Şimdi Ara

Toyota Auris LPG li ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba günde işimiz için ortalama 100 km yol yapıyoruz aracımızı sattık ve araç alicaz Toyota Auris düşündük ancak LPG de kullanıcısından daha önce hep dizel kullaniyorduk şimdi LPG ye gecicez bu araç bizi mutlu eder mi sizce araçtan beklentimi Z masraf açmasın dertsiz tasasız bizi taşıdım diyoruz toyotayi da ben sorunsuz diye tanıyorum ama ilk defa Toyota kullanacagiz birde LPG de bizi uzmeyecekse eğer iki tür motoru var biri 1.33 diğeri 1.6 biz hangisini neden tercih etmeliyiz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• https://forum.donanimhaber.com/toyota-auris-hibrit--129219186

Auris hibrit varken neden LPG ?

Turbo LPG yine kurtarıyor da atmosferik de kayıp var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

https://forum.donanimhaber.com/toyota-auris-hibrit--129219186

Auris hibrit varken neden LPG ?

Turbo LPG yine kurtarıyor da atmosferik de kayıp var.

Hocam inanın benim imkanım olsa elektrikli araç haricinde araç kullanmam ama türkiye şartlarında siz o hybrid aracı alırsınız aracın soyadınıda kendi soyadınızla değiştirir evladiyelik kullanırsınız satarken çok zorlanırsınız kaldıki günlük 100 km yol yapıcaz şarj gibi problemlerde var .
  • Hibrid araçlar kendi kendine şarj olur.

• Öncelikle sıfır mı, ikinci el mi alacağınızı belirtmemişsiniz.

LPG ile kullanacaksanız, 1.6 motor daha uygun olur. 1.33'lük motoru performans olarak eleştiriyorlar ama benzin ile kullanılırsa çok ta sorun yaratmıyor. Ancak LPG ile az bir miktar olsa da güç kaybı gerçekleşeceği için sonradan pişman olmamak için 1.6'sı maliyet kaygısı yoksa önceliğiniz olmalı.

LPG sorunsuzluğu için ise, montajını araştırma yaparak bu konuda kendisini kanıtlamış işletmelere yaptırmanız gerekli.

Son olarak, eski aracınızı bilmiyorum ama Toyota sağlamlığı ve sorunsuzluğu ile işletme maliyeti olarak yüzünüzü güldürecektir. Benzin&LPG ile dizele nazaran bakım masraflarının daha az olacağını söyleyebilirim.
  • 1.33 yokus cikamiyor diye konu acildi bu forumda (dikmen tarafi gerçi ama magdur oldu vatandaş)

yani almisken 1.6 si çekiş acisindan daha mantikli mtv acisindan daha mantikli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.