Şimdi Ara

TORK-DENGE sorusunda kafayı yedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lami teoremiyle kolayca yapılıyor sanırım ama ben mantığını kavrayarak yapmak istiyorum.Nedenleriyle açıklayarak anlatabilecek biri varsa sevinirim TORK-DENGE sorusunda kafayı yedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam mantıktan kastediğiniz nedir acaba laminin ispatı mı?soru yaptımda mantığı istemişsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenelony -- 7 Nisan 2020; 21:58:57 >
  • bu soruyu 3-4gün önce cozmustum bilgi sarmlada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenelony kullanıcısına yanıt
    Hocam ipin düşey bileşeninin ağırlık- tepki kuvvetine eşit olması yatay bileşeninin de şunu dengelemesi tarzı direk lami de ne neyi dengeliyor görmeden çözüldüğü için bazı soru tiplerinde tıkanıyorum

• nikneym0 kullanıcısına yanıt
    Evet bilgi sarmal 11. Sınıf sorusu :)

• Mantık yürütemedim fazla kb aynı kitap bende de var :d yani senin istediğin tarz açıklayamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenelony -- 7 Nisan 2020; 22:17:49 >
  • fenelony kullanıcısına yanıt
    Sağol yine de ben kafa patlata patlada buldum sanırım sonunda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiesta 1.4 gaz yememe sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu lamide bende sıkıntı yaşıyorum.Fizikte ezber en son istediğim şey Lami ne kadar kolay gözükse de hiç mantığım almıyor.

• açılar bilindik ise lamisiz kolayca yapılabilir edit gelecek
  • Normalde lamisiz çözerdim ama tepki kuvveti değerlerini bilmiyoruz ki lamiyi unutmuşum lamiyle nasıl çözülüyor anlatır mısınız
  • Aynı soruyu lami ile yapıyorum yapıyorum çıkmıyo yapmadan geçtim
  • 2019BDNG kullanıcısına yanıt
    Ben lami pek kullanmıyorum, tepki kuvvetinin düşey bileşeni ve ipin düşey bileşeni topun ağırlığını dengeliyor tepki kuvveti ve ip arasındaki açılar eşit olduğu için tepki kuvvetinin ve ipin düşey bileşenleri birbirine eşit

• harrow33 H kullanıcısına yanıt
    Benim de almıyor işte hangi kuvvetleri alacağım hangilerini almayacağım hangi açı nereye karışıp gidiyor bulduğum şeyin ne olduğunu bile anlamıyorum

• 60 mı buldunuz? ben de 60 buluyorum.
  • ben 36 buluyorum nasıl 30 olabilir kaç kere denedim
  • phlevid P kullanıcısına yanıt
    Ben de ilk öyle buldum da şöyle olacak.
    Kuvvetleri düşey eksende dengelersen soru çıkıyot. T ve n in düşey bileşenlerini bulmak için sin53 le çarpıyoruz açılarıb aynı olduğunu da görünce t=n diyoruz yukarıya doğru 2t.sin53 lük bir kuvvet aşağıya doğru da üstteki topun ağırlığı olan 48 var ve aynı doğrultudalar. İşlemi yapınca 30 çıkıyor. Ama bu soruyu düşey olan duvarın tepki kuvveti üzerinden yapamadım pek belki öyle de yapılıyordur bilemiyorum TORK-DENGE sorusunda kafayı yedim

• Yukarıya bir arkadaşa attım cevabını. Anlamadığın yer olursa açıklamaya çalışabilirim. Büyük ihtimalle kuvvetleri yatayda dengelemeye çalıştın ama öyle çok karışıyor duvarın tepkisi kürelerin tepkisi ipin yatay bileşeni kürelerin ağırlıkları vs. Bulabilirsen o taraftan da merak ediyorum nasıl olduğunu.

• TORK-DENGE sorusunda kafayı yedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.