Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler toshiba nın kendi sitesinde bu pile rastladom 12 cell 5 saat dayanabiliyor.

http://gulf.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/individualOptions.do?service=AE&OPTION_ID=101071&selCategory=4703&tab=2#2

burdan inceleyebilrisiniz.uyumluluk bolume bakarsanız a100-599 modelini görebilrisiniz.sonra toshibashop un sitesinde bu pili buldum 102 dolar + kdv

http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=TA%20NP%20PA3400U-1BRS

aynı model fakat toshiba nın sitesinde a100-599 a uyumlu oldugunu soylemesine rağmen bu sitede a100-599 u katmamış. eğer a100-599 uyumlu ise(toshiba sitesine göre öle) almayı düşünüyorum da:) A100-599 umu almama saatler kaldı ama hala ram soruma cevap almadım :( neyse 80 dolar + kdv ye gold dan alcam sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raggamen -- 24 Nisan 2007; 8:33:03 >

• raggamen arkadaşım bir önceki sayfada ram konusu hakkında bilgi verdim.
    magellan74 arkadaşımız toshiba shopta taktırmış(KVR533D2S4/1G).
    İki tane ram var fakat kingston'ın toshiba (A100-599) için ürettiği ram KTT533D2/1G modeli piyasada yok(Bulan olursa bizide haberdar etsin).Diğeri ise 533 mhz.yi destekleyen her notebooka takılan KVR533D2S4/1G modeli var(bütün bilgisayarcılarda satılan) ve nerede ucuz bulursan takabilirsin.Yazdığın firmalardada bu model vardır.Sen yinede alırken bu model numaralarını kontrol edebilirsin.
  • ben biraz önce goldbilgisayardan 1499 dolara siparişi verdim. ben havale ile aldığım için %5 de indirim oldu. goldbilgisayar card finansa 12 taksit yapıyor. eğer senin için uygunsa 100 dolar fazla vermektense golddan al.

quote:

Orjinalden alıntı: raggamen

valla 17 taksit uğruna 100 dolar vercez sanırım:) yarın laptop u alıcam arkadaşlar lütfen yardım edin .yarın akşam 5 gibi alıcam ondan bu gece öğrenmem lazım 3 üde aynı marka aynı özellikteyken bu kdar fiyat farkı niye.bir de fpu arkadaşım orda ödemeyi yaptıktan sonra magaza da deneme yapabiliyor muyuz .orda bakıp ölü pixel durumunda değişim yapabiliyor mu hiç eve gelmeden.

quote:

Orjinalden alıntı: fpu

quote:

Orjinalden alıntı: raggamen

1-2 gün içinde derneğe bende katılıcam:) 11 sayfanın tamamını okudum ve mesaj atan herkese tesekkürler çok yararlı bir başlık olmuş son derece aydınlatıcı:) soruma geçiyim hemen:) 1 gb ek ram almayı düşünüyorum. goldbilgisayar, vatan bilgisayar ve toshiba shop taki kingston 1 gb ddr2 533 mhz ram in fiyatları çok farklı.

goldbilgisayar da KINGSTON 1 GB 533 MHz DDR2 NOTEBOOK ram i 79 dolar + kdv :
    http://www.gold.com.tr/Product.asp?CATEGORY=30&MARK=KINGSTON

vatan bilgisayar da 1 GB DDR2 533 MHZ PC2 4200 NOTEBOOK RAM 149 dolar + kdv :
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=18941

toshiba shop ta KINGSTON 1 GB 533Mhz NOTEBOOK RAMİ 119,00 USD + KDV :
    http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=MM%20KG%20NB1GB-533

hepsi kingston 1 gb ddr2 533 mhz notebook ram i ama acayip bir fiyat farkı var bunun nedenini bilen var mı???

ayrıca a100-599 u 1499 dolar + kdv ye eng. vista almayı düşünüyorum fakat vatan bilgisayar dan alacağım büyük ihtimalle ve sitelerinde sadece türkçe gözüküyor oda 1599 usd + kdv şeklinde.vatan da da eng. versiyonu var mı ordan alan arkadaşlar söyleyebilir mi? nede olsa alınca xp kullanıcam 100 dolar dil parası vermek saçma geliyor bana:) (neden vatan diye sorucak olanlara cevap veriyim hemen peşin fiyatına 17 taksit yapan tek yer orası:) )

arkadaşım ben vatan bilgisayardan aldım bende ingilizce almayı düşünüyordum internette bitmişti gittiğimde de ingilizcesinin bittiğini söylediler card finansa 17 taksit olduğu için ben de türkçesini aldım makineden gayet memnumum Allahtan ölü pixel de çıkmadı vatan da 3 ölü pixele kadar değiştirmiyorlar haberin olsun dünya standartı zaten 3 pixel ama teknosa alırken 1 tane bile çıksa adamlar değiştirme garantisi veriyor vatana dedim siz niye vermiyorsunuz onlarda bunu biz değil markalar belirliyor teknosa nasıl yapıyor bilmiyoruz dediler durum zaten 1000 de 1 oluyor dediler ona güveniyorlar heralde ram konusunda bi bilgim yok bende taktırmayı düşünüyorum yüzde 45 ini vista kullanıyor zaten oyunhenüz oynamadım oynasam oynua bişey kalmıyacak zaten :D ram konusunda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırsa seviniriz hayırılısı olsun arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liero -- 24 Nisan 2007; 15:55:18 >

• arkadaslar bi konuda yardımınızı istiyorum...
    9nisanda bende a100 599 aldım ama bi sorunum var.cihaz PIL biterken beni uyarması gerekmiyo mu_???oyun oynarken pil bittiğini farkedemiyorum ve alet birden kapanıyo..aynı sorunu yaşayan yok mu???
    YARDIM EDİN LÜTFEN...

acaba yanlış yeremi yazıyorumda kimse cevap yazmıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre20382

arkadaslar bi konuda yardımınızı istiyorum...
    9nisanda bende a100 599 aldım ama bi sorunum var.cihaz PIL biterken beni uyarması gerekmiyo mu_???oyun oynarken pil bittiğini farkedemiyorum ve alet birden kapanıyo..aynı sorunu yaşayan yok mu???
    YARDIM EDİN LÜTFEN...

öncelikle pilde nasıl oyun oynuyorsunuz bilmiyorum. Oyunlarda takılma ile ilgili soru soran arkadaşların da hiçbirisinin pilde oyun oynarken takıldığını söylemediklerini tahmin ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Knightcop

quote:

YARDIM EDİN LÜTFEN...

öncelikle pilde nasıl oyun oynuyorsunuz bilmiyorum. Oyunlarda takılma ile ilgili soru soran arkadaşların da hiçbirisinin pilde oyun oynarken takıldığını söylemediklerini tahmin ediyorum.

Pilde oyun oynanır neden oynanmasın.Güç seçeneğini "High performance" moduna getirdiğinizde pildeykende oyun oynanır.Elektriğe bağlıyken tükettiği gücü tüketir,şarj 1 saat kadar gider ama oynanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A100-599 -- 24 Nisan 2007; 19:44:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy84
    Kadıköy Eksen Bilgisayar İngilizce vistalı olanını peşin KDV dahil 2140 YTL ye veriyor. Hediye olarak da A4 Tech kablolu notebook Mouse veryior. Ben ordan aldığım zaman alır almaz denedik, ölü piksel var mı diye kontrol ettik. Nitekim yoktu. "Eğer evde tekrar denediğin zaman ölü piksel çıkarsa yardımcı oluruz " dediler. Ama bunda Windowsu kurmama şartını koydu. Ben evde windows u kurmadan tekrar inceledim, sorun yoktu.

kadıköy ekseni aradım ama ellerinde ingilizce vistalı yokmuş,ithalatçıdan alabilirlerse bende aranıza katılacağım arkadaşlaryarını iple çekiyorum,bakalım varmıymış..
  • -Wireless ile ilgili sıkıntıları olan arkadaşların daha önceki sayfaları okuduklarını düşünerek, wireless bağlantılarını kurarken aynı anda bluetooth'larının da açık olmadığını, buna dikkat ettiklerini tahmin ediyorum.

-Bilgisayara kendi elinizle ram takmanız, garantinizi sonlandırmaz, kaldı ki, kendi aldığınız ramlerinizi kolaylıkla takabilmeniz için, ram modulü bilgisayarın altında tam ortasında yer alacak şekilde dizayn edilmiş.

-XP - Vista gerilimi yaşayan arkadaşlar için, (belki herkese uygun bi çözüm olmayacaktır ama) şu anda uygulamakta olduğum çözümü detaylı olarak anlatacağım. VMware Workstation programı yardımı ile, var olan Vista'nızın içerisinde istediğiniz zaman açıp kapatabileceğiniz, işletim sistemleri arasında rahatlıkla geçiş yapabileceğiniz ve tabiki isterseniz XP isterseniz Linux vs.. bir ya da birden fazla işletim sistemi kurabilirsiniz. Kurulan işletim sistemleri ise Vista'dan tamamen bağımsız ve hiçbir çakışma ve problemle karşılaşmadan kullanabileceğiniz şekilde sanal olarak harddiskinizde bir yer kaplayacak programcık şeklinde yer alacaklar. Program pek çok şirket tarafından, özellikle Networking ve IT ile meşgul insanlar tarafından yoğun olarak kullanılan bir program. Ben bu programı Vista'da çalıştıramadığım bir programı kullanabilmek için kullanıyorum. XP kurdum ve hiç sorunsuz hem Vista hem de XP'im ile mutlu ve mesut bir hayat yaşıyorum.
    Şimdilik VMware programını indirmek içinwww.soft-best.net sitesini size verebilirim. Buradan girip indirebilirsiniz.

Şimdilik hatırladığım sorulara verebileceğim cevaplar bunlar. Ben işime döneyim artık. Hepinize kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

quote:

quote:

YARDIM EDİN LÜTFEN...

Pilde oyun oynanır neden oynanmasın.Güç seçeneğini "High performance" moduna getirdiğinizde pildeykende oyun oynanır.Elektriğe bağlıyken tükettiği gücü tüketir,şarj 1 saat kadar gider ama oynanır.

high performance profili elektirkte ve pilde aynı performansı verecek diye bir şart yok. Bildiğim kadarıyla da pilde çalışırken bilgisayar high performance tanımadan işlemci hızını otomatikman 1795mhz'e düşürüyor. işte bu yüzden..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

quote:

quote:

YARDIM EDİN LÜTFEN...

high performance profili elektirkte ve pilde aynı performansı verecek diye bir şart yok. Bildiğim kadarıyla da pilde çalışırken bilgisayar high performance tanımadan işlemci hızını otomatikman 1795mhz'e düşürüyor. işte bu yüzden..

Öyle değil arkadaşım.Zaten öyle olsaydı High Performance modunun bir espirisi olmazdı.Siz pilde çalışırken performance modundayken işlemci gerektiği yerde 2.0 ghz e kadar çıkar.Zaten normaldede devamlı 2.0 ghz de durmaz.Gerektiği yerde çıkar.Power saver modunda ise işlemci yük dengesini en düşük %5 en yüksek %50 olarak sınırlar.O yüzden işlemci istesede 2.0 ghz e çıkamaz.%50 de kalır.
    Olay bu

• arkadaşlar bende bu laptopu almak istiyorum. fakat bir kararsızlığım var. Ben işim gereği günde 8-10 saat sürekli bilgisayar kullanmaktayım. Benim için ekran kalitesi çok önemli, yani gözlerimi yormayan çok net ve kaliteli bir ekranlı laptop gerekli.. Yani oyun falan oynamam... Sürekli excel, word ve sık sık internete girerim.. Gözlerimi bozmayacak, yormayacak ancak hızlı bir makine almak istiyorum. Fiyat olarak bir limitim yok. Tatmin edecek çok kaliteli bir ekran olması, ve çalıştırdığım programlara cevap vermesi yeterli. siz ne önerirsiniz.. ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mandrake

arkadaşlar bende bu laptopu almak istiyorum. fakat bir kararsızlığım var. Ben işim gereği günde 8-10 saat sürekli bilgisayar kullanmaktayım. Benim için ekran kalitesi çok önemli, yani gözlerimi yormayan çok net ve kaliteli bir ekranlı laptop gerekli.. Yani oyun falan oynamam... Sürekli excel, word ve sık sık internete girerim.. Gözlerimi bozmayacak, yormayacak ancak hızlı bir makine almak istiyorum. Fiyat olarak bir limitim yok. Tatmin edecek çok kaliteli bir ekran olması, ve çalıştırdığım programlara cevap vermesi yeterli. siz ne önerirsiniz.. ..

selamlar arkadaşım, ekran performansı kesinlikle tatmin edicektir, bundan kuşkun olmasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mandrake

arkadaşlar bende bu laptopu almak istiyorum. fakat bir kararsızlığım var. Ben işim gereği günde 8-10 saat sürekli bilgisayar kullanmaktayım. Benim için ekran kalitesi çok önemli, yani gözlerimi yormayan çok net ve kaliteli bir ekranlı laptop gerekli.. Yani oyun falan oynamam... Sürekli excel, word ve sık sık internete girerim.. Gözlerimi bozmayacak, yormayacak ancak hızlı bir makine almak istiyorum. Fiyat olarak bir limitim yok. Tatmin edecek çok kaliteli bir ekran olması, ve çalıştırdığım programlara cevap vermesi yeterli. siz ne önerirsiniz.. ..

fiyat konusunda sıkıntın yoksa sonylere bakmanı öneririm
  • arkadaşlar bu wireless olayına bende bir el atayım.ilk zamanlar bende bağlanamıyodum.artık sorunumu çözdüm. ilk önce bluetooht çevirmeli bağlantısını durdurun eğer zırt pır çıkıyosa. daha sonra xp de başlat-çalıştır-cmd yazın - entere basıp dos ortamına düşünve sırasıyla

ipconfig/release --> enter

ipconfig/renew --> enter

komutlarını uygulayın ve çıkın otomatik olarak ip alınacaktır.bu arada kablosuz yerel bağlantıda tcp\ip ayarları otomatik olması gerekiyor.yardımcı olmuşumdur umarım.SAYGILAR
  • Mükemmel ekran istiyorsan SONY VAİO,,,veya,,,LG S1 alacaksın..
  • Arkadaşlar, ben 10 gündür kullanıyorum ve çok memnunum. Yalnız tek problemim; bilgisayarı yoğun olarak kullanırken (özellikle ekran kartını zorlayacak kullanımlarda zorlamanın derecesine bağlı olarak) ses cızırtılı, kirli, kopuk, kesik kesik geliyor. Bu oyun oynarken vb. beni çok rahatsız ediyor... Neden kaynaklanıyordur? Ne yapmalıyım... Sorun -belki- driver dosyalarındansa driver için adres var mı? (Normal zamanlarda sorun yok. Ama örneğin Media Playerda müzik dinlerken satranç oyunundaki tahtayı eğip bükerken vb cızırdıo)

Bide şunu soruyım; bilgisayar açıldığında ve kapak kapatılıp açıldığında ekran gelio 1 saniye gidip tekrar gelio (görüntü kararıp geri gelio). Sizde de var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TeFfoo

Arkadaşlar, ben 10 gündür kullanıyorum ve çok memnunum. Yalnız tek problemim; bilgisayarı yoğun olarak kullanırken (özellikle ekran kartını zorlayacak kullanımlarda zorlamanın derecesine bağlı olarak) ses cızırtılı, kirli, kopuk, kesik kesik geliyor. Bu oyun oynarken vb. beni çok rahatsız ediyor... Neden kaynaklanıyordur? Ne yapmalıyım... Sorun -belki- driver dosyalarındansa driver için adres var mı? (Normal zamanlarda sorun yok. Ama örneğin Media Playerda müzik dinlerken satranç oyunundaki tahtayı eğip bükerken vb cızırdıo)

Bide şunu soruyım; bilgisayar açıldığında ve kapak kapatılıp açıldığında ekran gelio 1 saniye gidip tekrar gelio (görüntü kararıp geri gelio). Sizde de var mı?

Görüntü kararıp geri geliyor demişsiniz ya;o normal onda kafaya takacak bişey yok.

Sesteki cızırtılar için BURADAN sürücü güncellemesini indirin.

Kolay gelsin.

• oyunları pille oynarken performans düşüyor,saniyedeki görüntü sayısı azalıyor çaresi nedir bide FN ile çalışan tuşlar çalışmıyor driverının yerini bilen varmı verirlerse sevinirim.Bu 2. XP kuruşumuz arkadaş hallediyor ben pek anlamam.ilkinde hotkey tuşları çalışıyodu ...
  • Daha bu sayfada verildi bu sorunun cevabı(Pil olayı).Yani en azından bu sayfayı okusaydınız!
  • bu arada bu sitedeki arkadaşların verdiği linkten indirip denedim hatta toshiba almanyanın linkininkini vetrmişler sanırım,neyse indirdim kurulumun daha başında bir hata veriyor.Toshiba common module not found ..diyor,acaba sürücülerin kurulum sırasınımı gözetmek lazım..arkadaş daha öncede kurmuştu xp o zaman çalışıyodu..şimdi sadece F5 çalışıyor
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.