Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TeFfoo

Arkadaşlar, ben 10 gündür kullanıyorum ve çok memnunum. Yalnız tek problemim; bilgisayarı yoğun olarak kullanırken (özellikle ekran kartını zorlayacak kullanımlarda zorlamanın derecesine bağlı olarak) ses cızırtılı, kirli, kopuk, kesik kesik geliyor. Bu oyun oynarken vb. beni çok rahatsız ediyor... Neden kaynaklanıyordur? Ne yapmalıyım... Sorun -belki- driver dosyalarındansa driver için adres var mı? (Normal zamanlarda sorun yok. Ama örneğin Media Playerda müzik dinlerken satranç oyunundaki tahtayı eğip bükerken vb cızırdıo)

Bide şunu soruyım; bilgisayar açıldığında ve kapak kapatılıp açıldığında ekran gelio 1 saniye gidip tekrar gelio (görüntü kararıp geri gelio). Sizde de var mı?

arkadaşlar sürücü güncelleştirmesi işe yaramadı. aynı sorun devam edio... en basit örneği: windows energy ekran koruyucu kullanıyorum. ekran koruyucu çalışırken wmplayer'daki şarkı cızırdıyor; kesik kesik geldiğinden yavaşlıyor.. nedeni ne olabilir. siz de deneyin.

• Benim masaüstü bilgisayarımda da aynı sorun oluyordu. Mesela winamp çalarken bilgisayarda c'den d'ye bişeyler kopyala. Yine cızırdıyorsa harddiskinde problem var sanırım. Ben seagate bilmemne tools diye bi programla taradım bad sector çıktı. Garantiye yolladım yakında gelecek (samsung 250GB sata2). Allah'tan 2 tane harddiskim vardı
  • hard diskle ilgisi yok... dediğini de denedim.. sadece ekrAN kartını kastırcak işlerde cızırdıo...
  • Arkadaşlar lütfen rice ediyorum benim problemim adaptör takılı olmadığı zamanlarda oyun oynanıp oynanmayacağı değil.

PROBLEM
    benim cihazımın pil biterken uyarı sesi vermemesidir!!acaba sizlerin cihazlarında pil %10 un altına indiği zaman kullanıcıyı sesle uyarıyormu yoksa uyarmıyormu???
    çünkü benim cihazım bir haftadır arıza tespitte ve sonunda dün aradılar ve cihazınızda hiçbir sorun yoktur sorunsuz çalışmaktadır dediler VE BENİM CİHAZIMDA PİL BİTERKEN SESLE UYARMAK GİBİ BİR ÖZELLİĞİNİN OLMADIĞINI SÖYLEDİLER.
    şaşırdım kaldım.
    lütfen yardım edin..
  • sonunda ben de yeni dizüstü bilgisayarıma kavuştum. dün sipariş vermiştim, bugün elime ulaştı. ilk işim xp kurmak oldu. xp driverlarının linkini veren @A100-599' a teşekkür ederim. bilgisayarı daha tam test etme imkanım olmadı. akşam eve gidince burada bahsedilen sorunlar var mı diye bir kontrol ederim.
  • quote:

emre20382'ye

BAŞLAT > DENETİM MASASI (klasik görünüm)> SES > SES EFEKTİ > (listede) DÜŞÜK PİL UYARISI... bunu duyabilceğin bi sesle değiştir... bilgisayar özelliği deil zaten işletim sistemi özelliği!
  • öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim.
    duyabildiğim bir sesle değiştirmeyide denedim.ama hangi sesi koyduysam sonuç değişmedi.pil biterken uyarı sesi ne olursa olsun çalmadı.zaten diğer uyarı sesleri de çok zayıf çıkıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Knightcop

-Wireless ile ilgili sıkıntıları olan arkadaşların daha önceki sayfaları okuduklarını düşünerek, wireless bağlantılarını kurarken aynı anda bluetooth'larının da açık olmadığını, buna dikkat ettiklerini tahmin ediyorum.

-Bilgisayara kendi elinizle ram takmanız, garantinizi sonlandırmaz, kaldı ki, kendi aldığınız ramlerinizi kolaylıkla takabilmeniz için, ram modulü bilgisayarın altında tam ortasında yer alacak şekilde dizayn edilmiş.

-XP - Vista gerilimi yaşayan arkadaşlar için, (belki herkese uygun bi çözüm olmayacaktır ama) şu anda uygulamakta olduğum çözümü detaylı olarak anlatacağım. VMware Workstation programı yardımı ile, var olan Vista'nızın içerisinde istediğiniz zaman açıp kapatabileceğiniz, işletim sistemleri arasında rahatlıkla geçiş yapabileceğiniz ve tabiki isterseniz XP isterseniz Linux vs.. bir ya da birden fazla işletim sistemi kurabilirsiniz. Kurulan işletim sistemleri ise Vista'dan tamamen bağımsız ve hiçbir çakışma ve problemle karşılaşmadan kullanabileceğiniz şekilde sanal olarak harddiskinizde bir yer kaplayacak programcık şeklinde yer alacaklar. Program pek çok şirket tarafından, özellikle Networking ve IT ile meşgul insanlar tarafından yoğun olarak kullanılan bir program. Ben bu programı Vista'da çalıştıramadığım bir programı kullanabilmek için kullanıyorum. XP kurdum ve hiç sorunsuz hem Vista hem de XP'im ile mutlu ve mesut bir hayat yaşıyorum.
    Şimdilik VMware programını indirmek içinwww.soft-best.net sitesini size verebilirim. Buradan girip indirebilirsiniz.

Şimdilik hatırladığım sorulara verebileceğim cevaplar bunlar. Ben işime döneyim artık. Hepinize kolay gelsin.

Merhaba!...
    Bahsettiğiniz programı nasıl kurup kullanacağımız konusunda ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

• ekran kartında,
    Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği.................. 751 MB
    Ayrılmış Video Belleği.....................................256 MB
    Paylaşılan Sistem Belleği.................................495 MB

Arkadaşlar bir yanlışlık yok dimi?? Toplam 751mb olması doğrumu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2fast4u

cpu-z programından ram in 1024 mü 512*2 mi olduğunu anlıyablrsinz

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ

Programı kurdum ve resimdeki değerleri verdi. Ram gerçekten tek 1 gb imiş. Yalnız aklıma takılan ram hızına 266 mhz yazıyor. Acaba bu 2*266 mhz mi demek yoksa bana düşük ram mi vermişler.
  • 2*266 demek.çünkü adı ustunde DDR2 :) bende dün aldım süper alet gerçekten fiyat/performans/kalite açısından en iyisi bana göre.vista biraz kafa karıstırıcı yeni die farklı geliyor ama görsel açıdan süper olmus ama genede xp yi tercih edicem bir süre daha:)
  • merhabalar
    bende bu bilgisayarı aldım ve gercekten cok memnunum . fakat wista dan yana sıkıntım var ve kaldırmak istiyorum.aldığım yer kaldırmamamı önerdi sistemin kendini kitleyeceğinden bahsetti ama bana biraz garip geldi :). wistayı kaldıran varmı acaba xp gecen denedim ama başarılı olamadım fakat fazla uğraşamadımxp kurabilen varmı acaba
  • Arkadaşlar alete bok atmak istemiyorum ama Vista özürlü doğmuş gerçekten 5 yılda çıkan bir işletim sistemi böyle mi olur.Daha işlemci çekirdeklerini doğru dürüst tanıyamıyor Windows Calender takvim programı ne zaman kullansam bir hata oluşturup merkeze bilgi gönderdiğini söylüyor kendi içinden gelen program bile çalışmıyor anlayacağınız görünen şu ki Vistanın oturması ilk servis paketi çıkmadan olmayacak.Ben şu anki güncellemeleri bir yükleyeyim dedim düzgün çalışan wireless hapı yuttu hemen geri aldım güncellemeleri arkadaşlarıma burdan sesleniyorum ilk olarak otomatik güncellemeyi kapatın daha sonra Sistem geri yüklemeyi bilgisayarı açar açmaz ilk aldığınızda kapatın performansınız bayağı bir değişecek 1 Gb Rame rağmen hemde sonra bana teşekkür edersiniz belki.
  • Çoğu arkadaşın dediği gibi vistadan dolayı bir çok sorun war ama o kadar da abartmaya değmez mesela ben tüm windows updatelerimi yaptım ( orj. avantajı değilmi) ve cihazda hiç bir sorun görmedim ama çalışmayan birkaç oyun ve program var mesela bs player ve pop 2 ama ileride çözümü mutlaka çıkar yada programlar vistaya göre yazılır

ayrıca xp kuracak arkadaşlar olursa gerçektende performansta artış göremedim nerden diyeceksiniz benim tanıdıkta 847 modeli var ve benim makine ondan daha performanslı (1 gb ram fazlası war ama vista yüklü ve ben birçok program kurup sildim vs.) ama alışamadım diyenler warsa yükleyebilirler bende ilk başta biraz zorlandım 5 senedir p kullanmak alışkanlık yapıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: xtrafun

Arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istedim,
    az önce NFS Carbon oynuyordum tam oyunun ortasında pc kendi kendine kapandı, kapandı dediğim restart felan atmadı direkman hic bir kapanıyor ibaresi belirmeden ekran karardı ve tüm ışıklar söndü kapandı basbaya, sanki normal bi pc de elektrik kesintisi gibi oldu anlam veremedim, sizinde bir fikirlerinizi alayım dedim.

dostum şarjın nasıldı bildiğin gibi halen daha düşük pil uyarısı sorunu çözülemedi bizleri uyaramadığı için şarjı da bitince makine kapanmış olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: TeFfoo

hard diskle ilgisi yok... dediğini de denedim.. sadece ekrAN kartını kastırcak işlerde cızırdıo...

her hdd ses çıkartır çünkü hareketli bir parça mesela cd rom gibi ayrıca hdd nin ses düzeyi önemli çünkü masaüstünde kasadan uzakta çalışırız fan gürültüleri hdd nin sesini geçer vs.. derken masaüstünde hdd sesinden fazla birşey anlamayız ( yeni aldığım seagate sata II 320 lik de manyak ses war ama bu sataların topu böyle kardeşim) anlayamadığım sadece ekrAN kartını kastırcak işlerde cızırdıo... diyerek neyi kastetdiğin hdd nin performansı iyi bence ama şu da war kullanmadan kullanmaya değişir makine çok sarsıntılı kullanıldıysa düştüyse vs.. bu hdd yi çok etkiler sesn diğer sata hdd si olan laptoplarla karşılaştır ikisindede büyük bir dosyayı kopyalat bakalım ses farkı çoksa servise git

• Ben de bu hafta basi sizlerin arasina katildim. Ancak kac gundur harddisk bolme ve yeniden format atma olayini halletmeye calisiyorum. Harddisk bolmede sorun yasamiyorum 160 lik harddiski 45 (c) ve 115 (d)gibi ikiye boldum. 45lik olana yani c ye vistayi kurdum digerine de mp3ler dosyalar vs gibi yedekleme yapmak istiyorum. Ancak herhangi bir yedekleme yapmadan d'ye zarar vermeden c ye format olayini halletmek istedim. Vista recovery cd si ile bu mumkun degil, harddiski butun olarak goruyor sadece c ye format at dememi gerektiren bir secenek sunmuyor bana. Bu durumda da kac gundur kisir dongu sekilde recovery cdsi ile tekrar tekrar vista kurup duruyorum.

Unutmadan, Toshiba merkezi aradim onlar da bu pc ve isletim sistemi yeni oldugu icin herhangi bir bilgi veremedi. Beni Mecidiyekoy'deki teknik servise yonlendirdi. Teknik servis de benim gibi bir kullanicinin daha bu sorunu yasadigini, ancak onun yedekleme yaptigini ve yedekleme sonrasi format attiginda tum verilerinin kurtarilamadigini, kurtarilmasi icin onlara basvurdugunu ve benim daha sansli olup herhangi bir yedekleme yapmadan bunu cozmeye calistigimi ancak su ana kadar herhangi bir cozum bulamadiklarini ilettiler bana.

Icinizde herhangi birisi d ye zarar vermeden c ye format atmanin yolunu bulduysa bana da bildirebilir mi? Yoksa bu haliyle 160 lik harddiskin olmasinin benim icin bir anlam ve onemi kalmayacak.

• @Horozcan
    Recovery cd sini taktığınızda otomatikman simge durumuna küçülmüş şekilde başlayan bir ms-dos uygulaması var.Ona tıklayın,klasik yöntemle format c: yazdığınızda sadece c sürücüsüne format atıyor d ye dokunmuyor.Ama recovery programının başındaki o sürücü bölme çubuğunu hiç oynatmayın.Onun alt menüsündeki kutucuğa bir tık yapın ve advanced seçeneklerinden halledin.
    Siz disk bölümleme çubuğunu oynattığınız an zaten komple formata başlıyor.Orayı değilde bir altındaki menüden halledeceksiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

@Horozcan
    Recovery cd sini taktığınızda otomatikman simge durumuna küçülmüş şekilde başlayan bir ms-dos uygulaması var.Ona tıklayın,klasik yöntemle format c: yazdığınızda sadece c sürücüsüne format atıyor d ye dokunmuyor.Ama recovery programının başındaki o sürücü bölme çubuğunu hiç oynatmayın.Onun alt menüsündeki kutucuğa bir tık yapın ve advanced seçeneklerinden halledin.
    Siz disk bölümleme çubuğunu oynattığınız an zaten komple formata başlıyor.Orayı değilde bir altındaki menüden halledeceksiniz.

Degerli dostum,

Bunu yapmayi denedim ama benimki Eng surum oldugu icin mi bilemeyecegim bende ms-dos uygulamasi cikar cikmaz hemen kapaniyor ve ona ulasma sansim kalmiyor. O yuzden ne yapacagimi sasirmis durumdayim.

Detayli yazmak gerekirse: recovery programinda settingste ustteki ayar cubugunu oynatmayip alttaki var olan 1. partitionu formatla secenegini sectigimde soyle bi soru soruyor: "Do you want to use this partition: Partiion Type: unknown partition type 39 (ID:27) Partition size:1.5 Gb Bootable : No " buna ok dedigimde de advanced secenegi cikmiyor bu menuden once de cikmamisti zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Horozcan -- 26 Nisan 2007; 17:47:25 >

• xp kurmak istiyordum fakat toshibanın sitesinde bu model için xp de calıştırmak için driver yok. bu cok sacma deyilmi sadece wista için driverler mevcut.
    şimdi xp kurmak tamamen hayalmi oldu. wista guzel ama her programı desteklemiyor. veya xp kuran yokmu hiç
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.