Şimdi Ara

Toplam Borç 1 milyon 300 bin / Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Toplam borç 1 milyon 300 bin civarı.

İşin kötü tarafı ise, bu borcun çok fazla dağınık olması.

TEB: 1 kredi kartı, 1 esnek hesap / Toplam: 290.000

Akbank: 1 kredi kartı, 2 kredi, 1 esnek hesap / Toplam: 370.000

Finansbank: 1 kredi kartı, 1 kredi / Toplam: 170.000

Enpara: 1 kredi, 1 esnek hesap / Toplam: 140.000

Garanti: 2 kredi, 1 esnek hesap, 1 kredi kartı / Toplam: 85.000

YapıKredi: 1 kredi kartı 45.000

Vakıfbank: 1 esnek hesap 25.000

Garanti, Vakıfbank ve Yapıkredi borçlarım bitmek üzere, sona yaklaştım. Yani ödeyebiliyorum.

Ancak mutemelen ilk icra TEB'den gelecek.

Zaten daha önce kredi kartı için (ki 2 ay bile gecikmemişti) aradıklarında yapılandırdım fakat 2 taksit anca ödeyebildim ve şu anda 79 gündür gecikmede.

(180 bin borca 15 ay için 60 bin faiz bindirmişlerdi yapılandırmada)

Sonrasında Akbank gelecektir.

Kredi kartları 75 gün, krediler ise 50-60 gündür gecikmede.

Enpara ise esnek hesap için son uyarıyı verdi, hesap komple bloke olacak ve paranın hepsi istenecek denildi. Zaten 90 bine aylık 5500 faiz kesiyordu, şuan -111.000'de.

Kredi ise 45 gündür gecikmede.

Finansbank kredi 45 gün, kredi kartı ise 25 gün gecikmede.

Aldığım maaş 90.000 civarı ama kayıtsız.

Yani SGK değil, dolar olarak yatıyor (denizciyim/yabancı bayrak)

90.000 çok yüksek bir mebla gibi gelmesin, bu borç o maaşla çok rahat ödenir denilmesin çünkü asla ödenmiyor.

Sadece ev kiram 20.000 ve TEB kredi kartı taksidi 20.700 liraydı.

Garanti, Yapıkredi, Vakıfbank, Faturalar, ilaçlar ve çocukların okul masrafları derken cebime para dahi kalmıyor.

İşin en acı tarafı ise bu borçları kripto/borsa/kumar vesaire de değil, sağlık sorunları masrafları ve o süreçte (8 ay çalışamadığım için) evi geçindirmek için yapmış olmam.

Katlana katlana yükseldi hep.

Tabii faizlerin %5'e çıkması da son çiviyi çaktı tabutuma.

Üzerime kayıtlı ev/araba/arsa vesaire yok. Hoş kayıtlı olmayanda yok.

Maaşımı (dolar) eşimin hesabına yatırtmaya başladım.

Ne yapacağımı bilmiyorum ancak cidden aklıma kötü şeyler gelmeye başladı artık. Zaten sağlığımda hiç yerinde değil, ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum.

Bizim meslekte kontratla çalışıyorsun, gemiden indiğin anda maaş kesiliyor.

Tavsiye de bulunacak ve/ya yol gösterecek arkadaşları dinlemek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasahay -- 19 Mayıs 2025; 13:52:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şunu çok net anladım ki borçla borç ödemek intihar oluyor.
    Benim en çok merak ettiğim husus,
    Maaşım eşimin dolar hesabına yatıyor.
    Yarın icralar başladığında o hesaba/paraya el konulur mu?
    Çünkü benim ismim-soyismim ile yatıyor ve maaş olarak gözüküyor.

• Bir şey olmaz. Hiç birisine ödeme yapmaman gerekiyor.

Üstüne ait ev, araç varsa haciz gelir.

Eve haciz gelse de değerli eşya yoksa alamazlar. Altın vs varsa alırlar.

Sadece senin hesabına bloke koyar eşinin hesabına koyamaz diye biliyorum.

İcra gelince mal beyanı yapman gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 19 Mayıs 2025; 14:40:28 >
  • Yani şu dakikada 2 seçenek var ;

1. Ya yapılandırma isteyeceksin tek tek ve ödemeye çalışacaksın
    2. Ya hiç birine bir şey ödemeyeceksin ta ki banka borcunu varlık fonu gibi şirketlere satana kadar, sattığında çok cüzzi bir miktara anlaşıp kaparsın olur biter.

Başka bir seçenek yok gibi gözüküyor. 2.seçeneği seçersen hiç bir koşulda imzalı taahüt vermeyeceksin(şu kadar taksitte öderim bu kadar sürede öderim gibi) yoksa tazyik hapsi yatarsın.

• Hocam bu kadar borcu yaparken aklın neredeydi insan ileriyi düşünerek hareket etmeli.

2 seçeneğin var,

Ya hepsini tek tek arayıp durumunu izah edip yapılandırma isteyeceksin.

Ya da bankalardan kaçıp izini kaybettireceksin.

Bunun sonucunda banka sana ulaşamayınca borcu varlık şirketlerine devredecek sonra varlık şirketleri sana ulaşmaya çalışacak borcun 1 milyon 300bin ise atıyorum 500bin vereyim dosyayı kapatın daha fazla durumum yok diyip anlaşmaya çalışıcaksın (zaten onlarda ne alırsak kârdır mantığıyla hareket ederler)

Veya hiç anlaşmayıp bekleyeceksin 5 - 10 sene içerisinde bu borçlar tahsil edilemeyince siliniyor varlık şirketide artık peşini bırakır ama sicilin çizilir bankacılık hayatın biter.

Tabi bu süreçte adresine sık sık icra memurları, avukatlar gelecek ne varsa alıp götürecekler karar senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 19 Mayıs 2025; 17:25:21 >
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    hocam selam bende aynı durumdayım da icra için avukatlar ikamet adresine gelebilir mi? ev benim üstüme değil babamın üstüne fakat ikamet yerimiz aynı. üzerime kayıtlı hiçbir mal varlığım yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yahu bu kadar borcu yaparken aklın neredeydi diyorsun.
    Yazıda da belirttim. Ciddi sağlık sorunu yaşadım. Bu borcun %70'i hastanelere ait. 8 ay boyunca sağlık sorunundan dolayı çalışamadım.

Keyfi değil yani.
    Kumar değil, kripto değil, o bu değil. SAĞLIK.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Milyar Dolar Kaç TL Yapar?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nasahay N kullanıcısına yanıt
    Üstadım stres yapma rahat ol, hiç bir şey sağlığından daha önemli değil. Ayrıca açıklama yapmak zorunda değilsin. Herkesin başına zaman zaman olumsuz durumlar geliyor. Borcun mal mülk yada sağlık veya yatırım olabilir bu bizi ilgilendirmez.

Arkadaşlar gereken tavsiyeleri vermiş. Ancak yerinde olsam ödeyebildiğim borçların bir yada bir kaçına yönelip bir an önce kapatmaya çalışırdım. Sonrasında kalanlardan icralık olursanda yolun sonu değil zamanla ödenip biter. Kendine zarar verecek şeyleri de aklıma getirme lütfen! Sağlıcakla kal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 19 Mayıs 2025; 20:19:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • enpara'dan icralık oldum ocaktan beri icradayım. 870binlik borç an itibari ile 1 milyon 190 bin'e geldi faizler ile. hiç ödeme yapmadım

bu süreçte neler oldu

- banka hesaplarıma haciz istendi. bankalar haciz taleplerini reddetti. sadece iş bankası kredi kartımı ve nays hesabımı blokeledi. Onu da kep hesabımdan bankanın e-haciz birimine dilekçe yazıp açtırdım. Şu an hiçbir banka hesabımda/kartımda bloke yok.

- avukat ara sıra sgk/araç ve tapu sorgusu yapıyor. üzerimde kayıtlı mal olmadığı için haciz koyduramıyor. sorguladığı ile kalıyor.

- 1 kere eve haciz istendi..onda da evde olmadığım için kapıya haciz için mahkeme kararının olduğu zarfı bırakıp gitmişler. daha sonra nisan ayında bir daha talep etti avukat ama o zamandan bugüne kadar gelen olmadı..artık ev haczi de angarya'ya döndü..evden kolay kolay eşya alınamayacağını bildikleri için pek yanaşmıyorlar..gelseler de kapıdan görünüp giderler o kadar.

- en son hukuk bürosu sms attı borcunuzu faizleri ve masrafları silelim ödeme yapın diye..ama o hali ile de anapara 870bin'e denk gelir o kadar para da bende yok :) varlığa devredilmesini bekliyorum..

sonuç olarak korkulacak bir durum yok bu süreçte üzerinizde mal bulundurmayın ve sgk'lı çalışmayın..varlığa devir işlemleri daha çabuk olur ve anlaşma yolu ile çok daha cüzi rakamlara kapatırsınız..eğer zorlanıyorsanız ödeme yapmak için kasmayın kendinizi..akışına bırakın..

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    bana tek uymayan kısmı sgklı çalışmayın kısmı uzar da uzar benimki böyle maaşın 1/4 inden olcaz illa

• Darius Widdershins kullanıcısına yanıt

İkamet adresin neresiyse oraya gelirler.

Yani ev babanın üzerine olsa bile ikametin orası olduğu için yine gelirler senle görüşmek isterler.

Evde senin adına kayıtlı televizyon,bilgisayar yada değerli bir mal varsa onun tespiti yapılıp haczedebilirler.

Ama evdeki ürünlerin faturası falan varsa daha iyi olur faturada babanın ismi yazıyorsa senin borcuna karşılık babana ait malları alamazlar zaten.

Sadece sana ait olan malları tespit edebilirlerse onları alırlar temel ev eşyalarını alamazlar.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam hiç faturada yok bu arada evde ne benim ne babamın ama onun aldığı eşyalar 4 tv üç klima var mesela götürebilirler mi? klimanın birini sanırım ben almıştım kanıtlayabilirler mi?

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

Teşekkürler üstadım.

Şu an Garanti, Vakıf ve Yapıkrediyi ödemeye çalışıyorum.

Ancak diğerlerini ödemem mümkün değil.

Bu arada ikamet adresim kirada oturduğum yer. Kısacası ben, eşim ve iki çocuğumun yaşadığı yer.

Bakalım süreç nereye gidecek.

• zor hocam vallahi benim de 750 bin borcum var. maaşım 55k. kara kara düşünüyorum napsam diye.

evet hocam zor ama öbür türlü de haczedilecek maaş da olmayınca mecbur anlaşma yoluna gidip ''ne alırsak kar'' moduna geliyorlar finalde.. hayırlısı olsun hakkınızda..ve hakkımızda..

inşallah bu günlerde geçer hocam.

geçecek hocam emin olun ömür boyu böyle borçla harçla uğraşmayacağız bir şekilde ödenecek kapanacak gidecek..önemli olan tekrar aynı döngüye girmemek..sadece sabır

inşallah hocam. ben de ne yapabilirim diye baktım ek iş vs. akşam iş çıkışı bulamadım.

kuryelik olabilir yemeksepeti tredyol vs. part time da yapsanız güzel para bırakır gene de.

evet aklıma geldi ama aracım yok hocam + olarak şahıs şirketi açtırıyo o firmalar. sürekli çalışmazsan zarar yazar. vergileri falan firman varmış gibi sen ödüyorsun. babam muhasebeci 1 ay önce biri kuryeliği bırakmış bu sebeple.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.