Şimdi Ara

Toplumdaki Evlilik Baskısı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
12.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sn. Raizen,

    Ben de sizin yaşlarınızda iken, erken sayılabilecek 30 yaş altı dönemde evlenmeye karşı idim. Ama aklımda evlenmek ve çocuk sahibi olmak vardı. 31 yasında evlendim, 34 yasında ilk çocuğum oldu. 40 yaşında da ikinci çocuğum oldu. Şimdi 40 küsür yaşında 2 çocukla başa çıkmaya çalışıyorum. Yakın bir aile dostu olan çiftimiz ise bize göre daha erken evlenip, erken çocuk sahibi oldular. Aşağı yukarı aynı yaşlardayız. Çocuklarını yalnız evde bırakabilecek kadar büyüttüler. Anne bana olarak şimdi istedikleri gibi gezebiliyorlar.

    Demek istediğim, 30 yaş sonrasında evlenip, daha sonra geç çocuk sahibi olduğunuzda malesef, çocuklarla ilgilenmek için yeterli enerjiniz olmuyor. 40 lı yaşlara geldiğiniz ve iş hayatınızda ilerlediğiniz için kazancınız nispeten iyi olmasının getireceği rahatlıkla da gezmek isteseniz de çocuklar sizi eve bağlıyor.

    (Burada çocuklar sizi eve bağlıyor derken size ayakbağı oluyor demek istemiyorum. Tabiki çocuklar hayatın merkezine geçiyor ama biraz olsun nefes almak için bile zaman ayıramıyor insan kendine)

    Erken yaşta evlenip erken yaşta çocuk sahibi olduğunuzda, genç olmanın getirdiği toyluk sebebiyle belki evliliğin ilk yılları, eşiniz ile anlaşmada sıkıntılı geçebilir. Diğer yandan, bu yıllar kalıcı hasar bırakmadan atlatılabilirse, 40 lı yaşlara gelindiğinde, çocuklar büyümüş oluyor ve beraber gezmeye eğlenmeye daha çok vakit ayırılabiliyor.

    Ben kendi adıma şu an, daha erken yaşta evlenip daha erken çocuk sahibi olmak isterdim.

    Özetle, erken veya geç evlenmenin, hayatı 40 ından sonra yakalamak için önemli bir viraj noktası olduğunu düşünüyorum.

    Etrafınızdakilerin size ne söylediğinden bağımsız olarak, yukarıda yazdıklarımı bir an olsun durup düşünmenizi tavsiye ederim.

    İyi forumlar
    _____________________________




  • Bende evlenmek istiyorum ama bizimkiler yok diyor. Hayat işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Sağlıklı vatandaş yetiştirmek herkesin görevi.
    Ayrıca uğraşacak bişeyler lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    işini doğru yapan insanlar biliyorum ordasınız
  • Yaş 32 hocam, sizinkiler şu açıdan haklı: Yaş ilerleyince kız bulmak zorlaşıyor, evde kalma olasılığı artıyor, eğer sosyal statü düşükse evde kalma garanti oluyor yaş ilerledikçe
    _____________________________
    Falcon Freedom 250
    TUF GAMING Z490-PLUS (WI-FI)-InteL Core I7 10700K-Liquid Freezer II - 280-GSKILL 16 GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200MHz CL16-Asus DUAL-RTX2070S-O8G-EVO-Asus TUF GAMING VG27VQ
  • @Long Nightt Sana kesinlikle katılıyorum asgari ücret 2 bin eşin çalışmasa bu insanlar ne yiyip ne içiyor aklım almıyor,arkadaşım var kendi çalışıyor,eşi memur bi çocukları var yemin ederim adam bunalımda geçinemiyor.

    Açıkcası ben ekonomik olarak korkuyorum allah rızkını verir evet ama göktende para yağmıyor ben bekarım valla para yetmiyor kendime yetmiyor ve tutumlu biriyimdir.

    Çocuk önemli tamam ama yaş ilerliyor diye çocuk için pata küte evlenelimmi vestiyer yaptırdım 2 ay önce ustayla sohbet ettik aklın varsa evlenme borç ödemekten imanım gevredi dedi.

    Bakın ne hayırlı neyin hayırsız olduğunu sadece allah bilir belki bazıları 50 inde mutluluğu yakalar yada bazıları 20 sinde evlenir hayatı cehennem gibi olur bunu biz bilemeyiz şunuda ekliyeyim çocuk rızkıyla beraber masrafıylada geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Dinsel problemler
    _____________________________
  • evlen diye baskı yapan ailelerin ellerinden öpeyim. bide bunun tam karşısında durup evlenemesin diyenler var.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daimon88

    Yaş 32 hocam, sizinkiler şu açıdan haklı: Yaş ilerleyince kız bulmak zorlaşıyor, evde kalma olasılığı artıyor, eğer sosyal statü düşükse evde kalma garanti oluyor yaş ilerledikçe
    yaş olarak kendi akranlarına seçenekler azaldığı için hocam. sosyal statü bile mutlu olmaya yetmiyor. 25 yaşındaki kızla da anlaşamazsın zaten. geçmiş olsun
    _____________________________
  • Türkiye'de evlilik demek hayatınızın en büyük kumarını oynamanız demektir. Bu kumarı oynamaya da hiç niyetim yok
    _____________________________
  • Gemi kaptaniyim evlilik bos is

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 18 yaşından sonra hala baba parası yiyenlerin uğrayacağı baskıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    'Dünya Vatanım, Tüm İnsanlar Kardeşim, İyilik Yapmak da Dinimdir.'
  • Hayatınızda Alacağınız en büyük risktir en büyük kumardır evlilik Türkiye'de. Bir kırmızı gelir kral olursun mavi gelir yalan olursun Bir insanı tastamam evlenmeden tanıman çok zor kültür gereği.Evlenince de zaten olan olmuş giden gitmiştir maddi manevi. büyük şans nasipse olur hayırlısı her Zaman istenmelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Ülkemizde cogu kişi maddi sıkıntilardan erken evlenemiyor,maddi acidan rahat olsaydim işim garanti olsaydi calisiyorum ama bu zamanda garanti is diye birsey yok 22-23 yaslarinda evlenirdim onunda guzelligi ayri ama tek atimlik bir şans var o kadar emek ver maddi olarakta para harca sonra hop evlilik cehemmeme döner korkusu var cogu kişide.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 19 Eylül 2019; 3:21:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • bunlardan kurtulmak istiyorsan uzaklara git oralarda yaşa ,böylece sana kimse telkinde falan bulunmaz

    hep hikaye anlatıyorsunuz ,cesaret edemiyorum çünkü iş yok para yok diyemiyorsunuz da ,baskıymış falan hikaye uyduruyorsunuz
    çalışmak zor ,hele birde başkalarına bakmak da işin içine girerse keyfiniz bozulur

    boşver evlenip niye bunlara katlanacaksın ,ömür boyu baba parası yemek varken

    çoğalmayıp ne yapacaksın ,insan neslini bitirmeyi mi düşünüyorsun ?

    sen çoğalmasan da bak suriyeliler senin yerine çoğalıyor ,ileride onların yanında asgari ücretle çalışırsınız
    doğululara bakıyorum asgari 5-6 kardeş ,çalışıp parayı birleştirip birini evlendiriyorlar ,herkes evlendikten sonra sırayla birine ev alıyorlar

    siz ise sürekli evlenmeyelim ,çocuk yapmayalım deyip duruyorsunuz ,sanki siz yapmayınca dünya dönmekten vazgeçecek

    evet üzerinde tez yazılması gerekiyor ama sizin gibilerin
    ne bir amacınız var ,ne bir planınız ,hayatınız maddiyat olmuş
    _____________________________
    kendi isteğimle uzaklaştım




  • Sonick S kullanıcısına yanıt
    Hocam sınava hazırlanıyorum bilgisayar mühendisliği veya parası için bu mesleği yazmam doğru olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Oo\SKYLINE/oO
  • Abi geç ne evliliği ne çocuğu Ülke Survivor modunda görmüyor musunuz ?? Ha burda herkesin +10 Bin Maddi geliri olsa eminim %90 ı ülkenin durumyu iyi bana giren çıkan yok der bir nevi doğru lakin ekonomi rezil durumda ve insanlar asgari ücretle geçiniyor ve ay sonu anca geliyor o yüzden maddi geliriniz iyiyse evlenin değilse bulaşmayın evlilik evde oturmakla geçmez.

    Ayrıca ülkede o kadar kalitesiz cahil bilgisiz kültürsüz para avcısı karaktersiz kadın var ki hepsi demiyorum lakin genç kadınların çoğu bu modda kendilerini beyaz atlı prens bekler ki sen nesin ne bekliyorsun derim bende o yüzden geçiniz varsa ihtimaliniz yabancı dil öğrenin ve yabancı hatun bulmaya çalışın çevremde örnekleri var babamın amcamın arkadaşları var evlendiler ve mutlular en azından insana değer var farklı kafadalar ve türk kadınların farklı konumdalar bize karakterli istediğimiz gibi bi türk kızı gelmez bize %99 eminim buna %1 i de başkası kapar zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Ahmet Kaya Hayran Kulübü




  • Böyle bir mantık mı var ya? Asgari ücretten biraz fazla maaş alıyorum, ben bu gelirle nasıl ailemi geçindireceğim? Eşim çalışsa bile şu zamanda altına gireceğim borcu nasıl kapatabiliriz? İşin çocuk boyutundan bahsetmiyorum bile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maddi durumun iyiyse 1200 yaşında da olsan , herhangi bir kadın seni bulur evlenirsin dert etmeye gerek yok.
    Forumdan bir kadın arkadaşla evlenirim herhalde bu gidişle :) taliplerimi bekliyorum :):)
    _____________________________
    Herkes; Cennettte doğar, Azrail; Cehennemde büyür ,Benim gibi ...
  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Istek meselesi ben 20k yaptim ozelde tıp vs vs olabilirdim ama bana hitap eden meslek bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayata 1-0 önde başlayan (babasının zengin ve babadan sağlam iş garantisi) ve muhtemelen hayatında hiç bir başarısı olmayacak insanlar için ideal evlenip çocuk yapmak. Kendilerini bir yaprak sanmaları için güzel bir neden.
    Çünkü hiç bir başarısı olmayacak insanlar bunlar, beceriksizliklerini evlenerek çocuk yaparak yatıştırırlar kendilerini değerli hissederler. Yani bir nevi hayali başarılıdır. Oysaki çocuk yapmak çok zordur muahhahahaaa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#127918;Playstation 5
    &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#127911; #inzoneh9
    &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#127926; #wf1000xm3
    &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#128248; #a6000
    &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#128241; #XperiaXZpremium
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.