Şimdi Ara

Torchlight 2 vs Diablo 3

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz üzere Blizzard North firmasından ayrılan Diablo 1 ve 2'nin yapımcıları Runic Games'i kurdu. Bu firma daha sonradan Torchlight adlı başka bir Aksiyon RPG oyunu geliştirdi. Sizler için Blizzard firmasının, ilk oyunun geliştiricilerinden bağımsız yaptığı Diablo 3 ve Diablo 1 ve 2'nin asıl geliştiricleri tarafından yapılan Torchlight 2'yi kıyasladık.

Kıyaslamanın basit şablonu aşağıdadır.

Torchlight 2 vs Diablo 3

Oynanabilir karakter sayısına bakıldığında Diablo 3, Torchlight 2'ye nazaran daha fazla oynanabilir karakter sunuyor. Buna rağmen Torchlight 2 sizlere saç, yüz düzenlemeye izin veriyorken, Diablo 3 standartlarından şaşmıyor.

Stat, ve skill dağılımı olarksa sevilen sistem ise Diablo 2 sistemi. Yetenek ve statlarınızı kendinizin verebilmesi farklı taktik avatanjlarını da beraberinde getiriyor. Bu etabında galiba bu yüzden Torchlight 2 oluyor.

Görsel zevk olarak kullanıcı tercihine kalan oyunlar, farklı beğenilere hitap ediyor. 2 oyununda Teknik desteği son derece iyi.

Yancı sistemini olarka düşünüldüğünde Torchlight 2 farkını açık ara belli ediyor. Torchlight 2 pet sistemi ile sizlere 7 farklı tercih sunarken, Follower sistemi ile Diablo 3 size sadece 3 adet yardımcı sunuyor.

Oyunların ikiside Online ve Co-op modunu destekliyorlar. Ne yazık ki Diablo 3 offline modu desteklemediğinden ötürü, LAN moduna da destek veremiyor.

Diablo 3 için ilerleyen zamanlarda gelecek bir ek paketle PVP sistemi kullanılabilir olacak. Fakat 2 oyunda şu an için böyle bir sistem barındırmıyor.

Kullanılar için büyük sorulardan biri oyuna para harcamam gerekiyor mu? Torchlight 2'de bu şekilde bir sistemi desteklemiyor. Diablo 3 içeriğindeyse bu şekilde bir zorlama mevcut değil. Yinede Auction House sisteminin paralı bölümü PVP gelmesi ile beraber cüzdanı kabarık olanlara elbetteki artı bir puan kazandıracak.

İki oyun da Hardcore Moda'a sahipken, aynı zorluk seviyelerini de destekliyor.

Torchlight 2'nin bir eksiği meslek sistemi. Diablo 3, sizlere Jewelcraft ve Blacksmith mesleklerini öğrenmenize izin veriyor. Bu sayede gem kalitesini artırabilir yada zırh ve silah yaratabilirsiniz.

Fiyat olaraksa Torchlight 2 kullanıcı dostu. 35 TL fiyatlandırması ile Diablo'yu pahalı gösteren oyun bu alanda rakibine ezici üstünlük götürdü.

Yine de kararı sizlere bırakıyoruz. Sizin galibiniz hangisi?

merlininkazani.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 30 Eylül 2012; 10:46:38 >

• Tartışmasız Torchlight II.

Diablo III koreli ve çinli goldfarmerlerin elinde. Oyun oynamak tam bir işkence. Ayrıca çok ama çok basitleşti. Millet birşey zor ise nerflenmesini söylüyor. Ayrıca paypal olayı bir oyunun zevkten çok nasıl ticari bir amaca hizmet ettiğini gösteriyor.

Torchlight II ise bütün bunlardan uzak ve kendine has oynanışı ile birden fazla platformda oynayabiliyorsunuz. LAN, Online, Offline, Co-Op, her türlü oynanabilirken Diablo III'te internet bağlantısı olmadan oynayamıyorsunuz. Üstelik internet gerektiği için koptuğu, yavaşladığı veya serverler bakıma alındığı zaman oyun zevkinize kısıtlama getiriyor.
  • Zorluk sisteminde de TL2 önde aslında. Bir başta seçtiğiniz zorluk var bir de üstüne bitirdiğini karakterle NG+ya girebiliyorsunuz. Çeşitlilik açısından önce D3 den.

Ve end game diye nitelendirebileceğimiz "Map" olayı var TL2nin. Boss mekanları haricinde random olan bu haritların bir birinden değişik özellikleri var. Bir tanesi bizi %50 yavaşlatıp hasarımızı %100 arttırıyor mesela veya başka biri %10 magic ve gold find verirken düşmanların %20 daha az hasar almasına neden oluyor gibi. 15e yakın mekan olduğunu da düşünürsek sıkılmadan farm yapılabilecek yerler mevcut.
    (Bu arada bu harita olayını Path of Exile çok daha iyi kullanıyor)

Bu arada bu konu yakında alev alev yanar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 3 Ekim 2012; 14:49:21 >
  • TL2 içerik olarak daha doyurucu.Drop sistemi çok iyi.Elit ve boss saldırıları iyi ayarlanmış ve akıcılık güzel.Aşırı bir zorluk yok.Kontrol zayıf.

D3 beta sürümü gibi çıktı piyasaya.Drop sistemi çok kötü.Elitler insanı troll yerine koyuyor.Çoğu zaman strese girip farmı yarım kestiğim bile oldu.İçerik az.Görsellik ve kontrol güzel.

Şuan d3 oynuyorum ama keyif aldığım için değil.İyi bir item çıkar da rmah'ta satarım diye oynuyorum.Oyunun amacı bana göre bu.

Tl2 oynuyorum ve sadece keyif alıyorum.

Piyasaya yeni bir hack&slah lazım.İçeriği bu iki oyunun artı yönlerini almış olan...
  •  Torchlight 2 vs Diablo 3

Sanırım bu olayı özetlemeye yeter. TL2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 6 Ekim 2012; 11:12:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frkndgr

Torchlight 2 vs Diablo 3

Sanırım bu olayı özetlemeye yeter. TL2

koptum lan :))
  • Biraz once vatan bilgisayar indiriminden 80 tlye diablo 3 aldim kotu olbilir tamam ama bunu kendim deneyimlemek ve tadina bakmak istiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: itachi237

Biraz once vatan bilgisayar indiriminden 80 tlye diablo 3 aldim kotu olbilir tamam ama bunu kendim deneyimlemek ve tadina bakmak istiyorum

Yok hocam, hevesiniz kırılmasın. Diablo III kötü demiyorum ben. Sadece Torchlight II daha iyi diyorum. İkisini de oynamak lazım.
  • quote:

quote:

Biraz once vatan bilgisayar indiriminden 80 tlye diablo 3 aldim kotu olbilir tamam ama bunu kendim deneyimlemek ve tadina bakmak istiyorum

Yok hocam, hevesiniz kırılmasın. Diablo III kötü demiyorum ben. Sadece Torchlight II daha iyi diyorum. İkisini de oynamak lazım.

Diablodan sonra onuda aliriz hem o ucuz. Herkes diablo 2ye gore kotu diyor sanirim. Diablo 2yi bitirme sansim olmamisti zaten oynadigimda 8 yasindaydim ingilizceyi birak turkce bile az cok biliyordum kuzenim oynuyordu onu izliyordum o bitirdi sonra oynama sansim olmadi pek hatirlamiyorumda ama atmosfer iyiydi gerci kucukken her oyunun resmen icine giriyorduk bakalim diablo 3 ne olcak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Diablodan sonra onuda aliriz hem o ucuz. Herkes diablo 2ye gore kotu diyor sanirim. Diablo 2yi bitirme sansim olmamisti zaten oynadigimda 8 yasindaydim ingilizceyi birak turkce bile az cok biliyordum kuzenim oynuyordu onu izliyordum o bitirdi sonra oynama sansim olmadi pek hatirlamiyorumda ama atmosfer iyiydi gerci kucukken her oyunun resmen icine giriyorduk bakalim diablo 3 ne olcak :)

Aynen II'den sonra geriledi oyun. Önceki oyunlar olmadan çıksa yani bu son çıkan oyun Diablo serisinin ilk oyunu falan olsa bu kadar eleştirilmezdi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen II'den sonra geriledi oyun. Önceki oyunlar olmadan çıksa yani bu son çıkan oyun Diablo serisinin ilk oyunu falan olsa bu kadar eleştirilmezdi

bakalım hocam bir oynayayım ondan sonra yapıcam kıyası

• diablo 2 > torchlight 2 > path of exile > torchlight > Realms of ancient war > space siege > harbinger > > >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> diablo 3

paladinsiz diablo yapan o blizzard paragözlerinin ben ta ...........................................................................................................................................................m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubillian -- 11 Ekim 2012; 17:43:54 >
  • 10 level monk 10 level witch doctor oynadim 2 saatlik izlenimim; diablo 2den alisik oldugum hersey farkli atmosfere giremedim bile belki ilerledikce degisir bu. Para ile item satin almadan (action haouse muydu neydi ordan) item almak sacma ve oynanisi baltalamis ben bi item icin zindanlarda saatler harcamaktansa ayni itemi 1000 golda alabiliyorum. Buyuk bir ihtimal oyun biter rafa kalkar. Skill agaci yok bi kere oyunda istedigim skilli alamiyorum sadece run secebiliyorum skillerde. Karakterler birbirinden tamamen farkli olsaymis keske daha zevkli olurmus. Bilmiyorum pek bekledigim gibi cikmadi.
    Edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi237 -- 11 Ekim 2012; 20:30:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torchlight 2'yi çok beğendim arkadaşım da d3'ü çok övüyo torchlight 2'yi çok beğenmemiş o da bunu beğendiysen d3'e bayılırsın falan diyo ama nerede d3 hakkında yorum görsem çoğu kötülüyo torchlight 2 daha iyi diyo ne yapsam bilemedim ac3 falan da geliyo para lazım d3 alsam mı bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamer_1903

torchlight 2'yi çok beğendim arkadaşım da d3'ü çok övüyo torchlight 2'yi çok beğenmemiş o da bunu beğendiysen d3'e bayılırsın falan diyo ama nerede d3 hakkında yorum görsem çoğu kötülüyo torchlight 2 daha iyi diyo ne yapsam bilemedim ac3 falan da geliyo para lazım d3 alsam mı bilemedim

Arkadaşın daha önce Diablo I&II veya Titan Quest oynamamış olabilir.
  • quote:

quote:

torchlight 2'yi çok beğendim arkadaşım da d3'ü çok övüyo torchlight 2'yi çok beğenmemiş o da bunu beğendiysen d3'e bayılırsın falan diyo ama nerede d3 hakkında yorum görsem çoğu kötülüyo torchlight 2 daha iyi diyo ne yapsam bilemedim ac3 falan da geliyo para lazım d3 alsam mı bilemedim

evet oynamadı ben de oynamadım
  • quote:

quote:

quote:

evet oynamadı ben de oynamadım

Tahmin ettiğim gibi. Zira karalayanlar genelde 10 yıldır yeni Diablo bekleyip, aradığını bulamayan insanlar. Diablo III kötü bir oyun değil, sadece beklentileri karşılamıyor. Eski oyunlardaki tat yok. Torchlight II'de bunu yakalayabilmiş ama.

• 9 küsür sene üzerine gittim diablo 3 koleksiyon sürümünü aldım büyük hevesle. hatta bu forumdaki mesajlarımın yarısına yakını d3 konusundadır. Öyle bir hevesle bekledim ki anlatamam. şu bu nedenini söylememeyim ama uzun bir zamandır oynamıyorum. geçen gün tl2 aldım (D3 CE sürümüne verdiğim paranın 7 de 8 de bir fiyatına) grafikleri hariç (bu tartışılır) müziği oynanışı vs bana gerçekten diablo2 yi hatırlattı ve mutlu bir şekilde tl2 oynuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qmandan

9 küsür sene üzerine gittim diablo 3 koleksiyon sürümünü aldım büyük hevesle. hatta bu forumdaki mesajlarımın yarısına yakını d3 konusundadır. Öyle bir hevesle bekledim ki anlatamam. şu bu nedenini söylememeyim ama uzun bir zamandır oynamıyorum. geçen gün tl2 aldım (D3 CE sürümüne verdiğim paranın 7 de 8 de bir fiyatına) grafikleri hariç (bu tartışılır) müziği oynanışı vs bana gerçekten diablo2 yi hatırlattı ve mutlu bir şekilde tl2 oynuyorum...

Biraz gereğinden fazla heves ettik D3 e hocam, ondan kötü çarptı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

quote:

Orijinalden alıntı: Qmandan

9 küsür sene üzerine gittim diablo 3 koleksiyon sürümünü aldım büyük hevesle. hatta bu forumdaki mesajlarımın yarısına yakını d3 konusundadır. Öyle bir hevesle bekledim ki anlatamam. şu bu nedenini söylememeyim ama uzun bir zamandır oynamıyorum. geçen gün tl2 aldım (D3 CE sürümüne verdiğim paranın 7 de 8 de bir fiyatına) grafikleri hariç (bu tartışılır) müziği oynanışı vs bana gerçekten diablo2 yi hatırlattı ve mutlu bir şekilde tl2 oynuyorum...

Biraz gereğinden fazla heves ettik D3 e hocam, ondan kötü çarptı.

aynen öyle oldu vallahi. Nasıl bir gaza geldiysek...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.