Uzun zaman kullandığım öğretmen laptopunun menteşe kısmı çatladı... Bir bilgisayarcıya gösterdim parçası olmadığını söyledi..Daha sonra başka yere göstermedim ,3-4 aydır yatıyor. Şimdi laptopu tamir ettirip, babama hediye etmek istiyorumSonuçta ona yeter artar bile...sizden ricam eklediğim fotolara bakarak hangi parçalarının değişmesi gerektiğini söyleyebilir misiniz?Lakin herkes kafasına göre bir şeyler söylüyor; biri laptopun tüm kasayı değiş, diğeri sadece menteşeyi değiş diyor v.s.. v.s... Eğer ihtiyacın hangi parça olduğunu bilirsem ona göre belki bu forumdan ya da başka bir yerden parça tedarik edeceğim...
bende var istanbuldaysan getir sıfır menteşe takarım montaj dahil bir fiyat belirleriz.burdan yazamam reklam olur beyefendi.
Teşekkür ederim fakat İstanbul'da değilim. Problemin sadece menteşede olduğunu bilsem netten sipariş vereceğim ama tam emin değilim onun için foto koydum...Yardımlarınızı bekliyorum...
Menteşesi tek değişecek.Aynı Pc den arkadaşımda vardı Kendi bilgisayarcıma götürdüm menteşi değiştirip halletti
menteşe beyefendi
Menteşenin tutunduğu kısımlarda kırık gibi, fazla anlamam ben ama fotolara iyi bakarsanız, sadece menteşe değiştirmekle problem çözülecek mi aacaba?...Birde uygun fiyatla nereden bulabilirim bu parça ya da parçaları?
resimlerden anladığım kadarıyla kasa nın klavye çevresindeki panel kırık buda değişeceği anlamına gelir
göründüğü kadarıyla laptop klavyesinin üst tarafındaki parçanın komple değişmesi gerekiyor istanbulda olsa bir kaç yer gezilip ucuza bulunabilir belki ama trabzonda bulunur mu bilemem laptop işi çok değişik aynı işi 10 liraya da yapan var 100 liraya da o yüzden iyi araştırın ve aynı yada benzer model arızalı laptop bulabilirseniz kendiniz takın
quote:
Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977
göründüğü kadarıyla laptop klavyesinin üst tarafındaki parçanın komple değişmesi gerekiyor istanbulda olsa bir kaç yer gezilip ucuza bulunabilir belki ama trabzonda bulunur mu bilemem laptop işi çok değişik aynı işi 10 liraya da yapan var 100 liraya da o yüzden iyi araştırın ve aynı yada benzer model arızalı laptop bulabilirseniz kendiniz takın
Evet aynen dediğiniz gibi; 10 liraya yapabilecek kimseye henüz rastlamadım, ağzını açan 100-150 den başlıyor buralarda. Laptopu satsam kaça satacam ki, 100-150 tamire istiyorlar anlayamadım gitti... Bu parçaları netten temin edebilir miyim acaba? Bildiğiniz güvenlir yerler var mı? Yada bu forumda satış bölümünde "alınık" diye bir konu mu açsam? Bu şekilde çözüm bulabilir miyim acaba?
bence sat gitsin bi cacık olmaz o laptoptan
ikinci el sitelerini araştırın laptop kasası vb parçaları satan çok sayıda insan var
menteşe değiştikten sonra kasaya takviye yapılır. kasa araştırmayın birde o masraf çıkartmasın.
sadece menteşe bulursanız diğer parçayı üzerine göze hoş gelecek şekilde yapıştırabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: ada44mavi
sadece menteşe bulursanız diğer parçayı üzerine göze hoş gelecek şekilde yapıştırabilirsiniz.
Evet şimdilik sizlerin önerisine dikkate alarak gittigidiyor dan menteşe sipariş veriyorum. Bi gelsin bakalım...Ha bu arada acaba servise götürmeden menteşeyi kendim takabilir miyim? Yoksa servisler çok kötü "takıyorlar" biliyorsunuz
bu ürünlerin klasik sorunu,bu ürünlerden yapmış biri olarak konşuyorum,menteşe değişmeli,değişim sonucu menteşenin kırdığı caseler yapıştırılmalı(onarılmalı),teknik servis işçiliği gerekmektedir,100-150TL olması gayet normaldir notebookun sağlamının fiyatıda ortalama 400 ile 500 arası değişmektedir,
Slm.ilana eklediğiniz fotolardan sadece sağ menteşenin tutunduğu kısmın kırılmış olduğu belli oluyor.touchpadın ùzerinde bulunduğu üst kapak komple değişmeli.yük çekeceği için yapıştìrma kısa süreli çözümdür.hemen altında batarya haznesi olduğu için destek alacak yerde bulamazsınız.sağlamı 250 -300 arası olan cihaz.kendiniz takarsanız daha hesaplì olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme