Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir hafta içinde bende a100599 alıyorum tabi 1 gb parası daha biriktirip vistalı mı alsam ya da xp ye çevirip 1 gb ram yeter mi diye düşünsem tam karar veremedim.aslında benim merak ettiğim bu modelin 6lion cell bataryası ile maksimum 2 saat giderken benim daha sonra ona alabileceğim 12 cell lion batarya ile onun çalışma süresini 4 saat civarına ulaştırabilirmiyim(bir sitede hp nin bir modeline 12 cell batarya ilanı vermişler ve 5-8 saat ömür biçmişler) yani demek istediğim a100599 modeline daha sonra eklettirebileceğim uzun ömürlü batarya modeli var mı ya da öyle bir modele uyumu??(lütfennn cevap verinnn)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katalepsi -- 3 Mayıs 2007; 23:18:54 >
  • Arkadaşlar Vista ne zaman stabil hale gelecek merak ediyorum.Çoğu programla hala uyumsuz çalışıyor 5 kritik güncelleme buluyor check ettiğim zaman güncelleştirmeleri fakat bu güncelleştirmeleri kurduğumda wireless ağ driverimda sorunlar yaratıyor bir daha bağlanamıyorum mecburen uninstall etmem gerekiyor son güncelleştirmeleri ben daha çok düzeltme hot fix arıyorum 2 tane buldum çok işime yaramıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhan73

Arkadaşlar Vista ne zaman stabil hale gelecek merak ediyorum.Çoğu programla hala uyumsuz çalışıyor 5 kritik güncelleme buluyor check ettiğim zaman güncelleştirmeleri fakat bu güncelleştirmeleri kurduğumda wireless ağ driverimda sorunlar yaratıyor bir daha bağlanamıyorum mecburen uninstall etmem gerekiyor son güncelleştirmeleri ben daha çok düzeltme hot fix arıyorum 2 tane buldum çok işime yaramıştı.

Ben çıkan ne kadar güncelleştirme varsa hepsini alıyorum.Wireless başta olmak üzere hiçbir fonksiyonda herhangi bir sorun yaşamadım.Sizin bu wireless sorununuzun güncellemelerden kaynaklandığına eminmisiniz?Aynı laptopu ve işletim sistemini kullanıyoruz.Bende sorun olmayan updateler sizde neden sorun yaratıyor acaba?Donanımsal (örneğin modeminiz) bir problem olabilirmiki?

• acil yardım lütfennnn...selamlar arkadaşlar sizden bir konuda yardım bekliyorum yaklaşık 2 aydır bu laptobu kullanıyorum çok nadir yani 2 ay içerisinde 5 kere mavi ekran sorunuyla karşılaştım bu ne demek oluyo veya bu problemle karşılaşan arkadaşımız varmı mavi ekran geliyo bilgisayar birşeyle sayıyo siz herhangi bir tuşa bastıgınızda bilgisayar yeniden başlıyor bu problem çok ısımadan kaynaklanıyormu yani 2 saat diz üstünde kullanıldıgında çünki ram yuvaları baya bir ısınıyor bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılarımla.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: sado24

acil yardım lütfennnn...selamlar arkadaşlar sizden bir konuda yardım bekliyorum yaklaşık 2 aydır bu laptobu kullanıyorum çok nadir yani 2 ay içerisinde 5 kere mavi ekran sorunuyla karşılaştım bu ne demek oluyo veya bu problemle karşılaşan arkadaşımız varmı mavi ekran geliyo bilgisayar birşeyle sayıyo siz herhangi bir tuşa bastıgınızda bilgisayar yeniden başlıyor bu problem çok ısımadan kaynaklanıyormu yani 2 saat diz üstünde kullanıldıgında çünki ram yuvaları baya bir ısınıyor bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılarımla.....

Mavi ekran,ekran kartının aşırı ısınmasından kaynaklanır.Eğer dizüstünde kullanıyorsanız,laptopun altındaki fanın hava girişinin kapanmadığından emin olun.Aşırı ısınan ekran kartının zarar görmesini engellemek için sistem kendisini yeniden başlatır.Biyerde güvenlik önlemi olarak düşünün.

• quote:

Orjinalden alıntı: halilb

arkadaşlar ben leptopu sigortalatmak istiyorum aldığım yer sigorta yapmadıklarını söyledi
    alalı yaklaşık bir ay oldu nerden sigorta yaptırabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim

Gold, sigorta yapıyor bı arastır derım..

www.emeklier.com yada com .tr seker sigorta aracılıgıyla oluyor sanırım..
    ancak %75 karsılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimaron -- 4 Mayıs 2007; 3:26:37 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_13986652/mpage_1/key_//tm.htm#14023200

quote:

Orjinalden alıntı: ozgboy

Burdan indir.

http://www.tweaksrus.com/forums/lofiversion/index.php/t8130.html

usttekı baslıktakı drıver sorunuma boyle bı yanıt aldım bıraz sorunlu da olsa driverı yukledım ve gayet basarılı sonuclar aldım..

XP ıcın nvidia drıver arayanlara duyrulur..

• quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

quote:

Orjinalden alıntı: oguzhan73

Arkadaşlar Vista ne zaman stabil hale gelecek merak ediyorum.Çoğu programla hala uyumsuz çalışıyor 5 kritik güncelleme buluyor check ettiğim zaman güncelleştirmeleri fakat bu güncelleştirmeleri kurduğumda wireless ağ driverimda sorunlar yaratıyor bir daha bağlanamıyorum mecburen uninstall etmem gerekiyor son güncelleştirmeleri ben daha çok düzeltme hot fix arıyorum 2 tane buldum çok işime yaramıştı.

Ben çıkan ne kadar güncelleştirme varsa hepsini alıyorum.Wireless başta olmak üzere hiçbir fonksiyonda herhangi bir sorun yaşamadım.Sizin bu wireless sorununuzun güncellemelerden kaynaklandığına eminmisiniz?Aynı laptopu ve işletim sistemini kullanıyoruz.Bende sorun olmayan updateler sizde neden sorun yaratıyor acaba?Donanımsal (örneğin modeminiz) bir problem olabilirmiki?

aynı şekilde nekadar güncelleştirme varsa yüklüyorum.Bir sorunla karşılaşmadım.A100-599 arkadaşa katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magellan74 -- 4 Mayıs 2007; 14:38:12 >

• arkadaşlar forumun tamamını gözden geçirdim ama 3DMark01,3DMark05 ve 3DMark06 sonuçlarını göremedim.sadece 3DMark03 sonucu var o da 7350 civarında.acaba ben mi gözden kaçırdım?bu testleri yapanlar varsa ve sonuçları bizlerle paylaşırlarsa almayı düşünenler için çok faydalı olacak...
  • ya arkadaşlarım dostlarım kullanan arkadaşların oyunlarda takılma yok demelerine akıl sır erdiremiyorum:ben fifa 2007 oynuorm genelde (gerçi oynayamıorm)gayet takılıor en düşük ayarlarda bile takılmalar oluyor NFS CARBON da gayet ağır ağır ilerliyorum....Ama nasıl olacak bende anlamıorm....Ekran kartının son sürümünü nvidia nın sitesinden bakıorm belli bir driver yok hangisini yükleyeceğimi bilmiorm ama 100.30 forceware vardı geçen sayfalarda sanırım A100-599 arkadaşım vermişti linkini onu yükledim birşey farketmedi...Daha üst bir sürüm ekran kartı driverı olan arkadaşlar lütfen kartın direk linkini verirlerse sevinirim...Ayrıca öncede sormuştum ekran kartı nı 512 ye çıkaran arkadaşlar lütfen nasıl yaptığınızı anlatın....

Xp Kuran arkadaşlar Pil süresinde nasıl bir fark var tahminimce Vista pili daha çabuk tüketiyor...Sİzde nasıl fark ettimi????
  • Selamlar;

Fn tuşlarıyla açılan desktoptaki üst menü bi anda yokoldu ne yapmalıyım pc'yi restart etmeme rağmen geri gelmedi bunu açmanın bi yeri varmıdır ?
    Cevap verirseniz çok memnun olurum...
  • ...capitol shoptaki satıştan sorumlu kızlardan biri artık 599un stoklara girmeyeceğini parmak izli başla bir modelin onun yerini alacağını söledi
  • wallla dun aldım alet tam bır canavar yanlız bluetoothu calıstıramadım bı turlu wıreless kullanmıyorum onunla alakalı olabılırmı bu arada alet buz gıbı ve sureklı kapalı gıbı hıc ses yok bıde xp drıverları tam olsa dehset olacak 2 gundur kapatmadım aletı bu arada 1 gb ram mumkun degıl yetmıyo alete
  • quote:

Orjinalden alıntı: ralphboy

ya arkadaşlarım dostlarım kullanan arkadaşların oyunlarda takılma yok demelerine akıl sır erdiremiyorum:ben fifa 2007 oynuorm genelde (gerçi oynayamıorm)gayet takılıor en düşük ayarlarda bile takılmalar oluyor NFS CARBON da gayet ağır ağır ilerliyorum....Ama nasıl olacak bende anlamıorm....Ekran kartının son sürümünü nvidia nın sitesinden bakıorm belli bir driver yok hangisini yükleyeceğimi bilmiorm ama 100.30 forceware vardı geçen sayfalarda sanırım A100-599 arkadaşım vermişti linkini onu yükledim birşey farketmedi...Daha üst bir sürüm ekran kartı driverı olan arkadaşlar lütfen kartın direk linkini verirlerse sevinirim...Ayrıca öncede sormuştum ekran kartı nı 512 ye çıkaran arkadaşlar lütfen nasıl yaptığınızı anlatın....

Xp Kuran arkadaşlar Pil süresinde nasıl bir fark var tahminimce Vista pili daha çabuk tüketiyor...Sİzde nasıl fark ettimi????

Sisteminizde 1 gb ram varsa eğer oyunlarda,saçma sapan yerlerde takılması doğal.eğer vista kullanacaksanız ve vista üzerinden oyun oynamak istiyorsanız ya benim gibi 512mb ram eklettirin yada paraya kıyıp daha uzun ömürlü olması açısından 1 gb ram eklettirin.

Ben 512 ram eklettirdikten sonra oyunlardaki takılma sorunu tamamen tarihe karıştı.Bu bağlamda takılmaları gidermek için ekran kartı driverlarını aramanıza gerek yok.Çünkü sizin sorununuz driver sorunu değil.Donanımsal.en baba driver bile çıksa 1 gb ramle vista üzerinden oyun oynamak istediğinizde yinede takılır.Ama eğer xp yüklerseniz sisteme 1 gb ram yetecektir.

Eğer ram eklettirmek istemiyorsanız sistemin "adjust visual effects" kısmından ayarları "adjust for best performance" a getirin.Tabi bu işlem sonucunda vistayı vista yapan görünüm ve bazı özelliklerinden ödün vereceksiniz ama ram kullanımı bihayli düşeceği için oyunlarda daha rahat edersiniz.

Ekran kartını 512 mb a çıkarma olayına gelince.Turbocache özelliğinin anlamı şudur.Siz ağır bir uygulama (ekran kartını yoran) çalıştırıyorsanız ve ekran kartı ek belleğe ihtiyaç duyuyorsa bunu sistem sizin var olan belleğinizden (ram) alır.Standart olarak 256 mb olan bir ekran kartı turbocache ile 512 mb a çıktığında (256+256) ek 256 mb belleği size sormadan otomatik olarak gerçekleştirir.Kart devamlı 512 mb da durmaz,ihtiyaç olduğunda sistem kendisi mevcut ramlerinizden alır.
    Şimdi ekran kartının devamlı 512 mb da durması demek (ki bunu yapabilen programlar varmış) gereksiz yere,ihtiyaç yokken sizin ramlerinizin 256 mb az olması anlamına gelir.Sistem belleğini,hiç ihtiyaç olmayan uygulamalarda bile 256 mb artırıp bunu ekran kartına ilave etmek ve bunu sürekli kılmak ne kadar mantıklı tartışılır.Vistanın idle durumdayken 500-550 mb ram tükettiğini,ve sizinde bir programla raminizden 256 mb daha götürüp bunu ekran kartına ilave etmeniz;neredeyse idle durumda bile işletim sistemini kasar.(Örneğin bir word dosyası açmak normalden dahada fazla zaman alır)

İşin özeti;siz bu ekran kartını sürekli 512 mb a çıkarma sevdasından vazgeçip,bu işi sisteme bırakın.O ihtiyaç olduğu yerde,gerekli olduğu yerde kendisi 512 mb a çıkarır.

Uzun bi yazı oldu

Size kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: ZIKKIM

wallla dun aldım alet tam bır canavar yanlız bluetoothu calıstıramadım bı turlu wıreless kullanmıyorum onunla alakalı olabılırmı bu arada alet buz gıbı ve sureklı kapalı gıbı hıc ses yok bıde xp drıverları tam olsa dehset olacak 2 gundur kapatmadım aletı bu arada 1 gb ram mumkun degıl yetmıyo alete

Güle güle kullanın

Bluetooth ve diğerleri için güncellemeleri BURADAN edinebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: tcukran

Selamlar;

Fn tuşlarıyla açılan desktoptaki üst menü bi anda yokoldu ne yapmalıyım pc'yi restart etmeme rağmen geri gelmedi bunu açmanın bi yeri varmıdır ?
    Cevap verirseniz çok memnun olurum...

Start menü >all programs>Toshiba>yardımcı programlar >Toshiba Flash cards ayarları
    Buradan yapabilirsiniz.
    eğer olmazsa ;
    Bilgisayarım > C sürücüsüne girin > Program files > Toshiba klasörüne girin>Flashcards klasörüne girin
    >Orada "tfcconf" klasörüne girin>Girince "tfcconf (.exe)" programına tıklayın;açılan ayarlarda disable Toshiba flashcards ın önündeki kutucuktaki tik işaretini kaldırın.

Bitti

Kolay gelsin

• yok mu şu konu hk bilgisi olan? sizce dv6296 A100599 'a neden super pi 'de fark atıyor..?

quote:

Orjinalden alıntı: asimetrikos

Sevindiğimi de nereden çıkardın? Benim dv6296'ım yok ki.

Super pi'de oluşan aradaki %18 'lik fark bence çok ciddi bir konu.

667mhz ram ile 533mhz ram'in arasında pek te fark olmadığını (%2-3) biliyorum. zaten bunu herkes biliyor..

gel gör ki iki makinada işlemciler aynı.. demekki RAM'lerin 533mhz ram olması sebebiyle işlemcilerin de 667 yerine 533mhz te çalıştıkları ve ~2x1.6ghz olarak perfromans verdikleri kuvvetli bir tez.

RAM'ler arasındaki fark %18'i açıklayamaz ama 2x1.6 ile 2x2.0 arasında bu fark normal.

zaten toshiba niye 533mhz RAM ile veriyor ki o notebook'ları herkesler 667 ram ile satarken.. ?? ticari bir cinlik yapmışlar bence.. eldeki eski ram'leri biz 3.dünya ülkelerine gazlama gibi geldi.

vista'nın derecelendirmesi çok ta önemli bir kriter değil bence. neticede 7600 'de en iyi kart değil. 1-2 sene sonra o da en yeni oyunlarda problem çıkaracaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

quote:

Orjinalden alıntı: asimetrikos

her iki bilgiye de teşekkür ederim...

super pi'ye göre görülen o ki dv6296 %18 daha hızlı A100-599'dan... büyük fark.. demekki sistemde 533mhz ram kullanınca işlemcinin de 533mhz te çalıştığı ve sanki 2x1.6ghz +4mb cache gibi olduğu doğru... siz ne dersiniz?

Sizin yerinizde olsaydım pek o kadarda mutlu olmazdım.Grafik;oyun grafik ve birincil sabit disk verileri Vista performans testinde düşük.Hele grafik ve oyun grafik verileri çok düşük.Oyunlarda ve sistemi kasan uygulamalarda çakılırsa hiç şaşırma.Pavilion 6187 kullanmış biri olarak,HP nin şık görüntüsünden başka bir avantajının olmadığını düşünüyorum (şahsi görüşümdür,siz makinenizi güle güle kullanın).

İşlemci 667 mhz de çalışıyor.Ramin 533 mhz olmasının cpu frekansına herhangi bir etkisi yok.Kaldıki zaten 533 mhz ramle 667 mhz ram arasında hemen hemen hiç fark yok.667 mhz in yüksek frekans değerine karşın CAS değerleri yüksek(5.0).Buda gecikme hızını artırıyor.533 mhz de ise bu değer daha düşük (4.0).Hal böyle olunca sizin 667 mhzle bizim 533 mhz arasındaki performans farkını bir kullanıcı olarak hiçbir uygulamada hissedemiyorsunuz.

• benim ethernet girişim çalışmıyor sanırım kabloyu birgün tanıyor bir gün tanımıyor
  • A100-599 arkadaşım cevabın için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak benim dil ayarlarından keyboardu turkish q yapmama rağmen aşağıda taskbarda eng/tr olarak değiştirebiliniyor ya orda tr yaptıktan bi kaç dakika sonra ya da herangi bişey açıp kapayınca tekrardan eng oluyor bununla alakalı mı bilmiyorum ama media playerda divx film izlerken altyazılarda yumuşak g ve ı harfleri yerine değişik karakterler çıkıyor media playerın dil ayarlarından değiştirmeme rağmen ne yapmam gerekiyor.. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcukran -- 5 Mayıs 2007; 14:15:08 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.