Şimdi Ara

Toshiba HD-DVD player'lar için Firmware 4.0 ı yayınladı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • netten topladigim bilgiye gore firmware 4.0a

1.3ten yukseltilince disk uyumlulugu ve yukleme hizi artiyor

2.0 ve 3.0dan yukseltilince yukardakilere ek olarak 1080p/24 modunda kenarlardaki kiriklari gideriyor
  • Ginovili,teşekkür ederim,
    Zaten benim istediğim Toshiba'nın HDMı çkışı ile standart bir DVD filminden FULL HD tv'de görüntümün nasıl olacağı hakkındaki kuşkularımı yenmekti,muhtemelen bu çıkışla da elbette iyi ve kaliteli bir kablosu ile net bir görüntü sağlayabilirim,HDMI çıkışını bu amaçla kullanmak istiyorum.Kaliteli bir HDMI kablosu kullanmak gerekiyormuş,forumdan okuduklarıma göre de kolay gelsin,
  • Arkadaşım kutusundan çıkıyor diye hatırlıyorum HDMI kabloyu.
    ayrıca HDMI da kalite birşey değiştirmiyor fiyattan başka. HDMI 1,3 olsun yeter.
    DVD lerde farkedilir derece iyileştirme yapıyor ama DVD kayıt kalitesinede bağlı olmakla birlikte HD DVD kalitesine Yükseltemez.
    Bende kaliteli bir DVD palyer ve HDMI çıkışı olan bir ürün arıyordum ep30 aldım.
    DVD performansından memnunum.
    quote:

Orjinalden alıntı: msendogan33

Ginovili,teşekkür ederim,
    Zaten benim istediğim Toshiba'nın HDMı çkışı ile standart bir DVD filminden FULL HD tv'de görüntümün nasıl olacağı hakkındaki kuşkularımı yenmekti,muhtemelen bu çıkışla da elbette iyi ve kaliteli bir kablosu ile net bir görüntü sağlayabilirim,HDMI çıkışını bu amaçla kullanmak istiyorum.Kaliteli bir HDMI kablosu kullanmak gerekiyormuş,forumdan okuduklarıma göre de kolay gelsin,

• arkadaşlar bende ep30 modelini kullanıyorum ama bazı kopya dvdlerde "...dvd formatı değil" uyarısını veriyor ve oynatmıyor ama bir iki kopya dvd filmi seyredebildim, neye dikkat etmek lazım? filmleri dışarıdan dvd satıcısından aşlıyorum adam boş dvd kalitesinden falan dedi philipse kopyaladı sonuç yine olumsuz? aldığım filmleri laptopda seyredebiliyorum, bu filmlerin ep30 da oynatabilmem için aptopum ile neyini kontrol edebilirim, değiştirebilirim...? yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuftaner -- 16 Ekim 2008; 21:35:55 >
  • dostum maalesef Sadece HD-EP30 değil dünyadaki tüm dvd ler disk seçer ve bunun kesin bir çözümü yoktur en pahalı cihazın okumadığını kıytırık bir dvd rom veya player okur belli olmaz..

quote:

Orjinalden alıntı: yusuftaner

arkadaşlar bende ep30 modelini kullanıyorum ama bazı kopya dvdlerde "...dvd formatı değil" uyarısını veriyor ve oynatmıyor ama bir iki kopya dvd filmi seyredebildim, neye dikkat etmek lazım? filmleri dışarıdan dvd satıcısından aşlıyorum adam boş dvd kalitesinden falan dedi philipse kopyaladı sonuç yine olumsuz? aldığım filmleri laptopda seyredebiliyorum, bu filmlerin ep30 da oynatabilmem için aptopum ile neyini kontrol edebilirim, değiştirebilirim...? yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
  • toshiba ep30 sadece orjinal dvd nin içindeki klasör dizinine uygun yazılmış bir kopya cd'yi rahatlıkla okur.benim aldığım bütün kopyaları okudu sadece kendim yazdığım bir cd'yi okumadı sebebi bilgisayarımda izlediğim avi bir video'yu direk dvd'ye yazmamdan kaynaklı.yapmam gereken avi'yi convert edip orjinal dvd film fomatında yazmak.ama herhangi bir player için bu durum söz konusu değil.
  • Hd dvd player kullananlara iyi bir haberim var bir arkadaş (şahsen tanımıyorum) hd dvd türkçe dublaj veya altyazı seçenekleri sunuyor ve hazırladığı arşivde planet earth hd dvd setide mevcut hemde türkçe
    http://urun.gittigidiyor.com/1080P-TURKCE-HD-DVD-FILMLER-DUNYADA-ILK_W0QQidZZ13049892
  • quote:

Orjinalden alıntı: Beykozz

Hd dvd player kullananlara iyi bir haberim var bir arkadaş (şahsen tanımıyorum) hd dvd türkçe dublaj veya altyazı seçenekleri sunuyor ve hazırladığı arşivde planet earth hd dvd setide mevcut hemde türkçe
    http://urun.gittigidiyor.com/1080P-TURKCE-HD-DVD-FILMLER-DUNYADA-ILK_W0QQidZZ13049892

İyi de açıklamaları iyi okumamışsın sanırım.Adam nette çok kolay bulabileceğin .mkv formatında filmleri satıyor(filmlerin boyutlarından bile anlaşılıyor).Hem türkçe ses entegre etmek çok zor demiş(1 haftadan bahsediyor) ama filmin üstüne türkçe eklemek max 10-15dk(belki daha az) ve uygun türkçe sesi nette kolayca bulabilirsin.

• Ben geçenlerde Teknosa ya sormuştum,bu üst seri XE-1 modelleri ama Internetten alabilirsiniz ve "teşhir" dir dediler,iyide
    kullanım saati/çizik/vuruk-lekeli v.s durumu nedir acep!!
    300 kağıt bana makul geldi,ne dersiniz??

Bir diğer araştırmam ve sorumda şudur(daha doğrusu yapmak istediğim)>>elimdeki EP-30 kalsın,bunda sadece HDDVD izliyeyim>>
    Şu sıralar çok yeni ve iddialı çıkan Tosh un "XD-E500" model DVD Player den alıp,normal DVD leri edebildiği kadar upscale ederek panelde izlemek??
    Tosh a göre süper bir player!
    Ayrıca birde Pio nun böyle bir DVD Player ı çıktı yada çıkıyor,bir ara Osedan bahsetmişti,bunun akibeti nedir,bilen varmı??

Kısaca elimdeki eski dandik DVDPlayerı attım,adam gibi bir Player lazım,Tosh u hemen alabilirim ama sanırım henüz gelmedi,Pio da olabilir

Selamlar
  • Arkadaşlar Ep30 hangi diski takarsam takayım dvd-disk değil diyor. Tiglon orjinal dvd, kopya dvd, orjinal vcd, ne gelirse denedim ama hep aynı sorun , sizce ne olabilir? Diğer fonksiyonlar menüler herşey çalışıyor. Okuyucu kafa ile ilgili bişi olabilirmi acaba, İzmirde bunu yabacak birileri bulunurmu?
  • Şişli Cevahirde gördüm 299 YTLye ama açıktaki modelmiş kutulu değil. Ama ep30dan çok da farklı olacağını sanmıyorum. Ep30u toshibsshopnoktacom da bulabilirsiniz. Profilo (mecidiyeköyde)da mağazadan aldım ben 199YTLye.

Albani hocam xe-1 i 200- 300 e bulursan hemen haber ne olur. Up scale konusunda 1. sınıf bir makine diyorlar.

Stokta bulunmuyor görünüyor,
    yalnız bu fiyata ne zaman girdi Teknosa'ya ben ilk defa görüyorum

• Selamlar,
    xe-1 i cevahirdeki teknosa da mı gördünüz?

Albanez üstadım,

xe*1 de kullanılan chipin HQV chip olması insanı heyecanlandırıyor.
    Yabancı sitelerin birinde hatırı sayılır bir kaç up scale yapan dvd playerı olan biri yorumunda xe-1 için açık ara önde demişti.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semsal01 -- 7 Kasım 2008; 8:38:01 >
  • quote:

Selamlar dostum;

EP-30 bluray okumaz. Düz veri DVD'si de yazdırsan okumaz. HD DVD formatında (veri yapısı olarak) indirebildiğin filimler varsa onları double density (8.5 GB'lık DVD'ler) dvdlere çekerek yapabilirsin. Onun dışında örneğin ben geçen gün 6.5 GB'lık Apollo 13 filmini indirdim mkv dosyası, bunu convertxtodvd programında dvd haline getirdim zaten kendisi çevrim yaptıktan sonra direk kaydetme için de sizden dvd istiyor. Boş dvd'yi sokunca o kendisi yazıp DVD kaydını yapıyor. Hatta altyazıyı da aynı dizinde koyuyorsunuz ayarlardan da seçiyorsunuz dosyanın içine de gömüyor. Daha sonra oynattığınızda menüden subtitle olsun olmasın seçebiliyorsunuz.

USB girişi işlevsiz diye biliyorum. Ram sorunuza ise cevap veremeyeceğim.

Selamlar, saygılar...

Hocam bazı sorularım olacak convertxtodvd programıyla dvd yazmakla ilgili...
    1. Altyazıyı ben herhangi bir yere ekleyemedim, nasıl ve nereye eklenecek?
    2. Görüntü çözünürlüğü 720x576 olarak yazdı ve daha üst bir seçenek yoktu. O zaman kabul edersin ki bir anlamı olmuyor yazdırmanın, normal çözünürlükte izleyeceksek herhangi bir DVD playerda PAL olarak izleriz zaten.
    Teşekkürler, saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Selamlar
    yaw bu saatten sonra hangi enayi 1200/1500 veripte Tosh HDDVD P.alır,kafayı yemesi lazım garibim
    200/300 kağıt uyar,üstü yaramaz ama bulunamıyor,çünkü EP-30 dandik bir player!!zaten herifler buna 6/10
    not vermişler

Yahu 6/10 veriyorlar tamam ama bu kendi memleketlerindeki alternatifleriyle kıyas bir yerde. Sonuçta EP-30 "budget" bir makine, Hi-End falan değil, bu yüzden 6 vermeleri bizim için bir anlam ifade etmiyor çünkü Türkiye'de ne yazık ki fiyat/performans olarak bize iyi bir seçenek. 180/12 taksit gibi bir paraya 4 HD-DVD filmle beraber almıştım, cihazın çok muhteşem olmadığını bilsem de iyi bir alışverişti benim için, aylardır da kullanıyorum ve memnunum. Bu paraya veya 100-150 milyon üzerine XE-1 veya başka markaların daha kaliteli upscale yapabilen modeli var mı? Ben bilmiyorum, belki Pio'ların 200 lira civarı modelleri iyidir, ama atla deva kadar da fark olmaz. Orada da devreye Toshi'nin yanında gelen filmler ve belki kişinin yurtdışı alışveriş olanağına göre gayet ucuza bulabileceği HD-DVD filmleri alıp seyretme opsiyonu oluyor. Bunların hepsi 180-190 liraya gayet makul şeyler ;) HD-DVD formatı ölmüş olmasa bu aleti 500-800 aralığı dışında bulup alamazdık, almayı bile düşünmezdik belki. Şahsen benim işim olmazdı, nasıl ki şimdi Blu-Ray playerlar bu civarlarda ve yanlarından bile geçmiyorum, aynen EP-30 için de böyle ilgisiz kalırdım. Bu aletin esprisi buydu, cazip bir fırsat olduğu için aldı insanlar, Hi-End müthiş bir cihaz olduğu için değil. Siz Oppo, Pio, Denon vs'in üst segment modellerine bakın madem yüksek performanslı bir cihaz arıyorsanız...

Bir de USB işlevsiz değil, ben önceki güncellemeleri USB'den yapmıştım diye hatırlıyorum, yanılıyor da olabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tifa -- 12 Kasım 2008; 2:43:05 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.