< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAIZEN -- 16 Eylül 2019; 18:18:9 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAIZEN -- 16 Eylül 2019; 18:18:9 > |
Yas 30 olunca kellesecen tip kacacak evlenecek kiz bulamayacan vs diye dertleniyorlar
|
Sıkılmamak için evlenip çoluk çocuğa karışmak? Rte bunu beğendi.
|
|
Ben mesela çocuk hayali olan birisi olarak evliliğin günümüz şartlarında çok yanlış olduğunu aileme sebepleriyle anlatıyorum ailem çok yanlış düşünüyorsun diyor diyorum doğrusu şuan olan mı ? Hayır değil ancak insanlığın aşırı gelişmiş olduğu sessizlikten sakinlikten intihar edilen ülkelere yerleşirsem evliliği doğru bulurum ama TÜRKİYE gibi survıval
ülkelerde çok yanlış. Özellikle arapları hiç anlamıyorum ALLAH verdi kafası yüzünden coğrafya rezil durumda insan sayısı arttıkça kalite düşüyor neyse bu düzen böyle gelmiş böyle gider biz burda ne yazsak boş. |
Her insanın çevredeki insanlara ihtiyacı olmuyor, kimisi yalnızlığı tercih ediyor. Ve sadece zor durumlarda destek olmak için insanlarla iyi anlaşmaya çalışmak bana hiç mantıklı gelmiyor. Ölünecekse ölünür, ölünmeyecekse ambulans var.
|
Sn. Raizen,
Ben de sizin yaşlarınızda iken, erken sayılabilecek 30 yaş altı dönemde evlenmeye karşı idim. Ama aklımda evlenmek ve çocuk sahibi olmak vardı. 31 yasında evlendim, 34 yasında ilk çocuğum oldu. 40 yaşında da ikinci çocuğum oldu. Şimdi 40 küsür yaşında 2 çocukla başa çıkmaya çalışıyorum. Yakın bir aile dostu olan çiftimiz ise bize göre daha erken evlenip, erken çocuk sahibi oldular. Aşağı yukarı aynı yaşlardayız. Çocuklarını yalnız evde bırakabilecek kadar büyüttüler. Anne bana olarak şimdi istedikleri gibi gezebiliyorlar. Demek istediğim, 30 yaş sonrasında evlenip, daha sonra geç çocuk sahibi olduğunuzda malesef, çocuklarla ilgilenmek için yeterli enerjiniz olmuyor. 40 lı yaşlara geldiğiniz ve iş hayatınızda ilerlediğiniz için kazancınız nispeten iyi olmasının getireceği rahatlıkla da gezmek isteseniz de çocuklar sizi eve bağlıyor. (Burada çocuklar sizi eve bağlıyor derken size ayakbağı oluyor demek istemiyorum. Tabiki çocuklar hayatın merkezine geçiyor ama biraz olsun nefes almak için bile zaman ayıramıyor insan kendine) Erken yaşta evlenip erken yaşta çocuk sahibi olduğunuzda, genç olmanın getirdiği toyluk sebebiyle belki evliliğin ilk yılları, eşiniz ile anlaşmada sıkıntılı geçebilir. Diğer yandan, bu yıllar kalıcı hasar bırakmadan atlatılabilirse, 40 lı yaşlara gelindiğinde, çocuklar büyümüş oluyor ve beraber gezmeye eğlenmeye daha çok vakit ayırılabiliyor. Ben kendi adıma şu an, daha erken yaşta evlenip daha erken çocuk sahibi olmak isterdim. Özetle, erken veya geç evlenmenin, hayatı 40 ından sonra yakalamak için önemli bir viraj noktası olduğunu düşünüyorum. Etrafınızdakilerin size ne söylediğinden bağımsız olarak, yukarıda yazdıklarımı bir an olsun durup düşünmenizi tavsiye ederim. İyi forumlar |
O baskının en temel sebepleri şu 2 madde;
1- Yaş büyüdü artık evde kalma, kendi düzenini kur bize de daha fazla yük olma. 2- Şimdiye kadar düğünlere, nişanlara, sözlere gittik, takıp takıştırdık, e artık hasat zamanı. Özellikle 2. madde çok çok çok önemli. Yatırım getirisi olarak görünüyor. |
Türkiye'de evlilik demek hayatınızın en büyük kumarını oynamanız demektir. Bu kumarı oynamaya da hiç niyetim yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|