Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.693
Cevap
224
Favori
1.587.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    alıp denediyseniz bizimle paylaşırsanız sevinirim bende acilen almalıyım.
  • Bugünde baktım ama bulamadım 😯 ne hikmetse Arzum, Korkmaz, Fakir'in ürünleri mevcuttu gezdiğim yerlerde. King'in yetkili servisinden de emin olamadım. Bugün de Cucinox Lw505 modeline rastladım nette. Onunda servisi hakkında bilgim yok.Anlayacağınız sizin gibi acil almam gerek fakat müşkülpesentliğim sağolsun 😕yardımcı olamadım özür dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Valla onu bilemem ama normal ızgaralarında yaptığınız her ürün adabına uygun pişirirseniz mangala olabilecek en yakın kıvamda oluyor. Hiçbir şey kömür mangalını imite edemez ama bence en yakını döküm demir ızgaralar.

Bunun ızgarasını alacaksınız, kasaptan fitilsiz bonfile isteyeceksiniz, her parça 1,5-2 parmak kalınlığında olacak asla dövülmeyecek. Etler bir gün dolapta o şekilde bekleyecek. Pişirme günü etleri oda sıcaklığına getireceksiniz, döküm ızgaranızı ocakta iyice ısıtacaksınız, etleri alıp erken hasat taze zeytinyağıyla sevgilinize masaj yapar gibi masaj yapacaksınız, sonra iki taraflarına değirmende çektiğiniz deniz tuzu ve taze karabiberle çeşnilendireceksiniz ve eti takriben 10cm yukarıdan ızgaraya casss diye bırakacaksınız, harlı ateşte, iki dakika her iki tarafını da ızgara izleri güzelce çıkana kadar mühürleyeceksiniz, ondan sonra ateşi ortaya çekip, 2 dakikada bir eti çevirerek içinin de yeterli kıvamda pişmesini sağlayacaksınız. Et kalın olduğu için dıştan içeri doğru yavaşça pişer, ilk başta içindeki kanı sızar pişme aşamasında, sonra kahverengi suyu, bu suyu gördüğünüz an eti ocaktan alın, pişmiştir. Eğer daha fazla tutarsanız o suyunu da kaybeden bot tabanı gibi sert, gri bir et yersiniz. Kendinize birer et tahtası edinin, kesme tahtasından farkı çevresinde olukları vardır. Pişirdiğiniz etleri bu tahtaya alın. Fazla suyu bu kanallara sızacak, yoksa direk tabağa alırsanız suyu tabağa çok sızıp diğer garnitürlere karışabiliyor. Gerçi kimi böyle yemeyi sever. Tahtada bir kaç dakika dursa zaten fazla suyunu atar. Hem bu şekilde dinlenince yenmek için kıvama gelmiş, kendini bırakmış iyice yumuşamış olur. Ondan sonra nasıl garnitürle istiyorsanız öyle afiyetle yiyiniz.

Dikkat edilecek nokta eti çok pişirmemek, et 1,5-2 parmak kalınlığında demiştim, kestiğinizde içi pembeyse-pembe diyorum kırmızı demiyorum- çiğnerken ağzınıza et suyu dağılıyorsa doğru pişirmişsinizdir. Kestiğinizde içi tamamen griyse, ya da pembelik varla yok arası çok azsa, çiğnerken sulu gelmiyorsa eti ziyan etmişsinizdir.Önerdiğim fitilsiz bonfile hayvanın olabilecek en yumuşak bifteğidir. Bonfilenin uç kısımındaki en az hareketli kastır. Kasaplar bu kısmı ya kendilerine, ya iyi müşterilerine ya da restoranlara ayırırlar. Çoğu insan bilmez. Diğer adı madalyon bonfile ya da fransızcada bilindiği üzere fillet mignon'dur. Yağı çok azdır, sinir hiç yoktur, düz löp sulu ettir. Bundan sonraki ikinci en iyi et, bonfile ve antrikottur. Fitilsiz bonfilede bonfilenin sadece löp et yumuşak kısmı olur, normal bonfile bilftekte iki parça olur bir parça daha sert kaslı bir yerdir. Antrikot ise biraz daha kaslı bir biftektir ama daha bol yağlıdır.Bu yüzden mangal gibi uygulamalarda bonfileden daha lezzetli olur Ama asla onun kadar sert değildir ve arada kalın yağ tabakaları sinirler vs yeme keyfini düşürür. O yüzden kral fitilsiz bonfiledir derim. MArketlerde biftek diye satılan etleri almayın. O kontrfile kısmıdır ve çok serttir. Anca güveçvri sulu yemeklerde uzun süre pişmeyle, uzun süre marine edilmeyle yenebilecek ettir yoksa sert olur adamı et yemekten soğutur.

İşte fitilsiz bonfile bu güzellik, löp et, kestiğinizde rengi ve su miktarı böyle olmalı kesinlikle. O gördüğünüz pembelik kan değil.

Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Öğrendik iyi oldu. " Et'in profesörü ve Dünya'nın en hızlı kasabı Cüneyt Asan " gibi anlatım yapmışsınız. Siz kasap mısınız ? Bu derecede bilginiz olduğuna göre. Eğer elektriksiz ocak üstü tost makinası demir döküm olan bu etkiyi veriyorsa, tabiki ondan alırım. Çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için. Sağolun.

• Bu dökümix nerden sipariş ediliyor. Web sayfasında satınalma yeri yok. Telefonları da cevap vermedi?
  • charnel kullanıcısına yanıt
    N11 de var. 129-139 lirA civari. Birde kupon denk getirirseniz 110 liraya filan gelir. Ben fabrikasina gittigim halde 150 liraya. Ikinci kez aldigimida 140 a aldim.

• Birbilenesormalı B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, hayır kasap değilim sadece yemek ve yemek pişirme konularına meraklı biriyim. Bu arada anlattığım olay için düz ızgara olmalı, döküm tost makinası değil, gerçi ondan da pişer ama derinlik, kalınlık gibi konularda tam uygun olmayabilir.

• F/P görüşlerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: akabey_55

F/P görüşlerinizi bekliyorum

teşhir ürün ...

• Homend 1304 incelemesi. Benimde aklımda bu model var ama bakalım..

• bu nasıl sizce ? kapla seramik mi iyi granitmi ?

• Arzum ar277 bende bunu düşünüyorum

• Merhaba dün üçüncü dokumixi baldiza aldik. N11 de 20 tl kupon indirimi ile 119 tl.

• omeraydin0678 O kullanıcısına yanıt
    139 ve 149 tl fiyatlar var siz 119 aldığınız linki atabilirmisiniz ?
  • zuzu_aslı Z kullanıcısına yanıt
    plakalar döküm diyor ama teflon kaplama mı pig döküm mü söylemiyor bu arada en sağlıklısı pig dökümmüş eger pig dökümse bencede bu model çok iyi
  • alpsoylu81 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Benim aldigim 139 lira olan caddem42 diye bir magaza.20 liralik indirim kuponu kullanarak 119 liraya geldi. 10 lira daha ucuz bi magaza vardi ama ordan almadim. Magazanin memnuniyet yuzdesi cok dusuktu.

• alpsoylu81 A kullanıcısına yanıt
    Pik döküm degil hocam. Teflon, granit veya seramigin altında ki aliminyum plakalarin döküm oldugunu anlatmaya çalışıyorlar. Gercek pik döküm bufe tipi makinelerde ve dokumix gibi belki birkac makinede daha vardir. Taninmis marka modellerin hepsi aliminyum üzerine kaplama plakalar. Diye biliyorum. Yanlis eksik varsa düzeltin lutfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: omeraydin0678

Merhaba dün üçüncü dokumixi baldiza aldik. N11 de 20 tl kupon indirimi ile 119 tl.

Daha önce ikisini kime almıştınız ? Lezzet nasıl ? Dışını yakıp içini pişirmeyen makinalar gibi değil umarım. Makina hakkında yorumlarınız neler ? Hangi modelini almıştınız ?
  • Merhaba Arçelik K 8180 tg tost makinası ile Homend 1301 arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: afbsbdb

Merhaba Arçelik K 8180 tg tost makinası ile Homend 1301 arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz...

selam,
    homend 2 kişilik, arçelik 4 kişiliktir ...
    arçeliğin bir üst modeli k-8181-tg'de ekstra waffle plakası mevcut ...
    küçük yeterliyse homend, değilse arçelik alınabilir ...
  • bundan sonra ilk sayfayı okumayanlar için her sayfaya TAVSİYE MODELLER LİSTESİ ekliyorum ...

FİYAT GRUBUNA GÖRE ÖNE ÇIKANLAR :

*PAHALI/ÜST SINIF;
    -BREVİLLE 800GR

ORTA-ÜST SINIF;
    -BREVİLLE 200-EX
    -BREVİLLE 250-EX

*ORTA-ALT SINIF;
    -DELONGHİ CGH-900
    -DELONGHİ CGH-900-C (seramik)
    -KORKMAZ A-328
    -KORKMAZ A-329-16 (granit)
    -KORKMAZ A-329-05 (seramik)
    -HOMEND 1304
    -FAYRİNOKS DÖKÜMİX DT-30 (döküm)
    -FAYRİNOKS ELK-12 (çıkarılabilir plakalı döküm)
    -SİMTON 8 DİLİM (döküm)
    -REMTA R-71 (döküm)
    -REMTA R-72 (döküm)
    -KİNG P-625 (seramik)
    -HOTPOİNT-ARİSTON CG-200
    -FAKİR VALERY
    -KARACA BİOGRANİT TOST (granit)

*ALT/EKONOMİK SINIF;
    -KENWOOD HG-400
    -FAKİR CAMİLLA
    -KİNG P-626 VİTA (seramik)
    -ARNİCA TOSTİKA 4000
    -LAVA (ocak üstü, döküm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 17 Ekim 2016; 22:41:49 >

• 
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.