Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.698
Cevap
225
Favori
1.591.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten 5 sene içinde metali kararacak sararacak, başka sorunlar çıkacak, plakaları değiştirip kullanmak yerine yenisini almak isteyeceksiniz. Ayrıca 5 sene sonra plaka bulup bulunamayacağı da kesin değil.
    Kağıt havlu ile silinerek kullanıldığında bulaşık makinesinde temizlenene göre kat ve kat uzun ömürlü olduğunu göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 20 Ekim 2014; 9:27:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Orijinalden alıntı: istanbulication

quote:

quote:

@baberti
    Cevabınız için teşekkürler. Breville gerçekten mükemmel ama plakaları çıkmıyor buda ömürümü kısa tutmaz mı sizce? Bu kadar para vermişken plakaları değiştirebilme olanağı önceliğim. Amazon.com kullanıcı yorumlarından biri bir sene sonra plakaların zarar gördüğünden bahsediyordu.

bahsedilen o zararın daha fazlasını plakası değişenlerde de göreceksiniz onun için takılmayın o makina çok kaliteli, plakaların silinmesi de çok problem olmaz çünkü düz...

ama illaki plakası değişen isterseniz;

korkmaz a328, a329-05, a329-06
    delonghi cgh-900
    essenso panini grill
    king p-625
    emsan feel steel
    arzum ar-277
    arnica tostit pro
    tefal xl800

modellerini inceleyebilirsiniz...

Galiba haklısınız, o tek kötü yorumdu ve istisnnaydı galiba. Memnun olanlar çok çok fazla. Düşüncem çizilince plakanın yenisini alıp böylece uzunca seneler kullanmaktı. 5 sene gider mi dersiniz?
    Sizin ilk yorumda Tefal xl800 arkası kalkıyor dediniz hemen elendi benim için.
    Diğer modellerde güzel görünüyor yalnız ya alanları küçük yada ısıları yeterince yüksek değil gibi ızgara için?
    Arzum ar-278 hakkında ne düşünüyorsunuz?

Önceden şunuda tavsiye etmişsiniz, nette 2 yerde buldum biri bu:
    http://www.sanalpazar.com/Korkmaz-A302-Grand-Grill-Tost-Makinesi__isp19727477

Galiba Breville alacağım ağırlık o yönde.

tefal xl800'ün iki tane eksisi var, biri bahsettiğiniz konu diğeri bayi fiyatı 650 lira...
    a302 piyasadan çekildi, kalan ürünlerin iade veya teşhir olma ihtimaline karşı artık tavsiye edemiyorum...
    breville en iyi seçenek ama onun da fiyatı 500 lira...
    bu durumda korkmaz a328, a329-05 veya a329-06 modellerine de yönelebilirsiniz ama ilk sırada yine breville var..

Aslında 2 gün öncesine kadar Tefal xl800 alacaktım, sizin yorumunuz beni vazgeçirdi. n11'de 428TL'ye var. 20TL indirimim var çok değil ama yinede...
    A302'de elendi o zaman.
    Breville içinde gittigidiyor'da 50TL chip para ile 450TL'ye geliyor. Ama içimden bir ses bu kadar para verme diyor :) Değer mi?
    Korkmaz'ların fiyatı daha makul. Görme fırsatım olmadı alan olarak genişler mi? 1800watt Grill için yeterli mi? Yağ tepsileri yok galiba.
    Bugün Essenso ve Delonghi'ye bakacağım. Aslında alanlarının ufak olduğu aşikar...

Galiba beklentilerimi düşüreceğim ve bir tane alacağım. Uzun zamandır çizik dolu adi bir waffle makinesi kullanıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Zaten 5 sene içinde metali kararacak sararacak, başka sorunlar çıkacak, plakaları değiştirip kullanmak yerine yenisini almak isteyeceksiniz. Ayrıca 5 sene sonra plaka bulup bulunamayacağı da kesin değil.
    Kağıt havlu ile silinerek kullanıldığında bulaşık makinesinde temizlenene göre kat ve kat uzun ömürlü olduğunu göreceksiniz.

Evet haklısınız, evladiyelik olarak bakmamak lazım galiba. O zaman çok sık kullanan biri(günde birkaç defa) için makul diyebiliriz.
    Morphy Richards hakkında ne düşünüyorsunuz?

Morphy Richardsyoutube
    Morphy Richards - Intelligrill (48018)
    https://m.youtube.com/watch?v=MqiEFfderek

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@baberti
    Cevabınız için teşekkürler. Breville gerçekten mükemmel ama plakaları çıkmıyor buda ömürümü kısa tutmaz mı sizce? Bu kadar para vermişken plakaları değiştirebilme olanağı önceliğim. Amazon.com kullanıcı yorumlarından biri bir sene sonra plakaların zarar gördüğünden bahsediyordu.

bahsedilen o zararın daha fazlasını plakası değişenlerde de göreceksiniz onun için takılmayın o makina çok kaliteli, plakaların silinmesi de çok problem olmaz çünkü düz...

ama illaki plakası değişen isterseniz;

korkmaz a328, a329-05, a329-06
    delonghi cgh-900
    essenso panini grill
    king p-625
    emsan feel steel
    arzum ar-277
    arnica tostit pro
    tefal xl800

modellerini inceleyebilirsiniz...

Galiba haklısınız, o tek kötü yorumdu ve istisnnaydı galiba. Memnun olanlar çok çok fazla. Düşüncem çizilince plakanın yenisini alıp böylece uzunca seneler kullanmaktı. 5 sene gider mi dersiniz?
    Sizin ilk yorumda Tefal xl800 arkası kalkıyor dediniz hemen elendi benim için.
    Diğer modellerde güzel görünüyor yalnız ya alanları küçük yada ısıları yeterince yüksek değil gibi ızgara için?
    Arzum ar-278 hakkında ne düşünüyorsunuz?

Önceden şunuda tavsiye etmişsiniz, nette 2 yerde buldum biri bu:
    http://www.sanalpazar.com/Korkmaz-A302-Grand-Grill-Tost-Makinesi__isp19727477

Galiba Breville alacağım ağırlık o yönde.

tefal xl800'ün iki tane eksisi var, biri bahsettiğiniz konu diğeri bayi fiyatı 650 lira...
    a302 piyasadan çekildi, kalan ürünlerin iade veya teşhir olma ihtimaline karşı artık tavsiye edemiyorum...
    breville en iyi seçenek ama onun da fiyatı 500 lira...
    bu durumda korkmaz a328, a329-05 veya a329-06 modellerine de yönelebilirsiniz ama ilk sırada yine breville var..

Aslında 2 gün öncesine kadar Tefal xl800 alacaktım, sizin yorumunuz beni vazgeçirdi. n11'de 428TL'ye var. 20TL indirimim var çok değil ama yinede...
    A302'de elendi o zaman.
    Breville içinde gittigidiyor'da 50TL chip para ile 450TL'ye geliyor. Ama içimden bir ses bu kadar para verme diyor :) Değer mi?
    Korkmaz'ların fiyatı daha makul. Görme fırsatım olmadı alan olarak genişler mi? 1800watt Grill için yeterli mi? Yağ tepsileri yok galiba.
    Bugün Essenso ve Delonghi'ye bakacağım. Aslında alanlarının ufak olduğu aşikar...

Galiba beklentilerimi düşüreceğim ve bir tane alacağım. Uzun zamandır çizik dolu adi bir waffle makinesi kullanıyorum...

hangisini alırsanız alın 1 yıl içinde plakalarda solma ve çizilme başlayacaktır, bunların çizilmeyeni solmayanı yok sadece biraz daha dayanıklısı vardır o kadar...tefalin plakaları büyük ve kalındır, arka tarafın kalkması çok çok büyük problem olmaz çünkü üst kapak ağırlığı yeterli, en iyisi siz tek tek yakından görün ve öyle karar verin...

mağazaları gezin, tefal xl800 ve korkmaz a329-05 modelini yakından görün, tefalin plaka alanı çok büyük ızgaraya uygun...korkmazın da plaka alanı birçoğundan büyük ve seramik kaplama, ızgara için de yeterli sayılabilir ama breville 800 ve tefal xl800'e göre biraz hafif kalır...delonghi ve essensonun plaka alanları daha da küçük, büyüklük önemliyse tefal xl800, breville 800gr veya en azından korkmaz a329-05...

• Bugun bende bi p625 sahibi oldum bakalim babertinin tavsiyesi uzerine delonghi ile arasinda cok gittim geldim ama sonunda p625 e karar kildik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taRhunDas -- 20 Ekim 2014; 23:02:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Normalde Korkmaz A329 düşünüyordum fakat Brevilleyi görünce onu düşünmeye başladım.Breville'yi gidip nerelerde görebilirim?Ankara'da oturuyorum. Bir de Breville'nin servisi hakkında bilgisi olan var mı?
    Teşekkürler...

Orijinalden alıntı: nukozlem

baberti özellikle senin tavsiyelerin için teşekkürler.

Normalde Korkmaz A329 düşünüyordum fakat Brevilleyi görünce onu düşünmeye başladım.Breville'yi gidip nerelerde görebilirim?Ankara'da oturuyorum. Bir de Breville'nin servisi hakkında bilgisi olan var mı?
    Teşekkürler...

breville ürünleri enplus, evmanya, cookplus mağazalarında ve büyük tekno marketlerde özellikle mediamarktlarda bulunuyor...
    internet üzerinden de satılıyor...

servis işi paralel ithalata benzer bir durum gibi satıcıya göre değişebilir...

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Evet haklısınız, evladiyelik olarak bakmamak lazım galiba. O zaman çok sık kullanan biri(günde birkaç defa) için makul diyebiliriz.
    Morphy Richards hakkında ne düşünüyorsunuz?

http://www.hepsiburada.com/liste/morphy-richards-48018ee-1800-w-izgara-ve-tost-makinesi/productDetails.aspx?productId=mtmr48018ee&categoryId=22014

https://m.youtube.com/watch?v=MqiEFfderek

DAha önce görmemiştim ama fotoğraflardan çok çirkin duruyor :)

• Merhaba,
    Bosch TFB4431V ve TFB4402V tost makinaları hakkında fikri olan var mı? Markaya güvendiğim için birini alayım diyorum ama emin olamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: geronimo2109

Merhaba,
    Bosch TFB4431V ve TFB4402V tost makinaları hakkında fikri olan var mı? Markaya güvendiğim için birini alayım diyorum ama emin olamadım..

200'ün altında olsa belki alınır ama o fiyatlara asla...

195'e korkmaz a328 var...
    www.n11.com
    Tost Makinesi - Fiyatları & Modelleri - n11.com
    http://www.n11.com/korkmaz-a328-tostkolik-tost-makinesi-P18174244

• ilk sayfayı okumayanlara gelsin...

TAVSİYE LİSTESİ

A-YENİ TİP MAKİNALAR...

-BREVİLLE 800GR (pahalı, kaliteli, plakalar sabit, üst plaka çizgili alttaki düz)
    -BREVİLLE BGR200EX (plakalar sabit)
    -BREVİLLE BSG540EX (plakalar sabit ve düz)

-TEFAL XL800 VE GOURMET GRİLL COMFORT (üst kapakta sabitleme yok bastırınca arka taraf kalkıyor, pahalı)

-KORKMAZ A302 (piyasada bulunmayabilir, diğer serilerden daha kaliteli)
    -KORKMAZ A328 (krom çelik gövde, a329 serisinden daha sağlam)
    -KORKMAZ A329-05 ve 06 (SERAMİK, alt plaka biraz esnek, gövde ve bağlantı kolları fena değil)
    -KORKMAZ A310 (eskiyle yeninin karışımı melez bir seri)
    -KORKMAZ A310-01 (SERAMİK)

-ARÇELİK K-2369TG (üst kapak cam kaplı)
    -ARÇELİK K-8381-TG (yeni tip ama üst kapak hareketi eski tiplere benziyor, plakalar küçük, waffle plakası da var)

-ESSENSO PANİNİ GRİLL (kutudan ızgara için ayrı plaka çıkıyor)

-KİNG P-625 (SERAMİK, bağlantı kolları sağlam ve üst kapak ağırlığı yeterli)
    -KİNG P-624
    -KİNG P-633

-ARNİCA TOSTİT/TOSTİT PRO

-ARZUM AR-225 (plakalar sabit ama bağlantı kolları sağlam ve üst kapak ağırlığı yeterli)
    -ARZUM AR-277 METALLO
    -ARZUM AR-218 PANİNİ (küçük sevenler için ideal)
    -ARZUM AR-254 (ar-225'e benziyor)
    -ARZUM AR-265

-KENWOOD HG-400 (plakalar sabit ve ısı ayarı yok ama bağlantı kolları sağlam ve üst kapak ağırlığı yeterli)

-DELONGHİ CGH-900 (şık tasarım)

-EMSAN FEEL STEEL

-FAKİR CREA (dijital ekranlı, tasarım olarak iyi ama performansla ilgili şikayet yazıldı)
    -FAKİR VALERY (uzunlamasına farklı bir tasarım)

-VESTEL 3000 DİJİTAL İNOX (fakir crea ile benzer)
    -VESTEL 3000 İNOX (alt ve üst plakalar ayrı ayrı ayarlanabiliyor)

-HOMEND 1304 (ürün güzel ancak üst kapağın kademeli yükseklik ayarıyla ilgili bir sorun çıkabilir, benim teşhirde gördüklerimin hepsi problemliydi)
    -HOMEND 1301 (biraz küçük, 2 kişilik)

-CUCİNOX SK-42041E (beğenen de var iade eden de)
    -CUCİNOX COOKPLUS

B-ESKİ TİP TOST MAKİNALARI: artık eski tip tavsiye etmiyorum ama beğendiklerime örnekler;

-king p-626 vita (sabit seramik plaka)
    -arzum ar-279 tostino
    -arzum ar-213 prego,
    -korkmaz a315,
    -korkmaz a314,
    -arnica ayvalık 3000,
    -vestel v-brunch 2000,
    -tefal versatilis,
    -arçelik k-2380-tg,
    -arçelik k-2367,
    -arçelik k-8030...

C-KÜÇÜK 1-2 KİŞİLİK KOMPAKT TOST MAKİNALARI...

-ARZUM AR-218 PANİNİ (yeni tip küçük makina)
    -arçelik k-2370
    -Korkmaz a305 vertex
    -korkmaz a309 vertex
    -Kenwood sm-650 (kutudan 3 farklı plaka çıkıyor; normal tost, üçgen tost, waffle)
    -vestel v-brunch 1000 kırmızı
    bunların hepsinde plakalar çıkıyor...

D-BÜFE/SANAYİ TİP TOST MAKİNALARI(GERÇEK DEMİR DÖKÜM MODELLER):

-fayrinox dökümix (ev tipine en yakın model)
    -remta R-72 (8 dilimlik, büfe ve kantinlerde gördüklerinize benziyor)
    -simton, silver, vd. markaların da 8 dilimlik tost makinaları var...

dökümlerin fiyatları diğer bildik markalar civarında (150-200 lira arası)...ancak temizlikleri daha zor olabilir ve plakaların paslanma sorunları oluşabilir...

E-OCAK ÜSTÜ tost makinalarına örnek;

-TAŞHAN (döküm, yıllardır kullanıyorum)
    -EMSAN (dış yüzeyi desenli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 26 Ekim 2014; 16:39:43 >

• quote:

quote:

Merhaba,

www.n11.com

Yok fiyatlar onlar değil. Mesela 4431 modeli Bimekste 199 tl

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

www.n11.com

Yok fiyatlar onlar değil. Mesela 4431 modeli Bimekste 199 tl

ürünleri yanyana inceleyin, mesela bununla korkmaz a328'i karşılaştırın, fiyatlar aynı, sonra karar verin...

• paylaşımlar için teşekkürler , öğrenci evi için faydalı oldu :)

http://aktuel-urunler.com/a101-30-ekim-2014-aktuel-urunler-katalogu/a101-30-ekim-2014-aktuel-urunler-katalog-sf-iki-2/

not: öğrenciyiz genellikle fırın ekmeğinde tost yapmak için kullanacağız

Orijinalden alıntı: Osmozz

30 ekimde a101e gelecek olan sunny tost makinesini tavsiye eder misiniz 60 lira

http://aktuel-urunler.com/a101-30-ekim-2014-aktuel-urunler-katalogu/a101-30-ekim-2014-aktuel-urunler-katalog-sf-iki-2/

not: öğrenciyiz genellikle fırın ekmeğinde tost yapmak için kullanacağız

o fiyata alınır...

• Arkadaşlar tost makinesi arayışındayım ancak hani dışarıda yediğimiz tostlar var incecik oluyor öyle yapan bir makine arıyorum. evimizde bir tane vardı bozuldu.
    Aslında tam olarak istediğim şey kapağı kapatınca ızgaralar arası boşluk kalmasın. mesela kapatıyorsunuz aslında ortası boş ama dışarıdan bakınca tam kapatmış görünüyor. bu da tost ekmeğini ince yapmıyor. ne öneririsiniz kenwood hg400 alamayı düşünüyordum döküm olmasındna dolayı ancak plakların çıkmaması kafama takıldı.

Orijinalden alıntı: special99

Arkadaşlar tost makinesi arayışındayım ancak hani dışarıda yediğimiz tostlar var incecik oluyor öyle yapan bir makine arıyorum. evimizde bir tane vardı bozuldu.
    Aslında tam olarak istediğim şey kapağı kapatınca ızgaralar arası boşluk kalmasın. mesela kapatıyorsunuz aslında ortası boş ama dışarıdan bakınca tam kapatmış görünüyor. bu da tost ekmeğini ince yapmıyor. ne öneririsiniz kenwood hg400 alamayı düşünüyordum döküm olmasındna dolayı ancak plakların çıkmaması kafama takıldı.

hg-400 çoğu makinadan iyidir...

bugün istanbul bilişimde gördüm 130 liraydı ancak teşhirdekilerin anasını ağlatmışlardı dağılmış resmen makinalar...

korkmaz a329-05 ve 06'ların fiyatları da 195'ti sanırım...

• Bu arada arkadaşlar tostla ilgili çok arkadas bilgisiz. Tost öyle kağıt gibi incecik olmaz asla. Makinenin kapağını kapattığınızda elinizle bastırmayacaksınız, kendi ağırlığıyla hafifçe sıkacak tostu makine. Çıktığında 1-1,5 parmak kalınlığında sandviç gibi çıkacak. O şekilde ısırdığınızda önce ekmeğin dokusunu sonra kaşarın yumuşak tekstürünü alacaksınız, bu karışım daha büyük bir lezzet verecek. Yemeğn tadı kadar, ilk ısırma anındaki his de çok önemlidir. Öyle makineye abanıp kağıt gibi çıkarıyorsanız onun adı tost değil başka birşey, ayakkabı tabanı gibi yersiniz anca.

yani böyle yapıyorsanız yanlış

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...

böyle yapıyorsanız doğru:

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Bu arada arkadaşlar tostla ilgili çok arkadas bilgisiz. Tost öyle kağıt gibi incecik olmaz asla. Makinenin kapağını kapattığınızda elinizle bastırmayacaksınız, kendi ağırlığıyla hafifçe sıkacak tostu makine. Çıktığında 1-1,5 parmak kalınlığında sandviç gibi çıkacak. O şekilde ısırdığınızda önce ekmeğin dokusunu sonra kaşarın yumuşak tekstürünü alacaksınız, bu karışım daha büyük bir lezzet verecek. Yemeğn tadı kadar, ilk ısırma anındaki his de çok önemlidir. Öyle makineye abanıp kağıt gibi çıkarıyorsanız onun adı tost değil başka birşey, ayakkabı tabanı gibi yersiniz anca.
    yani böyle yapıyorsanız yanlış

böyle yapıyorsanız doğru:

+1...
    bu nedenle üst kapağı ağır makina her zaman daha iyidir, kapağı bırakırsın o kendi ağırlığıyla bastırır ne az ne çok, ekmeğin bir esneme payı olacak yani pestil olmayacak...

herşey iyi güzel ancak şu tost ekmeklerini niye tatlımsı yaparlar onu anlamam...bunların normal ekmek tadında ama tost ekmeği kıvamında olanını yapamıyorlar mı, ayvalık ekmeği alıyorum hakeza ondan farksız...ben de ya halk ekmekten veya normal fırın ekmeğinden ancak dilim dilim halinde yapıyorum...

önce hafif tost makinasında boş olarak beklettikten sonra malzemeyi koyup bastırmak en iyi sonucu veriyor...
    şunlar gibi...(elimde çekilmiş resim yoktu, en yakın örnekler bunlar)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 25 Ekim 2014; 21:44:34 >

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.