Şimdi Ara

Tofaş şahin motor yağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1990 model şahine mobil 1 10w 60 yağ kullanılırmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben kullanırken 20/50 kullanıyordum.

• Selenia 20/50 fabrikanın tavsiye ettiği ve kullanma kılavuzunda yazan yağdır. Soğuk memleketlerde 15/40 kullananlarda var.
  • 10-60 a o kadar para vermeye değmez. 20-50 basıp devam edin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ES3NT

Selenia 20/50 fabrikanın tavsiye ettiği ve kullanma kılavuzunda yazan yağdır. Soğuk memleketlerde 15/40 kullananlarda var.

Gereken yazılmış.

Castrol GTX 20W-50 koyun. 4 litresi 43 lira. Daha ucuz markalar da var tabii ancak 43 lira zaten uygun bir fiyat. Çok ekstrem bir durum var ise, kışın çok çetin geçtiği Erzurum vb. gibi bir memlekette iseniz kış için 15W-40 ta koyulabilir. Onun haricinde 20W50

Aracınıza fabrikanın tavsiye ettiği uygun bulduğu değer haricinde yağ koymayın. Bu kesinlikle yanlıştır. Araçların tasarımı ve belirlenen yağ değerleri bir mühendislil sonucu belirlenen değerlerdir. Fabrikanın tavsiye ettiği aralıkta, iyi kalitede bir yağ koyarsanız hem aracınız için iyi olur, hem de kafanız rahat olur; yağ eksildi mi inceldi mi çamurlaştı mı gibi dertleriniz olmaz.

Saygılar.

• 15-40 koyun motorun çekişi biraz daha artar daha rahat çalışır ama biraz yağ yakar, 20-50 de kullanılabilir onuda yakıyo gerçi o motor.

• 10w40ta lpg ile kullanıyorsan en kalitelisinde bile yağ eksiltiyor. Ben castrolun 20w50sini kullanıyordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Multijet motor yağı
    11 yıl önce açıldı
    Fiat Linea yağ eksiltme
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.