Şimdi Ara

TOST bile yiyemez oldum. Kaşar çok pahalı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tasarruf olsun diye yazın tost makinesi aldım ama makineyi kullanamıyorum . Kaşar ve sucuk fiyatları uçmuş durumda.

Evde yapılan bir tostun maliyeti bile 10-15 lira arası.

A101'de 1 kg kaşar peyniri 70 TL civarındaydı. Ne yapacağımı şaşırdım. Siz ne yiyorsunuz, nasıl tasarruf ediyorsunuz?

• bimde 2 kiloluk ne idüğü belirsiz kaşar 80 lira anca onları yiyebileceğiz

nasıl tasarruf ettiğime gelirsek:

kahvaltıda kilosu 40 lira olan süzme beyaz bim peyniri, 1 tane haşlama bim yumurtası, kilo hesabıyla ucuza gelen bim zeytini, bim tahin ve pekmezi, ekmek bakkaldan (200-210gr. 2,5 tl), içecek olarak çay kahve yapmıyorum doğalgaz ve çay-kahve masrafı çıkmasın diye, bazen süt içiyorum (bim sütü) şu sıralar 8'de birini kırıp kırıp içtiğim C vitamin tabletim var onu içiyom suyla.

diğer öğünlerde de malzemeleri nereden aldığımı tahmin edersiniz; bazen tavuklu makarna-pilav bazen sebzeli makarna-pilav yapıyorum yanında çoğu zaman yoğurtla yiyom.

Ekleme: az önce baktım; bimdeki kilosu 40 olan peynir diye satılan şey de bitmiş tek seçenek peynir diye satılan 60+₺/kg şeylerden almak artık

• Ben de kaç yıl aradan sonra geçen yıl çok güzel bir tost makinesi aldım diye sevinmiştim, ama artık kırk yılda bir tost yapıyorum. Milletin akaryakıt fiyatları yüzünden arabasına binemediği bir ülkede çok da garipsememek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 16 Ocak 2022; 23:30:30 >
  • Süzme beyaz peynir de çok pahalı. Her şey pahalı... Elektrik gaz canavar gibi geliyor artık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Patatesten Peynir yapılabiliyormuş.

Tam tarifini öğrenmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tost bile lüks oldu.

• kaşarı bulsam tost makinesini çalıştırırken düşünürüm son gelen zamdan önce bile her gün 10-15 dk çalıştırdığım tost makinesini kullanmayarak 40-50 tl tasarruf etmiştim elektrikten

• Bime tablet gelecek 5 gün sonra 1 GB ram 1300 TL fiyat...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 gb ram devri mi kaldı? Bundan önceki telefonumda 2 gb ram vardı ve telefon kağnı gibiydi.

Şimdiki telefonum 6 gb

• Dur daha bu ne ki? Esas şenlik dolar 20 liraya çıkınca başlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmdvv -- 17 Ocak 2022; 4:26:12 >
  • peynir fiyatlari sucuktan daha pahalli

ulkenin duzgun yonetilmemesinin bedelini sadece akp ye oy atanlar degil herkes odiyecek tek uzucu yani o

• Yarım kilo dilimli kaşar aldım tost için. Tam tamına 57 tl

• Kilosu 70 lira olan peynir muhtemelen kaşar değil eritme peyniridir. Bozulmuş peynirleri eritip geri dönüşüm yapıp tekrar sattıkları peynir yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana denmedi mi gerekirse simit yiyeceksin diye.
    Hala sucuktan bahsediyor.

• Sahte kaşar çıkmış yapımı var Youtube da bir akkoyun paylaşmış.

Malzemeler

süt

azıcık kaşar

nişasta

Yanına da bol hastalık.  

• maddi imkanına göre hergün yerine haftada bir kaşarlı tost yap.Diğer günler arasına salça sür üzerine de az bir sıvı veya tereyağ, tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle-1453 -- 17 Ocak 2022; 9:55:6 >
  • Zevk ile okuyorum bu konulari. Tost yiyemiyorsan pasta ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 17 Ocak 2022; 10:5:13 >
  • Tost yiyemeyen elemanın cebinden 8 bin liralık telefon çıkıyordu.

Yer ağlıyordu, tost ağlıyordu.

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt

cebindeki katlanabilen telefonu çıkar. sana onunla tost yapmasını öğreteyim. durumunuz iyi.

• ben yerel şarkuteriden kampanyalı kaşar aldım kg/50 tl kaşar tadı yok onun dışında güzel :D

• Millet soğan ekmek yiyerek karnını doyuruyor bu ne lükstür biraz tasarruflu olun!!!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.