Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Horozcan

quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

@Horozcan
    Recovery cd sini taktığınızda otomatikman simge durumuna küçülmüş şekilde başlayan bir ms-dos uygulaması var.Ona tıklayın,klasik yöntemle format c: yazdığınızda sadece c sürücüsüne format atıyor d ye dokunmuyor.Ama recovery programının başındaki o sürücü bölme çubuğunu hiç oynatmayın.Onun alt menüsündeki kutucuğa bir tık yapın ve advanced seçeneklerinden halledin.
    Siz disk bölümleme çubuğunu oynattığınız an zaten komple formata başlıyor.Orayı değilde bir altındaki menüden halledeceksiniz.

Degerli dostum,

Bunu yapmayi denedim ama benimki Eng surum oldugu icin mi bilemeyecegim bende ms-dos uygulamasi cikar cikmaz hemen kapaniyor ve ona ulasma sansim kalmiyor. O yuzden ne yapacagimi sasirmis durumdayim.

Detayli yazmak gerekirse: recovery programinda settingste ustteki ayar cubugunu oynatmayip alttaki var olan 1. partitionu formatla secenegini sectigimde soyle bi soru soruyor: "Do you want to use this partition: Partiion Type: unknown partition type 39 (ID:27) Partition size:1.5 Gb Bootable : No " buna ok dedigimde de advanced secenegi cikmiyor bu menuden once de cikmamisti zaten.

Benimkide ingilizce sürüm,ben dediğim türlü format atabiliyorum,eminim sizde yapabilirsiniz.Kesin gözünüzden kaçan bişeyler vardır.

• kardeşler laptop almak istiyorum, bayağıda araştırma yaptım.ama Casper Nirvana CPM200-8E85B ile Toshiba Satellite A100-599 arasında kaldım...birinin ram i istediğim gibi değil diğerinin ekran kartı,ama işlemciler den sıkıntım yok.aklımdan ram inden memnun olmadığımı alıp ,ram ini değiştirmek geçiyor.yani toshıba yı düşünüyorum.aydınlatırsanız sevinirim...yada tavsiye edebileceğiniz başka bi model,tabi fiyat bu ikisin aralığında olmalı...he bi de bu marka (MONSTER T72HEL80 ) hakkındakı görüşleriniz nelerdir,servisi nasıldır bu markanın,ben ilk defa duydum,ama donanımı bana guzel geldi bayaaa...saygılar!!!!
    qblay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 11 Ocak 2011; 18:59:32 >
  • quote:

Benimkide ingilizce sürüm,ben dediğim türlü format atabiliyorum,eminim sizde yapabilirsiniz.Kesin gözünüzden kaçan bişeyler vardır.

Olabilir ancak sormak istedigim bir sey daha var size. Bana o yukleme asamasinda eger var olan bir Ad-on Recovery Cd'in varsa onu tak simdi secenegi sunuyor. Bana tek cd ile geldigi icin ben ona iptal deyip devam ediyorum yukleme asamasina. Acaba advanced dediginiz ayarlar o cd yi taktigimizda mi ekrana geliyor?

Yardimlar icin tesekkurler.
  • arkadaşlar bilgisayarı açıyorum herşey yükleniyor hala hardisk gır gır çalışıyor diğer sayfalarda bi arkadaşın dediği O&O defrag programını kullandım fakat sorun hala devam ediyor sanki.Ya da ben biraz abartıyorum sistem geri yükleme açık olduğu içinde mi acaba hiç birşey yapmasan bile harddisk başlıyor gır gır gır çalışmaya bi de windows maille uğraşıyordum yahoo kurdum kuramadım daha doğrusu kaldırıdm filan falan bişey yoktu sonradan symantec durup durup uyarılar çıkartıyor ard arda kafayı yiyor saçma sapan kişilere mail atmışım gibi şeyler yazıyor ama mail ulaşmamış ancak nortonun giden mailları kontrolunu kapatınca çıkmıyor lanet şey o zaman da nortonda fix olmuyor ünlem işareti çıkıyor tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim
  • Arkadaşım ben daha öncede belirtmiştim Windows Defender ve Geri Yükleme sistemlerini kapatmazsan hard diskin sonsuza kadar gırgır gibi çalışır.Kaspersky kur İnternet Security 6.0 Vista uyumlu olanı çıktı zaten windowsun tüm güvenlik ayarlarını devre dışı bırak rahatlayacak makinan emin olabilirsin hemde 1 Gb Rame rağmen.
  • Arkadaşlar Toshiba A100-599un tuşları çok yumuşak korkuyorum bazen ilerde birşey olur mu diye bu konu hakkında arkadaşlarımdan yardım istiyorum çok rahat klavye söyleyeceğim birşey yok ama touch pad pek kullanışlı değil galiba Logitech laser aldım hemen bir tane
  • Arkadasim tuslari dikkatli kullandigin takdirde bisey olmaz bence. Soyle bir uyarida bulunayim araba yarisi gibi oyunlar oynuyorsan bence bi tane klavye al ve onu kullan. Cunku bir keresinde oyun oynarken benim emektar Toshiba nin ust ok tusunun disleri kirilmisti neyse ki klavyeye bi zarar gelmedi. Sadece bir tusla kurtardik. Tecrubeyle sabittir.
  • Teşekkür ederim öncelikle yorumun için oyun oynamam asla çok yumuşak geldi bana benim Hp Laptoptan sonra dikkatimi çekti sadece.Bu yüzden bir sorayım dedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Horozcan

quote:

Olabilir ancak sormak istedigim bir sey daha var size. Bana o yukleme asamasinda eger var olan bir Ad-on Recovery Cd'in varsa onu tak simdi secenegi sunuyor. Bana tek cd ile geldigi icin ben ona iptal deyip devam ediyorum yukleme asamasina. Acaba advanced dediginiz ayarlar o cd yi taktigimizda mi ekrana geliyor?

Yardimlar icin tesekkurler.

O ek olarak sorduğu cd hiçbirimizde yok,merak etme.Benim dediğim olay sadece elinizdeki mevcut recovery dvdsinde.Bidahaki format atışınızda söylediklerimi bi deneyin.Kolay gelsin.

• Bu arada arkadaşlar Vista da bir problem var Windows takvimi açıp çalıştıktıktan sonra randevularınız yazıyorsunuz programdan çıkınca makinayı restart edip tekrar Windows Takvim programını açmak istediğinizde program hata oluşturdu kapatılıyor deyip rapor gönderiyordu ben bu sabah Microsoft ile görüştüm sağolsunlar bana bir hotfix verdiler bunu kurduktan sonra düzeldi sorun belki önemli değil diyeceksiniz ama Calendar programı da kullanışlı bir program bence.En kısa zamanda bu hot fixi kurun derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ustavolkan

quote:

Orjinalden alıntı: TeFfoo

hard diskle ilgisi yok... dediğini de denedim.. sadece ekrAN kartını kastırcak işlerde cızırdıo...

her hdd ses çıkartır çünkü hareketli bir parça mesela cd rom gibi ayrıca hdd nin ses düzeyi önemli çünkü masaüstünde kasadan uzakta çalışırız fan gürültüleri hdd nin sesini geçer vs.. derken masaüstünde hdd sesinden fazla birşey anlamayız ( yeni aldığım seagate sata II 320 lik de manyak ses war ama bu sataların topu böyle kardeşim) anlayamadığım sadece ekrAN kartını kastırcak işlerde cızırdıo... diyerek neyi kastetdiğin hdd nin performansı iyi bence ama şu da war kullanmadan kullanmaya değişir makine çok sarsıntılı kullanıldıysa düştüyse vs.. bu hdd yi çok etkiler sesn diğer sata hdd si olan laptoplarla karşılaştır ikisindede büyük bir dosyayı kopyalat bakalım ses farkı çoksa servise git

Arkadaşım bnm sorunum hard disk deil zaten. Lütfen öncesini okumadan sırf cevap yazmış olmak için atlamayalım. Aynı sayfada üstte sorunumu anlatmışım zaten açık bi şekilde demi! Bir çok kişi aynı şeyi başkalarına yapıyor. Lütfen okuyalım:

Arkadaşlar, ben 10 gündür kullanıyorum ve çok memnunum. Yalnız tek problemim; bilgisayarı yoğun olarak kullanırken (özellikle ekran kartını zorlayacak kullanımlarda zorlamanın derecesine bağlı olarak) ses cızırtılı, kirli, kopuk, kesik kesik geliyor. Bu oyun oynarken vb. beni çok rahatsız ediyor... Neden kaynaklanıyordur? Ne yapmalıyım... Sorun -belki- driver dosyalarındansa driver için adres var mı? (Normal zamanlarda sorun yok. Ama örneğin Media Playerda müzik dinlerken satranç oyunundaki tahtayı eğip bükerken vb cızırdıo)

• TeFfoo arkadasim probleminin RAM yetersizligi oldugunu dusunuyorum. Cunku benim makinede de (A30-151) bazen ayni sorun oluyor, mesela sarki dinlerken bilgisayara baska bir cd kopyaladiginda ses kesik kesik geliyor veya cizirti yapiyor.
  • Merak ettiğim bir konu var sanırım hem xp hem de vista kullanmıs arkadaslar sorumu yanıtlayabılırler..
    Oncelıkle bıraz detaya gırerek sonra sorumu sormakta fayda var.

vistanın janjanı hıc umrumda degil stabıl bı sıstem ızlenımı de vermıyor ama sorunsuz kuruldu driver ihtiyacım yok vsvs.
    xp ıse ne ıstersem yukleyebılecegım ama drıverlarının benı ugrastıracagı kesın oldugu bır sıstem .

Bu durumda sanırım benı xp yuklemek ıcın tavlıycak tek sey xp nin performansı olacaktır

Sız her ıkısını de kullananlara sorum vista ve xp dekı performans farkını % kac olarak ozetleyebılırsınız.?
    Xp % .... daha performanslı gıbı..

Kullandıgım uygulamalar da autocad 3dmax photshop ve bazen de bır kac fps oyun hepsi bu ...

Sımdıden cevaplayanlara tesekkurler..
  • laptop u 2 gündür kullanıyorum herşey hoş güzel çalışıyor wireless %60 çekiyor gosteriyor.diger mesajlardada bunu belirten arkadaslar olmus.birisi xp ye geçince full cektigini soylemiş.şimdi bunun için de xp ye geçmek istemiyorum.bunun bir çözümü var mı.ultimate tr yuklesem full cekermi acaba.ultimate tr yuklerken 32 bit mi yoksa 64 bit mi tercih etmeliyim ne gibi farkları var.
  • Bu makinemin bios updati hiçbiryerde yok , psaa9 veya psaar kodlu makinelere denk geldiğini okudum,kendi altında psaare kodu var .nasıl update edicez nerden bulacağız, bu makinenin gerçek kodu nedir ,madem tc içinde satılıyor neden tc sitesinde driverları yokta yönlendiriliyoruz.Makineyi burdan al driverları dışardan bul anlayışı nakadar doğru.birde tam karşılığını bulsak problem olmazdı,yok ona denk gelir yok buna karmaşasının mantığı nedir.Bu illa makineyi yurt dışından getirt fiyatıda yarı fiyat kodu da tam tutar olmuyomu.Bu kodlar Bizim ülkemiz içinse bu ülkede ürün satıyosan driverlarınıda kodlarınıda doğru vermek akıllıca yapılacak iş değilmidir, En kısa sürede düzelir umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shark72 -- 27 Nisan 2007; 16:59:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Creapure

Merak ettiğim bir konu var sanırım hem xp hem de vista kullanmıs arkadaslar sorumu yanıtlayabılırler..

vistanın janjanı hıc umrumda degil stabıl bı sıstem ızlenımı de vermıyor ama sorunsuz kuruldu driver ihtiyacım yok vsvs.
    xp ıse ne ıstersem yukleyebılecegım ama drıverlarının benı ugrastıracagı kesın oldugu bır sıstem .

Bu durumda sanırım benı xp yuklemek ıcın tavlıycak tek sey xp nin performansı olacaktır

Sız her ıkısını de kullananlara sorum vista ve xp dekı performans farkını % kac olarak ozetleyebılırsınız.?

Kullandıgım uygulamalar da autocad 3dmax photshop ve bazen de bır kac fps oyun hepsi bu ...

ben laptobu aldım, çalıştırdım, vistaya şöyle bir göz gezdirdim ve sonrasında hemen diski bölüp diğer sürücüye xp kurdum. vista deli gibi ram yiyor, ayrıca cpu da arka planda sürekli bir şeyler yapıyor. vistanın janjanından başka bir şeyi yok gibi. hele bir service packi çıksın sonra kullanmak daha mantıklı.
    xp'nin driverları ise hiç uğraştırmıyor. @A100-599 arkadaşımız önceki sayfaların birisinde driverların linklerini vermiş. ben onların hepsini indirdim ve harf sırasına göre kurdum. fazla uğraştırmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liero -- 27 Nisan 2007; 17:39:09 >

• Evet butun baslıgı okudum zaten o postu da ıncelemıstım..

Madem oyle dıyorsun o zaman ok aksam bı xp kurmak gerek..
    Kurulum sırasında aklımda olması gereken onerılerın varsa duymak ısterım ..

Yardım ıcın tesekkurler..
  • Xp'yi nasıl kurduğunu ayrıntılı olarak anlatabilir misin?
    Teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: liero

quote:

Merak ettiğim bir konu var sanırım hem xp hem de vista kullanmıs arkadaslar sorumu yanıtlayabılırler..

ben laptobu aldım, çalıştırdım, vistaya şöyle bir göz gezdirdim ve sonrasında hemen diski bölüp diğer sürücüye xp kurdum. vista deli gibi ram yiyor, ayrıca cpu da arka planda sürekli bir şeyler yapıyor. vistanın janjanından başka bir şeyi yok gibi. hele bir service packi çıksın sonra kullanmak daha mantıklı.
    xp'nin driverları ise hiç uğraştırmıyor. @A100-599 arkadaşımız önceki sayfaların birisinde draverların linklerini vermiş. ben onların hepsini indirdim ve harf sırasına göre kurdum. fazla uğraştırmadı.

• quote:

Orjinalden alıntı: shark72

Bu makinemin bios updati hiçbiryerde yok , psaa9 veya psaar kodlu makinelere denk geldiğini okudum,kendi altında psaare kodu var .nasıl update edicez nerden bulacağız, bu makinenin gerçek kodu nedir ,madem tc içinde satılıyor neden tc sitesinde driverları yokta yönlendiriliyoruz.Makineyi burdan al driverları dışardan bul anlayışı nakadar doğru.birde tam karşılığını bulsak problem olmazdı,yok ona denk gelir yok buna karmaşasının mantığı nedir.Bu illa makineyi yurt dışından getirt fiyatıda yarı fiyat kodu da tam tutar olmuyomu.Bu kodlar Bizim ülkemiz içinse bu ülkede ürün satıyosan driverlarınıda kodlarınıda doğru vermek akıllıca yapılacak iş değilmidir, En kısa sürede düzelir umarım.

Keske toshiba-tr de bırılerı okusa bu baslıgı da bu kadar cok satan bu model hakkında dogru duzgun bı calısma yapsalar..

Benım ıstedıgım sey su : " Toshiba a100-599 modelı ıcın xp kurulum drıver ları sunlardır sırasıyla sunlara sunlara dıkkat ederek drıverları kurarak sorunsuz olarak kurulumunuzu yapabılırsınız. " seklınde bir acıklama..

• Disk Managementtan diski ikiye böl.
    XP cdsini takıp bilgisayarı restart et.
    Bilgisayar açılırken F2 ile bios ekranına gir. CD'den boot etmeyi seç.
    Bilgisayarı tekrar başlatınca CD'den başlıyacak. Kurulum ekranı gelecek.
    C:'de Vista kurulu. Sen D:'ye kur de.
    Sonrasını zaten kendisi kuruyor.
    XP kurulunca açılışta sormadan direk XP'den açılmaya başlıyacak. Hangi işletim sistemiyle açılayım diye sorması için önceki sayfalarda bir arkadaşımız anlatmıştı, onları uygula.
    sonra XP driverlarını indir ve sırasıyla kur.

bu kadar. güle güle kullan

quote:

Orjinalden alıntı: erden1978

Xp'yi nasıl kurduğunu ayrıntılı olarak anlatabilir misin?
    Teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: liero

quote:

xp'nin driverları ise hiç uğraştırmıyor. @A100-599 arkadaşımız önceki sayfaların birisinde draverların linklerini vermiş. ben onların hepsini indirdim ve harf sırasına göre kurdum. fazla uğraştırmadı.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.