Şimdi Ara

Toplum, fakir edebiyatında 1 numara!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev fiyatları olmuş 1,000,000 TL, sıradan semtlerde 3+1 daireler bile 750,000 TL'den gidiyor. En kötü araba oldu 50,000 TL, eli yüzü düzgün bir otomobil için 80-90,000 TL çıkman gerekiyor. Giyim Türkiye'de hep pahalıydı, sokağa çıkıp bakıyorsun herkes marka giyinmiş. Telefona ekstra vergi geldi, ona rağmen herkesin elinde 2,000 TL'den aşağıya telefon yok. Sorunca da açız fakiriz diyor halk. Allah'a binlerce kez çok şükür durumumuz iyi, Allah herkese daha çok versin lakin insanlardaki bu fakir edebiyatı cidden bıkkınlık verir düzeyde.

"İşler çok kötü abey kazanamıyoruz" diyen adamın altında 5.25d X-Drive var. Kimse açız fakiriz diye sızlanmasın.

• Umarım trolldur.
    Türkiye gelir dağılımı adaletsizliği en yüksek ülkelerden biri. Elbette o evleri alanlar da var ama onlar buz dağının görünen kısmı gibi düşünebilirsin.
    6 milyon işsiz, bir o kadar asgari ücretli adam var gelmiş millet zengin diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklisin vallahi ne diyeyim

• "İşler çok kötü abey kazanamıyoruz" Bu lafı söyleyip de o arabayı rüyasında göremeyecek adamlar da biliyorum aynı şekilde o lafı söyleyip 4 5 tane evi arabası olan adamı da biliyorum. Bir kısmı yalan söylüyorsa emin ol diğer kısımda doğruyu söylüyor. Haklısın milletin elinde 2.000 liralık telefon sıfır araba var taksitle değil mi canım ödenir gider diyorlar. İnsanların çok büyük kısmı gerçekten büyük borçlar içinde. Tek amaçları ise "Gösteriş" gösteriş meraklısı olmayan gerçekten çok az insan tanıyorum artık.
  • İki aylik maasini telefona 4 aylik maasini tv ye veren adamlar var. Evdekiler ac ama elinde 6s plus var bicogunun.

• Bu Türkiye gelir adaletsizliğinde en yüksek ülkelerden olayını kim çıkarıyor gidin iki dakika istatistiklere bakın bunların hesaplanma yöntemleri var Türkiye'de gelir dengesizliği normal seviyede sağdan soldan duyduğunuzu yazmayın şuraya.

• Elindeki telefon 3 milyarlık ama 20tllik kitaba pahalı derler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: orientem

Bu Türkiye gelir adaletsizliğinde en yüksek ülkelerden olayını kim çıkarıyor gidin iki dakika istatistiklere bakın bunların hesaplanma yöntemleri var Türkiye'de gelir dengesizliği normal seviyede sağdan soldan duyduğunuzu yazmayın şuraya.

http://mobil.hurriyet.com.tr/turkiye-gelir-esitsizliginde-5-sirada-30199932

• quote:

Orijinalden alıntı: SultanHakim

Umarım trolldur.
    Türkiye gelir dağılımı adaletsizliği en yüksek ülkelerden biri. Elbette o evleri alanlar da var ama onlar buz dağının görünen kısmı gibi düşünebilirsin.
    6 milyon işsiz, bir o kadar asgari ücretli adam var gelmiş millet zengin diyor.

Troll falan değilim, düzgün konuşun öncelikle...

Evet gelir dağılımında adaletsizlik var ancak dağılımı belirleyen devlet değil halkın kendisidir. Demek ki birileri deli gibi çalışırken birileri de yatmış ya da yanlış kararlar vermiş. Nitelikli adam bu zamanda işsiz kalmıyor kardeşim, geçin o işleri. Hiçbir tecrübesi olmayan, niteliksiz, okul okumaktan başka bir şey yapmamış olan adama ben de iş vermem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zopçuk

Haklisin vallahi ne diyeyim

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

"İşler çok kötü abey kazanamıyoruz" Bu lafı söyleyip de o arabayı rüyasında göremeyecek adamlar da biliyorum aynı şekilde o lafı söyleyip 4 5 tane evi arabası olan adamı da biliyorum. Bir kısmı yalan söylüyorsa emin ol diğer kısımda doğruyu söylüyor. Haklısın milletin elinde 2.000 liralık telefon sıfır araba var taksitle değil mi canım ödenir gider diyorlar. İnsanların çok büyük kısmı gerçekten büyük borçlar içinde. Tek amaçları ise "Gösteriş" gösteriş meraklısı olmayan gerçekten çok az insan tanıyorum artık.

İşini bilen kazanıyor. Halk gösteriş meraklısı evet, o konuda sonuna kadar katılıyorum. Kaldı ki borcu hibe gibi göstermek de tuhaf geliyor bana. Borç almak mesele değil, mevzu ödeyebilmek. Ödeyen adamın parası vardır, sanki kredi çekince parayı size hibe ediyorlarmış gibi yorumlamak bilgisizlikten kaynaklanıyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: DonanımdanBihaber

İki aylik maasini telefona 4 aylik maasini tv ye veren adamlar var. Evdekiler ac ama elinde 6s plus var bicogunun.

Kendi kararları, şikayet etmesinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SevgilisiOlanMan

Elindeki telefon 3 milyarlık ama 20tllik kitaba pahalı derler.

Onlar zaten dayaklık. 2000 TL'ye telefon alıp 1 TL fark için sokağın aşağısındaki dürümcüye gideni bilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanHakim

quote:

Orijinalden alıntı: orientem

Bu Türkiye gelir adaletsizliğinde en yüksek ülkelerden olayını kim çıkarıyor gidin iki dakika istatistiklere bakın bunların hesaplanma yöntemleri var Türkiye'de gelir dengesizliği normal seviyede sağdan soldan duyduğunuzu yazmayın şuraya.

http://mobil.hurriyet.com.tr/turkiye-gelir-esitsizliginde-5-sirada-30199932

Haberde bir takım yazıp çizmeleri geçersek sonunda verdiği 0.391 gini katsayısı ortalama bir değer her yerde dillendirip abartmamız gereken bir oran değil.

• sokağa çıkamadıklarından görmüyo olmayasın aknefer seni

Asgari ücretle çalışan sayısı 5 milyon, 21 milyon kişi asgari ücretle geçiniyor
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de çalışan nüfusun 4 milyon 970 bin 737'si asgari ücretle istihdam ediliyor. 2014 yılı için asgari ücretle çalışan kişilerin içinde bekar olanların sayısı 1 milyon 961 bin 914 iken, evli olup eşi çalışanların sayısı 809 bin 662, evli olup eşi çalışmayanların sayısı ise 2 milyon 199 bin 161 kişi. Evli olup eşi çalışmayanlar içerisinde 3 ve üzeri çocuğu olan kişi sayısı ise 871 bin 873 kişi.

İşsizlik oranı %10,6 seviyesinde gerçekleşti

• Ev fiyatları düşündüğün gibi değil. Evet pahalı ama büyük şehirler için böyle. Küçük anadolu şehirlerinde 200k ya falan gayet güzel evler var. Ama onu bile insanlar yıllarca çalışıp alabiliyor. 10 yıl kredi ödeyerek ev alınca zengin olunmuyor.

Birçok kişi 2. el araba alıyor. Dışarıdaki arabaların fiyatları ortalama 20~30bin arası bir şeydir. 50bin üstü arabayı çok goremezsin.

Giyim , Türkiye' de ucuz olan nadir şeylerden biri.

Telefon olayını ben de anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

"İşler çok kötü abey kazanamıyoruz" Bu lafı söyleyip de o arabayı rüyasında göremeyecek adamlar da biliyorum aynı şekilde o lafı söyleyip 4 5 tane evi arabası olan adamı da biliyorum. Bir kısmı yalan söylüyorsa emin ol diğer kısımda doğruyu söylüyor. Haklısın milletin elinde 2.000 liralık telefon sıfır araba var taksitle değil mi canım ödenir gider diyorlar. İnsanların çok büyük kısmı gerçekten büyük borçlar içinde. Tek amaçları ise "Gösteriş" gösteriş meraklısı olmayan gerçekten çok az insan tanıyorum artık.

İşini bilen kazanıyor. Halk gösteriş meraklısı evet, o konuda sonuna kadar katılıyorum. Kaldı ki borcu hibe gibi göstermek de tuhaf geliyor bana. Borç almak mesele değil, mevzu ödeyebilmek. Ödeyen adamın parası vardır, sanki kredi çekince parayı size hibe ediyorlarmış gibi yorumlamak bilgisizlikten kaynaklanıyor sanırım.

Bu krediyi çekip de her ay ağlayanlar var param bitti kart patladı ne yapacam ben diye kara kara düşünenler var bu tiplerden o kadar çok var ki etrafım da anlatamam size. Her ay maaş günü adam borç ister mi yüzü kızarmadan niye diye sorsan krediyi ödemezsem arabayı elimden alacaklar, kredi kartını kapatacaklar vsvs... diye ağlıyorlar.

• SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Ama yine de kitapların pahalı olduğu gerçeğini değiştirmez o .

• Türkiye'de kimin evine misafirliği gittiysem, kimsenin evinde ne bir kitaba yada kitaplığa rastlamadım. Ama plazma televizyonlar öncelikli alınıyor hep gösteriş için. Kime sorduysam ''kitaplık evi kötü gösteriyor bee'' gibi saçma sapan cevaplar alıyorum.
    O yüzden kaçtım. Kimseyle muhattap olmuyorum.
  • Bir ölücü olarak 900tlye g3 aldım 1.5 sene once

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.