Şimdi Ara

topraklanan cisim tamamen nötr mü olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kafama çok takıldı ya biz şimdi toprağa basınca tamamen nötr mü oluruz
    yada bir cisim topraklanınca kafam karıştı yardımcı olurmusunuz bilen varsa

• KISMEN
  • Evet tamamen nötr olur.
  • kısmen derken net cevap lazım.
    yüklü bir cisim topraklandıktan sonra tamamen nötr olur cümlesi
    kesinlikle doğru mudur yanlışmıdır ya doğru ya yanlış diyin lütfen
  • Mesela birine ''ben sana karşı hiçbirşey hissetmiyorum'' dersen o zaman ona karşı nötr olmuşundur bro.
  • Nötr olur ama bu kısmen mi yoksa 1000 proton varsa 1000 tanede elektron mu olur bilemiyorum. Bize sadece nötrlenir diye söylendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 9 Ocak 2010; 23:00:57 >
  • Sanırım orta okul seviyesi birşeydi. Kısaca 1000 proton (+) varsa protonlar haraket etmeden 1000 nötron (-) cisme geçer ve 0 olur toplamda

Kısaca tamaman nötr olur ;) Yani prton ile nötron eşit olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır topraklanan cisim tamamen nötr olmaz, lise seviyesine kadar her bilgi idealize edilerek anlatılır yoksa normalde cismin az da olsa belirli bir yükü kalır ancak o ihmal edilir
  • Nötr kabul edilebilirler ancak tam olarak nötr değillerdir. Eser miktarda yük kalır. Yük paylaşılırken basit anlamda kütleyle orantılı olarak dağıtılır Dünya'nın kütlesi herhangi bir cismin yanında çooooooook büyük olduğu için cisimde yük kalmadığı var sayılır. (ki kalan yük çok az olduğu için genelde yok sayılır)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nisako

Nötr kabul edilebilirler ancak tam olarak nötr değillerdir. Eser miktarda yük kalır. Yük paylaşılırken basit anlamda kütleyle orantılı olarak dağıtılır Dünya'nın kütlesi herhangi bir cismin yanında çooooooook büyük olduğu için cisimde yük kalmadığı var sayılır. (ki kalan yük çok az olduğu için genelde yok sayılır)

Arkadasın dedigidir :)
  • Protonu nötronu karıştırmayalım...

Şöyle kabul edelim (kabul diyorum çünkü işin aslı tam olarak bu değil sanırım)

(+) yükler hareket etmiyor sadece (-) yükler hareket edebiliyor.
    İnsanın vücudunda da (+) ve (-) yükler dengede değil diyelim.
    Ayağımız toprakla temas etti. Toprak (yani dünya) sonsuz (-) olarak kabul edilir ve Fazla (+) yükü varsa (-) yük alırız, fazla (-) yük varsa (-) yük veririz ve dengelenir yani nötr oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

Protonu nötronu karıştırmayalım...

Şöyle kabul edelim (kabul diyorum çünkü işin aslı tam olarak bu değil sanırım)

(+) yükler hareket etmiyor sadece (-) yükler hareket edebiliyor.
    İnsanın vücudunda da (+) ve (-) yükler dengede değil diyelim.
    Ayağımız toprakla temas etti. Toprak (yani dünya) sonsuz (-) olarak kabul edilir ve Fazla (+) yükü varsa (-) yük alırız, fazla (-) yük varsa (-) yük veririz ve dengelenir yani nötr oluruz.

Esasında hareket eden sadece elektrondur.Elektronların bir yerden bir yere hareket etme sebebi ise atomlar arasındaki potansiyel farktan kaynaklanır yani bir atomda fazla elektron vardır diğerinde az elektron vardır bilirsiniz ki atomlar gerekli elektronları sağlayıp soygaz haline geçmek isterler bu yüzden de birbirleri arasında elektron alışverişinde bulunurlar.
    Elektronların bir atomda fazla bulunma durumu bu atoma (-) değerlik kazandırır (-) almasını borçlu olarak kabul edersek toprağa da sonsuz (+) yani banka dersek toprağa temas eden cisimler toprağa elektron aktarırlar ve nötr hale gelirler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.