Şimdi Ara

Togg T10F lansmanı yapıldı: Türkiye ve Avrupa satış tarihi açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
147
Cevap
1
Favori
9.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Togg T10F lansmanı yapıldı: Türkiye ve Avrupa satış tarihi açıklandı
    Yerli otomobil Togg, dünyaya açıldı. Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen IAA Mobility 2025 Fuarı’nda Togg’un Avrupa lansmanı yapıldı. T10F’in Türkiye’de ve Avrupa’da ne zaman satılacağı açıklandı.

Ayrıca Bkz.Tesla, otomobil işinden çekilmeye mi hazırlanıyor?

IAA Mobility 2025 Fuarı’ndaki lansmanda Togg markasının ilk gününden bugüne kadarki yolculuğu anlatıldı. Togg ekosisteminin yazılımsal özelliklerine vurgu yapıldı. Lansmanda Togg T10F ve Togg T10X’in teknik özellikleri hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

EuroNCAP’ten 5 yıldız!

Togg 10X ve Togg T10F’in EuroNCAP çarpışma testi sonuçları açıklandı. İki model de EuroNCAP’ten 5 yıldız aldı. Togg, yetişkin yolcu korumasında en iyi skorlardan birini aldı. T10F modeli 100 üzerinden 95, T10X ise 100 üzerinden 94 puan aldı. 2025 yılında yapılan testlerde yetişkin yolcu korumasında en güvenli 2’inci ve 3’üncü araç konumuna yerleşti. Köklü otomobil devlerini geçmeyi başardı. Listenin birinci sırasında Firefly isimli model yer alıyor.

Çarpışma testi videolarını aşağıdaki oynatıcılardan seyredebilirsiniz:

Togg T10F satış tarihi ne zaman?

Togg T10F, 15 Eylül’de Türkiye’de satışa sunulacak. Aracın Türkiye fiyatı açıklanmadı.

Togg, Avrupa’da satışa ne zaman başlayacak?

Togg T10F ve Togg T10X modelleri 29 Eylül’de Avrupa’da satışa sunulacak. Araçların yurt dışı fiyatı henüz bilinmiyor.

Togg T10F neler sunuyor?

Togg T10F, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre iki farklı batarya seçeneğiyle satışa çıkacak. 52,4 kWh kapasiteye sahip versiyon tek şarjla yaklaşık 350 kilometre, 88,5 kWh’lik daha büyük batarya ise 623 kilometreye kadar menzil sunuyor. Tek motorlu, arkadan itişli model 160 kW (218 PS) güç ve 350 Nm tork üreterek 0’dan 100 km/s hıza 7,2 saniyedeulaşabiliyor. Daha yüksek performans isteyenler için geliştirilen çift motorlu dört çeker versiyon ise 320 kW (435 PS) güç, 700 Nm tork ve sadece 4,6 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeriyle öne çıkıyor.

Kokpitte ise toplamda 41,3 inçlik bir ekran deneyimi sunuluyor. 12,3 inçlik dijital gösterge paneli, 29 inçlik merkezi ekran ve 8 inçlik ek kontrol ekranı bir araya getirilmiş durumda. Aracın teknoloji altyapısında Snapdragon destekli yüksek hızlı işlemci, Trumore uygulaması ve yapay zeka tabanlı sistemler bulunuyor. Şarj tarafında ise 180 kW DC hızlı şarj desteği, bataryanın yüzde 20’den yüzde 80’e sadece 28 dakikada dolmasını sağlıyor. Ayrıca araç, V2L (Vehicle to Load) özelliği sayesinde harici cihazlara da enerji aktarabiliyor.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• Aynen öyle. Çin mesela bunu çok güzel yapıyor. Kendi vatandaşına en uyguna veriyor en doğal olarak tabi ki. Zaten ben başka bir ülke de öyle duymadım, hani kendi ülkesine daha pahalı bir şeyi satıp, yabancılara daha uyguna veren. Bir bizde duydum, işte vestel misal, aynı çamaşır bulaşık makinesi Almanya'da daha ucuz. Ülker misal, hemen hemen aynı fiyata bütün aburcuburlar, bizde hele misal peyniri, balı, muzu, çileği %0.000000000000000000001 oranında koyarken avrupa ülkelerinde aynı fiyatlara maşallah %12-13 ler havada uçuyor. Efes diyeceğim de hadi onun vergisi astronomik. O yüzden aynı Efen Kıbrısta 20 lira bizde 80 lira.

Ama yani başka duymadım öyle hani bakın Tesla'yı Abd'de alırsanız 200 bin dolar ama Avrupada alırsanız 50 bin dolar falan diye. Ya da mercedes Almanyada 100 bin euroya satıp, Abd'ye gönderince 40 bin'e vermiyor. Her zaman kendi ülkende daha ucuzdur.
    Bu konu hakkında sektör hakkında en ufak bilgisi olmayıp sallayanlar yüzünden çok fazla kafa karışıklığı olmuştu. Araç Almanya'da satışa çıkınca test verisi de geldi ve harika değerlerle geldi şimdi çamur at izi kalsın yapanlar ağızlarının payını çok güzel almış oldu. Tebrikler Togg 👏😍

Yine dönüyoruz dolaşıyoruz fiyat konusuna geliyoruz.

Yerli bir araç, yerli fiyattan olmalı.

Bursa'daki fabrikanın yıllık araç üretim kapasitesi 150-175 bin araç civarında belirlenmiş,

T10F'i şu anda 1.4 milyon TL'ye (35 bin Dolar civarı) koyun, 2 sene boyunca içerideki talebe yetişemezsiniz. 2 sene sipariş alsalar bu 300 bin araç üretimi demek, 35 bin dolardan toplam 10 milyar dolar civarı bir sermaye toplamış olursunuz.

Yani 10 milyar dolar toplanan para ile en kaliteli parçaları, ısı pompasını ve batarya ekipmanını istediğin tedarikçiden alırsın.

THY gibi dünya markası olmaması için hiçbir sebep yok. Bu 1-2 sene Togg için çok önemli olacak. Asyalı üreticiler bir tarafta, Avrupa'lılar gaza basmış geliyor, Amerikalı üreticiler şu anda lider konumda. Elini çabuk tutması lazım.

Aynı Xiaomi Su7 gibi, aracın teslimatı için 2 sene beklersiniz. Öyle bir talep oluşur.

Ancak şu fiyat konusunu bir türlü aşamıyoruz. 700 bin TL nakit, 700 bin TL kredi şeklinde kampanya yapın, orta ve alt gelir düzgün araca binsin.

Üst gelire TOGG'u satmak çok zor onlar Tesla, BMW, Mercedes vs alıyor.

Kaynaklara yakın kişiler benim bu düşüncemi cevaplarsa çok sevinirim. Tam olarak hedef pazar, rakip, gelir grubu kim?

• Yıllarca Türkiye’deki araç fiyatları niye pahalı diye sorduğumuz zaman troller , araçlar ithal o yüzden pahalı diye akp savunuyorlardı

Şimdi yer oto bakalım bizde avrupaya göre ucuz olacak mı, yoksa troller en sevdikleri iş olan yalan söylemeye devam mı edecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet güvenlik testi belli olduğuna göre gelelim asıl konuya. bu araba burda oralara gidip burdan nasıl pahalıya satılıyor? bu sorunu çözmedikleri sürece elin yabancı Türk malı almaz bunu da öğrenemediler gitti. önce buraya satıp para kazanacaksın buraya ama sen buraya satmak yerine cari açığa sebep olan yabancı ürün alımına vatandaşı itiyorsun.

• adnansetek kullanıcısına yanıt
    ben de aynı şeyi yazdım çıkıp diyecekler ki orda ucuz olmalı ki yabancılar almalı reklam olmalı. senin arabana gelene kadar adamlarda yüzlerce model var ayrıca milliyetçilik ırkçılığa uğrayacaksın bunu da unutma derler adama

• adnansetek kullanıcısına yanıt
    Max fiyat suv da 33 bin euro olur uzun menzil ve full olani cam tavan koltuk isitma sogutma en iyi ses sistemi ve oto pilot dahilinde.. yoksa tesla ile rekabet edemez kaldi ki burda da edemiyor ... yani tr den ucuz olacak oradaki zarari tr deki bizlerden cikarmaya calisacaklar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adult protection da 95 almis. Yılların köklü araba firmalarından iyi sonuc. Saglam araba yapmislar. Keske fiyat uygun olsa da Çin mali araçlar yerine vatandas buna binse.

• Bu kadar kötü bir zamanda tanıtılamazdı.Herkesin dikkati başka yerde sosyal medya zaten kısıtlı kimin haberi olacak bu araçtan.Gerekirse bir hafta beklemeleri lazım ortalık biraz sakinleşsin defalarca ertelemişsin zaten bir kaç hafta daha ertelesen ne olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Çin mesela bunu çok güzel yapıyor. Kendi vatandaşına en uyguna veriyor en doğal olarak tabi ki. Zaten ben başka bir ülke de öyle duymadım, hani kendi ülkesine daha pahalı bir şeyi satıp, yabancılara daha uyguna veren. Bir bizde duydum, işte vestel misal, aynı çamaşır bulaşık makinesi Almanya'da daha ucuz. Ülker misal, hemen hemen aynı fiyata bütün aburcuburlar, bizde hele misal peyniri, balı, muzu, çileği %0.000000000000000000001 oranında koyarken avrupa ülkelerinde aynı fiyatlara maşallah %12-13 ler havada uçuyor. Efes diyeceğim de hadi onun vergisi astronomik. O yüzden aynı Efen Kıbrısta 20 lira bizde 80 lira.

Ama yani başka duymadım öyle hani bakın Tesla'yı Abd'de alırsanız 200 bin dolar ama Avrupada alırsanız 50 bin dolar falan diye. Ya da mercedes Almanyada 100 bin euroya satıp, Abd'ye gönderince 40 bin'e vermiyor. Her zaman kendi ülkende daha ucuzdur.

• Bu konu hakkında sektör hakkında en ufak bilgisi olmayıp sallayanlar yüzünden çok fazla kafa karışıklığı olmuştu. Araç Almanya'da satışa çıkınca test verisi de geldi ve harika değerlerle geldi şimdi çamur at izi kalsın yapanlar ağızlarının payını çok güzel almış oldu. Tebrikler Togg 👏😍

• Helal işte bu türk yaparsa en iyisini yapar,markadan güzel bir fiyatlandırma da yapılırsa süper satış yakalar

• Togg Ncap testinde destan yazmış. İlk ürünü de ikinci ürünüde yıllanmış firmaların önüne geçmeyi başarmış tebrik ederiz gurur duyduk.
    Bundan sonraki araçlarda bu kalite devam etmeli. Kaliteden taviz vermeden daha uygun fiyatlı araçlarda çıkarmalı.

• Helal olsun Türk mühendislerimize

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tank gibi araba olmuş.

• Gönül isterdi ki daha güzel bir fiyata alabilelim ama maalesef bu hayat bize bunu sunmuyor.
    T10f olarak da tasarımını çok sevdim, fastback araçlar seviyorum ancak 2 yıla kalmadan eskiyecek bir tasarım gibi duruyor, biraz daha far tasarımı, jant tasarımı vs yenilikçi yaklaşılabilirdi.
    NCAP verilerine gelecek olursak çoğu veri çok güzel, yalnızca yaya ve sürüş açısından bir iki eksiği var güncellemeyle çözülür mü bilmiyorum ancak kullanılan radar, kamera vs den dolayı da maksimum alınabilecek sonuç da bu olabilir.
    Kısacası sevindirici ve güzel bir tasarım, inşallah bizler de bu ekonomiyle alabiliriz de daha mutlu oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanli64 -- 8 Eylül 2025; 13:1:47 >
  • Araba güzel diyecek hiçbir sözüm yok ama o lansmandaki rezalet neydi. Selfi çektirdiler, oranın amacı o muydu? Aracı öne çıkarmak değil miydi? Youtubedaki togg kanalı videosunun son bölümünü lütfen izleyin. Nasıl lansman yapılmaz diye örnek gösterilebilir.

• Pahalı olursa bizleri ilgilendirmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine dönüyoruz dolaşıyoruz fiyat konusuna geliyoruz.

Yerli bir araç, yerli fiyattan olmalı.

Bursa'daki fabrikanın yıllık araç üretim kapasitesi 150-175 bin araç civarında belirlenmiş,

T10F'i şu anda 1.4 milyon TL'ye (35 bin Dolar civarı) koyun, 2 sene boyunca içerideki talebe yetişemezsiniz. 2 sene sipariş alsalar bu 300 bin araç üretimi demek, 35 bin dolardan toplam 10 milyar dolar civarı bir sermaye toplamış olursunuz.

Yani 10 milyar dolar toplanan para ile en kaliteli parçaları, ısı pompasını ve batarya ekipmanını istediğin tedarikçiden alırsın.

THY gibi dünya markası olmaması için hiçbir sebep yok. Bu 1-2 sene Togg için çok önemli olacak. Asyalı üreticiler bir tarafta, Avrupa'lılar gaza basmış geliyor, Amerikalı üreticiler şu anda lider konumda. Elini çabuk tutması lazım.

Aynı Xiaomi Su7 gibi, aracın teslimatı için 2 sene beklersiniz. Öyle bir talep oluşur.

Ancak şu fiyat konusunu bir türlü aşamıyoruz. 700 bin TL nakit, 700 bin TL kredi şeklinde kampanya yapın, orta ve alt gelir düzgün araca binsin.

Üst gelire TOGG'u satmak çok zor onlar Tesla, BMW, Mercedes vs alıyor.

Kaynaklara yakın kişiler benim bu düşüncemi cevaplarsa çok sevinirim. Tam olarak hedef pazar, rakip, gelir grubu kim?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.