Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar az once Xp kurulumunu hatasız olarak tamamladım yaptıgım ıslemlerı tek tek anlatırsam belki sizin icinde kolaylık saglayabilir:
    Oncelıkle ben Vistayı tamamen kaldırıp Xp kurmak istiyordum acıkcası bu kadar janjana ve ram canavarına ihtiyacım yok.

-Oncelikle Bu baslıkta 6. Sayfada (link) Knightcop tarafından verilen butun driverları indirin.
    -Sonra Xp cdsini takıp acılıs sırasında F12 ye basarak boot edecegınız bolumu yanı dvd yi secin
    -Vistanın oldugu bölümü formatlayın ve Xp yi kurun
    -Indirmiş oldugunuz driverları yukleyin
    -Listede yuklemek istemeyeceginiz bazı toshiba programları da var size kalmıs ister yukleyin ister yuklemeyin.

Bunlar dısında son Nvdia suruculerini Nvidia sitesinde bulamadım ve listede verilen sürücüyü kurdum.
    Eger siz bulabilrseniz ve güvenilir oldugunu test edip onaylıyorsanız lütfen bildirin..

Umarım yardımı olur .

Yardımları ve verdiği bilgiler icin Knightcop a tesekkür ederim..

• vista mı xp arasında kararsız kalan arkadaşlar bu karşılaştırmayı inceleyebilirler.vista nın bana göre 1 yılı var.kullanılan programların vista ile uyumlu 64 bit lik sürümleri çıkarsa vista ya geçme vakti gelmiş demektir:)

http://www.thgtr.com/howto/20070207/index.html
  • a2001bp naısl arkadaşlar...
  • Arkadaşlar Vistaya fazla haksızlık yapıyoruz bence çoğu programlarımı kurdum çalıştırıyorum Winamp 5.34 Dap 8.5 hep Vista versionları çıkmış durumda benim sözüm oyunculara değil tabii 3D Mark 2005 ve 2003 Basic Editionları kurmak istiyorum onlar için patch yüklememe gerek var mı bana konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkdaslar bildiginiz gibi Xp Kurulumu gerceklestirdim ancak vistada olmayan ama xp de bas agrıtan bi sorunum var
    a100-599 la beraber samsung 225bw kullanıyorum ..
    Vitsa sorunsuz olarak kendisi herseyi yapmıstı ancak. xp de cok sorun yasıyorum.
    Cozunurluk bır turlu saglanamıyor .. 1680x1050 monıtoru 1280den yukarı kullandırtmıyor
    zorlayınca (nvidia driverın icinden cozunurluk saglanıyor ama bu ıste bı terslık var..

Konuyla ılgılı bılgısı olanlar yarımcı olursa sevınırım..

(gırıp cıkmadıgım ayar kalamadı ama sanırım sorun driver sorunu ayar degil)
  • merhaba arkadaşlar.yakın zamanda laptop almayı düşünüyorum.asus f3jp ile a100-599 arasında kaldım.araştırmalarım sonunda çoğu insan toshibayı tercih etmemi söylüyor.nova bilgisayarda ekran kartı256+256 512 mb yazıyor.bu doğru mu.başka bir arkadaş da aynı soruyu sormuş fakat cvp gelmemiş.ben yine sorayım.anakarta 667 mhz ram takabiliyor muyuz.bu ekstra ne kadarlık bir masraf demek.önerebileceğiz başka model ve marka varsa onlara da bakabilirim....teşekkürler...
  • ekran kartı 256mb bu dogru 256 da turbo cache olarak geliyor.

ramlerın 667mhz destekledıgını okumustum bı yerde ama emın degılım sana dırek toshiba-tr ile gorusmenı tavsıye ederim en dogru cevabı sana onlar verecektır..bı de neden 667Mhz merak ettım sana %5 ten cok artısı yokkı ..

gıdıp 667Mhz alacagına 1Gb daha ram alsan sana cok daha faydası olur ..2gb>1gb

teknofiyat.com adresinden istediğin urunu yazıp en uygun fiyatlı nerden alacagını gorebılırsın..
  • arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...bu makinayı mı kullanıyorsun..kullanıyorsan senin de fikrini alabilir miyim...asus f3jp ve toshiba a100-599 hakkında...
  • benim alet oyun oynarken bile kapanmıyor beklemeye alıyor takıyorum şarzı devam ediyorum kaldığım yerden

quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy84

Denedim, benimki de pat diye kapandı. Ancak şarj aletini takınca windowsu açtım ve vista, pilin bittiği halde açıldı. Sanırım hibernate olmuş. Belki Pc nin kapanacağını saöyleyen bir program bulabiliriz. İnşallah.
  • kanımca en güzel zamanda en güzel imkanla en güzel alışverişi yaptın. güle güle kullan.

gelelim sorularına:

1. pil oynayabilir. bende hp nx6110 var onun da oynuyor. pil neticede ısınınca genişliyor, soğuyunca ufalıyor vb. yerine tam oturan hiç oynamayan pil diye birşey yoktur. için rahat olsun.
    2. harddiskten ses sürekli mi geliyor yoksa access sırasında mı yapıyor bu sesi? rahatsız edici bir ses mi bu?

quote:

Orjinalden alıntı: ralphboy

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 gün önce Bimeksten 1600 dolara (Kdv siz) olarak aldım cihazı +110 ytl ye 1 gb kingston ram eklettirdim genel olarak memnunum...

Öncelik ilk izlenimler ve dikkatimi çekenleri aktarayım beni rahatsız eden 2 husus

1-Pil takılıyken elinizle oynattığınız hafif ama hissedilir bir şekilde oynuyor.Bimekste kontrol ettiğim tüm a100 modellerinin oynadığı bu yüzden pek bir sorun olmayacağını düşünüyorum artık
    2. İse çoğu arkdaşında söylediği gibi harddisk gerçekten cızır cızır çok ses çıkartıyor bakalım O&O Defrag programı işe yarayacak mı?

Benim sorularım ise şunlar...

1-Ekran Kartını nasıl 512 ye çıkartıcaz ?
    2-Oyunlarda dalgalanmalar yaşıyorum Pes6 (yüksek detayda) Fifa 2007 ise sanki kasarak çalışıyor ama tekrar kurup deneyeceğim....Normal mi bunlar?

3-Hoparlörler Harman Kardon mu (tekno sa nın dergisinde öyle yazıyordu)?

Şimdilik Bunlar (Forumu okurken bintane soru vardı aklımda şimdi gitti hepsi hayret :):)

• arkadaslar daha yeniyim 2 sorum var
    resim eklemeyi tam olarak bilmedigim icin yaziyorum

1.

performance issues
    drivers are interfering with resuming from sleep mode.View details

view details e tikladgimda bir pencerede:

these drivers are causing windows to resuume slowly

name: NVIDIA compatible windows
    2000 miniport driver version
    97.46
    Filename: nvlddmkm.sys
    Publisher: NVIDIA Corpotation
    Device: NVIDIA GeForce Go 7600
    Date reported: Cmt Nis 14 2007 3:00
    Time taken: 3.1 seconds

if you no longer use the device, consider uninstalling

(uyari performance information and tools>advanced tools ta )

driver versionu mu eski veya siz hangi versionu kullaniyorsunuz ..

2.

internete baglanmak icin local area connection kullaniyorum (pc yle birlikte)
    onceden normaldi simdiyse ikidebir onume

Webpage unavailable while offline baslikli bir pencere cikiyor
    the webpage you requested is not available offline
    to view this page, click connect

connect e basinda bazen (seyrek)

dial up baslikli br oencere cikiyor
    select the service you want to connect
    to.

connect to >VPN Connection \/ <

diyor....sizce ne olabilir ayni zamanda windows defender update olmuyor...

• Arkadaşlar benim size bir sorum olacak umarım yardımcı olabilirsiniz.Şuanda arkadaştayım ve onda hp laptop var ve aynı yerden wireless e bağlanıorz benim wireless iyi iken onunki mükemmel olarak çekio acaba sorun nedir ???

Bide bağlantı koptu bir iki kere ? Daha önceki sayfalarda okumuştum wireless ile ilgili sorunları umarım tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olurlur.Wireless şifresiz gayet yüksek hızlı bir bağlantı....Ayrıca toshibanın wireless ta çok iyi olduğunu duymuştum...

Not: Bende vista arkadaşta xp var.

Yardımlarınızı bekliyorum....
  • teşekkür çok ucuz aldım gerçektende

pil ilk aldığımdada oynuodu ama sanırım çok önemli bir şey değil.HDD ye gelince çok rhatsız etmiyor fakat sessiz bir ortamda bayağı bir duyuyordum ayrı O&O programı kısmende olsa azalttı ama yine ara ara gelior ses..

Bu arada arkadaşlar diğer sorularada cevap verirseniz minnettar olucam...

tekrarlıyorum soruları

2-Oyunlarda dalgalanmalar yaşıyorum Pes6 (yüksek detayda) Fifa 2007 ise sanki kasarak çalışıyor ama tekrar kurup deneyeceğim....Normal mi bunlar?

quote:

Orjinalden alıntı: asimetrikos

kanımca en güzel zamanda en güzel imkanla en güzel alışverişi yaptın. güle güle kullan.

gelelim sorularına:

1. pil oynayabilir. bende hp nx6110 var onun da oynuyor. pil neticede ısınınca genişliyor, soğuyunca ufalıyor vb. yerine tam oturan hiç oynamayan pil diye birşey yoktur. için rahat olsun.
    2. harddiskten ses sürekli mi geliyor yoksa access sırasında mı yapıyor bu sesi? rahatsız edici bir ses mi bu?

quote:

Orjinalden alıntı: ralphboy

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 gün önce Bimeksten 1600 dolara (Kdv siz) olarak aldım cihazı +110 ytl ye 1 gb kingston ram eklettirdim genel olarak memnunum...

Öncelik ilk izlenimler ve dikkatimi çekenleri aktarayım beni rahatsız eden 2 husus

1-Pil takılıyken elinizle oynattığınız hafif ama hissedilir bir şekilde oynuyor.Bimekste kontrol ettiğim tüm a100 modellerinin oynadığı bu yüzden pek bir sorun olmayacağını düşünüyorum artık
    2. İse çoğu arkdaşında söylediği gibi harddisk gerçekten cızır cızır çok ses çıkartıyor bakalım O&O Defrag programı işe yarayacak mı?

Benim sorularım ise şunlar...

Şimdilik Bunlar (Forumu okurken bintane soru vardı aklımda şimdi gitti hepsi hayret :):)

• öncelikle cevapladığınız için teşekkür ediyorum.
    dün xp nin bütün driverlarını indirip xp professional kurdum fakat pci express te sorun çıktı(aygıt yöneticisinde sarı soru işareti oldu).vede lan driver ını kuramadım bu yüzdende internete bağlanamadım.
    Pille ilgili olarakta düşük pil alarmı xp dede çalışmadı fakat vistada windows sesleri çooook az çıkarken xp de normale döndü..
  • arkadaşlar ben bu hafta içinde a100-599 alacaktım ama geçen hafta konuştuğum yerler fiyatları yukarı çekti en ucuz 1460$+kdv olurmuş..daha iyi fiyatla satan bir yer var mı bildiğiniz?artık bu laptopu almak istiyorum..
  • Ekran kartı hakkında bir fikrim yok daha önce ati ekran kartı kullanan bir notebookum vardı driver güncellemesi ile 512 mb a çıkmıştı,
    fifa 2007 yi 800*600 32 oyna kasılma yapmıyor ,ayrıca adobe macromedia flash player ın son sürümünü indirin,hoparlörler Harman Kardon ,klavye sıvı geçirmez ..............vs vs iyi makine alınve fazla kurcalamayın (ordan ses geliyo bu kasıyo bu uyarmı bu şöyle bu böyle rahatsızlığı duyanlar için verin 5000 dolar başka makine alın diyorum ) Bu formu komple okudum anlatılan sorunlardan birtanesini bile yaşamadım, ya makineler farklı yada nasıl problem bulurum diye uğraşıyosunuz ....
    Bide hep soru soruluyor birkaç kişi dışında sorunu çözüp şöyle çözdüm diyen yok.forumları baştan aşağı okudum hep aynı sorular bu sorulara cevap verilmiş okumaya üşenip tekrar sorulmuş ram 667 mhz destekliyor dedim ama kimse okumamış ...
    Okumayı bilmeyen okuduğunu anlamayan ve yardım etmek değil sürekli almak isteyen insanların sorunsuz bir makineye sahip olmalarını düşünmek saçmalık olur dimi.Madem paylaşıp destek olacağız birbirimize bi başlangıç yapıp bunu adam gibi yapalım ,Hah ben nasıl olsa sorunumu hallettim kim ne yaparsa yapsın mantığı ile değil.................

• quote:

Orjinalden alıntı: shark72

Ekran kartı hakkında bir fikrim yok daha önce ati ekran kartı kullanan bir notebookum vardı driver güncellemesi ile 512 mb a çıkmıştı,
    fifa 2007 yi 800*600 32 oyna kasılma yapmıyor ,ayrıca adobe macromedia flash player ın son sürümünü indirin,hoparlörler Harman Kardon ,klavye sıvı geçirmez ..............vs vs iyi makine alınve fazla kurcalamayın (ordan ses geliyo bu kasıyo bu uyarmı bu şöyle bu böyle rahatsızlığı duyanlar için verin 5000 dolar başka makine alın diyorum ) Bu formu komple okudum anlatılan sorunlardan birtanesini bile yaşamadım, ya makineler farklı yada nasıl problem bulurum diye uğraşıyosunuz ....
    Bide hep soru soruluyor birkaç kişi dışında sorunu çözüp şöyle çözdüm diyen yok.forumları baştan aşağı okudum hep aynı sorular bu sorulara cevap verilmiş okumaya üşenip tekrar sorulmuş ram 667 mhz destekliyor dedim ama kimse okumamış ...
    Okumayı bilmeyen okuduğunu anlamayan ve yardım etmek değil sürekli almak isteyen insanların sorunsuz bir makineye sahip olmalarını düşünmek saçmalık olur dimi.Madem paylaşıp destek olacağız birbirimize bi başlangıç yapıp bunu adam gibi yapalım ,Hah ben nasıl olsa sorunumu hallettim kim ne yaparsa yapsın mantığı ile değil.................

@shark72
    +1+1+1+1+1+1+1+1

Al bendende o kadar!

Soru soruluyor,itina ile cevap veriyoruz,adam zahmet edip bi göz bile gezdirmiyor sonra aynı sorular 500 defa soruluyor.Şimdi o itina ile yazan adam üşenmeyip tekrar yazarmı?Kaç sefer aynı sorulara aynı cevaplar verilir.Sanıyorki burada cevap yazan kişiler buranın maaşlı elemanı,cevap vermek zorunda.

Makinayı eline alan Vistadan şikayet etmiş.Sanki almadan evvel bilmiyordu makinenin vistalı olduğuda sonradan kutuyu açınca öğrenmiş.Valla 18 saat pc başındayım,çalıştıramadığım tek program office2003 dü onuda çalıştıran çıkmış.Demekki ben yapamamışım.Daha çalıştıramadığım tek bir program çıkmadı.PC suite desen nokia 1 ay geçmeden vistaya uyumlu olanını verdi.Diğer programlar zaten çalışıyor onlrada hiç sorun yok.
    Siz şuna "bana vista biraz yabancı geldi,çözmeyede üşeniyorum en iyisi xp ile devam edeyim" desenize.

Yok ışıkta bakınca arka sol tarafı hafif kabarık görünüyor :) vs.Nedir ya bunlar.

Pil biteceğe yakın sinyal sesi var,ama sizin notebook üzerindeki ses düğmesini sonuna kadar açmanız lazım.O zaman bas baya duyuluyor.Yok yine duyamıyorsanız bi kulak-burun-boğaza gitmenizde fayda var.Oyun oynarken duyulmaz tabi;xp dede duyulmuyordu.Ama makine hibernate'e alıyor,fişi tak,kaldığın yerden devam et,sorunmu yani bunlar.

Neyse biraz çemkirdim farkındayım

Hadi kolay gelsin.

• +1
    al benden de okadar.....
  • Arkadaşlar benim şirkette wireless yok işyerinde ağ kablosunu takıyorum fakat ilginç bir şekilde Ağ kablosu takılı degili gösteriyor evdeki modemde ethernette var onu takıyorum çalışıyor ne iş anlamadım
  • :) daha önce toshiba A40-231 model i yıllarca kullanmış biri olarak MONSTER derim başka bişi demem. Alıp kullananlar bilir. Monster notebook kral budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulkoc -- 30 Nisan 2007; 19:07:50 >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.