Corolla.

Dünyanın en büyük otomobil otoritesinden şok sözler
    Ne otoriteyim, ne alim, ne bilgiç. Öyle komplekslerim olmadı hiç. 17 yıldır yüzbinlerce km boyunca Toyota kullandım. Land Cruiser'den, Hilux'e, Corolla ve Camry'e kadar. Öyle işkembeden sallamıyorum burda. Toyota'yı severim o yüzden bu kadar kızıyorum bu Corolla ve Camry konusuna, dost acı söyler misali. Ki Camry ve Corolla ile ilgili görüşlerim sadece bana ait değil, birçok kişinin ortak kanaati.

Şimdi ben otomobil otoritesiysem sen nesin? Yargıç yada etiket basma makinesi? Yani şurda forum ortamındayız. Deseydin ki sen ?öyle düşünüyorsun ama ben de böyle düşünüyorum diye yazsaydın güzel güzel ama için boşmuş belliki. Kompleksli bir tüketicisin muhtemelen ve malına laf geldi zannedip saldırıya geçmi?sin... Tenzih ederim ama Arabistan'da Camry ve Corolla sahipleri kendi araçlarını S serisinden üstün tutuyorlar. Bu bile birşeylerin göstergesi bence...

Aslında bu nesilde yeni müşterilerini yani bir tık daha genç yaş grubunu kaale almaya başladılar, önceki Camry'ler hakikatten leş idi ama Camry'nin Amerikadaki müşteri kitlesi ölmeye başladı (cidden yaşlılıktan vefat ediyorlar artık ) veya iyice Lexus ES'ye kaymaya başladı. Baktılar her sene net %10 kayıp pazar Accord'a gidiyor bu yüzden ilk defa belki Camry'e yatırım yaptılar. Amerikan testlerinde bile 2-3 yıldız anca alan, sınıfının dibindeki araba birden beğenilmeye başlandı. Aynı dipten çıkarma operasyonu Corollaya yapılacak mı göreceğiz.

Yürüyen aksam ve direksiyon ayarları da Avrupa sürücüsünden ziyade yollarına göre yapılıyor, normalde merkez konumda biraz boşluk bırakılıyor bu araçlarda, yayların ilk kademesi çok yumuşak tutuluyor, bunları sıkılaştırıp ayarlıyorlar virajlı avrupa yollarına göre. Çok fazla iş düşeceğini sanmam zira bu nesil Camry olmuş bence.

• İçini çok beğendim.
  • camry kral arabadır ama türkiye ye uymaz ne yazık ki

• Ne yalan söyleyeyim Arabistan'daki müşterileri de 60 ve üzeri yaş grubu Hindili ve Pakistan'lılar ve eskiye oranla çok azaldı her iki model de, en azından Medine ilinde bunu gözlemlemek mümkün :)

Accord'a müşteri kaptırmakta haksız değil. Accord yani Usa Accord çok daha rafine, kaliteli, özene bezene yapılmış bir otomobil. Bir önceki nesil Accord için Crx gibi enteresan bir otomobil diyorlardı sürüş özellikleri için. Elimdeki V8 Amerikanı satıp ciddi ciddi almayı düşünmüştüm. Accord özlediğim ender otomobilllerden biridir, sürücüyle duygu bağı kuruyor resmen...

?imdi sen kızarsın ama ben bu yeni Camry ile ilgili ilk baktığım şey skidpad değeri oldu:) Çünkü eski nesilleri tutunma özürlülerdi kullandım biliyorum. Ordaki yüksek değeri görünce dedim bu sefer oldu heralde. Zaten tasarımı güzel.

Suspension ve Handling yazısını görünce anılarım depreşti galiba hemen önyargıya varmı?ım. Açıkçası düşündüğüm gibi kapsamlı bir süspansiyon değişikliği olmama ihtimalini düşünmüştüm, ki senin dediğine göre öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 22 Haziran 2018; 12:27:35 >

Accord bambaşka bir alet tabiki, tartışmasız lideri o sınıfın.
    Camry'nin altyapısı 20 senedir belki ilk defa tümden değişti, arkada bile yer açmak için mcphaerson vardı çift salıncak geldi, yine de avrupaya neden getiriliyor anlamış değilim. İyi kötü olması bişey farketmiyor bu araçların pazarı bitti artık buralarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Accord bambaşka bir alet tabiki, tartışmasız lideri o sınıfın.
    Camry'nin altyapısı 20 senedir belki ilk defa tümden değişti, arkada bile yer açmak için mcphaerson vardı çift salıncak geldi, yine de avrupaya neden getiriliyor anlamış değilim. İyi kötü olması bişey farketmiyor bu araçların pazarı bitti artık buralarda.
    D segmenti sedanın müşterisi kalmadı Avrupa'da doğru. Daha çok bu tercihi Suv'den yana kullanıyor, bilhassa D segment tercih edecek olanlar. Belki otomobile çok güveniyor olabilirler...

Bu arada ''arkada yer açmak için'' söylemi çok çok iyimser olur. Ben günümüze kadar üretilen Camry'lerin 89 model Corolla ile ayni tipte süspansiyon kullandığını gözlemledim. Belki daha da eskiler de vardır aynı sistem. Toyota'ya kızdığım noktalardan biri de bu. Eski sistemleri ısıtıp ısıtıp önümüze koymaları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 22 Haziran 2018; 14:29:44 >

Hee malıma laf geldi hatta Toyota'da hissem var. Ne kullandım ne severim ama sınıfının aynı fiyatlara tonla alternatifi olmasına rağmen en çok satan arabalarına çöp yazıp geçmek için kullandım istediğimi derim demekten fazlası gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 22 Haziran 2018; 14:32:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

Hee malıma laf geldi hatta Toyota'da hissem var. Ne kullandım ne severim ama sınıfının aynı fiyatlara tonla alternatifi olmasına rağmen en çok satan arabalarına çöp yazıp geçmek için kullandım istediğimi derim demekten fazlası gerekir.
    Çok satıyor olması iyi olduğunun yada söz söyleme hakkımızın olmadığının ölçütü ise saygı duyarım ne diyeyim...

• Camry en sevdiğim japon araçlarından biri ana Tr de fiyatı uçuk olur.

Mercedes fiyatına kimse camry almaz.Geçmiştede öyle olmuştu.
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Geçmişte camry'ler çok uygundu. 2.0 passat fiyatına 3.5 camry satıyorlardı. Tutulmadı tabii, o ayrı mesele.

Tr fiyatları da hibrit rav4 civarında olur. 240bin, 340bin arasında tahminen, usa fiyatları da yakın. 1.6 ve altındaki rakiplerine göre pahalı olur ama 2.0 rakipleriyle benzer fiyat olur. 2.0 dizellere güzel bir alternatif olabilir 2.5 208hp camry ama 2.0 alan da pek kalmadı :) E serisi bile 1.6 satıyor artık.
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Satışınız batsın be kardeşim ya. Dünyanın en çok satan burgeri bigmac, demek ki dünyanın en iyi burgeri olması lazım, değil mi? Yoksa en kötülerinden biri mi?

Beyaz eşya gibi vasfına bakılmadan alınıp satılan arabanın iyisi olmaz, iyi iş göreni olur. İyi iş görmek başka şey, iyi ürün olmak başka. Biraz işlemler yönetimi teoriği edinin satış-kalite tarzı dengeleri yorumlamak gibi niyetiniz varsa.

Ayrıca adamın gol diyorhttps://jalopnik.com/toyota-please-stop-calling-us-boring-1795100473
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.