Şimdi Ara

Toshiba Satellite L50-B-1NG bios pili yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
14.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toshiba Satellite L50-B-1NG bu laptopda bios pili yok nasıl olcak diceksiniz ama yok. açılışta tarih saat isrtiodu bios pilindendir dedim. Daha önceki laptobumda bu sorunu yaşadığım için biliyorum. Bios pili değiştirmek çok kolay dı daha önce yapmıştım. Bu laptobuda açtım aramadık açmadık yerini bırakmadım bios pili uok.

sanırım bios direk laptop bataryasından alıo güçü batarya öldüğünden dolayı da açılışta bu hatayı veriyor..

Bilgisi deneyimi olan varsa paylaşabilir mi? batarya almadan bu sorunu düzeltemem mi? yardımlarını bekliyorum

• Bataryadan güç alan bios teoreminiz hakikaten ilginçmiş, benim gülümsetti. Bios pilinin amacı zaten batarya bitince dımdızlak kalmamak iken gözlerimi yaşarttınız.

Sizdeki bilgisayarın dahili bir rtc bataryası varmış. Bunlar 2 tür oluyorlar, birinci türü basit bir soket ile anakarta bağlanıyor, ikinci türü ise sabit oluyorlar, yani diğer elektronik kompanentler gibi lehimlenerek anakarta bağlanıyorlar.
    Yani sizde bildiğimiz klasik bios pili şeklinde bir pil yok.

Daha ziyadesi ile aşağıdakilere benzer bir pil aramalısınız.

Toshibaya göre bu piller son derece uzun ömürlü oluyorlarmış. Beslemeyi bataryadan veya doğrudan şebeke hattından aldıkları için hiç pilsiz veya şebeke hattı olmadan kendi şarjları ile 30 gün dayanabiliyorlarmış. Ayrıca şebekeye veya pile bağlandıklarında kendilerini tekrar şarj edebildikleri için bitmiş olsalar dahi ilk şarj ile yine 30 gün kesintiye dayanıklı hâle geliyorlar. Sizin bios pilinizin teorik olarak bitmiş olması mümkün görünmüyor. Başka bir sıkıntınız olduğu kesin ama siz onu dilendirmek istememişsiniz o da sizin özeliniz tabi.

NOT: Bios pili sadece bilgisayar açık iken şarj edilebiliyormuş. Bir süre bilgisayarı açık bırakıp şarj olmasını denemeniz uygun olur.

• sevgili kardeşim 12.2014 ayında aldım laptopumu başka hiç bir sorunu da yok hani demişssinya dillendirmek istememişsin özelin falan öyle bir durum da yok yani sıkıntı yapma kendine.....

anakartım aşağıda madem çok biliyorsun göster bios pili nerde bekliyorum Toshiba Satellite L50-B-1NG bios pili yok
  • pretty_boy2906 kullanıcısına yanıt
    Muhterem arkadaşım benim göndermiş olduğum resimler birere örnektir, sizde ki bios pilide birebir bunların aynısı olacaktır diye bir kural, şart, kanun yoktur. Size bilgisayarınızın durumunu izah ettim. Klasik manada değiştirilebilen bir CMOS piliniz yok. Cep telefonlarında olduğu gibi sürekli şarj edilebilen, bir şarj ile 30 gün bağımsız şekilde dayanabilen RTC (real-time clock) bataryanız var. Bu batarya, bilgisayar 30 gün üzerinde pil veya şebeke elektriğinden mahrum kalır ise bitiyor. Bittiğinde doğal olarak cmos ayarları sıfırlanır, ilk açılışında bu ayarları yapıp, bilgisayarı 24 saat kadar açık bırakmanız halinde ilk şarjını yapabildiği belirtilmiş. Bundan sonra yine 30 gün kadar dayanabildiği ve bu sürecin bu şekilde devirdaim ettiği bilgisi verilmiş. Bios piliniz bitmiş ise bilgisayarınızı açıp şarj olmasını bekleyeceksiniz. Oldukça basit bir anlatım, bunun neresini anlamadınız ? Şayet bir sorununuz var ise bu bios pilinizin bitmesinden kaynaklanıyor ise bilgisayarınızı en az 24 saat kadar açık bırakıp tekrar şarj olmasını bekleyeceksiniz. Bunun haricinde bir başka sorununuz var ise bunun bios pilinizin boşalması ile bir ilgisi olamaz. Sıkıntınızın ne olduğunu yazarsanız bir bileni de varsa size yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 20 Haziran 2016; 16:00:32 >

TOSHIBA
    Leading Innovation

Bad RTC Battery/Bad Checksum (CMOS) BIOS Error on Bootup

Document ID: 98080144

Distribution: View Public Website

Applicable Models

Satellite All
    Portege All
    Tecra All
    Satellite Pro All
    libretto All
    TE-Series TE2000

Issue
    When you turn your Toshiba computer on, you see an error message like: **** Bad RTC battery ****
    **** Bad Checksum (CMOS) ****
    Check system, then press [F1] key

The Real Time Clock (RTC) battery provides power for the internal clock/calendar and for maintaining system configuration settings.
    This error can occur when a machine has been left turned-off for an extended period of time (approximately one to four months), and it is the result of a depleted RTC battery. Other symptoms include not being able to execute Windows Update properly, errors/problems executing application software (like Norton Antivirus), and the appearance of the Windows XP "Desktop Clean Wizard".
    Resolution
    This condition is easy to fix in 3 basic steps: 1.Reset the BIOS defaults

2.Set the correct date and time in Windows.

3.Charge the RTC battery

Please follow the detailed instructions in the next section.

Procedure
    1.Set BIOS defaults
    1.Press the [F1] key as instructed in the error message: **** Bad RTC battery ****
    **** Bad Checksum (CMOS) ****
    Check system, then press [F1] key

2.In the BIOS setup screen press the [Home] key to restore the default values, then press the [End] key to save and exit, then the [Y] key to confirm and restart the system.

2.Set the correct date and time in Windows
    As Windows starts-up, you may see an error message about an "Invalid System Time". Go ahead and click "OK" to clear the error dialog.
    Open the Windows Control Panel and open the "Date and Time" control by double-clicking its icon. Set the correct date and time, then click OK to save.

3.Charge the Real Time Clock (RTC) battery
    To charge the RTC battery, connect the AC adapter and turn the computer on (both the DC IN and Power LEDs must be green). Leave the machine on for approximately 24 hours to ensure a full charge in the RTC battery. Please note that the RTC battery does not charge while the PC is turned off, regardless of whether the AC adapter is connected or not.

Other Information:
    If, on subsequent reboots, the "Bad RTC Battery" error persists, it's quite likely that you actually do have a bad RTC battery. If that's the case, you should contact a Toshiba Authorized Service Provider to have the system serviced.

Windows XP Desktop Cleanup Wizard
    The first time you reboot Windows XP after resetting the system clock, Windows XP may try to run the "Desktop Cleanup Wizard". Simply Cancel the "Desktop Cleanup Wizard" at the first dialog.

If you do manage to clean your shortcuts from the desktop and want to recover them, you will find them in a folder called "Unused Desktop Shortcuts". You can recover them as follows:
    1.Double-click to open the "Unused Desktop Shortcuts" folder
    2.Click to expand the "Edit" menu, and click "Select All"
    3.Drag the selected items back to your desktop
    4.Close the "Unused Desktop Shortcuts" folder. You can delete this folder if it is empty.

Note:

If, on subsequent reboots, the "Bad RTC Battery" error persists, it's quite likely that you actually do have a bad RTC battery. If that's the case, you should contact a Toshiba Authorized Service Provider to have the system serviced (the battery is not user replaceable).
    Export Control and EULAUse of any software made available for download from this system constitutes your acceptance of the Export Control Terms and the terms in the Toshiba end-user license agreement both of which you can view before downloading any such software

• RTC Pili şarj etmek için ana pil şarj edildikten sonra daha sonra RTC pili şarj olmaya başlıyormuş. Benim pc nin bataryası artık şarj olmuyor dolayısıyla o şarj olmadığından RTC DE sarj olmuyormuş....

İşin tüyosu burdaymış. Kardeşim çok sağol. Senin paylaştığın bilgiler de çok doğru ama onları yapmam için önce yeni bir batarya almam gerek....
    Merhaba üstad bu cihazin bios pilini bulabildin mi? Ben de ayni dertten muzdarip oldum da...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba qosmio x70-b 117 bios
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • L40 laptopda anakarta lehimli pil anakartın net fotoğrafını atarsanız belki gösterebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 25 Ağustos 2020; 1:16:59 >
  • Makina bu üstad.

• abdüssamed A kullanıcısına yanıt
    Bu modelin ayrı bir bios pili yokmuş ana bataryadan alıyor gerekli gücü.
    Açmışken fanı söküp önündeki soğutucuda biriken tozu temizleyin bari yeni batarya almaktan başka çare yok.

Termal macun yenilerseniz altta işaretlediğim gergi bölümlerini hafif geriye bükün ama çok hafif zamanla basıncını kaybediyorlar Benim L40 da yapmıştım çok fark etmişti sıcaklık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 26 Ağustos 2020; 0:29:19 >

• Üstadim cok tesekkurederim. Saygilar.

• Arkadaşlar merhaba.
    Aynı sorun bende de var. PC her açılışta saati yanlis oldugu icin bios ekranı geliyor.
    Yeni batarya alırsam sorun düzeltiyor mu?
    Kullandığım marka model: toshiba satellite l70-c-11e

@C.E.L.L.

@pretty_boy2906

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray5006 -- 6 Ocak 2021; 19:18:8 >
  • dopac34 kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam benim laptoptada bios pili yok laptop biosdan konulmuş bir şifre istiyor o yüzden sifirlayamiyorum bu yazdiklarin hometech alfa 450-c laptoplar içinde gecerlimidir

• Konunun üstünden geçmiş baya ama bende toshibanın satellite modelini kullanıyorum bios pili wifi kartının altında kasaya çift taraflı bantla yapıştırmışlar, 3V CR2025 pil üstüne puntalama yapıp kabloyla uzatıp anakarta takmışlar. Pili de sıcak havayla makarona sarmışlar wifi kartına değerse problem olmasın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 17 Nisan 2025; 15:25:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.