Bildirim
Topraksız şarj zarar verir mi ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
arkadasim bende de dell 9300 war sanirim sadece duz ucu yuvarlak hale getiren donusturucu kullaniyorsun
we fark ettiysen usa den gelen kablonun ucundaki toprak olan etal donusturucuyu takilmis sekilde pirize soktugunda yine pirizin topragina dyiyor yada deymesede en deydirmeye calsiz en azindan ben oyle yapiorum -
quote:
Orjinalden alıntı: SeyN
arkadasim bende de dell 9300 war sanirim sadece duz ucu yuvarlak hale getiren donusturucu kullaniyorsun
we fark ettiysen usa den gelen kablonun ucundaki toprak olan etal donusturucuyu takilmis sekilde pirize soktugunda yine pirizin topragina dyiyor yada deymesede en deydirmeye calsiz en azindan ben oyle yapiorum
sen ne diyosun be hocam bi şey anlamadım azeri falan mısın
kardeşim senin prizinin topraksız olması en kötü ihtimalle adaptörü etkiler. mesela adaptörde bir kaçak olursa toprak hattı olmadığı için adaptör bozulabilir (1000 de 1 ihtimal) yani korkma bilgisayara veya pile bi zararı olmaz.
ayrıca kaç evde doğru düzgün toprak hattı var o da ayrı konu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahahakan -- 11 Kasım 2005, 5:16:25 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: predrag_dt
quote:
Orjinalden alıntı: bahahakan
sen ne diyosun be hocam bi şey anlamadım azeri falan mısın
yaw cogk guldum bende 6 kere okudum anlamayınca bise sucu kendimde aramaya baslamıstım tam...
-
yok azeri degilim aceleyle yazarken bi kac kelimeyi yanlis yamis olabilirim ama 6 kere okuyarak anlayamiyorsan sanada fransizmisin diye sormak gerek... -
quote:
Orjinalden alıntı: SeyN
yok azeri degilim aceleyle yazarken bi kac kelimeyi yanlis yamis olabilirim ama 6 kere okuyarak anlayamiyorsan sanada fransizmisin diye sormak gerek...
BU DA GÜZELDİ -
Topraksız şebeke cihaza zarar vermez,,, toprak hattı elektriğin insana verebileceği zararı gidermek içindir. -
azeri hocam dediğin gibi yaptım valla oldu. (sadece takılıyorum yoksa fransız mevzuunda iyi bir defans var yani :))
topraklamanın sanırım yıldırım çarpmalarında da koruma etkisi var. aleti yanmaktan koruyor. yoksa yanlış mı biliyoruz? -
toprak hattı ne işe yarar???
cihazın metal aksamı varsa ve cihazın içindeki bir arızadan dolayı akım bu aksam üzerine de geçerse biz de ellersek çarpılırız bu metal kasaya olabilecek geçişleri nötürlemek için toprak hattı kullanıyoruz (tabi priz göstermelik değilse) ben sana iyi bir elektrikçiden doğru düzgün bir çevirici almanı tavsiye ederim zira kimse boşuna oraya toprak girişini koymaz.
bu arada fişi toprağa değdirmenin de bir anlamı yok (inanmayanlar test etsin) zira allah büyüktür belki çarpmaz -
evlerde hala toprak hattı yokmu?
hayret insanlar ceryan çarpıp ölünce gine allhtanmı diyecez?
soruna gelince laptopuna bir şey olmaz,ama banyo yaparken,elini suya değerken elektrik çarparsa kurtuluş olmaz
peki türkiyede evler yapılırken toprak hattı çekmek mecbur değilmi? -
kontrol yokki
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X