Şimdi Ara

Topraksız şarj zarar verir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    amerikan malı dell 6000 var bende ama çeviricide toprak yok. adaptörde ise var toprak. bu şekilde şarj etsem zarar verir mi ? batarya vs.. yıpranır mı ?

• arkadasim bende de dell 9300 war sanirim sadece duz ucu yuvarlak hale getiren donusturucu kullaniyorsun
    we fark ettiysen usa den gelen kablonun ucundaki toprak olan etal donusturucuyu takilmis sekilde pirize soktugunda yine pirizin topragina dyiyor yada deymesede en deydirmeye calsiz en azindan ben oyle yapiorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeyN

arkadasim bende de dell 9300 war sanirim sadece duz ucu yuvarlak hale getiren donusturucu kullaniyorsun
    we fark ettiysen usa den gelen kablonun ucundaki toprak olan etal donusturucuyu takilmis sekilde pirize soktugunda yine pirizin topragina dyiyor yada deymesede en deydirmeye calsiz en azindan ben oyle yapiorum

sen ne diyosun be hocam bi şey anlamadım azeri falan mısın

kardeşim senin prizinin topraksız olması en kötü ihtimalle adaptörü etkiler. mesela adaptörde bir kaçak olursa toprak hattı olmadığı için adaptör bozulabilir (1000 de 1 ihtimal) yani korkma bilgisayara veya pile bi zararı olmaz.
    ayrıca kaç evde doğru düzgün toprak hattı var o da ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahahakan -- 11 Kasım 2005, 5:16:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: predrag_dt

quote:

Orjinalden alıntı: bahahakan

sen ne diyosun be hocam bi şey anlamadım azeri falan mısın

yaw cogk guldum bende 6 kere okudum anlamayınca bise sucu kendimde aramaya baslamıstım tam...

• yok azeri degilim aceleyle yazarken bi kac kelimeyi yanlis yamis olabilirim ama 6 kere okuyarak anlayamiyorsan sanada fransizmisin diye sormak gerek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeyN

yok azeri degilim aceleyle yazarken bi kac kelimeyi yanlis yamis olabilirim ama 6 kere okuyarak anlayamiyorsan sanada fransizmisin diye sormak gerek...

BU DA GÜZELDİ
  • Topraksız şebeke cihaza zarar vermez,,, toprak hattı elektriğin insana verebileceği zararı gidermek içindir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • azeri hocam dediğin gibi yaptım valla oldu. (sadece takılıyorum yoksa fransız mevzuunda iyi bir defans var yani :))

topraklamanın sanırım yıldırım çarpmalarında da koruma etkisi var. aleti yanmaktan koruyor. yoksa yanlış mı biliyoruz?
  • toprak hattı ne işe yarar???
    cihazın metal aksamı varsa ve cihazın içindeki bir arızadan dolayı akım bu aksam üzerine de geçerse biz de ellersek çarpılırız bu metal kasaya olabilecek geçişleri nötürlemek için toprak hattı kullanıyoruz (tabi priz göstermelik değilse) ben sana iyi bir elektrikçiden doğru düzgün bir çevirici almanı tavsiye ederim zira kimse boşuna oraya toprak girişini koymaz.

bu arada fişi toprağa değdirmenin de bir anlamı yok (inanmayanlar test etsin) zira allah büyüktür belki çarpmaz
  • evlerde hala toprak hattı yokmu?
    hayret insanlar ceryan çarpıp ölünce gine allhtanmı diyecez?
    soruna gelince laptopuna bir şey olmaz,ama banyo yaparken,elini suya değerken elektrik çarparsa kurtuluş olmaz
    peki türkiyede evler yapılırken toprak hattı çekmek mecbur değilmi?
  • kontrol yokki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.