Şikâyetiniz başarıyla iletildi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 16 Aralık 2020; 0:27:56 > |
Toplumdaki 'ATANAMADIM' Mağduriyeti Neden Kaynaklanıyor? (6. sayfa)

-
-
[Devlete kapak atmak isteyenler temsili.
https://www.youtube.com/watch?v=aag77jfuZm0&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FR13NDSLX -- 16 Aralık 2020; 0:40:59 > -
Sizi issizligi ertelemek icin kullandilar. Sizi anadolu sehirlerindeki esnafi kalkindirmak icin kullandilar. Butun olay bundan ibaret. -
İnsanlar özel sektörde çalışmak yerine atanmayı bekliyor evinde oturup,özel sektör insanın ömrünü tüketiyor çünkü
Devlet kurumları bulunmaz nimet,daha dün bı kurumun deposuna ürün teslimatı için gittim herkesin elinde çayı kahvesi, 2 3 kişi bı araya gelmişler odaya geçmişler kahkahalar sohbetler, ayaklarının dibinde ısıtıcı yanıyor,böyle bi imkanı nereden bulacaksın adamların yüzünde işlerinin verdiği rahatlık var resmen.İmkanım olsa torpil falan ne gerekiyorsa yapar bende düşünmeden öyle bi işe girerim.Bu yüzden kamuda memur veya işçi yan gelip yatıyor demem,bugün banada öyle bir imkan doğsun balıklama atlarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
uzun uzuna yazmaya gerek yok 1 kelimeyle özetleyelim
Liyakatsızlık
-
ksinlikle katılıyorum daha dün faceookda aglayan bir grup ögretmene aynı şekilde saydırısım var.
kimya mühendisiyim ve kpss 1.si dahi olsam atama garantim yokken herhangi bi x öğretmenliği okumuş arkadaşın atanamadık veryansını benim kanıma dokunuyor artık...
arkadaş okurken cefayı biz çekelim atanırken cefayı biz çekelim iş hayatında cefayı biz çekelim.
eee sonuç okurken sefasını süren x öğretmeniliği bölümü mezun olunca kpss de düşük puanla atanma sefası sürsün atandıkdan sonrada sefasını sürsün.
arkadaş eyvallah herşeyede eşimde almanca öğretmeni ve 60 küsür kpss puanı ile atandı ben 80 kpss puanı ile tercih dahi yapmadım çünkü tercih şartlarını sağlayamıyorum kpds yds gibi sınavlardanda 70 üstü puan istiyorlar bu nedir ya hadi bunları geçtim mühendis asgari ücreti her sene belirlenir mühendisler odasınca ve bu asgari ücreti dahi alamıyoruz itiraz etme şansında yok ne verirseler çalışıyorsun.
şahsen bi kimya mühendisi olarak günlük 10saat çalışıp mesai alamıyorum neden çünkü veren yok şikayet edildi kaç kere denetlemeye gelen müfettiş göz yumup 2 tane yalakayla özel odada konuşması gerekirken patronun yanında konuşuyor oda tabiki patronu satarmı ölümüne savunuyor müfettişin yanında oda yetmiyormuş gibi cumarteside 1e kadar çalışıp gene mesai ücreti alamıyoruz. hakkım ne buna göz yuman müfettişlere nede hakkımızı yiyen iş verenlere helal etmiyorum bu başka boyut ee kardeşim bırak git ozaman diyen olacaktır kabul etme diyen olacaktır malesef okadar şanslı değiliz özel sektörde vasıfsız eleman kadar kolayda iş bulamıyoruz aldığım 5100 lira maaşa şükretmeye mecbur kalıyorum allaha şükür yetiyor hanımda çalıştığı için ancak bu şartlara mecburiyetten boyun eğmek zorunda kalıyoruz o yüzden boş bo şağlayan sızlanan öğretmenlere uyuz olmamak elde değil...
size en basit şekilde atanan öğretmenlerinde şikayetlerini yazayım...
x öğretmeni daha az ders aldı ben daha çok ders aldım ulan haftada 21 saat derse giriyorsun buna bile azdı çokdu diyorsun biz 55 saat çalışıyoruz aynı ücreti almak için net 2.5 katı ancak maaş aynı...
şu veryansın eden öğretmenleri alıcaksın özel sektörde kırbaçla çalıştırıcaksın tembellik etmeyip az matematik çözseler rahat rahat atanacaklar ama isyan edip armudun pişip ağızlarına düşmesini bekliyorlar malesef...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_s64 -- 16 Aralık 2020; 10:47:4 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourselfMuhendislik cikisi olup agir sartlari kabul etmen sizin kerizliginiz :D:D:D:D
Kardesim herkes senin gibi baba parasina guvenmiyor kapis? Insanlar bir an once tecrube kazanip kendi ayaklari ustunde durup ulkeye katki yapmaya calisiyor
Muhendisle kici kirik memurlari denk tutmak da zaten ayri bir kafa
Ben de muhendisim nolur benim karsima devlette 15 sene calismis bir muhendisi cikartsana? Benim calistigim sirketlere kapici olarak almazlar o tipleri. Ama devlete kapak atma saolsun, devlet milletinden harac gibi vergileri toplayip bu kan emicilere zorla veriyor, bu tipler bide utanmadan sikilmadan muhendislere laf ediyor
Neyse ki sirketim ingiltere'ye gonderdi de buraya yerlestim yoksa bu tiplerle kanser olmamak elde degil
Alıntıları Göstermühendislikde herkes senin bahsettiğin kadar şanslı değil heleki son 10 senedir türkiyede mühendislik bitmiş durumda değeri kalmadı piyasada... heleki öss deki yerleşme puanlarına baksana rezalet resmen boş kalan mühendislik bölümlerini bile saymıyorum mühendisliği ülkeden saygın bir meslek haline nezaman getirirler ozaman mühendislik kıymete biner bu ülkede. bir almanya japonya değiliz belki ama bi somoli olma hızında ilerliyoruz
-
Konuya katılmakla birlikte, burada mağduriyeti gidermek için okulların bir düzenleme yapması gerekiyor. Kamu ihtiyacı 100 olan bölümden 2000 mezun verirseniz, hiç birini mutlu edemezsiniz. Burada belli bir oran yakalanmalı, ihtiyaç dışında bölüme öğrenci kaydı yapılmamalı...
Benim diğer anlamadığım mevzu, gereksiz memur fazlalığı :) Teknoloji ne durumlara geldi, evden çıkmadan bir ton işi, bilgisayar üzerinden yapabiliyoruz. Fakat bazı kamu binalarında kağıt taşımak için insanlar çalışıyor, basit bir belgeyi onaya sokmak için 10 tane memur aynı odada çalışıyor.
Devletin dijitalleşmeye, sırtındaki vasıfsız memurlardan kurtulmaya ihtiyacı var. Ciddiyim bu konu üzerinde sağlam bir çalışma yapılsa memurların yarısının gereksiz yere binalarda çalıştığını anlarsınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: s_s64mühendislikde herkes senin bahsettiğin kadar şanslı değil heleki son 10 senedir türkiyede mühendislik bitmiş durumda değeri kalmadı piyasada... heleki öss deki yerleşme puanlarına baksana rezalet resmen boş kalan mühendislik bölümlerini bile saymıyorum mühendisliği ülkeden saygın bir meslek haline nezaman getirirler ozaman mühendislik kıymete biner bu ülkede. bir almanya japonya değiliz belki ama bi somoli olma hızında ilerliyoruz
Alıntıları GösterO konuya katiliyorum ama ulkede genel olarak bir vasatlik soz konusu zaten sadece muhendislik icin gecerli degil
Universite ve is sektoru birbirinden cok cok bagimsiz bir sekilde ilerliyor, unide ogretilen konularla hocalarla ozel sektorun uzaktan yakindan alakasi yok
Ben Polonya'da erasmus yaparken universite ozel sirketlerin yol calismalarinda kullandigi cihazin aynisini getirip okula koymuslar onunla ders veriyorlardi. Yani sen o dersi gectigin zaman ertesi gun gidip bir polonyali yol sirketinde o aletle calisacak kadar bilgi sahibi oluyordun.
Turkiye'de biz lab derslerinde anca kici kirik elden basmali enjektorle konu islemeye calisiyorduk
Bana kalirsa turkiye'de butun unilerin parali olmasi lazim ve uni kredisi olmasi gerekiyor. Yani uniye gidecek kisi laylaylom degil ilerde borclu olacagini bilecek sekilde gitmeli. Zaten burdan vasatlarin yarisini ayiklarsin, bolumler temizlenir, kotu bolumler kapanir. Okullara gelecek parayla da uniler sacma yerlere para harcamaktansa lablara ekipmana kaynaklara para harcarsa geri kalan vasat ogrencilerin kalitesi yukselir.
Ama gel gelelim ulkede durumlar farkli isliyor, ben Kou mezunuyum okul devletten para yuklu miktarda para aldi biz de boyle lab yapacak falan diye beklerken okulun mescidi kucuk diyip okulun hemen karsisina kocaman bir cami yapti 3 katli. Altinda da kutuphane son model.
Simdi boyle yonetim oldugu surece bu okullar bu cocuklar gelisir mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourselfO konuya katiliyorum ama ulkede genel olarak bir vasatlik soz konusu zaten sadece muhendislik icin gecerli degil
Universite ve is sektoru birbirinden cok cok bagimsiz bir sekilde ilerliyor, unide ogretilen konularla hocalarla ozel sektorun uzaktan yakindan alakasi yok
Ben Polonya'da erasmus yaparken universite ozel sirketlerin yol calismalarinda kullandigi cihazin aynisini getirip okula koymuslar onunla ders veriyorlardi. Yani sen o dersi gectigin zaman ertesi gun gidip bir polonyali yol sirketinde o aletle calisacak kadar bilgi sahibi oluyordun.
Turkiye'de biz lab derslerinde anca kici kirik elden basmali enjektorle konu islemeye calisiyorduk
Bana kalirsa turkiye'de butun unilerin parali olmasi lazim ve uni kredisi olmasi gerekiyor. Yani uniye gidecek kisi laylaylom degil ilerde borclu olacagini bilecek sekilde gitmeli. Zaten burdan vasatlarin yarisini ayiklarsin, bolumler temizlenir, kotu bolumler kapanir. Okullara gelecek parayla da uniler sacma yerlere para harcamaktansa lablara ekipmana kaynaklara para harcarsa geri kalan vasat ogrencilerin kalitesi yukselir.
Ama gel gelelim ulkede durumlar farkli isliyor, ben Kou mezunuyum okul devletten para yuklu miktarda para aldi biz de boyle lab yapacak falan diye beklerken okulun mescidi kucuk diyip okulun hemen karsisina kocaman bir cami yapti 3 katli. Altinda da kutuphane son model.
Simdi boyle yonetim oldugu surece bu okullar bu cocuklar gelisir mi?
Alıntıları Gösterişte her gördükleri üniversiteye teknik alt yapı saglamadan mühendislik bölümü açarsalar labaratuarda enjektörle deney yaptırırlar. benim mezun oldugum üniversite cumhuriyet ve ben orayı fakülte 1.si olarak kazandım alt yapı olarakda avrupaya göre vasat olsada görmedigim kullanmadıgım cihaz yoktu neredeyse hplc kullanamadım bi tek onuda tıp fakultesindeki hocalardan ricaederek deneyimleme şansımız oldu çünkü onların bütcesi fazla oldugu için hplc cihazları vardı ( bizdede vardı ama birtane basit civatası bile özel olduğu için yapıcak ve yaptırıcak bütce yoktu ). bizim eğitim sistemindeki en temel sorun teknik üniversiteler harici diğer üniversitelerde üni bütcesinin çogunun tıp fakültesine gitmesi ee sen teknik üniversite değilsen mühendislik bölümlerinde bi cihaz bozuldumu yenisini yerine koyamıyorsun yada tamir ettiremiyorsun çünkü bütce yok onu tamir edecek adam muhtemelen japonyadan gelecek konaklamasıydı vs di adamın yol ücretini dahi karşılayamıyorsun. durum böyle olunca ühendislik mezunlarının vasat olması çok normal :) ben absorpsiyon cihazlarını kromatografi cihazlarını ellerimle kullanırken adam labaratuarda kagıt üzerinde görür sonrada vasıfsız vasıfsız dolasır ortalıkda ha birde şu var bu cihazları kullanmayı bilmek bile bişey ifade etmiyor çünkü adam bunu sana sormuyor işe girerken. iş başvurusunda bir kimya mühendisini insan kaynakları uzmanı karşılıyorsa ne beklersin ki özel sektördende.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_s64 -- 16 Aralık 2020; 12:10:0 >
-
Çünkü eşşeğin .... dolayı.
Devlet dediğin özel dershaneleri kapattı. Kapatmasa bile bir sürü sınırlama getirdi.
Şu an açık "Özel Dershane" dediğin "merdivenaltı öğrenci yalama merkezleri"nde de iş garantin yok.
En ufak bir durumda kapı dışarı ediyorlar. Benim gözümün önünde 10 öğretmeni postaladılar. bana da sıra gelecek dedim ve geldi.Kurumdaki en haylaz, en salak öğrencinin koltuğu seninkinden sağlamdır. Ne de olsa öğretmen bolluğu var.
Türkiye de devlet, özel sektörü sömürür. Özel sektörde halkın emeğini sömürür. Şahsen ben şerefsiz olmayan patron görmedim.
Böyle bir ülkede özel sektörde ayakta kalmak çok zordur.
Güçlü zayıfı her zaman sever bu ülkede. Mezun olmuş kişi en zayıf kişidir.
-
Arkadaşlar, eskiden özel sektörde çalışmak daha iyiydi, çünkü memur maaşları düşüktü ama çalışma şartları iyiydi. Hatta eskiden memurlara " yazık, memur olmuş " diye bakılırdı.
Şimdi ise özel sektörde hem maaşlar kötü hem de çalışma şartları kötü, oysa memurlukta çalışma şartları hala iyi ve maaşları da artık özel sektöre göre çok daha iyi.
İnsanlar haklı olarak devlette işe girmek istiyorlar, özel sektör ise ancak ve ancak çok ihtiyacı olanların kanını emiyor. Ama pandemi zamanında zaten özel sektörde de fazla iş kalmadı.
Ayrıca torpil meselesi de hem özelde, hem de devlette devam ediyor. Kpss birincisini adam mülakatta eliyor ve sonuncu olan adamı işe alabiliyor.
-
En çok öğretmenler yapıyor bu tatavayı -
Canım benim, ülkeye katkı mi yapıyoçun çen
ülkede 3 tane üniversite var eli yüzü düzgün oradan mezun değilsen hiçbir b.k değilsindir, kendi çabanla bi yere gelirsin ancak.
Ülkem ülkem diye sayıklayıp İngiltereye yerleşmek de harika bir tezat.
Daha ne konuştuğunu bilmiyorsun...
Mesaja bak cocuk musun kardesim, adam gibi konusmayi da biz mi ogretelim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3645D418BBu psikolog önce kendi kafasını değiştirsin. Hayat vizyonu devlete atanmaktan ibaret olan insan sürüsüyle bu ülke hiçbir yere gelmez. Devlet her mezuna kadro açmak durumunda değil. Özelde şartlar ağır deyip ağlanmak yerine çalışın çabalayın kendiniz bir iş kurun. Bu ağlanıp sızlanmayı yapan insanlar genelde sırf üniversite okumuş olmak için saçma sapan bölümler okuyan insanlar. Bu ülkede Top 5 okulların mezunları zor iş buluyor neyine güvenerek sen 2 yıllık laborantlık falan okuyorsun?
En çok da sinir olduğum şey bunun sanki doğal bir hak olarak görülmesi ve bunun için twitterda çalışmalar düzenlenmesi.
-
Toplumdaki belli sınırlı görevler harici devlet memurluğu komple kaldırılmalı. Dışardan mülakatla sözleşmeli eleman alınmalı. Özel sektördeki gibi senede bir performans değerlendirmesi yapılmalı, performansı düştüğü tespit edilen personel derhal değiştirilmeli. O zaman görün bakalım bunlar böyle kadro kadro diye ağlanıyor mu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 28 Şubat 2021; 13:16:21 > -
Piyango gibi memur maaş ve imkanlarıdır.
-
203 üniversite açılmış. Ama ara eleman yetişmiyor ülkede. İnsanlar, hep yüksek eğitime yönlendiriliyor.
Eğitim fakültesi bitirip atanamayan adamın gidebileceği bir yer yok. Ücretli öğretmen olarak torpille, geçici olarak çalışsa, maksimum 2300 kazanır. Şubat ayı için, bunun yarısı...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X