Şimdi Ara

Toshiba 1 ölü pixel çıktı Ne yapmam lazım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar lcd tv aldım. 32av605p model 1 ölü pixel cıktı değiştırmıyorlar arıza kabul edılmıyormus.

sorun yaratırmı ılerıde ne yapmam lazım

• Bu durum diğer markalarda da aynı...

İlerde sorun olmaz fakat normalde aldığınızda ölü piksel olmasaydı ilerde de çıkmayacağı garantisini kimse veremiyor...

Bu anlamda, 32" e uygun olarak izleme mesafesinden (2.8m) izlediğinizde zaten bu ölü pikseli farketmeniz ço zor...

...

Ürününüz hayırlı olsun, gönül rahatlığıyla iyi günlerde kullanın....
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogussonmez

arkadaslar lcd tv aldım. 32av605p model 1 ölü pixel cıktı değiştırmıyorlar arıza kabul edılmıyormus.

Canını hiç sıkma. Benim 32 inc TV de de bir tane ölü piksel çıktı. Hem de servis kurduktan 1 saat sonra çıktı. Parlak değil de sönük nokta halinde ise hiç sorun olmuyor. 1,5 metrede koyu sahnelerde 2 - 3 metrelerde de açık sahnelerde bile zerre kadar belli olmuyor. Hatta dizilerden önce çıkan o bembeyaz yaş uyarısı sırasında çok dikkatli bakıyorum. Fakat hiç görünmüyor.

TV niz FULL HD ise o zaman hiç görünmez. Çünkü FULL HD LCD lerin pikselleri kendileriyle aynı inc teki HD Ready TV lere göre çok daha küçük. Benim TV HD Ready. ben onda bile göremiyorsam FULL HD liler hiç dert etmesin.

Burda söz konusu olan 32, 37, 40, 42 inc LCD ler. Ekran büyüdükçe piksel büyür. Ölü noktanın belli olma ihtimali yükselir.

• Arkadaşım bend e aynı sıkıntı vardı ne yapayım diye forumu araştırırken aldığım bilişimi aradım tamam değiştirelim dediler yarın gelip değiştirecekler bakalım bekliyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

arkadaslar lcd tv aldım. 32av605p model 1 ölü pixel cıktı değiştırmıyorlar arıza kabul edılmıyormus.

Canını hiç sıkma. Benim 32 inc TV de de bir tane ölü piksel çıktı. Hem de servis kurduktan 1 saat sonra çıktı. Parlak değil de sönük nokta halinde ise hiç sorun olmuyor. 1,5 metrede koyu sahnelerde 2 - 3 metrelerde de açık sahnelerde bile zerre kadar belli olmuyor. Hatta dizilerden önce çıkan o bembeyaz yaş uyarısı sırasında çok dikkatli bakıyorum. Fakat hiç görünmüyor.

TV niz FULL HD ise o zaman hiç görünmez. Çünkü FULL HD LCD lerin pikselleri kendileriyle aynı inc teki HD Ready TV lere göre çok daha küçük. Benim TV HD Ready. ben onda bile göremiyorsam FULL HD liler hiç dert etmesin.

Burda söz konusu olan 32, 37, 40, 42 inc LCD ler. Ekran büyüdükçe piksel büyür. Ölü noktanın belli olma ihtimali yükselir.

Benımkı baya parlak kırmızım tırak bır renk ve 2 metreden acık renklerde barız bellı oluyor ama servıs bırsey yapamam dıyor 4-5 tane olmadan

• ölü piksel görüntü üretmeyen piksellerdir, bunları düzeltemiyoruz sürekli beyaz ışık verenler parlak piksel; kırmızı yeşil yada mavi renk verenlerde stuck pikseldir,

bazı programlarla ölü olmayan takılmış pikselleri düzeltmeye çalışır . program da belirlediğiniz bir alanda sürekli renk değiştirerek pikseli canlandırmayı amaçlar
    ama programların ismini bilmiyorum

http://flexcode.org/lcd.html

böyle bi site buldum orda küçük renkli yere tıklayınca tam ekran oluyo birde aynı sayfada alta bi link var

http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-Monitor

oda bu oluyo bi incelemeni tavziye ederim program filanda var bu sitede pcni bilgisayara bağlayıp denemeler yapabilirsin

• quote:

quote:

quote:

Benımkı baya parlak kırmızım tırak bır renk ve 2 metreden acık renklerde barız bellı oluyor ama servıs bırsey yapamam dıyor 4-5 tane olmadan

O zaman kötü işte. Benimki siyah, sönük. Gariptir, mavi ile hafif mayi, kırmızı ile hafif kırmızı olur. Koyu renklere biraz adapte olabiliyor. İlk zamanlar hep kafama takılırdı orada ölü piksl olduğu. Şimdi unuttum bile. Aklıma gelmiyor gibi bişey.

Mutlaka halletmen lazım bir şekilde. TV zevkinin katili seninki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 pikseli dert etmeyin, 0 pikselli aldiginiz urunun de 1 ay sonra bilemedin 1 yil sonra olu piksel cikmayacak diye bir sey yok.
  • peki o pixeli nasıl çağalta bılırım 5-6 yapım değiştirsinler
  • quote:

peki o pixeli nasıl çağalta bılırım 5-6 yapım değiştirsinler

Sorunlu pixeli çoğaltamazsınız, böyle bir yöntem yok. Üstelik ölü değil, sıkışmış pixel. Yani açık kalmış ileride kendi kendine düzelme şansı bile var. Bu kadar sıkmayın canınızı lcd teknolojisinde kaçınılmaz şeyler bunlar.
  • Parlak pikseller parmakla hafif bastırınca bazen geçiyor. Normale dönüyor. Benim philips bilgisayar monitörüm böyleydi. Ekranda parlak yeşil piksel belirdi. parmağımla hafif bastırıp ovaladım. kayboldu. Şimdi normal devam ediyor.
  • ölü pixel ilerde artış gösterebilir ilerde kafayı takarsın.kesinlikle şansını zorla bölge müdürlüğünü falan ara,şikayet vara sorunu yaz değiştirmeye uğraş.
  • quote:

Parlak pikseller parmakla hafif bastırınca bazen geçiyor. Normale dönüyor. Benim philips bilgisayar monitörüm böyleydi. Ekranda parlak yeşil piksel belirdi. parmağımla hafif bastırıp ovaladım. kayboldu. Şimdi normal devam ediyor.

bu yöntemi daha önce duyduydum ovalama yöntemi toshibadan da tv mi alınır ucuz diye alıyorsunuz ne servisi var ne başka bi nane elinde patlıyor ürün git samsung al sony al biraz tuzlu ama olsun...
  • Vallaha kafama takmıyorum bunu oturma odasına koydum ıdare eder

salona led aldım 42 inç salla
  • quote:

O Arıza kabul edilmiyor diyen firmaya durumu izah et,Sanayi bakanlığının hükümlerini anlat !

Beyfendi illaki değişmem diyorsada,mecbur değişecektir hiç kafanı takma !

Sakın vaz geçme Faturanı Garanti belgenide alıp,Kaymakamlıkta Tüketici hakem heyetine şikayet et,Hatta mağdur duruma düşürüldüğünü söyleyip dava aç tazminat iste !

Burda vereceğim adresede Firmayı şikayet et !

http://www.sanayi.gov.tr/trk/TukSikayetDis_.aspx?Tur=Ayipli&SektorKey=19

Devletin resmi sitesidir,silinmesin LÜTFEN,reklam değildir !

Merak etme Ayıplı ürün kanunlarda bellidir,senin ürününde tam AYIPLI ÜRÜN kategorisindedir !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 19 Nisan 2010; 1:12:16 >

• Satıcı firmalar bakanlık dinlemiyorlar dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: universteli

Satıcı firmalar bakanlık dinlemiyorlar dostum

Başıma geldi,Firma ismi vermiycem,Uyanık satıcı aynı şeyleri söyledi,bende kağıt istedim ayıplı ürün olmadığına dair,elbetteki veremedi,bende değişime değil tazminat hakkı isteyeceğimi söyledim,çunki onca taksi parası zaman kaybına mal oldu !

Sonuçmu ürün değişimide kabul etmedim paramı kuruşuna kadar geri aldım,Ayıplı mal Devletin Yasalarında açık ve nettir,istedikleri kadar garanti kapsamında değil desinler !

Bir çok insan açıkca ayıplı ürünü alıyor ve kullanıyor,gerçekten ayıp !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 19 Nisan 2010; 1:18:00 >
  • sanırım 7 pixele kadar çıkması lazım ürün değişimi için. garanti şartlarında muhakkak vardır.
  • firmalar tek ölü pikselde ürün değişiminde zorluk çıkartırlar.Tükodere başvurup ne yapılacağı hakkında bilgi almak en mantıklısı. Saygılar
  • 1 ölü pikselden bşirşey olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.