Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.694
Cevap
224
Favori
1.588.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Korkmaz A305 vertex tost makinesi aldım, 6 ay oldu bozuldu, servisine verdim, tamir oldu geldi. 1 ay sonra vidası çıktı, vida uydurdum, kendim hallettim. Şimdi de arka tarafı yerinden çıkmaya başladı, yani alt-üst birbirinden ayrılıyor. Nasıl marka ise!? Ondan önce bu makinenin 1/3 ila 1/4 fiyatına aldığım makineyi 2 yıl tamirsiz, sorunsuz kullandım. Düşüp kırılınca da içim açımadan" ne kadar ekmek, o kadar köfte" diyerek çöpe attım. Ama Korkmaz beni hayal kırıklığına uğrattı.
    Şimdi Lider lt 74 modeli resimlerine göre fiyat/ kalite açısından beğendim. Kullanan, fiziken inceleyen varsa ve değerlendirmelerini paylaşırsa memnuniyet duyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRUEHAUF

Dökümix almayı düşünüyorum 150 lira fiyatı var.

Ben aldım kullanıyorum ve memnun değilim tavsiye etmiyorum.Çünkü plakaları yıkayamıyorsunuz ve paslanmaması için sürekli yağlı bırakmak zorundasınız.Yalnız kullanım esnasında plakalardaki yağ yanıyor ve yanık yağ kokusu tosta siniyor.Ben aldığıma pişmanım.Her tosta sinen yanık yağ kokusu çok rahatsız edici.Yıkanabilir seramik plakalı bir makine almak en mantıklısı.Seramik plakanın altıdaki kısım bütün makinelerde aluminyum.Buda kanserojen,plakalar çizilip yıprandıkça tabi yüksek ısıda yiyeceğe geçecektir.Dökümix ve diğer sanayi tipi olan makineler dökme demir plakalı.Bende sırf bu yüzden dökümix aldım.Yalnız plakalara sürülen yağın kolayca yanabileceğini ve bunun yemeğe geçeceğini hesaplamadım.Tabi yanık yağda kanseroen olduğu için sağlık açısındanda hiçbir artısı kalmıyor makinenin.Çıkan tablalı seramik bir tost makinesi alırsanız en azından bir süre plakalar eskiyinceye kadar rahatça kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.Kullanılmaz hale gelincede yeni plakalar alıp takarsınız.En azından şimdiki aklım olsa ben öyle yapardım...

• %90 arzum metallo alacağım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demirdökümler hakkındaki "zamanla paslanma yapabilir" diye tahminde bulunmuştum, doğruymuş...
    eski tiplerin de bazı sorunları var, korkmaz a321 aldıktan sonra pişman olmuştum...

bugüne kadar yaptığım değerlendirmelerde;

a. "eski tip almayın" diyordum, çünkü onlar aslında tam anlamıyla tost yapamıyor, ekmek kızartma yapıyor, kurutuyor...biraz bastırınca arka taraf kalkıyor, benim gibi defalarca manevra yaptırıp uğraşınca anca bir şeye benziyor, ama bunun için uğraşmaya değmez...

b. "sabit plakalı almayın" diyordum, çünkü başlarda kolay silinen plakaları zamanla silmekten sıkılırsınız ve o halde bırakırsınız...çıkarılabilir plaka gerçekten çok önemli...

c. döküm konusunda çekincem vardı ve bu paslanma sorunuydu, yukarıda okudunuz "balzach" arkadaşımız açıkça yazmış durumu...

buna bir tesbit daha ekleyeyim; büfelerde ve okul kantinlerinde kullanılan döküm ızgara ve tost makinalarını inceledim...döküm plakalar, üzerindeki yağı ve diğer yapışan herşeyi tutuyor...zamanla üzerinde simsiyah bir tabaka oluşuyor...tam anlamıyla kanserojen diyebilirim, temizlemesi de çok uğraştırıcı...

bütün bunlardan sonra tavsiyelerimi yineleyeyim...

a. yeni nesil basma kollu ve üst kapağı ağır olanlardan alın, hafif tost makinasından uzak durun...

b. mutlaka değiştirilebilir ve kalın alüminyum döküm plakalı ürünleri tercih edin...kaliteli teflon plaka sorun çıkarmaz, seramiklerde seçenekler sınırlı...

c. demir dökümler konusunda net bir fikrim ve tavsiyem yok, eve aldığım demirdöküm tavadan da pek iyi verim alamadım...gerçi bizimkinin üzerinde kayganlık sağlayıcı bir tabaka var ama yine de dikkatimden kaçmadı, üzerinde pas belirtileri görmeye başladım...sanayi tip tost makinalarında zamanla siyah bir katman oluştuğunu bizzat gördüğümü yukarıda belirttim...döküm kullanan arkadaşlar çok az, değerlendirmeler zamanla daha da netleşir...

kısacası;
    ev için tost makinası alırken;

1. basma kollu yeni tip,
    2. kaliteli teflon veya seramik kaplı, değiştirilebilir kalın plakalı,
    3. ağır gövdeli, ağır üst kapaklı,

bir model seçmenizi tavsiye ederim...

bütün bunlardan sonra somut örnek isteyenler;

breville 800gr, bgr200ex veya bsg540ex
    korkmaz a328, a302, a329-05, a329-06, a310, a310-01
    king p-625
    emsan feel steel
    delonghi cgh900
    arçelik k-2369tg

modellerini incelemeye alabilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 29 Mart 2014; 17:56:31 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • King p-625 harici artık üretilmeyen p-629 modeli hakkında bilgisi olan var mı? Şık ve kaliteli duruyor..

• merhaba arkadaşlar. bende Vestel V-Brunch 3000 tost makinesini almak istiyorum. :ek ile 130tl ye geliyor. Kullanıcı yorumu pek bulamadım. sizce nasıl makine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytozbek -- 26 Mart 2014; 8:59:55 >

• Biraz önce gittigidiyor dan 168.50 Tl'ye Arzum Metallo siparişi verdim. Dün son olarak Homend 1304 ve Korkmaz A328'i incelemiştim. Homend; üst kısmı bayağı ağır ve kaliteli duruyor, 2000 W gücü var, fakat mağaza görevlisi ürün özelliklerini gösterirken üst kısımda ayar düğmelerinde bayağı zorlanınca ve buradaki yorumlara da bakınca ürün bana güven vermedi. Satıcı bayan arkadaş ürün tamamen türk malı dedi ben de türk firması da olsa çin de yapabilirler dedim, bana inanmadı altını kaldırıp baktık "made in prc" :) . Korkmaz A328 dış görünüş itibari ile kaliteli dursa da, 1800 W olması, plakaların oynaması ve teşhir ürünün de gördüğüm plaka çizikleri beni üründen soğuttu. Arzum Metallo ise 2000 w ve plakaları korkmaz a göre daha kaliteli gibiydi. Umarım pişman olmam. Artık ekmeği hamur yapmayan bir tost yemek istiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: cuneytozbek

merhaba arkadaşlar. bende Vestel V-Brunch 3000 tost makinesini almak istiyorum. :ek ile 130tl ye geliyor. Kullanıcı yorumu pek bulamadım. sizce nasıl makine?

http://www.hepsiburada.com/liste/vestel-v-brunch-serisi-3000-inox-tost-makinesi/productDetails.aspx?productId=mtves20242243&categoryId=22014&SKU=MTVES20242243

vesteli bayisinde inceledim, model tanıdık geldi çünkü benzeri essenso marka var...

tasarımı güzel ama uzun vadede laçkalaşmaya meyilli gibi...bağlantı kollarında esneme başlayabilir hatta bayideki teşhir ürünü sorun çıkarmaya başlamıştı bile...

dikkatli kullanılırsa fena değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: sismo

Biraz önce gittigidiyor dan 168.50 Tl'ye Arzum Metallo siparişi verdim. Dün son olarak Homend 1304 ve Korkmaz A328'i incelemiştim. Homend; üst kısmı bayağı ağır ve kaliteli duruyor, 2000 W gücü var, fakat mağaza görevlisi ürün özelliklerini gösterirken üst kısımda ayar düğmelerinde bayağı zorlanınca ve buradaki yorumlara da bakınca ürün bana güven vermedi. Satıcı bayan arkadaş ürün tamamen türk malı dedi ben de türk firması da olsa çin de yapabilirler dedim, bana inanmadı altını kaldırıp baktık "made in prc" :) . Korkmaz A328 dış görünüş itibari ile kaliteli dursa da, 1800 W olması, plakaların oynaması ve teşhir ürünün de gördüğüm plaka çizikleri beni üründen soğuttu. Arzum Metallo ise 2000 w ve plakaları korkmaz a göre daha kaliteli gibiydi. Umarım pişman olmam. Artık ekmeği hamur yapmayan bir tost yemek istiyorum...

metalloyu yakından görmedim ancak eğer ar-225 modelinin devamıysa çok iyi...

ar-225 tostçu, plaka kalınlığı ve üst kapak ağırlığı bakımından çok iyi modeldir...tek eksisi plakaların sabit olması...

• quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Biraz önce gittigidiyor dan 168.50 Tl'ye Arzum Metallo siparişi verdim. Dün son olarak Homend 1304 ve Korkmaz A328'i incelemiştim. Homend; üst kısmı bayağı ağır ve kaliteli duruyor, 2000 W gücü var, fakat mağaza görevlisi ürün özelliklerini gösterirken üst kısımda ayar düğmelerinde bayağı zorlanınca ve buradaki yorumlara da bakınca ürün bana güven vermedi. Satıcı bayan arkadaş ürün tamamen türk malı dedi ben de türk firması da olsa çin de yapabilirler dedim, bana inanmadı altını kaldırıp baktık "made in prc" :) . Korkmaz A328 dış görünüş itibari ile kaliteli dursa da, 1800 W olması, plakaların oynaması ve teşhir ürünün de gördüğüm plaka çizikleri beni üründen soğuttu. Arzum Metallo ise 2000 w ve plakaları korkmaz a göre daha kaliteli gibiydi. Umarım pişman olmam. Artık ekmeği hamur yapmayan bir tost yemek istiyorum...

ar-225 tostçu, plaka kalınlığı ve üst kapak ağırlığı bakımından çok iyi modeldir...tek eksisi plakaların sabit olması...

Ar-225 kadar ağır değil, fakat dizayn, kalite ve sağlamlık açısından hoşuma gitti. Artı 2000 W. Umarım beklentilerimi karşılar..

• quote:

quote:

quote:

Ar-225 kadar ağır değil, fakat dizayn, kalite ve sağlamlık açısından hoşuma gitti. Artı 2000 W. Umarım beklentilerimi karşılar..

Merhaba. bende dün kipa ya modelleri incelemeye gittim hiçbirini beğenmedim. sadece delonghi güzeldi ama onunda plakaları çıkmıyordu. 200 lira fiyatı vardı. zaten 170 liraya kadar olan modeller sağlam gelmedi gözüme. Vestel i inceleyemedim. acaba bu metallo ile Vestel 3000 i karşılaştırsak hangisi daha iyidir. 40 lira daha verip bunu almak daha mantıklı sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytozbek -- 27 Mart 2014; 12:03:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba. bende dün kipa ya modelleri incelemeye gittim hiçbirini beğenmedim. sadece delonghi güzeldi ama onunda plakaları çıkmıyordu. 200 lira fiyatı vardı. zaten 170 liraya kadar olan modeller sağlam gelmedi gözüme. Vestel i inceleyemedim. acaba bu metallo ile Vestel 3000 i karşılaştırsak hangisi daha iyidir. 40 lira daha verip bunu almak daha mantıklı sanki.

Vesteli mağazada incelemedim, güzel görünüyor. Fakat ızgaralarını beğendiğim için ve küçük ev aletlerinde tecrübesine güvendiğim için arzum aldım...

• Vestel için gittigidiyorda şu fiyata da var:

• Büyük uğraşlar sonucu geçen hafta korkmaz a329-06 aldım. İlk denemede çok çok başarılı buldum. Tabii ki uzun süreli deneme önemli. Ama ısısı baskı gücü gayet yeterli geldi.

Daha sonra Arzum ar225'i inceledim teknosa da, o da çok güzel bir ürüne benziyor. Vestelin malzeme kalitesi biraz daha basit geldi bana.
  • Arçelik bayisine uğradım bugün linkte ki tost makinesini gösterdi 260tl etiketi vardı pazarlıkla 200e indi. akşam iş çıkışı gelip alırım dedim. şimdi internette 130tl olduğunu gördüm.

www.istanbulbilisim.com.tr
    Arçelik K 2369 B Tost Makinesi
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/arcelik-k-2369-b-tost-makinesi-fiyati,106945.html

aslında güzel model diğerlerine göre oldukça sağlam bir yapısı var. hafta sonu seçicem artık birini. hepsiburada.com dan 30tl çekim var. oradan alırım sanırım

• quote:

Arçelik bayisine uğradım bugün linkte ki tost makinesini gösterdi 260tl etiketi vardı pazarlıkla 200e indi. akşam iş çıkışı gelip alırım dedim. şimdi internette 130tl olduğunu gördüm.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/arcelik-k-2369-b-tost-makinesi-fiyati,106945.html

http://www.asillerarcelik.com/Arcelik-K-2369-B-Tost-Makinesi,PR-745.html

aslında güzel model diğerlerine göre oldukça sağlam bir yapısı var. hafta sonu seçicem artık birini. hepsiburada.com dan 30tl çekim var. oradan alırım sanırım

o model birkaç ay önce kendi bayilerinde 129 liraydı, buradan tavsiye etmiştim, alan oldu mu bilemem...arçelik arasıra bir modelinin fiyatını düşürüyor, belki başka bir modelinde indirim yapar yakınlarda...

• quote:

Orijinalden alıntı: gorefest_nl

Büyük uğraşlar sonucu geçen hafta korkmaz a329-06 aldım. İlk denemede çok çok başarılı buldum. Tabii ki uzun süreli deneme önemli. Ama ısısı baskı gücü gayet yeterli geldi.

Daha sonra Arzum ar225'i inceledim teknosa da, o da çok güzel bir ürüne benziyor. Vestelin malzeme kalitesi biraz daha basit geldi bana.

hayırlı olsun, iyi seçim...

aynen dediğiniz gibi arzum ar-225 sağlam modeldir, vestel biraz basit kalıyor onun yanında...
  • quote:

Arçelik bayisine uğradım bugün linkte ki tost makinesini gösterdi 260tl etiketi vardı pazarlıkla 200e indi. akşam iş çıkışı gelip alırım dedim. şimdi internette 130tl olduğunu gördüm.

http://www.asillerarcelik.com/Arcelik-K-2369-B-Tost-Makinesi,PR-745.html

Bu ürün benim de ilgimi çekmişti. Fakat plakalarını beğenmemiştim.

• quote:

Bugün yeni aldığım arzum metallo da biftek yaptım. Pişirme performansı beni oldukça tatmin etti. Eski tost makinem köfte de bile nazlanıyordu. Üst kısmı Ar-225 e göre hafif olsa da gerek dizayn gereksede 2000 W olmasından dolayı tost performansından umutluyum. Artık hafta sonu deneyeceğim. ayrıca ürün ile birlikte verilen temizleme tarağı ve yağ toplama kapları da oldukça kullanışlı.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.