Şimdi Ara

TOGG hesabından müjdeli paylaşım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
0
Favori
5.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Şu an sadece patron kesim ve yurtdışı firmalara çalışıp maaşını dolarla alan kesim birşeyler alabiliyor, TL maaşlı kesimin Egea alması bile zor. Otomobil fiyatlarının geldiği nokta ve aylık maaşlar ortada.

    Ülkemizde bir firmanın otomobil üretiyor olması elbette ülke açısından güzel birşey ve destekliyorum. Ama hep zenginler adına sevinmekten de sıkıldım açıkcası, bir de ucuz, normal halka hitap eden

    modelini üretsinler maaşlı çalışan bizler de alalım, sevinelim. Otomobil sahibi olmak lüks olmaktan çıksın artık şu ülkede, 4 tekerli ulaşım aracı sahibi olmak her ülkede ihtiyaç.

  • Normal bir araba fiyatının %75'ini bile artık kredi olarak çekemiyor iken TOGG'u ne yapayım ben?

    2013'de aldığım araba 2022'de alınamaz hale geldi. Araç fiyatının %50'sini nakit olarak çıkartabilseniz bile kalan kısmı ödemeniz neredeyse imkansız.

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Fiyatı hiç bir zaman düşmeyecek. Bazı markalara örnek vereyim; Arçelik, Vestel vb markaların kendi markaları ile sattığı ürünler ile Samsung, LG gibi markaların ürünlerinin fiyatları ve de alt marka ürünlerinin fiyatlarını karşılaştırınız. Hepsi yabancı markalar ile fiyat rekabetine girecektir. Yerli üretim Fiat, Renault, Toyota vb markaların fiyatlarında bir değişiklik var mı (güya yerli üretiliyorlar)?

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    1. İnsan kaç yıl yaşar ? 10 sene sonra ölmeyeceğinin garantisi var mı ? Şimdi 50 yaşında olan adam 10 sene sonra 60 yaşında olacak ahı gitmiş vahı kalmış olur.
    2. Fiyat hiç bir zaman düşmez. TR de neyin fiyatı düşmüş ? Kendinizi kandırmayın bu araç fakir ve orta seviye TÜRK halkı için üretilmiyor. Araç üretilse de üretilmese de sana bana büyük bir katkısı yok.


    Döviz 6-7 tl ye düşmezse zaten battık, döviz de düşmez bu enflasyonda düzelmez diye düşünüyorum bu gün ne aldın aldın yarın 2 katına alıyorsun.

  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Doktor ve Mühendis orta seviye değil, Ülkenin kaymak tabakasıdır.

  • Otomobilin üretilecek olması üreticiler, sermaye sahipleri adına başarı, yapılan yatırımın karşılığını almalarını isterim, batarlarsa bir şekilde zarar ülkenin zararı olur.


    Aya uzay aracı gönderebilen (inişti başarısız olmuştu) Hindistan vatandaşı mı gururlu, mutlu, memnundur, hayatı daha kalitelidir? Yoksa

    İsviçre, İsveç, Norveç, Hollanda, Danimarka, Kanada vatandaşları mı? Hatta belki İspanya Portekiz Yunanistan Bulgaristan da diyebiliriz. Hindistan'ın yarısı sefalet içinde.
    Hindistan otomobil üretiyor, motosiklet, telefon, belki rekabetçi beyaz eşya markası vardır, tekstilde ciddi önemi var.

    Yukarıdaki daha mutlu ülkelerinden ekonomisi büyük olabilir, askeri gücü yüksek olabilir, Aya araç gönderecek teknolojiye sahip olabilir fakat Hindistan'da insan kıymetsiz değersiz.


  • Anadol ve Devrim'den sonra TOGG ile yarım kalan hikayeyi tamamlayacağız. TOGG ülkemizin gururu olacak ileride Hyundai Grubu (Genesis, Kia, IONIQ) seviyelerine gelir umarım

  • Herkes için müjde değil kötü haber çünkü ülkede kimin neyi yaptığını önemsemeyip ülke için iyi olanı istese onada müjde olacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Müjdeli haber deyince, halka bedava dağıtacaklar sandım

  • Başta ki zihniyetin her icraatında olduğu gibi ülkeye hiç bir katkısı olmayan yandaş zenginleştirme amaçlı bir proje. Şunu yapana kadar toplu taşımaları ucuzlatmanın yolunu bul, elektiriği, benzini veya eti sütü ucuzlat insanlar sağlıklı beslensin...


    Ama tabi bunlar yapılırsa yandaşlar nasıl zengin olacak değil mi ?

  • mesutozturk740 M kullanıcısına yanıt

    Sanmam. Passat'a verecek olan yine Passat'a verir. Ayrıca yatırım gözüyle bakan çok fazla insan var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu arabaya harcayacağımız parayla Volvoyu satın alsaydık (en azından)her kesime hitap eden bir markamız olurdu

  • TOGG hesabından müjdeli paylaşım

    Burda yazana göre seçime kadar en az 50.000 araç çıkması lazım, çıkacaksa başım gözüm üstüne.

    Ama seçimden önce satın alınan 10-15 araçla şov yapıp oy beklerseler inanmayız.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bir tane bile şey yapmak, hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Sonrasında Dövizin yüksek olmasının yada doların 1 TL’ye düşmesinin bir anlamı yok. Alım gücünün yükselmesine odaklanmalısın. Bu ülke yıllardır çoğu şeyi üretmeyin sadece tarım kaynaklı geçinmeye çalışmaktan bu kadar fakir kaldı. Bırakın kim be üretebiliyorsa üretsin. İnsaların asıl kızması gereken bu ülkede üretilebilecekken ithal edip satmaya çalışanlar olmalı. Avrupa da iki günde zengin olmadı. Amerika da 1930larda asgari maaş aylık 28 dolardı. Aynı tarihler de Türkiye’de asgari ücret 70 dolar. Yıllar yılı üretimi bırakıp her şeyi ithal etmeye başlayınca da alım gücü düşe düşe bu zamana kadar geldi. Amerika ise her şeyi her şeyi üretti üretti bu günlere geldi. Avrupa keza gene öyle. Bırakın artık üretenleri. Üretmeyenlere odaklanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 19 Temmuz 2022; 19:46:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • seçim masalı... seçim propagandası başladığına göre seçim yakın...

  • Memlekette dar ve orta gelirli için hiç bir anlam ifade etmeyen bir haber. Sadece buradaki bir kaç adama mastürbasyon etkisi sağlıyor o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Ev araba alamayan kaymak tabaka öyle mi? Yemişim öyle tabakayı. Asgari ücret 6000, doktor maaşı 12 bin. Maaş 2 katına çıkınca kaymak tabaka mı oluyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Doktorların evi de arabası da var en azından arabası var. Yeni mezunların olmayabilir. Doktor 13 den fazla alıyor.

    Şuan sadece hemşire 13K alıyor. Doktor 15K civarında para alıyor.

    1. Emeklilikleri garanti ve güzel para getiriyor. Emekli ikramiyeleri çok yüksek.
    2. Asgari ücretlinin emekliliği kaç para ? Emekli ikramiyesi kaç para ?


    Kusura bakmayın ama gerçekler acıdır Doktorlar iyi para alıyor Döner ve diğer paralarla birlikte 20 bini geçiyor. DR genelde DR ile evleniyor 40 K dan fazla para alanlar var.

    DR savunmak için de bokunu çıkartmayalım ben şimdiye kadar arabasız DR görmedim varsa da nadir vardır.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    20 bin para mi 1150 dolar ancak ediyor, neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Ülkenin yarısı 5.500 tl alıyorsa evet 20 bin tl para boş boş konuşma belki sen 20 binden fazla kazanıyorsundur önemli değildir ama 20 bin lira çok güzel bir paradır.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.