Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1024 x 800 değil 1280 * 800 de kullanıyorum bn.vista ram i çok kullanıyor bi kere ben bişey kopyalarken yetersiz ram uyarısı verdi düşünün artık ne kadar yedigini:) xp yuklersen ve +1 gb ram ilave edersen herhangi bir sorunla karsılasacagını sanmıyorum. ne kasılma olur nede baska bişey :)

quote:

Orjinalden alıntı: esiksbir

ben endüstriyel tasarım okuduğum için bilgisayara işkence çektirecek 3d modelleme programlarında kasış renderlar alıyorum. bu bilgisayar beni bu konuda gerçek bir dumura uğrattı. lightwave 9 da içerisinde şeffaflık, kırılma, gölge, yansıma ve yüksek poligonlu nesnelerden oluşturduğum ortamları şaka gibi sürelerde render etti. ancak kafama takılan ve öğrenmek istediğim birkaç şey var...

desktop çözünürlüğünü 1024.800 ün üstüne çıkartamam kullandığım programlarda bana işkence yapıyor. bu bilgisayarın maximum çözünürlüğü 1024 800 olamaz heralde buna bakmak için nvidia denetim masasına girdim ve orada bulunması gereken çözünürlük ayarları bulunmuyordu. bu çözünürlük hadisesini öğrenebilirsem sevinirim.

bu aletle oynadığım tek oyun var içine yüklü olan. o da elder scrolls oblivion. aynı oyun evdeki diğer bilgisayarıma da yüklü. onda 128 mb pcix ekran kartı var 1 gb ram var p4 3.2 ht. bu alette a100 ile aynı grafik değerlerinde oyun sorunsuz çalışıyor. ancak a100 de sinir bozucu kasılmalarla karşılaşıyorum. bununda sorunun vista ile ilgisi olabilir mi merak ediyorum.

en kısa zamanda half life 2 ile de denemek istiyorum ancak cdmi kaybettim sizlerde bana bu aletle grafik olarak çıkabildiğiniz en uç noktaları hangi programlar ya da oyunlarla olduğunu söylerseniz çok sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: raggamen

1024 x 800 değil 1280 * 800 de kullanıyorum bn.vista ram i çok kullanıyor bi kere ben bişey kopyalarken yetersiz ram uyarısı verdi düşünün artık ne kadar yedigini:) xp yuklersen ve +1 gb ram ilave edersen herhangi bir sorunla karsılasacagını sanmıyorum. ne kasılma olur nede baska bişey :)

quote:

ben endüstriyel tasarım okuduğum için bilgisayara işkence çektirecek 3d modelleme programlarında kasış renderlar alıyorum. bu bilgisayar beni bu konuda gerçek bir dumura uğrattı. lightwave 9 da içerisinde şeffaflık, kırılma, gölge, yansıma ve yüksek poligonlu nesnelerden oluşturduğum ortamları şaka gibi sürelerde render etti. ancak kafama takılan ve öğrenmek istediğim birkaç şey var...

desktop çözünürlüğünü 1024.800 ün üstüne çıkartamam kullandığım programlarda bana işkence yapıyor. bu bilgisayarın maximum çözünürlüğü 1024 800 olamaz heralde buna bakmak için nvidia denetim masasına girdim ve orada bulunması gereken çözünürlük ayarları bulunmuyordu. bu çözünürlük hadisesini öğrenebilirsem sevinirim.

bu aletle oynadığım tek oyun var içine yüklü olan. o da elder scrolls oblivion. aynı oyun evdeki diğer bilgisayarıma da yüklü. onda 128 mb pcix ekran kartı var 1 gb ram var p4 3.2 ht. bu alette a100 ile aynı grafik değerlerinde oyun sorunsuz çalışıyor. ancak a100 de sinir bozucu kasılmalarla karşılaşıyorum. bununda sorunun vista ile ilgisi olabilir mi merak ediyorum.

en kısa zamanda half life 2 ile de denemek istiyorum ancak cdmi kaybettim sizlerde bana bu aletle grafik olarak çıkabildiğiniz en uç noktaları hangi programlar ya da oyunlarla olduğunu söylerseniz çok sevinirim.

pardon yanlış yazmış olabilirim çözünürlük olayını. herneyse çözünürlük daha fazla arttırılamıyor mu (display mode) bu bilgisayarda yaf. ekran kartı mı dandik nedir onu anlayamadım=)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: raggamen

1024 x 800 değil 1280 * 800 de kullanıyorum bn.vista ram i çok kullanıyor bi kere ben bişey kopyalarken yetersiz ram uyarısı verdi düşünün artık ne kadar yedigini:) xp yuklersen ve +1 gb ram ilave edersen herhangi bir sorunla karsılasacagını sanmıyorum. ne kasılma olur nede baska bişey :)

quote:

pardon yanlış yazmış olabilirim çözünürlük olayını. herneyse çözünürlük daha fazla arttırılamıyor mu (display mode) bu bilgisayarda yaf. ekran kartı mı dandik nedir onu anlayamadım=)

Bende merak ediyorum açıkçası bu konuyu.LCD Monitörün desteklediği çözünürlükmü yada ekrankartı driver update ile çözülebilecek bir konu mu?

• ikisiyle alakalı bir konu olması lazım. ekran kartı bu ayarı saglıyor ama monitor un desteklemesi lazım.
  • arkadaslar malesef bu yazılımsal bı olay degıl yanı drıver guncellemek sıze bır + getırmez goruntu ozellıklerı acısından .
    Monıtorunuz 1280 x 800 ve oyle kalacak benım bu cıhazdan en buyuk sıkayetım acıkcası monıtor oldu ıı bı monıtor aslında ama benı tatmın etmedı .
    10 ustunden not ver desenız 7 verebılırım daha cok degıl.

Daha buyuk cozunurluge ıhtıyacınız varsa bır lcd almak cozum olabılır ben de oyle yapıorum ve samsung 225bw kullanıyorum cok da memnundum xp yukleyene kadar cunku dual dısplay vista kadar ıyı desteklenmıyor ve bu bır drıver sorunu. O yuzden de son driverı arıyorum ama hala basarılı olamadım.

Umarım bır nebze de olsa monıtor ve cozunurluk konusunda sıze yardımcı olabılmısımdır.
    Baska sorular varsa onlara da yardımcı olmak ısterım..
  • Arkadaşlar forumda arıyorum ama bir türlü Toshiba A100-599 için detaylı Windows Vista derecelendirme puanı bulamadım.. ve super pi derecesini.. Lütfen bu bilgileri verebilirmisiniz?

HP dv6296 ile karşılaştırmak istiyorum
    işlemci 4.9 , bellek 4.5, grafik 3.6, oyun grafik 3.3, birincil sabit disk 4.8
    1M de 22sn

Bir de webcam kullanan var mı? Hangi marka/model kullanıyorsunuz?

Şimdiden teşekkürler....
  • quote:

Orjinalden alıntı: asimetrikos

Arkadaşlar forumda arıyorum ama bir türlü Toshiba A100-599 için detaylı Windows Vista derecelendirme puanı bulamadım.. ve super pi derecesini.. Lütfen bu bilgileri verebilirmisiniz?

1M de 22sn

Şimdiden teşekkürler....

Ben ve bikaç arkadaş bu başlık altında verdik.Yani forumu aramanıza gerek yoktu sadece bu başlığı bi baştan sona baksaydınız yeterdi.

işlemci 4.9 , bellek 4.5, grafik 4.5, oyun grafik 4,6, birincil sabit disk 4.9 Ortalaması : 4,9

(screenshots vermiştim o yüzden vermiyorum)

Süper pi testi 26 saniye
    (Bununda screenshots ının vermiştim)

Hadi kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A100-599 -- 2 Mayıs 2007; 22:20:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

quote:

Arkadaşlar forumda arıyorum ama bir türlü Toshiba A100-599 için detaylı Windows Vista derecelendirme puanı bulamadım.. ve super pi derecesini.. Lütfen bu bilgileri verebilirmisiniz?

1M de 22sn

Şimdiden teşekkürler....

Ben ve bikaç arkadaş bu başlık altında verdik.Yani forumu aramanıza gerek yoktu sadece bu başlığı bi baştan sona baksaydınız yeterdi.

işlemci 4.9 , bellek 4.5, grafik 4.5, oyun grafik 4,6, birincil sabit disk 4.9 Ortalaması : 4,9

(screenshots vermiştim o yüzden vermiyorum)

Süper pi testi 26 saniye
    (Bununda screenshots ının vermiştim)

Hadi kolay gelsin.

Ya ben direk vistayı kurdugumda 4.5 vermişti ama update fln hiç birşey yoktu bir sorun mu var acaba ?

• Web Cam olarakhttp://www.logitech.com/index.cfm/products/details/DE/EN,CRID=2204,CONTENTID=10165 linkindeki Logitech® QuickCam® for Notebooks P/N: 961404-0914 aldım ve dün kullanmaya başladım gayet güzel ve pratik.

Yalnız sakın olaki içinden Çıkan CD'deki application'ları kurmayın IE7 bile açılırken hata veriyor.

http://www.logitech.com/index.cfm/downloads/software/DE/EN,CRID=322,CONTENTID=10233 linkinden Vista için yapılmış software'i indirip kurun hiç sorunsuz çalışıyor.

Kolay gelsin.....

www.cimcoz.org

• her iki bilgiye de teşekkür ederim...

super pi'ye göre görülen o ki dv6296 %18 daha hızlı A100-599'dan... büyük fark.. demekki sistemde 533mhz ram kullanınca işlemcinin de 533mhz te çalıştığı ve sanki 2x1.6ghz +4mb cache gibi olduğu doğru... siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asimetrikos -- 3 Mayıs 2007; 10:28:28 >
  • Herkese merhaba,
    Yaklaşık 1 haftadır toshiba a100-599 kullanıyorum.Daha önce Hp Compaq nc6210 kullanıyordum. Ayrıca elimde Dell inspiron 6400 cs11 var. Yani aktif olarak çeşitli dizüstü bilgisayarları kullanan biri olarak bu bilgisayarı herkese TAVSİYE EDERİM. Eğer bütçeniz bu parayı karşılıyorsa başka marka ve modelleri incelemek için vakit harcamanıza gerek yok . HİÇ TEREDDÜT ETMEYİN.
    Forumdaki yazılara göz gezdirdim, çeşitli sorunlar dile getirilmiş. Elimde ki cihazda ,
    - Herhangi bir SES , ISINMA , ÖLÜ PİKSEL v.s. sorunu YOK.
    - Ekranın kenarlarında açıklık , bombelik falan yok.
    - Üzerinde tek 1 gb ram çıktı boş slota Kingston 1 Gb ram ekledim , oyunlarda falan takılma YOK.
    - Ben VİSTA kullanıyorum , başlangıçta ağ kurmada falan sorun yaşadım ama Vista ayarlarını kurcalayınca ve işyerimdeki diğer bilgisayarlara (XP yüklü) güncellemeler atınca ağı da kurdum.
    artıları,
    - işlemcisi , ekran kartı başlıbaşına artı yani özellikle oyunlarda yüksek performanslı....
    - monitorün görüntü kalitesi çok güzel
    -Dış malzeme ve klavye kalitesi iyi...
    - Sessiz , sabah 8.30 dan akşam 19.30'a kadar devamlı açık olduğu halde ısınma problemi yok.

eksileri,
    -ses biraz yetersiz
    -1280 * 800 çözünürlükten daha yukarı çözünürlüğe çıkamamak.

Sonuçta elektronik eşya şanstır , hangi bilgisayarı alsanız her an bir sorun yaşanabilir. Bence fiyat kategorisinde alınabilecek en iyi makina bu şu anda.

Not : Daha önce bir kaç tane HP pavilion elime geçti , hepsinde rahatsız edici bir VIYYY sesi vardı. Elimizdeki Dell insipiron 6400 cs11 de güzel sorunsuz çalışan bi makina a100-599 pahalı gelirse o makineyi de tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: emre20382

PİL PROBLEMİ;
    evet arkadaşlar şuan rezilliğin belgesi elimde duruyor .en sonunda arıza tespitteki cihaz aldığım teknosa bayisine geldi.gittim baktım ne deseler beğenirsiniz "BU MODELLERDE BOYLE BİR ÖZELLİK YOK" .bunu okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm.A100 599modellerinde pil biterken ötmek gibi bir özellik yokmuş.Tanıdığım hiç kimsede bu model olmadığı için kendiminki ile kıyaslama şansım olmadı. sizlerin arasında bilgisayarı pil biterken uyarı sesi verenler var mı??? Varsa lütfen sizden tek istediğim kısacık bir cevapla evet çalıyor yada hayır bendede çalmıyor demeniz .LÜTFEN.

bu raporuda ilk fırsatta buraya koyacağım.

unutmadan şunuda belirteyim arıza tespitte cihazın ekranın üzeri heryeri çizilmiş çizik içinde kalmış.mahvetmişler ..

Denetim Masası - SES kısmına girin Düşük Pil ve Kritik Pil uyarılarını daha dikkat çekici seslerle değiştirin , Vista nın kendi sesleri kötü ve belli belirsiz bu yüzden duyulmuyor tahminimce....

• quote:

her iki bilgiye de teşekkür ederim...

super pi'ye göre görülen o ki dv6296 %18 daha hızlı A100-599'dan... büyük fark.. demekki sistemde 533mhz ram kullanınca işlemcinin de 533mhz te çalıştığı ve sanki 2x1.6ghz +4mb cache gibi olduğu doğru... siz ne dersiniz?

Sizin yerinizde olsaydım pek o kadarda mutlu olmazdım.Grafik;oyun grafik ve birincil sabit disk verileri Vista performans testinde düşük.Hele grafik ve oyun grafik verileri çok düşük.Oyunlarda ve sistemi kasan uygulamalarda çakılırsa hiç şaşırma.Pavilion 6187 kullanmış biri olarak,HP nin şık görüntüsünden başka bir avantajının olmadığını düşünüyorum (şahsi görüşümdür,siz makinenizi güle güle kullanın).

İşlemci 667 mhz de çalışıyor.Ramin 533 mhz olmasının cpu frekansına herhangi bir etkisi yok.Kaldıki zaten 533 mhz ramle 667 mhz ram arasında hemen hemen hiç fark yok.667 mhz in yüksek frekans değerine karşın CAS değerleri yüksek(5.0).Buda gecikme hızını artırıyor.533 mhz de ise bu değer daha düşük (4.0).Hal böyle olunca sizin 667 mhzle bizim 533 mhz arasındaki performans farkını bir kullanıcı olarak hiçbir uygulamada hissedemiyorsunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: dhboy

Herkese merhaba,
    Yaklaşık 1 haftadır toshiba a100-599 kullanıyorum.Daha önce Hp Compaq nc6210 kullanıyordum. Ayrıca elimde Dell inspiron 6400 cs11 var. Yani aktif olarak çeşitli dizüstü bilgisayarları kullanan biri olarak bu bilgisayarı herkese TAVSİYE EDERİM. Eğer bütçeniz bu parayı karşılıyorsa başka marka ve modelleri incelemek için vakit harcamanıza gerek yok . HİÇ TEREDDÜT ETMEYİN.
    Forumdaki yazılara göz gezdirdim, çeşitli sorunlar dile getirilmiş. Elimde ki cihazda ,
    - Üzerinde tek 1 gb ram çıktı boş slota Kingston 1 Gb ram ekledim , oyunlarda falan takılma YOK.
    - Ben VİSTA kullanıyorum , başlangıçta ağ kurmada falan sorun yaşadım ama Vista ayarlarını kurcalayınca ve işyerimdeki diğer bilgisayarlara (XP yüklü) güncellemeler atınca ağı da kurdum.
    artıları,
    - işlemcisi , ekran kartı başlıbaşına artı yani özellikle oyunlarda yüksek performanslı....
    - Sessiz , sabah 8.30 dan akşam 19.30'a kadar devamlı açık olduğu halde ısınma problemi yok.

eksileri,
    -ses biraz yetersiz

Sonuçta elektronik eşya şanstır , hangi bilgisayarı alsanız her an bir sorun yaşanabilir. Bence fiyat kategorisinde alınabilecek en iyi makina bu şu anda.

Not : Daha önce bir kaç tane HP pavilion elime geçti , hepsinde rahatsız edici bir VIYYY sesi vardı. Elimizdeki Dell insipiron 6400 cs11 de güzel sorunsuz çalışan bi makina a100-599 pahalı gelirse o makineyi de tavsiye ederim.

Güle güle kullanın

Not:HP deki vıyyyyy sesini biliyorum

• quote:

quote:

Herkese merhaba,
    artıları,

eksileri,
    -ses biraz yetersiz

Güle güle kullanın

teşekkür ederim.
    VIYYY sesi deyip geçmemek lazım 5-10 dk dinlemek bile delirtmek için yetiyo . Ben bu yüzden HP pavilionlardan tiksindim...

• arkadaşlar ben leptopu sigortalatmak istiyorum aldığım yer sigorta yapmadıklarını söyledi
    alalı yaklaşık bir ay oldu nerden sigorta yaptırabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim
  • vıyyyy toprak başa...
  • HP'deki viyy sesi bios taki ufak bir ayarlamayla çözülebiliyormuş... bilgilerinize...

quote:

quote:

Herkese merhaba,
    artıları,

eksileri,
    -ses biraz yetersiz

Güle güle kullanın

• quote:

HP'deki viyy sesi bios taki ufak bir ayarlamayla çözülebiliyormuş... bilgilerinize...

bios dan bir fonksiyonu İPTAL EDEREK O sesden kurtuluyorsun, ama sonuçta bişeyleri KAPAMIŞ ve kullanım dışı bırakmış oluyorsun, bu da ilerde başka sorunlara neden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhboy -- 3 Mayıs 2007; 13:46:55 >
  • Sevindiğimi de nereden çıkardın? Benim dv6296'ım yok ki.

Super pi'de oluşan aradaki %18 'lik fark bence çok ciddi bir konu.

667mhz ram ile 533mhz ram'in arasında pek te fark olmadığını (%2-3) biliyorum. zaten bunu herkes biliyor..

gel gör ki iki makinada işlemciler aynı.. demekki RAM'lerin 533mhz ram olması sebebiyle işlemcilerin de 667 yerine 533mhz te çalıştıkları ve ~2x1.6ghz olarak perfromans verdikleri kuvvetli bir tez.

RAM'ler arasındaki fark %18'i açıklayamaz ama 2x1.6 ile 2x2.0 arasında bu fark normal.

zaten toshiba niye 533mhz RAM ile veriyor ki o notebook'ları herkesler 667 ram ile satarken.. ?? ticari bir cinlik yapmışlar bence.. eldeki eski ram'leri biz 3.dünya ülkelerine gazlama gibi geldi.

vista'nın derecelendirmesi çok ta önemli bir kriter değil bence. neticede 7600 'de en iyi kart değil. 1-2 sene sonra o da en yeni oyunlarda problem çıkaracaktır.

quote:

quote:

her iki bilgiye de teşekkür ederim...

Sizin yerinizde olsaydım pek o kadarda mutlu olmazdım.Grafik;oyun grafik ve birincil sabit disk verileri Vista performans testinde düşük.Hele grafik ve oyun grafik verileri çok düşük.Oyunlarda ve sistemi kasan uygulamalarda çakılırsa hiç şaşırma.Pavilion 6187 kullanmış biri olarak,HP nin şık görüntüsünden başka bir avantajının olmadığını düşünüyorum (şahsi görüşümdür,siz makinenizi güle güle kullanın).

İşlemci 667 mhz de çalışıyor.Ramin 533 mhz olmasının cpu frekansına herhangi bir etkisi yok.Kaldıki zaten 533 mhz ramle 667 mhz ram arasında hemen hemen hiç fark yok.667 mhz in yüksek frekans değerine karşın CAS değerleri yüksek(5.0).Buda gecikme hızını artırıyor.533 mhz de ise bu değer daha düşük (4.0).Hal böyle olunca sizin 667 mhzle bizim 533 mhz arasındaki performans farkını bir kullanıcı olarak hiçbir uygulamada hissedemiyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.