Şimdi Ara

Toplama Bilgisayar Hakkında Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart: ASUS M5A78L-LE 4xddr3 2000mhz max:32 gb Amd AM3 AM+3

İşlemci:AMD FX 4100 3.6 ghz Quad Core CPU

Ram: Kingston 4gb 1333mhz ddr3 / Kingston 8gb 1333 ddr3

Ekran Kartı: Radeon 1 gb 128 bit (çok iyi değil ama )

Kasa ve güç kaynağı falan önemli bulmadığım için yazmadım. Benim için dış görünüş değil performans önemli.

Sorularım:

1333mhz ile 1600mhz arasındaki gözle görünür bir fark olur mu?

Ekran kartı Markası fps,performans vb. şeyleri etkiler mi

Rami 4'den 8'e ya da 8'den 16'ya yükseltmek oyun performansını 2 kat mı artırır Yoksa 8 ile 16 gb arasındaki performans farkı çok fazla olmaz mı

Bilgisayarı Zorluyacak bir şey yapmayacağımdan soğutmayı şimdilik önemli bulmuyorum doğru mu(Tabiki de ''Hiç Fan Takmayacağım'' demiyorum)

çekirdek sayısı arttıkca oyun performansı artar mı

ileride anakartı ve ya kasayı değiştirmeme gerek var mı

anakart oyun performansını etkiler mi

güç kaynağı performans etkiler mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Dead -- 2 Haziran 2015; 22:55:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Dead

Bilgisayar:

Anakart: ASUS M5A78L-LE 4xddr3 2000mhz max:32 gb Amd AM3 AM+3

İşlemci:AMD FX 4100 3.6 ghz Quad Core CPU

Ram: Kingston 4gb 1333mhz ddr3 / Kingston 8gb 1333 ddr3

Ekran Kartı: Radeon 1 gb 128 bit (çok iyi değil ama )

Kasa ve güç kaynağı falan önemli bulmadığım için yazmadım. Benim için dış görünüş değil performans önemli.

Sorularım:

1333mhz ile 1600mhz arasındaki gözle görünür bir fark olur mu?

Ekran kartı Markası fps,performans vb. şeyleri etkiler mi

Rami 4'den 8'e ya da 8'den 16'ya yükseltmek oyun performansını 2 kat mı artırır Yoksa 8 ile 16 gb arasındaki performans farkı çok fazla olmaz mı

Bilgisayarı Zorluyacak bir şey yapmayacağımdan soğutmayı şimdilik önemli bulmuyorum doğru mu(Tabiki de ''Hiç Fan Takmayacağım'' demiyorum)

çekirdek sayısı arttıkca oyun performansı artar mı

ileride anakartı ve ya kasayı değiştirmeme gerek var mı

anakart oyun performansını etkiler mi

güç kaynağı performans etkiler mi

1. 1333 mhz ile 1600 arasındaki fark oyunlarda belli olmaz. renderlarda fark olur sadece.
    2. genelde aynı modellere ama farklı markalara sahip ekran kartları aynı performansı verir. kağıt üzerinde ufak tefek değişikler olabilir ama genel anlamad ayndır.
    3.rami 4 ten 8 yükseltirsen farkı hissedersin. ancak crosfire yada sli olmadııgı sürece 8gb ve üsrü gereksizdir.
    4.pc başına oturdugunda 2 yada 3 saaten fazla oyun oynamazsan ve bulundugun bölge aşırı nemli yada sıcak değilse antalya vb. iller gibi gereksiz olabilir. ama alınması her zaman tavsiye edilir.
    5.çekirdek olaylarına falan pek girme. kafan karışır. oyunlarda tekl etken ekran kartıdır. 6 senelik e5400 işlemci bile çoğu oyunları oynatır. hesanıbı sen yap.
    6. am3 soket geleceği belirsiz. anakart değiştirmesen bile işlemcini değiştirmen kesin gerek. ama ne kadar iyide alsan zatehn belli bir zaman sonra değiştirmen şart.
    7.anaklrt genel anlamada oyun performansını pek etkilemez ama genel kullanım açısından iyi olması her zaman iyidir. mesala i7 4790 işelmciye h-81 yakışmaz. bu mercedes 500sli alıp çin malı lastik takmaya benzer.
    8. güç kaynagı bir pc için en önemli faktördür. ne kadar iyi alırdan o kdara uzun zmana sonra değiştirisin. ayrıca gürültü açısından sessizlik kazanırsın. mesala ben sistemimime 150 tl yeterken gidip 330 tlye aldım. kasayada 290 tl verdim. iksisi bi arada 300 tlye vardı ama kasam buz gibi. ayrıca bazen çalıştıgını bile unutuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.