Şimdi Ara

Toshiba 1TB harici diskim dolu ama dosyalar gözükmüyor. LÜTFEN ACİL YARDIM :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık 1.5 senedir kullandığım harici harddiskimin içindeki dosyalarım hiç darbeye vs. uğramadığı halde bi anda kayboldu. Taktığımda gayet düzgün çalışıyor ışığı yanıyor yani donanımsal olarak bir sıkıntısı yok. İçinde 800 gb lık yedeklerim var ve dolu gözüküyor ancak açtığımda sadece SystemVolumeInformation ve RECYCLE.bin adında dosya çıkıyor. Çok araştırdım nasıl çözebilirim diye gizli ve korunan dosyaları göstermeyi falan denedim olmadı. Bazı attrib ve chdsk gibi komutlar yazıp çözenler olmuş onlarıda denedim başaramadım. Sorun ne olabilir yani kafayı yicem ne yaptıysam beceremedim millet format attığı diskteki dosyaları bile geri getiriyor ben bunu çözemedim bir türlü. Sizler içinden yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa beni doğru yönelndiricek, lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Çok önemli dosyalarım var içinde ve kaybetmek istemiyorum. Şimdiden teşekkürler

• Winrar programı ile o harddiskin yolunu seç. Winrar görünmeyen dosyaları görebiliyor. Oradan görebilirsin. Ardından dosyalara özellikler yaparak görünür hale getirebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim ancak ben sizin dediğinizi yapamadım sanırım. Winrar programını açıyorum ancak yine görüntüleyemiyorum malesef dosyalarımı yada ben yapamadım. Tam olarak ne yapacağımı söylerseniz çok memnun olurum :)

Orijinalden alıntı: Kurutucu

Winrar açınca adres çubuğu gibi satır var. Onun en sağındaki oka basarak hard diskini seç bakalım dosyaların görünecrk mi.

Dediğiniz yaptım şimdi ancak malesef hala gözükmüyor. Systemvolumeinformation ve recycle.bin klasörüyle bikaç tane daha dosya var msdos ve io.sys adında.

Recuva adlı bir program var. Onu indirerek diski taratın. Derinlemesine tarama yapın. O şekilde dosyalarını kurtarabilirsin.

Tamam çok teşekkür ederim şimdi deneyeceğim dediğiniz program ile. Sonucu yazarım tekrardan çok sağolun :)
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Recuva adlı bir program var. Onu indirerek diski taratın. Derinlemesine tarama yapın. O şekilde dosyalarını kurtarabilirsin.

Dediğiniz programı indirip taramayı yaptım ancak 1gb lık müzikten başka hiçbir dosyamı kurtaramadım maalesef. Geri kalan dosyalarımı kurtarabilmek için başka ne yapabilirim acaba :(
  • DiskInternals Partition Recovery isimli programda görünmeyen dosyaları bulur. Ben raw olan disklerden bu şekilde veri kurtarıyorum. Hatta bir keresinde yanlışlıkla sildiğim sql datasını bile getirmişti :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.