Şimdi Ara

Toyota C-HR ile mâlesef ilk ölümlü kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yanmaya ne sebebiyet verdi acaba, çok merak ettim şimdi.
  • Kim ne derse desin elektrikli arabalar sakat hava yastığı patlıyacak şekilde bir kaza oldumu bataryalarda patlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola0238 -- 1 Aralık 2016; 9:44:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin, kazanın süratten olduğunu söylemeye gerek yok herhalde, yakınlarına sabır dilerim gençlermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emocicili

Kim ne derse desin elektrikli arabalar sakat hava yastığı açılacak şekilde bir kaza oldumu bataryalarda patlıyor.

Öyle bir şey yok. Nereden çıkardınız bilemedim. Li-Po değil ya aküler? Kırılsa, bükülse, akıtsa da yanmaz ve patlamaz.
  • quote:

Kim ne derse desin elektrikli arabalar sakat hava yastığı açılacak şekilde bir kaza oldumu bataryalarda patlıyor.

Telefonda bile öyle iken aracın çarpma hızı ve şiddeti düşünüldüğünde kesinlikle katılıyorum

• quote:

araç hibrit değil..daha hibritler piyasaya sunulmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence kemer takmamışlardır. yanma hakkında bi fikrim yok.
  • Yanlış mı hatırlıyorum hibrit CHR'ler gelecek sene şubat ayında satışa sunulacaktı... Bu aracın hibrit olduğu kesin mi?
  • Arkadasda bahsetmiş,araç HİBRİT DEGİL!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gideceğim yere on dakika geç gideyim olsun.

60 km ile arabalar nasıl dağılıyor önden çarpma testlerinde. 90-100-120!!! Bu süratlerde mucize lazım.

Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.

Kesin araba nasıl gidiyor diye az basayım demiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelamiŞahin -- 1 Aralık 2016; 9:58:22 >
  • Allah rahmet eylesinde. keşkelerle olmuyor ama lütfen dikkatli sürelim arkadaşlar.
    kendi canımızıda başkalarının canınıda düşünelim. ömür bu kdr basit değil. gerçekten hepimizde annelerimizin bizi gözetip kollamasında emeği az değil. sevildiğimizi ve değer verildiğimizi unutmayalım.
  • Yuh bu C-HR miymiş. Sabah üstün körü bakmıştım habere kesin dandik bir araçtır demiştim. Arkadaş adam ne hız yaptıysa bu hale getirebilmiş. Ölen kişinin ciddi hız hatası var bu kazada. O aracı o hale getirmek için üstün çaba lazım. Çarptığı direk üstüne düşse eyvallah ama sanki araç burun altta kalacak şekilde kalkıp tavanla da direğe vurmuş gibi. Kalanlarına Allah sabır versin.
  • Belki çarpışmada ölmediler ama yanarak öldükleri kesin.
    Araçtaki hasara bakınca yolcu koltuğundaki kişi, eğer araç yanmasaydı yaşayabilirdi diye düşünüyorum.

Muhtemelen patlama şeklinde veya çok ani başlamış olmalı yangın.
    Yavaş başlamış olsa illaki birileri durup müdahale ederdi.

Diğer kafama takılan konu, motor yağı, şanzıman yağı haricinde miktar olarak fazla yanıcı parlayıcı madde motor bölümünde yok.
    Benzinin motor bölümünde bir rezerv depoda tutulmadığını düşünüyorum. En fazla bir boru ile gelen benzin var ve kaza anında yakıt akışını kesen sistemler bu araçta mevcuttur.

Yani yangının büyümesine neden olan maddeler yağlar olmalı.

Bir de o direği başka yere koymanın imkanı yok muydu? Veya o direk o derece mukavemetli mi olmalı. Hiç çarpılmamış gibi kalmış.
    Onu yapamıyorsan önüne bir darbe saptırıcı yada darbe sönümleyici birşeyler konabilirdi. İçi su dolu 2-3 tane plastik varil koysan yine işe yaradı.
    Belki yangını bile önlerdi.
    Ama yok. Samuray kılıcı gibi o direk orada birilerinin canını alacak illaki.

• Kazanın özeti ;

Yerler gizli BUZ - Aşırı hız - Dikkatsizlik
  • Kazalarda araçların alev alması sorununu çözdüler sanıyordum. Aracın alev alması bence Toyota'nın ayıbıdır. Araçta güvenlik sorunu var, incelenmeli.
  • "Acele giden ecele gider"

• Sonra sorsunlar vatandaşa; yerli araç üretilse alır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

Sonra sorsunlar vatandaşa; yerli araç üretilse alır mısınız?

konuyla alakası?

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

Sonra sorsunlar vatandaşa; yerli araç üretilse alır mısınız?

konuyla alakası?

Aracın hasarına bakınca çok da büyük bir hasar yok gibi geldi bana. Buna rağmen aracın alev alabilmesi bana biraz sıkıntılı geldi. Araç da malum ülkemizde üretiliyor. Bu durum imaj açısından sıkıntılı gibi. Meksika üretimi jetta gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.