Şimdi Ara

TOPRAK HATTINI ÖLÇME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
38.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BENDE Bİ TANE ÖLÇÜ ALETİ VAR..EVİMDEKİ PRİZLERİN TOPRAK HATTINI ÖLÇMEK İSTİYORUM..
    BUNU NASIL YAPARIM BİLEN VARMI...VE AYRICA ÖLÇTÜĞÜM ZAMAN TOPRAK HATTINDAKİ ELEKTRİK KAÇ VOLT GÖSTERMESİ GEREKİYOR...
    AZDA OLSA ELEKTRİK OLUYYORMUŞ...SAYGILAR..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Toprak Hattını Ölçme

Toprak hattı, elektrik sistemlerinde hayati bir bileşendir. Elektrik akımının güvenli bir şekilde toprağa yönlendirilmesini sağlar ve elektrik çarpması riskini azaltır. Toprak hattının düzgün çalıştığından emin olmak için düzenli olarak ölçülmesi gerekir.

Faz Toprak Arası Kaç Volt Olmalı?

Normal koşullar altında, faz toprak arası voltaj 220-240 volt olmalıdır. Faz, elektrik kaynağına bağlı iletkendir ve toprak, elektrik akımını toprağa ileten iletkendir.

Nötr Toprak Arası Kaç Volt Olmalı?

Nötr, elektrik sisteminin ortak noktasıdır. Nötr toprak arası voltaj 0 volt olmalıdır. Bu, nötr ile toprak iletkenleri arasında voltaj farkı olmadığı anlamına gelir.

Toprak Nötr Arası Kaç Volt Olmalı?

Toprak nötr arası voltaj da 0 volt olmalıdır. Bu, toprak ve nötr iletkenleri arasında voltaj farkı olmadığı anlamına gelir.

Toprak Faz Arası Kaç Volt?

Daha önce belirtildiği gibi, toprak faz arası voltaj normalde 220-240 volt'tur.

Nötr Toprak Arası Kaç Volt?

Nötr toprak arası voltaj 0 volt olmalıdır.

Faz İle Toprak Arasındaki Voltaj

Faz ile toprak arasındaki voltaj, faz toprak arası voltaj ile aynıdır ve normal koşullar altında 220-240 volt olmalıdır.

Toprak hattının düzgün çalıştığından emin olmak için, bir multimetre kullanarak toprak nötr arası ve faz toprak arası voltajları ölçmenizi öneririz. Ölçümler yukarıda belirtilen değerlerden önemli ölçüde farklıysa, kalifiye bir elektrikçiye danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çok özetle Nötr ile Toprak arası 0.5 Volt ile 1Volt arasında olmalı.
  • Dostum idealde toprak hattı sıfır volt olmalı. Eğer kullandığın voltmetrede küçük de olsa bir değer yakalarsan o toprağa güven memeni öneririm.
  • Bu ne demek şimdi eminmisin biraz nette dolaş. Neye göre "0" olacak
    quote:

Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

Dostum idealde toprak hattı sıfır volt olmalı. Eğer kullandığın voltmetrede küçük de olsa bir değer yakalarsan o toprağa güven memeni öneririm.
  • BENDE MAX 1 VOLT OLDUĞUNU DUYMUŞTUM...AMA EMİN OLMAM GEREKİRDİ...TEŞEKKÜR EDERİM...
  • BU ARADA ÖLÇÜM YAPTIM 0 VOLT OLARAK GÖSTERİYOR...BU İYİMİ KÖTÜMÜ BİLEN VARMI..MUHTEMELEN BİZİM EVDE TOPRAKLAMA ÇUBUĞU YOK..
    SANIRIM NÖTR'DEN ALIYOR TOPRAĞI.. SABAH PRİZİ AÇIP BAKICAM..EĞER NÖTR'DEN ALIYORSA SIFIR GÖSTERMESİ ÇOK NORMAL...
    UMARIM BİLGİSAYARA ZARAR VERMEZ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: korkmazmustafa

...

Toprak hatları cihazları değil insaları korumak içindir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toprak Hattı
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: musallim

quote:

...

Toprak hattı cihazlarıda korur

• nasıl yapıyormuş o işi..

bir motorum olsa,bobinlerin ortalık bir yerinden emayesi sıyrılsa gövdeye değse,senin topraklama gelip onarırmı,vay be ne topraklar varmışda haberimiz yokmuş.

Not:Bu şekilde cevapla ,kişilerle alay değil ,yanlış kanılarla millleti kandıran genelde teknik servislere öfke ifade edilmektedir.
  • Eğer oturduğun evin su tesisatı demir ise AVO metreyi direnc konumuna al, bi ucunu toprak hattına diğer ucun çeşmeye ya da boruya değdir kısa devre göstermesi yada küçük direnç göstermesi lazım bir kaç ohm.
  • Topraklama hattı elektromekanik cihazlarda daha çok insanı korumaya yöneliktir ama misal bir bilgisayar için teknik açıdan da çok önemlidir. PSU'nun yapısından dolayı bu böyle ve tasarımda her zaman sağlam bir topraklama olduğu varsayılır. Toprak hattı ile 0 volt hattı birbirlerine direkt bağlı. Bilgisayar içinde bütün 0 volt hatlarında yüksek empedansı yüzünden "hayalet" gibi dolaşan ve görmezden gelinen 100 voltun üzerinde bir gerilim bundan etkilenecek yüksek giriş empedanslı bir devreye denk geldiğinde muhakkak işini bitirecektir. Normal şartlarda bilgisayarda bundan etkilenebilecek kadar yüksek giriş empedanslı yan elemanlar bulunmaz ama seri port paralel port vs buralara takılabilecek cihazların durumu nedir belli olmaz.

İngilizce biliyorsanız şu sayfayı incelemenizi öneririm:

http://users.tkk.fi/~then/mytexts/ungrounded_pc.html

• quote:

Orjinalden alıntı: musallim

quote:

...

BENDE HİÇ BİŞEY BİLMİYORUM ZANNEDİYORDUM BENDEN BETERİ VARMIŞYİNEDE SAOLSUN

• Toprak hattı insanı da korur cihazı da korur her türlü korur. Toprak çok önemlidir. Mutlaka torpaklama yapılmalıdır yoksa sikorta atmaz yangın çıkar, insanlar çarpılabilir cihazın kasasında volt kalabilir. Toprak yoksa yapılmalıdır, o da yoksa kalürüfere kablo bağlanmalıdır, kornişe de olur bak. Hiçbişey bulamadınsa saksıya kablo sok o da bir nevi torpaklama olur.
  • saksının olucağını xzannetmiyorum yeterince elektriği emecek toprak içinde olmadığından ...ama eski su tesisatları kullanılıyorsa demir olanlardan onlara takmak lazım
  • İyi bir ölçüm için:
    Faz-nötr arasına 60-75 W lık lamba bağlayarak yapılır...
    1.Faz -nötr arası ölçülür örneğin 220 volt
    2.Faz- toprak arası ölçülür 218 volt (Fark maximum -yaklaşık 2-4 volt olmalı
    3.Nötr- toprak arası ölçülür (tabii lambayı çıkaracaksın) bu da 1-4 volt arası olmalı 4 volttan yüksek ise topraklama zayıf tır.
    Yine faz-toprak arası nötr-toprak arasından 2-4 volt farklı olabilir aksi halde topraklama yine zayıftır.
  • verdğin bilgiler için teşekkür ederim..
  • EywAllah...
  • toprak hattı öyle basit yöntemlerle ölçülseydi toprak meger cihazına gerek kalmazdı.topraklama
    toprak meger cihazıyla ölçülmeli ve deger ise 2 ohm 'un altında olması gerekir.bu deger tedaş
    yönetmeligine göre ise 5 ohm'un altında olması gerekir.ayrıca topraklama cihazı korumaz
    insanı korur.fakat cihazda parafudur varsa ancak ozaman cihazı korur diyebiliriz.
    herkese kolay gelsin.
  • iyi de adam MEGER i nerede bulacak Türkiye de kaç kişi evinin topraklamasını hemen meger ile ölçebilir...

Arkadaşımız elimde bir ölçü aleti var dedi ve onunla nasıl ölçebilirim der... Biz de ona göre cevap vermişiz... Bir apartmanın 12. katında bir dairede oturan kişi toprağa nazaran meger ile nasıl ölçüm yapar Meger kazıklarını nereye çakar... Duvara mı ?
  • Benim toprak hattı 0 V gösteriyordu, biz de mükemmel olduğunu düşünüyorduk. Bizim bilgisayarın güç kaynağı yanınca fişi söktük sorun yok, boatı söktük toprakla-nötr arası köpri yapılmış. Buradan çıkan sonuç toprak-nötr arası 0V ise şüphelenin.

Bir de, bankaların UPS sistemlerini kuran adamlar, bankanın elektrik tesisatını teslim almadan önce multimetre ile nötr-toprağı ölçüyorlar, 4V'un altındaysa montaj yapıyor değilse fazladan çubuk istiyorlar.

Ama toprağa fazla yüklenilirse buradaki voltaj artıyor sanki. Yakın zamanda farkettim, 15 V olan değer sabahları 2-3 volta kadar düşüyor?! Ben anlamadım.
    Ali
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.