Şimdi Ara

---TOSHİBA A100-847 KULLANICILARI DERNEĞİ--- (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.121
Cevap
13
Favori
167.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: beyazruzgar

Merhaba.
    Notebook'un vga çıkşından dönüştürücülerle Philips Tüplü televizyona HDMI girişinden bağlantı yaptım. Ekran özelliklerinden girdiğimde tv algılanmakta ve desteklediği çözünürlükleri göstermekte. Ama televizyonda herhangi bir görüntü alamamaktayım. Görüntü nasıl alabilirim? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

hocam bilmiyorum sorunu çözermi ama ben 800*600 8" lcd baglıyorum laptoptan çözünürlügü 800*600 e getirene kadar ekran görüntü vermiyor yani görüntü gelmesi için çözünürlügü düşürmen lazım eger sorun sadece buysa tabi, bunu da fn+space tuşuyla hemen yapabilirsin bi dene işalla olur

• ha bi de unutmadan bir de fn+F5 ile tv modunu seçmelisin kolay gelsin
  • Arkadaşlar size bizim bu A100-847 ile ilgili bir sorum olacak

Yahu ben bunun ses ve ethernet kartının hangi çipi kullandığını bulamadım bilen varsa yardımcı olsun lütfen mac os x kurdum ve bu ikisini tanıtamadım.

Ses realtek 250 yazıyor bunun yerine alc 883 yüklesek olurmu?
    Ethernette intell 10/100 mü yoksa başka bir markamı.

Birde mac os x kurupta her driveri kuran varmı kuran varsa neleri yüklediğini yazarsa çok sevinirim.

İyi günler.
  • driverleri indirebileceğim sitenin adresini verirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orjinalden alıntı: rocknkaya

arkadaşlar ben vistayı kurdum ama fonksiyon tuşlarını kullanamıyorum.mesela bluetooth u açmak için fn+f8 yapıoduk ya o çalışmıyo.onun sürücüsünü nerden bulabilirim.

Bende hepsi çaılışıyor sorun yok, tüm driverlar Toshiba sitesinde mevcut...

tamada hotkey ut. driverı yok.
  • Vista kullanan ve elinde bütün driverları olan arkadaşlardan biri upload yaparsa çok sevinirim.bütün sürücüleri.eksiksiz.çok büyük bir şey istiyoeum belki ama yardmınıza gerçekten ihtiyacım var
  • Belki adres biliniyordur ama yinede hatırlatayım. Notebook driverlarınıwww.toshiba.com adresinden indirmeyeceksiniz.www.toshiba-europe.com doğru adres.

-http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/generic_content.jsp?service=EU&ID=Support_Homepage_eu adrese giriyoruz.
    - Download seçeneği altından "Download Drivers" veya "Download Vista Drivers" seçeneğine giriliyor.

Family : Satellite
    Product Series : A Series
    Model : Satellite A100 (PSAA9)
    Driver Type : ALL
    Country : Turkey
    Language : English

seçip "search" tuşuna basınca driverların hepsi karşımıza çıkıyor.

Şimdi burada önemli olan bir konu var. İşletim sistemini yeni kurduysanız driverları yeni tanıtacaksanız kurulumda belli bir sırayı takip etmeniz gerekiyor. Bu sıra "Installation Instructions" isimli dosyanın içinde mevcut. Sıralamayı buraya yazayım ;

01 Value Added Package
    02 Button Support
    03 nVidia (VGA Driver)
    04 Flash Media Driver
    05 Touch Pad Driver
    06 Sound Driver (Realtek)
    07 Modem Driver
    08 Wireless Lan Driver ( Intel veya Atheros )
    09 Bluetooth Stack
    10 Fingerprint Software
    11 Password Utility
    12 SD Memory Format
    13 Config Free
    14 Acoustic Silencer
    15 LAN Driver (Intel)

Bu sıralamayı takip ettiğinizde herhangi bir sorunun çıkmaması lazım en azından bende çıkmıyor.

"Intel Chipset Software Installation Utility" i intel sitesinden ( direkt link ftp://aiedownload.intel.com/df-support/10884/eng/INF_ALLOS_8.3.0.1013_PV.EXE ) indirip 01 Value Added Package' ı yükledikten sonra kurmanızı önerebilirim. (Mesajı yazdığım tarih itibariyle en günce sürüm olan 8.3.0.1013' ün direkt linkini verdim. Daha sonraki tarihlerde bu mesajı okuyacak arkadaşlarwww.intel.com ' dan güncel sürümü kontrol edebilirler. )

Realtek SES , Intel Wireless, Intel LAN, Nvidia VGA driverları Toshiba sitesinde herzaman güncel olmayabiliyor. Dileyen bu driverları sitelerinden kendisi indirip yukarıda verdiğim sıralamadaki yerine göre yükleyebilir. (www.nvidia.com ,www.realtek.com.tw ,www.intel.com )

Daha önce konusu geçmişti. DVD Okuyucu-Yazıcı için güncel firmwareler mevcut. Benim denemelerimde bu firmwareler yüklendiğinde "Acoustic Silencer" in çalışmayabileceği. Gerçi Acoustic Silencer' ın yeni versiyonu çıkmış ama uğraşmadım.

Yukarıda verdiğim Toshiba adresinde güncel BIOS sürümleride mevcut. Bios güncellemesi Windows altında bir program çalıştırılarak yapılıyor. Teferruatlı bir işlem değil. BIOS güncellmesi esnasında :

- Makinanın pilinin takılı olup dolu olmasına.
    - Windows altında çalışan gereksiz programlırın kapatılmasına.

dikkat edin. BIOS yazma işlemi riskli olabileceğinde olası bir hatada servisle muhatap olacağınızı unutmayın.

İşletim sistemini yeni kuruyorsanız kurulum esnasında Laptop' un üzerinde ekstradan takılı cihazlar olmasın. ( Webcam, Printer, EXT Ses Kartı, Klavye-Mousev.s) İşletim sistemi kurulsun Notebook' a kendi driver ve programlarını yukarıdaki sırada yükleyelim ondan sonra diğer cihazları bağlayıp-tanıtıp çalıştırırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 5 Mayıs 2007; 16:13:51 >

• teşekkür ederim umarım çalışır fn+ tuşları
  • quote:

Orjinalden alıntı: EuphoriA

Belki adres biliniyordur ama yinede hatırlatayım. Notebook driverlarınıwww.toshiba.com adresinden indirmeyeceksiniz.www.toshiba-europe.com doğru adres.

-http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/generic_content.jsp?service=EU&ID=Support_Homepage_eu adrese giriyoruz.
    - Download seçeneği altından "Download Drivers" veya "Download Vista Drivers" seçeneğine giriliyor.
    "

Şimdi burada önemli olan bir konu var. İşletim sistemini yeni kurduysanız driverları yeni tanıtacaksanız kurulumda belli bir sırayı takip etmeniz gerekiyor. Bu sıra "Installation Instructions" isimli dosyanın içinde mevcut. Sıralamayı buraya yazayım ;

01 Value Added Package
    02 Button Support
    03 nVidia (VGA Driver)
    04 Flash Media Driver
    05 Touch Pad Driver
    07 Modem Driver
    09 Bluetooth Stack
    10 Fingerprint Software
    11 Password Utility
    12 SD Memory Format
    13 Config Free
    14 Acoustic Silencer
    15 LAN Driver (Intel)

Bu sıralamayı takip ettiğinizde herhangi bir sorunun çıkmaması lazım en azından bende çıkmıyor.

"Intel Chipset Software Installation Utility" i intel sitesinden ( direkt link ftp://aiedownload.intel.com/df-support/10884/eng/INF_ALLOS_8.3.0.1013_PV.EXE ) indirip 01 Value Added Package' ı yükledikten sonra kurmanızı önerebilirim. (Mesajı yazdığım tarih itibariyle en günce sürüm olan 8.3.0.1013' ün direkt linkini verdim. Daha sonraki tarihlerde bu mesajı okuyacak arkadaşlarwww.intel.com ' dan güncel sürümü kontrol edebilirler. )

Realtek SES , Intel Wireless, Intel LAN, Nvidia VGA driverları Toshiba sitesinde herzaman güncel olmayabiliyor. Dileyen bu driverları sitelerinden kendisi indirip yukarıda verdiğim sıralamadaki yerine göre yükleyebilir. (www.nvidia.com ,www.realtek.com.tw ,www.intel.com )

Daha önce konusu geçmişti. DVD Okuyucu-Yazıcı için güncel firmwareler mevcut. Benim denemelerimde bu firmwareler yüklendiğinde "Acoustic Silencer" in çalışmayabileceği. Gerçi Acoustic Silencer' ın yeni versiyonu çıkmış ama uğraşmadım.

Yukarıda verdiğim Toshiba adresinde güncel BIOS sürümleride mevcut. Bios güncellemesi Windows altında bir program çalıştırılarak yapılıyor. Teferruatlı bir işlem değil. BIOS güncellmesi esnasında :

- Makinanın pilinin takılı olup dolu olmasına.
    - Windows altında çalışan gereksiz programlırın kapatılmasına.

dikkat edin. BIOS yazma işlemi riskli olabileceğinde olası bir hatada servisle muhatap olacağınızı unutmayın.

İşletim sistemini yeni kuruyorsanız kurulum esnasında Laptop' un üzerinde ekstradan takılı cihazlar olmasın. ( Webcam, Printer, EXT Ses Kartı, Klavye-Mousev.s) İşletim sistemi kurulsun Notebook' a kendi driver ve programlarını yukarıdaki sırada yükleyelim ondan sonra diğer cihazları bağlayıp-tanıtıp çalıştırırız.

hocam bu bilgiler bir çok kişiye yardımcı olacaktır teşekkürler "ben yaptım" "bende sorun yok" diyip gitmektense oturup bu kadar bilgiyi paylaşmanız beni oldukça sevindirdi tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnex7 -- 5 Mayıs 2007; 19:54:26 >

• evet gerçekten teşekkür ederim arkadaşa
  • quote:

Benim dvd-rw, matshita dvd-ram uj-841s

Çok aradım ama güncel bir firmware bulamadım, en son 14 mart 2006 tarihli firmware var. Sen nereden buldun link verebilirmisin...
  • arkadaşlar bu parmak izi okuyucusu ile klasörler nasıl şifreleniyo bide masaüstünde msafe diye bi klasör war buna tıklıyorum açılmıyo nedenini bilen war mı
  • toshiba nın sayfasında en son 5.60 a100 psaa9 bios sürümünü gördüm bu bizim makinaya oluyo mu bu deneyen war mı
  • Evet EuphoriA arkadaşın verdiği yazıya harfi harfine uydum ve herşeyi yükledim.sağolasın çok teşekkür ederimm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

quote:

Benim dvd-rw, matshita dvd-ram uj-841s

Çok aradım ama güncel bir firmware bulamadım, en son 14 mart 2006 tarihli firmware var. Sen nereden buldun link verebilirmisin...

Sanırım A100 modellerinde iki tip DVD Writer kullanılmış birisi Nec diğeri Matshita. Nec' in firmware üzerine konu açılmıştı onun hakkında yazdım. Matshita hakkında ufak bir araştırma yaptım. Cdfreaks te bir topic vardı orada da tek firmware versiyonu ( v 1.1 ) olduğundan bahsetmişler. Yazdığım gibi Firmware yükseltmesi Acoustic Silncer' ı devre dışı bıraktı bende. Özellikle CD' den film izlerken gürültü kabus olunca orjinal firmware dosyasına döndüm.

Teşekkür eden arkadaşlara ; rica ederim

• Arkadaşlar ben bu işlemci kullanımı ve sıcaklık sorununu çözemiyorum yok olmuyor.Güvenli kipte 3farklı antispy programıyla tarama yaptım,yine güvenli kipte kaspersky'la scan yaptım.Bunlar yetmedi forumda @serji arkadaşımızın yardımıyla hijackthis yaptım.Çok zararlı şeyler çıkmadı zaten pc'de tahmin ettiğim gibi,ancak yine de bazı dosyaları sildim.Ama yine de sıcaklık,pc'yi açtıktan birkaç saat sonra 80'lerden aşağıya düşmüyor.
    Format kaçınılmaz galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 6 Mayıs 2007; 0:50:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yunus2321

Arkadaşlar size bizim bu A100-847 ile ilgili bir sorum olacak

Yahu ben bunun ses ve ethernet kartının hangi çipi kullandığını bulamadım bilen varsa yardımcı olsun lütfen mac os x kurdum ve bu ikisini tanıtamadım.

Ses realtek 250 yazıyor bunun yerine alc 883 yüklesek olurmu?
    Ethernette intell 10/100 mü yoksa başka bir markamı.

Birde mac os x kurupta her driveri kuran varmı kuran varsa neleri yüklediğini yazarsa çok sevinirim.

İyi günler.

Arkadaşlar mac os kurdum ses ve etherneti tanıtamadım yardımcı olabilecek kimse yokmu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EuphoriA

Belki adres biliniyordur ama yinede hatırlatayım. Notebook driverlarınıwww.toshiba.com adresinden indirmeyeceksiniz.www.toshiba-europe.com doğru adres.

01 Value Added Package
    02 Button Support
    03 nVidia (VGA Driver)
    04 Flash Media Driver
    05 Touch Pad Driver
    07 Modem Driver
    09 Bluetooth Stack
    10 Fingerprint Software
    11 Password Utility
    12 SD Memory Format
    13 Config Free
    14 Acoustic Silencer
    15 LAN Driver (Intel)

.....

DVD için firmwareyi nerden bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4TCL -- 6 Mayıs 2007; 23:25:38 >

• beyler ben laptopa fiesta xp kursam sorun yaşarmıyım sizce hani kendisi tnaıyo ya direk herşeyi fiesta xp kuran varnmı hiç laptop a
  • EuphoriA : Teşekkür ederiz Value Added Package driverini kurdum fn + tuşları çalışmaya başladı.
  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.