Şimdi Ara

Toshiba A300 24Z Laptop Şarj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toshiba A300 24Z model laptopum düne kadar sorunsuz şarj oluyordu.
    Dün şarj olurken şarj cihazının laptopa giriş soketinde bir temazsızlık oluştu.
    Kabloyla biraz oynayınca geçti, gün boyu öyleydi. Sonra birden hiç şarj etmemeye başladı.
    İşin kötü yanı etrafımda başka bir Toshiba laptop yok haliyle başka bir şarj cihazı deneyemiyorum. Şarjın güç kaynağında bir sorun yok kablonun soketi veya laptopun girişinde bir sorun var.
    İzmir'e yeni yerleştim buraların yabancısıyım diye servise de götüremiyorum.
    Geçen fana toz girmişti bilgisayarcıya götürdüm 2 dakkasını alan üfleme makinasıyla (üfleme diyorum bilmiyorum) temizledi ve 20 TL ödenmesini istedi. Durum böyleyken bilgisayarcıya gidemiyorum.
    Bornova'dayım eğer yakında Toshiba teknik servisi varsa ve biliyorsanız ya da başka bir çözüm yolu öneriyorsanız yardımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Saygılarımla
    Emre

• Şarj aletinde de problem olabilir ama şarj soketindeki pin'de yamulma falan var mı ?
  • Herhangi bir yamulma yok. Dün şarj cihazının ucunu oynatarak şarj olmasını sağlayabiliyordum artık hiç olmuyor.
  • ARKADAŞIM ÖNCELİKLE TEMİZLİK YAPTIRDIĞIN BİLGİSAYARCIYA GİT VE PARANI GERİ AL :) NOTEBOOK KOMPRESÖR İLE TEMİZLENMEZ.TEMİZNLENSEDE SOĞUTUCU İLE FAN ARASINDAKİ HALI KIVAMINA GELMİŞ TOZ YUMAĞI ORDA KALIR VE ISINMA DEVAM EDER.ASIL SORUNUN OLAN SARJ PROBLEMİNİ NOTEBOOK ŞARJ SOKETİNİ DEĞİŞTİREREK GİDEREBİLİRSİN.NORMALDE 4-5 TL GİBİ Bİ FİYATA PİYASADAN TEMİN EDEBİLİRSİN BU SOKETİ.BİDE LEHİM CİHAZI BULDUNMU SORUNUN HALLOLUR...
  • Aynısı benim de başıma gelmişti, insanı deli eden bir problem.

Ben garantiyi pek umursamadığımdan araştırmamıştım ama sen araştır;

Adaptör ve laptop garanti kapsamına beraber mi giriyor adaptör üzerinde oynama yapılırsa laptop garanti dışı kalır mı? Önce bunu araştır.
    Sonra (tabi karar verirsen) bir elektrikçiye gidip durumu anlat uçtan kaynaklandığını söyle. Ucunu kessin. Orada 2 kablo olur biri + biri şase o bilir zaten. Leyimlemesini söyleyeceksin ve elektrik bandıyla sardıracaksın. (İstersen slikon da döktür ama ben döktürmedim böyle de sağlam) En ekonomik ve hızlı çözüm bu. Eğer garanti olayı sorun olmazsa bu yöntemi tavsiye ederim çünkü laptoplarda sık karşılaşılan bir arıza bu. 1 kere garantiye yaptırdıktan ve para verdikten sonra bir daha aynı durumla karşılaşman muhtemel, tekrar aynı parayı ödemek zorunda kalırsın. Elektrikçinin 5 dakikasını aldı yapmak ve sadece 1 TL ödedim.

Problemin nedeni ise, laptopu düz bir zeminde kullanmamak bundan dolaylı şarz kablosu takılı iken kablonun gergin olması. Her ne kadar ucun etrafı çevrili olsa da kalın plastik kısım kabloyu tam olarak tutmuyor, kablo gergin olunca da haliyle leyim kopuyor.

• şarj aletinin soketinin dip kısmı kopmuş olmalı kuvvetle muhtemel
  • İlgi ve alakanız için çok çok teşekkür ederim.
    Bilgisayarcıya götürdüm şarj cihazını test etti ve sorunun şarj cihazında olduğu gözler önüne serildi.
    Ben garantiyle uğraşmayı sevmeyen biriyim çünkü genelde garantiye verdiğim ürün uzun bir süreçten sonra teslim ediliyor. Bu bilgisayarı işim için kullanıyorum ve şuanda olmaması bile benim için büyük bir kayıp. Şimdi diyorum ki acaba yeni bir şarj cihazı mı istetsem? O da 70,00 TL.
    İnanın çok kararsız kaldım. Garantiye götüreyim diyorum daha önce vidalarıyla oynadım belki kabul etmeyebilirler. Onun haricinde İzmir'de Alsancak'taymış ama neresindeymiş kimse bilmiyor.

Çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • garanti kapsamına alacaklarını sanmam sorununun çözümü gayet basit eski jack ı kesip yerine yeni bir jack taktıracaksın

http://www.softxbilgisayar.com/content_files/prd_images/NOTEBOOK%20ADAPT%C3%96RLER%C4%B0/NEC15V%204A%2060%20WATT%20NOTEBOOK%20ADAPT%C3%96R%20U%C3%87%20NO%206.jpg

biraz işini bilen her elektronikçi bunu yapabilir hatta para bile almazlar

• fiyatı çok iyi bencede, en uzun ömürlü çözüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: errör

fiyatı çok iyi bencede, en uzun ömürlü çözüm

Aldım pa$am :)
  • benim kabloda da bir yamulma oldu sarj etmiyor garanti filan ugrasmayıp bi elektirikciye goturucem
  • Notebook-laptop adaptörlerinde sorun olan arkadaşlar bu linkdeki yazıyı okumanızı öneririmhttp://teknolife.com.tr/haber.asp?id=5
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.