Şimdi Ara

Toyota AURİS D4D mi? Ford FOCUS II TDCİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
12.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Toyota Auris d4d ile Ford Focus II 1.6 tdci arasında kaldım.İyi bir dizel almak istiyorum,performans benim için önemli.Lütfen bu iki aracı bilen arkadaşlar görüşlerini paylaşsınlar.Özellikle her iki araca binmiş ve kullanmış olan arkadaşların izlenimleri ve görüşleri benim için daha önemli.Lütfen bu arada değerlendirmeleri objektif,f/p kiriterlerine marka fanatizmine kaçmadan yapalım.

Permormans kriteri benim için önemli olmak la beraber şü anda kullandığım 2002 model corolla dan ötürüde ikinci önceliğim ise elbettte sorunsuzluk. Diğerleri ise işçilik ve malzeme kalitesi( özellikle malzeme kalitesi olarak bilmiyorum ama sizi auris beni birz hayal kırıklığına uğrattı) ve son olarak ta dizel almamdaki en önemli etken olan yakıt sarfiyattı/maliyeti( sizce auris mi,focus mu az yakar)
    Bu dört kritere göre değerlendirirseniz bu iki aracı çok sevinirim.

Şimdiden sağolun...

• aynı konuyu daha önce sen açmamış mıydın :)

iki araç hakkında da pek bi bilgim yok ancak corolla focus olsa ben corolla derdim.ancak auris tipi yüzünden benden geçer not alamıyor...

yalnız focusta karar kılarsan ben biraz daha beklemeni tavsiye ederim.zira şubatta yeni yüzüyle gelecek deniyordu.

şu da var ki aklından çıkarma aralık ayı satıcıların fiyatları minimum seviyesine çektikleri aydır genel olarak.bence aralık ayında beğendiğin bi modelde karar kılıp alabilirsin.

ayrıca kasımda yeni 308, onu takiben de bravo gelecek.
    özellikle bravo çok güzel görünüyo tasarım olarak
    zira 308 de 307 kalitesinden daha üstün resimlerden anlaşıldığı kadarıyla.

bence hiç üşenme en kısa zamanda aynı gün içerisinde aurisi ve focusu test et.yenisahra nataş ta auris test aracı vardı.focus nerede var bilemiyorum.ancak mümkünse aynı gün içinde ikisini de test et

şunu da unutma bence test araçları satılan araçlardan daha performanslı.motorları yazılıma güçlendirilir ki alıcının aklı çelinsin.audi A3 de bu böyleydi diğerlerinde de aynı şeyin geçerli olduğunu düşünüyorum :)

• bu ikisi arasından focus
  • toyota auris hyundai i30 1.6 crdi ile girdiği testte i30 modeline üstünlük sağlayamadı daha sonra i30 daha güçlü rakipleri ile kıyaslandı focus 1.6 tdci 109hp, megane 1.5 dci 100hp, 307 hdi 110hp ile kıyaslandı bu testte 1.focus 2.i30 3.ler ise 307 ve megane oldu..

ford focus tdci bugün alınacak en mantıklı dizel otomobildir aynı fiyata 1.6 16valf 109hp 240nm tork üreten motor almak varken neden 1.4 8valf 90hp ve 190nm tork üreten bir motor alasın cebinin düşmanı değilsin ya..üstelik focusun sürüş zevki performansı buna karşılık yakıt tüketimide cabası..

yani her şartta oklar focusu gösteriyor bir hatırlatma daha yapayım auris i30 ile kıyaslandığı testte i30 modelinin yol tutuşu ve sürüş zevki aurise göre daha iyi idi..
  • quote:

toyota auris hyundai i30 1.6 crdi ile girdiği testte i30 modeline üstünlük sağlayamadı daha sonra i30 daha güçlü rakipleri ile kıyaslandı focus 1.6 tdci 109hp, megane 1.5 dci 100hp, 307 hdi 110hp ile kıyaslandı bu testte 1.focus 2.i30 3.ler ise 307 ve megane oldu..

ford focus tdci bugün alınacak en mantıklı dizel otomobildir aynı fiyata 1.6 16valf 109hp 240nm tork üreten motor almak varken neden 1.4 8valf 90hp ve 190nm tork üreten bir motor alasın cebinin düşmanı değilsin ya..üstelik focusun sürüş zevki performansı buna karşılık yakıt tüketimide cabası..

yani her şartta oklar focusu gösteriyor bir hatırlatma daha yapayım auris i30 ile kıyaslandığı testte i30 modelinin yol tutuşu ve sürüş zevki aurise göre daha iyi idi..

Aslında bende biliyorum f2 1.6 tdci en iyi tercih olduğunu.Ama özellikle araç ile ilgili dile getirilen şikayetler( kapılardan/konsoldan gelen sesler,içeri giren rüzgar sesi iddaları,problemlere çözüm bulmadayetersiz/ilgisiz servis) kafamı karıştırıyor. Şu anda benzilli corolla kullanıyorum ve yakıt masrafları hariç memnunum.Artık iyi bir dizel almak istiyorum ve corolla/auris in dizel motorunun yetersiz olduğunun farkındayım. Toyotanın sevis anlayışında oldukça memnunum.Sizce ford servis bu konuda beni hayal kırıklığına uğratır mı ? yoksa ben mi büyütüyorum?. F2 söylenildiği gibi sorunlu bir araç mı yoksa ortalama her aracın çıkardığı kadar mı sorunlu.Sİzce f2 yi almalıyım mı? F2 kullananlar ve tanıyanlar F2 alsam hayal kırıklığına uğrarmıyım yoksa arbaya hayran kalıp iyiki almışım mıyım derim?

• arkadaş servis konusunu bence markaya bağlama bu servis konusu bence insanların karakterine bağlı senin yanındaki ford servisi kötüdür benim yanımdaki reno servisi kötüdür servis konusunda markayı şuçlamak doğru olmaz..rize ve trabzon ford servisleri arasında fark var mesela biri ilgilenirken diğeri aman kardeşim felan gibi..

focusun kapılardan rüzgar sesi aldığını ben ilk kez senden duydum ki hiç sanmıyorum çünkü focus sınıfının en iyi gövde işçiliklerine sahip olan otomobillerden biridir lastik sesi pütürlü asfaltta biraz yüksek..focusun işçilik kalitesi biraz düşük ve bazı bölümlerdeki plastik kaliteside ama bazı bölümlerde kullanılan malzeme gerçekten çok kaliteli özellikle ön konsolun üstünde olan siyah yumuşak plastik..

dostum hiçbir yönden mükemmel olan bir araç yok her aracın bir eksisi var focusun sana vereceği performans yakıt tüketimi ve sürüş zevkidir x bir araca baksan onun şu yönleri iyi şu yönleri kötüdür onun için önce en mantıklı motoru şeçmelisin sonra araçların artı ve eksilerine bakarsın değerlendirmeni yaparsın..

quote:

Orjinalden alıntı: ufuk33

quote:

toyota auris hyundai i30 1.6 crdi ile girdiği testte i30 modeline üstünlük sağlayamadı daha sonra i30 daha güçlü rakipleri ile kıyaslandı focus 1.6 tdci 109hp, megane 1.5 dci 100hp, 307 hdi 110hp ile kıyaslandı bu testte 1.focus 2.i30 3.ler ise 307 ve megane oldu..

Aslında bende biliyorum f2 1.6 tdci en iyi tercih olduğunu.Ama özellikle araç ile ilgili dile getirilen şikayetler( kapılardan/konsoldan gelen sesler,içeri giren rüzgar sesi iddaları,problemlere çözüm bulmadayetersiz/ilgisiz servis) kafamı karıştırıyor. Şu anda benzilli corolla kullanıyorum ve yakıt masrafları hariç memnunum.Artık iyi bir dizel almak istiyorum ve corolla/auris in dizel motorunun yetersiz olduğunun farkındayım. Toyotanın sevis anlayışında oldukça memnunum.Sizce ford servis bu konuda beni hayal kırıklığına uğratır mı ? yoksa ben mi büyütüyorum?. F2 söylenildiği gibi sorunlu bir araç mı yoksa ortalama her aracın çıkardığı kadar mı sorunlu.Sİzce f2 yi almalıyım mı? F2 kullananlar ve tanıyanlar F2 alsam hayal kırıklığına uğrarmıyım yoksa arbaya hayran kalıp iyiki almışım mıyım derim?

• bu iki markanın benzinlisin de ford, dizelinde toyota diyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Vectra C1 Vs Ford Mondeo Mk3
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neden dizelde corolla? ,hangi açıdan?,açıklarmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk33 -- 22 Ekim 2007; 15:27:13 >
  • auris tutmadi bu bi gercek...

alirsan ikinci elde inanilmaz deger kaybettirir dusuncesindeyim...

ama focus tuttu.. pazara cikar ayni gun satiliyor...(ucuk fiyat istersen ayri)

bunun disinda dizel alacaksan focus dizel cok iiidir... 1,6 dizellerde sinifinda en iiisi olan pejo nun volvonun citroen in ve fordun kullandigi motor iyidir

auris sekil olarakda cok cirkin bence
  • Bence bekle ya yeni focus al yada yenisi çıkınca bu kasayı biraz daha uygun fiyata al
  • Kesinlikle tartışmasız Focus.. Auris o tip ve o motorla Fiestayla falan rekabet etsin.. Japon sorunsuz falan filan bir yere kadar. Araç gerçekten gaza sonuna kdr bassan da tıngıl tıngıl gidiyor Focus son derece atak ve yakışlarında çok fark olcağınıda sanmıorum..
  • Bence focus. Auris daha dün çıktı. Hem focus'un TDCI'i corolladan da iyidir motor olarak. Forumdaki focus dizelle ilgili yorumları okursan görürsün
  • bence focus diil yeni kasa cıkıyo 5 ay sonra kullum zarara girersin
  • Son kararım, şubatı bekleyeceğim yeni yüzlü f2'yi görmeden hiç bir şey almayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk33 -- 23 Ekim 2007; 19:08:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.