Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... (580. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.575
Cevap
222
Favori
1.544.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
84. Sırada  bugün en iyi #22
Sayfa: önceki 578579580581582
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bonanza8 B kullanıcısına yanıt

    selam,

    ilk sırada yazdığınız Arnica Tostit Maxi tam aradığınız makine diyebilirim ...

    alternatifi Korkmaz A328-05 olabilir ...

    ayrıca listenizde olmayan Arzum ar-2001 / 2019 / 2020 / 2027 / 2028 / 2038 / 2040 serisinden biri de düşünülebilir (plakaları çift taraflı) ...

    diğerlerine bakmanıza bile gerek yok ...  

  • Herkese selamlar


    Arçelik Lal serisi tost makinemizin ızgaraları bozulduğu için yeni bir tost makinesi arayışına girdik.


    Tefal Gourmet Minute Tost Makinesi indirimli olarak 500tl gibi bir fiyata geliyor.(Morhipo'daki paracık kampanyası ile satıcı webdensipariş)


    Sizce alınır mı? Ürünü kullanıp deneyenler var mıdır?


    Bir de bu ürün makinede yıkanır mı yoksa yağlı kağıt ile mi kullanmak gerekir?


    Cevap veren herkese şimdiden çok çok teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LucaTurin -- 13 Ekim 2021; 15:38:1 >
  • LucaTurin kullanıcısına yanıt
    Tost koliksen döküm makina öneririm hiç bir teflonla vb ürünle dökümdeki o lezzeti alamazsın 👍

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt

    Dostum ben tostkoliğim bana kalsa sanayi tipi ürün alacağım ama hanım işte yok ızgaraları çıkabilir olacak,yok yıkanabilir olacak yok temizliği şöyle böyle olacak dediği için tostkoliklik ancak dışarıda oluyor keşke hanım da tostkolik olsaydı.


    O yüzden bu cihazı indirimle bu fiyata alayım mı diye sordum.


    Ha siz dersiniz yok bu cihaz yerine döküm olarak bu saydığın kriterlerde ürün var ona bakabilirim memnuniyetle.

  • LucaTurin kullanıcısına yanıt
    Döküm yıkanmaz yağla yapılır temizliği yıkasanda hemen kurutma yapman lazım yoksa küflenir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neferzade kullanıcısına yanıt

    Ben memnunum hocam, plakaları güzelce yağlayınca yapışma olmuyor fakat hanım yağı ızgaraya sürmek yerine fırçayla ekmeklerin üstüne sürüyor ve bazen yapıştırıyor. Temizliği de plakalar kaygan olduğu için kağıt havlu ile kolayca yapılabiliyor.


    Tereyağında kuru madde oranı yüksek olduğu için çabuk yanıyor. Bu nedenle sade yağa biraz zeytinyağı karıştırıp kullanıyorum. Yağı Paşabahçe Zest fırçalı sosluk kavanozuna koyup, fırçayla sürüyorum. Bu sayede her defasında fırçayı yıkamama gerek kalmıyor. Sade yağ oda sıcaklığında sıvı halde kalıyor ve uzun süre muhafaza edilebiliyor. Aşağıya sosluğun fotoğrafını yüklüyorum, bence tost için mükemmel bir çözüm. Akıl akıldan üstündür, daha iyi önerisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.


    Bu arada sade yağın hilesi çok, ben yağı yorumları iyi olduğu için tarihi yağcıoğlu diye bir birmadan alıyorum. Son siparişimi de yine yorumları iyi olan kars bakkaliyesi diye bir firmadan verdim, deneyip karşılaştıracağım.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakekrem -- 16 Ekim 2021; 20:33:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tost deyince aklıma geldi. Evde tost malzemesi olmazdı annem salça tereyağı sürerdi yarım ekmeğe o tost dünyanın en güzel tostu olurdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • REMTA Cam Yüzeyli tost makinesinden alan var mı? deneyiminizi paylaşabilir misiniz bundan almayı düşünüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 22 Ekim 2021; 22:37:3 >
  • www.wmf.com.tr
    WMF Grill Perfection Akıllı Izgara
    https://www.wmf.com.tr/wmf-grill-perfection-akilli-izgara

    Fikri olan var mı acaba?

  • realacc kullanıcısına yanıt

    remta gerçek tost makineleri üretir ancak evinizin mutfak dekorasyonuna pek uymayabilir, özellikle hanımlar pek hazzetmez bu makinelerden ... cam yüzey dedikleri ekmeğin plakaya yapışmasını önleyen bir kaplama tabakasıdır, temizliği de kolaylaştırır ...

  • üç f Ü kullanıcısına yanıt

    benzer bir modeli tefal yıllar önce üretmişti, onu da beğenmezdim bunu da tavsiye etmem ... zaten bir tost makinesinde ne marifet olabilir ki fiyatı 4500 lira olsun ...

  • Bana kalsa dokumden vazgecemem ama hanıma anlatmak mumkun değil öncellikleri temizlik görüntü vb...sonuc güncel fiyat/performans hangi ürünü önerirsiniz?

  • El_domingo kullanıcısına yanıt

    Arnica Tostit Maxi

    Arzum ar-2001 / 2019 / 2020 / 2027 / 2028 / 2038 / 2040 serisi

    Korkmaz A328-05

  • Remta tam istediğimiz gibi ama evde hanımlar bunu kullanamazlar. Plakalar çıkmadığı için temizlemede sorun yaşanır. Yani her seferinde 12kg aleti kaldır, temizle zor. Yada sadece tost yapacaksın, daha az kirlenecek. Tavuk, sucuk, vs yaptın mı temizlemek zorunluluk haline geliyor. Tek alternatif, ev tipi kullanıma daha uygun olan Dökümix ama onunda plakaları çıkmıyor.

    Bu yüzden ben demir döküm ve alüminyüm döküm üzeri kaplamalara sıcak bakıyorum. Ancak plakaların PTFE ve PFOA içermeyen kaliteli bir markaya ait kaplama olmasını tercih ederim. Böylede bir ürüne de henüz rastlamadım. Tefal'in GC470 diye bir modeli var, fiyatı uygun alette güzel ama PTFE ve PFOA (Bu arada esas zaralı denilen PFOA) içermez diye bir ibare göremedim. Tefal'in web sitesinden kontrol ettiğimde görece yeni modellerinde PFOA içermez ibaresi var. Bu yüzden GC470 modelinde PFOA ve PTFE içerir sonucunu çıkardım.

    Satıcılarında birşey bildiği yok, Enplus'ta Sage bgr200 marka yakışıklı bir tost makinasını sordum. Satıcı, demir döküm üzerine sıvı cam kaplı dedi. Dükkanda inceledim, kullanma kılavuzuna baktım hiç böyle bir ibare göremedim. Siz dedim bu bilgiyi nereden aldınız? ürün tedarikçisinden diye cevap verdi. Sıvı cam dedikleri emayedir normalde ama zaten kaplaması emaye falan değildi. Basbayağı alümünyum döküm üzerine pfoa içermeyen (bazı modellerinde) Quantanium adlı bir çeşit PTFE kaplaması. Biraz kaliteli teflon yani. O yüzden de metalle karıştırmayın, telle ovmayın dedi (ee nasıl emaye bu?).


    Kısacası halen istediğim gibi bir tost makinası bulamadım:)





  • Teflon kaplamaya temas etmesin diye, tostlarımı Yağlı kağıdın arasında yapıyorum.


    @Mohawknife

  • Kalabalık bşr mutfakta nasıl olur bilemiyorum bizim evde:)


    @serkanguzel_

  • Marketlerde rulo halinde satılan yağlı kağıtlar var. Bu rulo kağıdı aynı zamanda fırın yemeklerinde de kullanıyorum. Isıyı görünce hemen yanmıyor yani...


    Herneyse... Teflon kaplama ekmeğe temas etmesin diye ben böyle çözüm buldum. Tost makinasında yağlı kağıt kullanmanın bir diğer avantajı da, tost plakaları temiz kalıyor.


    Yağlı kağıdı tost plakası ölçüsünde makasla kesip, ortadan ikiye katlayıp, makinenin plakaları arasına bir defa yerleştiriyorum, en az 5 - 6 defa kullanabiliyorum.


    @Mohawknife




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 27 Ekim 2021; 15:0:16 >
  • Lava demirdokum tavam var harika tost oluyor tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • REMTA cam yüzeyli modelinde plakalar, sıvı cam kaplama emaye mi yoksa komple bildiğimiz döküm cam mı? kimse cam plakalı tost makinesi almadı mı koca forumda. doğru dürüst bir bilgi yok bunun hakkında. @Mohawknife




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 31 Ekim 2021; 18:18:3 >
  • Ben de Homend Grillant 1401 model düz cam yüzeyli ızgara var. Kış aylarında mutfak duman altı olmasın diye, az yağlı etleri bu ızgara ile yapıyorum. Yağ rezistansın üzerine damlamadığı için et kokusu hariç mutfakta duman oluşmuyor.


    Etleri pişirince, özel spatulası ile temizliyorum. Yani pişirme ve temizlik işi pratik olduğu için mutak içinde bu ızgarayı tercih ediyorum. Izgaranın işi bitince, deterjanlı su ile ıslatıp, 5 - 10 dakika bekleyip, spatula ile ziftleşen artıkları cam yüzeyden sıyırıyorum. Yani temizliği böyle oluyor. Etler, teflon gibi kimyasal yüzeylere temas etmediği için, kafam rahat yani...


    Remta'nın cam yüzey plakalı tost makinesine gelince; bir ara aynı markanın cam yüzeyli ızgarasını almaya niyetlenmiştim. Üreticisine telefon açıp sorduğumda, ızgara plakasının ondüleli cam olduğu söylenmişti. Hasılı kelam; üreticiye telefon sorarsanız, net cevap alırsınız.


    @realacc





  • 
Sayfa: önceki 578579580581582
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.