yıllık 5-6 bin kilometre için 1,6 benzinli otomatik auris tercih edicem sanırım, bahsedilen şanzuman sorunu bu seridede var mı ?
ben de i30 derim aurisin tasarımı hiç güzel değil i30 un tasarımı daha güzel gerçekten
quote:
Orijinalden alıntı: ykaya1983
ben de i30 derim aurisin tasarımı hiç güzel değil i30 un tasarımı daha güzel gerçekten
tasarım sorunu yok, iki aracın tasarımınıda beğeniyorum, sadece hyundai ın sağlam olmadığı yorumları vardı,tabi i30 öncesinde. bu araç da çıta yükselmiş olabilir mi? Şimdi spesifikasyonlar hazır 1.4 veya 1.6 benzinli ve otomatik olacak bu kesin
tek sorun MARKA ??
bence üst model olacağından ve daha donanımlı olacağından i30 daha mantıklı. ayrıca 2. elde auris denmiş ama aurisin ne olacağı belli değil o ne bir corolla nede bir avensis. sonu zamanındaki starlet gibide olabilir. hyundaide ayrıca 5 yıl garantide cabası.
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
bence üst model olacağından ve daha donanımlı olacağından i30 daha mantıklı. ayrıca 2. elde auris denmiş ama aurisin ne olacağı belli değil o ne bir corolla nede bir avensis. sonu zamanındaki starlet gibide olabilir. hyundaide ayrıca 5 yıl garantide cabası.
Auris şu anda çok tutulan bir araba,satış rakamları da çok iyi,Starlet döneminde küçük sınıf arabalarda Polo,Clio dışında pek tutulan olmadıydı
1,4 tsi golf o kadar km yapıyorsan bu araç dsg ile çok iyi bir seçim olur senin için satarkende değer kaybetmeyen bir araç
vw türkiyede çok az değer kaybeden bir araç özellikle golf..
dizelse i30
benzinli ise auris
ikisi de birbirine yakın araçlar, bu bundan üstündür demek doğru olmaz ama toyotaların haklı bir güvenilirlik imajı var hyundaiye göre. Bence ikini de test edin, hoşunuza gideni alın. Ben sizin yerinizde olsam 132 hplik auris alırdım. Fazla bir km yapmıyormuşsunuz zaten. O yüzden benzinli dedim. Dizelde otomatik olursa auris manuel olursa i30 alırdım.
toyotamı:: yüksek fiyat, az donanım hiç işime gelmedi::::: vsc li araçları çoook pahallı,,, vsc siz olmaz,
ses yalıtımı zayıf ,,
i30 daha konforlu ?? daha oturaklı,,, daha geniş;;; ferahh,,
hala neden toyota alınıyor donanım yook ve pahallı,,, toyotaya verilecek paraya git vw al....
quote:
Orijinalden alıntı: mrtxpp
toyotamı:: yüksek fiyat, az donanım hiç işime gelmedi::::: vsc li araçları çoook pahallı,,, vsc siz olmaz,
ses yalıtımı zayıf ,,
i30 daha konforlu ?? daha oturaklı,,, daha geniş;;; ferahh,,
hala neden toyota alınıyor donanım yook ve pahallı,,, toyotaya verilecek paraya git vw al....
Noktalama işaretlerini kullanma konusunda pek başarılı değilsiniz sanırım ?
i30'a binmeden karar vermemeni öneririm. özellikle prime (style plus) donanımlı i30 toyota'ya fark atar.
toyota'nın kullandığı şanzuman sıkıntılı. 1-2 sene önce otomatik corolla kullanıyordum vites geçişlerinde resmen bütün vucudum ileri gidip geri geliyordu o derece sarsıntılı bi vites geçişi var.. i30 da vites geçişleri kaymak gibi dediğim gibi mutlaka arabanın içine (test sürüşü için) otu ve öyle karar ver buradaki yorumlar aldatıcı olabilir.
kesinlikle auris tartışmam bile.her haliyle.2006 model corolla 1,4 terra dizel otomatik kullanıyorum..bu zmana kadar maşallah bir kere bile yolda kalmadı.performansı gayet iyi yakıtıda güzel.
quote:
Orijinalden alıntı: bymakara
kesinlikle auris tartışmam bile.her haliyle.2006 model corolla 1,4 terra dizel otomatik kullanıyorum..bu zmana kadar maşallah bir kere bile yolda kalmadı.performansı gayet iyi yakıtıda güzel.
Kesinlikle Auris demenizin sebebi ne ?
Benim amcamdada 2005 Starex vardı bir kez bile yolda bırakmadı. Kesinlikle İ30 o zaman dimi
i30 almadınız mı siz hala
corola var ppeeeeeh tüm ses içerde,, jetta nisbeten daha iyi
i 30 açık ara konforlu........
uzun süre binceksen kesinlikle i30,,,,
önerim 2 sinide 1 günlüğüne kirala,, biin
rahat ça karar verecegine eminim
..
jettada, korollada, i30 da kapıda , en konforlusu i30,,
bagaş sa jetta,,
corollamı :):) kuru gürültü...
Auris tabiki
valla öyle "auris tabiki" diyenleri dikkate almamak lazım..
Ben araç alırken ikisini de inceledim. Aralarında pek fazla fark yoktu( ayrıca fiyatları da aynıydı) ancak i30'un donanımı daha zengindi. Ayrıca i30'un arka koltukları auristen daha rahat oturma alanı sağlıyordu. Sonuçta i30 aldım.
Sorunsuzluğa gelince tamam Toyota'nin bir imajı var ama hyundai'de kötü sayılmaz. Daha önce ürettiği araçlarda da öyle çok ahım şahım sorun çıkartmaz. Hatta sanayi cahillerinin "teneke" diye küçümesdiği yumurta kasa accentler bile diğer rakiplerine göre oldukça problemsizlerdir. Sonuçta neredeyse 3 senedir i30 kullanıyorum, daha bir şikayetim olmadı.
Dizel alacaksan Fiat Bravo yu bi test surusu yapmani tavsiye ederim.
Toyota arkadaşlarında dediği gibi sorunsuzluk ve 2. eldeki değeri piyasada iyidir. Ancak artık Hyundai de iyi araçlar yapıyor arkadaşlar bunu kabul etmek gerekir biz bugün bile böyle karşılaştırma yapıyo olmamız hyundai nin ne kadar büyüdüğünü göstermektedir fiyat açısından bilmiyorum ama aurisi de test et İ30 da test et fiyatlarınıda değerlendir. Ben eğer yakın zamanda satmıyacaksan eğer kesinlikle İ30 derim 1.6 CRDİ style olan donanımı bide beyazını alırsan 2 auris eder. seçim senin