Şimdi Ara

---TOSHİBA A100-847 KULLANICILARI DERNEĞİ--- (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.121
Cevap
13
Favori
167.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: selim_coşkun

makina çokmu ısınıyo bana mı öyle geliyo arkadaşlar aynı sorunu olanlar warmı acaba__??

Buna nerden kanaat getirdin, altına elini koyarsan fazla ısınıyor gibi görülebilir ama işlemci, sistem ve hdd ısılarına max. da bakarsan gayet normal olduğunu görürsün, yani ısınma sorunu yok. Sen demekki benim bir önceki Acer notebook u görsen itfaye çağıracaksın...
  • 5.6 bende yukledım bır fark yok sızce fark var
  • @Odysseus347 buarada yorumları eklemeyi unuttum ya 3 gündür kullanıyorum audigy 2zs notebook u da 113213tane ayar var ya katil olcam sisteme 5+1 bagladım kafa uçtu benim ayar yapmaktan aletin kendi hoparlörleri de tabi on boarda göre farketti ama sırf dahili hoparlörleri kullanmak için bu ses kartı alınmaz ben diyim bi ses sistemi iyi gider
  • quote:

Orjinalden alıntı: ne bu yaa??

@Odysseus347 buarada yorumları eklemeyi unuttum ya 3 gündür kullanıyorum audigy 2zs notebook u da 113213tane ayar var ya katil olcam sisteme 5+1 bagladım kafa uçtu benim ayar yapmaktan aletin kendi hoparlörleri de tabi on boarda göre farketti ama sırf dahili hoparlörleri kullanmak için bu ses kartı alınmaz ben diyim bi ses sistemi iyi gider

sağol yorum için.ben aslında daha çok kulaklık için kullanmayı düşünüyorum alırsam.bizim ses kartı toshiba virtual sound açıkken yarım sesten sonra cazırdamaya başlıyo, ses sertleşiyor ki sert karakterli ses nefret ettiğim bişey.hep kısık dinliyorum onun yüzünden.kulaklıkla da deneyyip farkları yazarsan sevinirim.bi de creative i kullanırken toshiba virtual sound etki etmeye devam ediyo mu yoksa sadece onboard karta mı etkili? bi arkadaşa asus notbukta kullanması için setup ını vermiştim çalışmamış onda

• Merhaba, hepinize hayırlı olsun...
    Toshiba ve Asus(F3JP) arasında kaldım. Bu ürünün içini açan oldumu veya fotolarını biryerden temin eden... Ürün ne kadar ısınıyor, GPU, CPU, Chipset, HDD ısıları ne alemde. Görüntü kalitesi nasıldır, Asus da yandan balınca pek iyi değilmiş, bir de klavye de küçük sorunlar çıkabiliyormuş. Burayı incelediğimde pek de sorunlarla karşılaşmadım. Siz ne dersiniz diye sormayacam, tabiiki toshiba diyeceksiniz ama ben değerleri almak istiyorum arkadaşlar, GPU, CPU, Chipset, HDD ısıları ? Bir de ekran kartı performansı? Bunun ışığında bir seçim yapacam...
    Teşekürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orjinalden alıntı: selim_coşkun

makina çokmu ısınıyo bana mı öyle geliyo arkadaşlar aynı sorunu olanlar warmı acaba__??

Buna nerden kanaat getirdin, altına elini koyarsan fazla ısınıyor gibi görülebilir ama işlemci, sistem ve hdd ısılarına max. da bakarsan gayet normal olduğunu görürsün, yani ısınma sorunu yok. Sen demekki benim bir önceki Acer notebook u görsen itfaye çağıracaksın...

Mixenon'deki notebooku biliyorum İmzandaki ile aynı, ben ankaralıyım, kışın gaz sarfiyatını büyük ölçüde notebook ile azaltıyorum

Mixenon kardeş sen benim derdimden anlarsın, üstteki sorularımı yanıtlayabilecekmisin?

• quote:

Orjinalden alıntı: lutkunf

Merhaba, hepinize hayırlı olsun...
    Toshiba ve Asus(F3JP) arasında kaldım. Bu ürünün içini açan oldumu veya fotolarını biryerden temin eden... Ürün ne kadar ısınıyor, GPU, CPU, Chipset, HDD ısıları ne alemde. Görüntü kalitesi nasıldır, Asus da yandan balınca pek iyi değilmiş, bir de klavye de küçük sorunlar çıkabiliyormuş. Burayı incelediğimde pek de sorunlarla karşılaşmadım. Siz ne dersiniz diye sormayacam, tabiiki toshiba diyeceksiniz ama ben değerleri almak istiyorum arkadaşlar, GPU, CPU, Chipset, HDD ısıları ? Bir de ekran kartı performansı? Bunun ışığında bir seçim yapacam...
    Teşekürler...

gpu sıcaklığını görebilen olmadı.sensör yok galiba.
    cpu yaklaşık 50. 45-50-55 arası gidip geliyo.oyunlarda 70 fln
    harddisk 35-45 arası.ama 45 e çıktığı nadir.benim şu an 40.ama genelde 40 ya da altıdır.
    görüntü kalitesi ortalama.manyak bişi bekleme.acer lara benziyo.asus sanki hafiften daha iyi göründü bana.arkadaşın f3jc si var.
    ekran kartı 3dmark2006 sonucu 2160 civarı.aramızda ben dahil bi kaç kişi overclocklu kullanıyor 2260 puanlarda stabil çalışıyor.vistayla 512mb turbocache olayı da açıldı bilgine

• Eyvallah kardeş, bilgiler için sağol.
    "sonucu 2160 civarı.aramızda ben dahil bi kaç kişi overclocklu kullanıyor 2260 puanlarda stabil çalışıyor." demişsin, çözünürlük kaç burada 1024*768 mi?
  • quote:

Eyvallah kardeş, bilgiler için sağol.
    "sonucu 2160 civarı.aramızda ben dahil bi kaç kişi overclocklu kullanıyor 2260 puanlarda stabil çalışıyor." demişsin, çözünürlük kaç burada 1024*768 mi?

1280x800
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

quote:

@Odysseus347 buarada yorumları eklemeyi unuttum ya 3 gündür kullanıyorum audigy 2zs notebook u da 113213tane ayar var ya katil olcam sisteme 5+1 bagladım kafa uçtu benim ayar yapmaktan aletin kendi hoparlörleri de tabi on boarda göre farketti ama sırf dahili hoparlörleri kullanmak için bu ses kartı alınmaz ben diyim bi ses sistemi iyi gider

sağol yorum için.ben aslında daha çok kulaklık için kullanmayı düşünüyorum alırsam.bizim ses kartı toshiba virtual sound açıkken yarım sesten sonra cazırdamaya başlıyo, ses sertleşiyor ki sert karakterli ses nefret ettiğim bişey.hep kısık dinliyorum onun yüzünden.kulaklıkla da deneyyip farkları yazarsan sevinirim.bi de creative i kullanırken toshiba virtual sound etki etmeye devam ediyo mu yoksa sadece onboard karta mı etkili? bi arkadaşa asus notbukta kullanması için setup ını vermiştim çalışmamış onda

ses kartı devredeyken virtual sound un bi aktivitesi kalmıyo valla kulaklık taktım az önce kulaklık kendini kendini kaybetti ya ses kartında bi dünya ayar var mutlaka kulagına göre ayar bulursun yani virtuale muhtaç degilsin ama bilmiyorum nekadar müzik dinliyosun kulaklıkla? ses kartı 200 ytl hani mp3 player falan olayına girebilirsin o paraya
    buarada bizim toshibanın z5500 le performansı da görülmeye deger

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnex7 -- 28 Nisan 2007; 1:17:56 >

• quote:

Teşekürler...

f3jp 9 hücreli pil kullanıyo bu büyük bi artı.dahili kamera ve hdd boyutu gibi artıları da var.ama toshiba 7600 le harman kardon la parmak izi okuyucusuyla sıvı geçirmez klavyesiyle sorunsuz çalışması ve kasanın içinde ısıyı homojen dağıtmasıyla f3jp den gerçektende çok daha iyi..seçim senin kolay gelsin..(7600 ü overclock la 491-460 kullanıyorum 3dmark 2006 sonucu2495 puan.bunu asus un üzerindeki ati ile asla yakalayamazsın)

• quote:

quote:

quote:

ses kartı devredeyken virtual sound un bi aktivitesi kalmıyo valla kulaklık taktım az önce kulaklık kendini kendini kaybetti ya ses kartında bi dünya ayar var mutlaka kulagına göre ayar bulursun yani virtuale muhtaç degilsin ama bilmiyorum nekadar müzik dinliyosun kulaklıkla? ses kartı 200 ytl hani mp3 player falan olayına girebilirsin o paraya

mp3 çalarım var 300ytl kendileri ve memnun değilim ya bunu almaya değer mi yani? bizim onboard ses kartından çok farkı var mı? ben bizim kartın çıtank efektlerinde(mid baslarda) ve "s" lerde patlama yapmasından hoşnut değilim.bi de dediğim gibi sert bi ses karakteri var.istersen takla attır karta değişmiyo o karakter.o yüzden creative in ayarlarına da o kadar güvenemiyorum.derin basları bizimki gibi güm güm değil de güüüümmmmm güüüüümmmmm tarzında ve yumuşak kulağa vurmayan tipteyse takside girip alıcam ben de.böyle anlatmayla da olmuyo gerçi denemek lazım ama deneyip de alabileceğimi hiç zannetmiyorum bizim ultra ilgili dükkanlardan

• quote:

Orjinalden alıntı: PsYcHoO

quote:

Teşekürler...

f3jp 9 hücreli pil kullanıyo bu büyük bi artı.dahili kamera ve hdd boyutu gibi artıları da var.ama toshiba 7600 le harman kardon la parmak izi okuyucusuyla sıvı geçirmez klavyesiyle sorunsuz çalışması ve kasanın içinde ısıyı homojen dağıtmasıyla f3jp den gerçektende çok daha iyi..seçim senin kolay gelsin..(7600 ü overclock la 491-460 kullanıyorum 3dmark 2006 sonucu2495 puan.bunu asus un üzerindeki ati ile asla yakalayamazsın)

ya 491/460 nası kullanıyosunuz şaşıyorum hala.benimki iki kere 3mark2006 yapınca o ayarda sapıtıyo hala 450/400 kullanıyorum ben

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: PsYcHoO

quote:

Teşekürler...

ya 491/460 nası kullanıyosunuz şaşıyorum hala.benimki iki kere 3mark2006 yapınca o ayarda sapıtıyo hala 450/400 kullanıyorum ben

dostum makinayı hafif serin bi ortamda bırak sabah açar açmaz hiç bir işlem yapmadan hemen saat frekansı taramasını yap en iyi ayarlar 450 400 den çok daha yukarı çıkacaktır.ben gayet memnunum 2 gün hiç kapatmıyorum hiç bir oyun ve programda artifact vermiyo.7600 ler inanılmaz overclock yeteneğine sahip.dene mutlaka yukarı çekersin

• şimdi en iyi frekansları algıla dedim.
    495/452 buldu.önceden de buna yakın bişi bulmuştu ama 3dmark2006 da artifact vermişti.şimdi teste alıyorum ama zannetmiyorum düzgün çalışcağını
  • evet daha ilk testte ikinci bölümde artifact verdi.indiriyorum ben geri
    450/450 yi aşmıyo benim alet anlaşıldı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

mp3 çalarım var 300ytl kendileri ve memnun değilim ya bunu almaya değer mi yani? bizim onboard ses kartından çok farkı var mı? ben bizim kartın çıtank efektlerinde(mid baslarda) ve "s" lerde patlama yapmasından hoşnut değilim.bi de dediğim gibi sert bi ses karakteri var.istersen takla attır karta değişmiyo o karakter.o yüzden creative in ayarlarına da o kadar güvenemiyorum.derin basları bizimki gibi güm güm değil de güüüümmmmm güüüüümmmmm tarzında ve yumuşak kulağa vurmayan tipteyse takside girip alıcam ben de.böyle anlatmayla da olmuyo gerçi denemek lazım ama deneyip de alabileceğimi hiç zannetmiyorum bizim ultra ilgili dükkanlardan

valla ben pek kulaklıkla kullanmadıgım için ikisi arasında seni yönlendiricek kadar bi fark var demiyim ama mutlaka vardır ya bi de bas tiz eko şu bu bisürü ayar var ve her ayarda başka bi renk yakalıyosun bi garip bilmiyom. ben istanbuldanım kocaeli de okuyorum nerde oturuyon bilmiyom ama denk gelirse bi gün al kulaklıgını bende dene

• teşekkürler ne bu yaa yorumlar için.ben şirinevler de oturuyorum teklif için sağol iyice kafam atarsa basar gelirim denemeye
    bu arada arkadaşlar XBIT ne demek?
  • hımm buldum galiba "Execute disable bit capability". bios tan available yaptım. virüs ve zararlı kodlara karşı bi koruma sanırım

"Execute Disable Bit (EDB) is an Intel hardware-based security feature that can help reduce system exposure to viruses and malicious code. EDB allows the processor to classify areas in memory where application code can or cannot execute. When a malicious worm attempts to insert code in the buffer, the processor disables code execution, preventing damage and worm propagation. To use Execute Disable Bit you must have a PC or server with a processor with Execute Disable Bit capability and a supporting operating system. EDB-enabled processors by Intel are indicated by a "J" after the CPU model number. Execute Disable Bit is abbreviated as EDB (by Intel) or XDB"

http://www.webopedia.com/TERM/E/Execute_Disable_Bit.html

• quote:

Teşekürler...

Evet dostum seni en iyi anlayacaklardan biri benim bir Acer zede olarak. Gerçi bende ekranda çatlama falan olmadı, en büyük sorun ısı sorunuydu. Seninde bahsettiğin gibi, oyun bile oynayamıyorduk 10-15 dk sonra ısıdan kapanıyordu bilgisayar. Oyunu da geçtim, diyelim recovery den veya cd den yeniden xp kurmak istiyorsun ona bile müsade etmiyordu kurulumun yarısına gelmeden kapanıyordu bilgisayar. Windows kurmak için, buzluk çantalarına koyulan buz kartuşları oluyorya onları sıkıca naylonla sarıp notebook un altına koyup o şekilde windows kurduğumu biliyorum. 1 kerede servie gitti fanı işlemci değişti. Neyse o günler mazide kaldı artık Toshibam var.

Ben Asusu hiç görmedim kullanmadım o nasıldır bileiyorum ama Toshiba dan bahsedeyim.

İşlemci ısıları ortalama 45-47 derece civarı diyebilirim, hdd ısısı 35-38 civarı. Isı sorunu yok diyebilirim, fan devamlı çalışıyor ama normal çalışmada fanın sesini duymuyorsun bile. Elini havalandırmaya yaklaştırırsan içeriden gelen sıcak havayı hissediyorsun. Uzun kullanımda notebook un altında da ısınma oluyor. Ama Toshiba çok iyi bir soğutma sistemi kurmuş, ısıyı dışarıya iyi veriyor, işlemci, hdd ve gpu daki ısı düşük oluyor. Ben yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ıs sorunu hiç yaşamadım, daha önce bu konudan başım yandığı için en çok bu konuya dikkat ettim. Oyunlarda falan hiç problem yok, max. zorlamaya çalıştım işlemciyi en fazla 72-73 falan çıkarabildim. Acer da 98 e kadar yolu vardı, zaten daha sonrasında bilgisayar kapanıyordu.
    Acer la karşılaştıralamayacak kadar stabil ve kaliteli Toshiba. Ekran kartı şuan notebook larda kullanılan en güçlü ekran kartı, bir kaç üst düzey modelde daha iyi var ama standart olarak en iyilerden biri.
    Ben sana Toshiba veya Asus al diyemem Asus u hiç kullanmadım ama Toshiba A100-847 den çok çok memnunum orjinal vistamda geldi kurdum, şimdi birde ram i 2gb ye çıkartıcam...

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.