Şimdi Ara

Skoda sıfır araç yağ eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım rapid 1.2 mpi motor. 2015 model, 3700 km de. Bugün yağ çubuğuna baktım baya bi aşaya inmiş. Özel servise götürdüm, yarım litreye yakın yağ ekledik, belki daha fazladır. Ordaki usta normal, olabilir dedi. Fakat araç sıfır alındı mart ayında. Yeni araçta böyle bişey olması canımı sıktı. Sizce motorunda felan bi sorun varmıdır? Başım ağrımasın diye sıfır araç aldım, normal mi yağın azalması. Motor yeni olduğu için mi acaba.

• Yeni alinmis garantili arac icinmi soyluyorsunuz bunu ?? Garanti diye birsey var kullanmak gelmedimi hic akliniza. Garanti kapsaminda pekala bakarlardi motora. Yag eklmeke lazim derlerse de yine maliyetli olsada sikinti olmazdi zira garanti kapsamindan cikmamasi icin aracin tum bakimlarinin serviste yapilmasi gerekiyor. Yaziktir sifir araca...
  • CyberBot kullanıcısına yanıt
    Belirli bir km ye kadar olabiliyor. 10000 den sonra tekrar kontrol edin eger devam ediyor olursa servisle gorusursunuz. Ama ozel servise gitmeniz hata olmus. Sifir arac almissiniz hemen oluculuge baslamissiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ozandrl

Belirli bir km ye kadar olabiliyor. 10000 den sonra tekrar kontrol edin eger devam ediyor olursa servisle gorusursunuz. Ama ozel servise gitmeniz hata olmus. Sifir arac almissiniz hemen oluculuge baslamissiniz.

Hocam yetkili servisin bi işten anladığı yok. Çaycısı ayrı, muhasebecisi ayrı, aşçısı ayrı, hepsinin maaşı nerden çıkacak? Senden benden çıkaracaklar. Özel servis kara düzen sanayi. Yetkili serviste adam önce ruhsat alıp direk geçirmeye başlıyo. Özel servis daha samimi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 12 Temmuz 2015; 1:35:28 >

Orijinalden alıntı: brkprlk35

İlla öpülsün yani adam. Servise gitse 4 aydır neredeydiniz? Hemen bi filtre, yağ, silicek suyu, servis masrafı derken adamın 1 depo benzini gider.

Yeni alinmis garantili arac icinmi soyluyorsunuz bunu ?? Garanti diye birsey var kullanmak gelmedimi hic akliniza. Garanti kapsaminda pekala bakarlardi motora. Yag eklmeke lazim derlerse de yine maliyetli olsada sikinti olmazdi zira garanti kapsamindan cikmamasi icin aracin tum bakimlarinin serviste yapilmasi gerekiyor. Yaziktir sifir araca...

Orijinalden alıntı: ozandrl

quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

İlla öpülsün yani adam. Servise gitse 4 aydır neredeydiniz? Hemen bi filtre, yağ, silicek suyu, servis masrafı derken adamın 1 depo benzini gider.

Yeni alinmis garantili arac icinmi soyluyorsunuz bunu ?? Garanti diye birsey var kullanmak gelmedimi hic akliniza. Garanti kapsaminda pekala bakarlardi motora. Yag eklmeke lazim derlerse de yine maliyetli olsada sikinti olmazdi zira garanti kapsamindan cikmamasi icin aracin tum bakimlarinin serviste yapilmasi gerekiyor. Yaziktir sifir araca...

Garanti kapsamı...

Oysa araç servise gitse, yağ eksilttiği kayıt altına alınacaktı. Araç bunu sürekli yapıyor ise önlem ve çözüm için servis kaydı önemlidir.

-ki 0 alınmış araç, garanti olduğu için illaki servise götürülür.

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.

• Pek normal değil yağ eksilmesi benim bildiğim aşınan motor yağ yakar .

• Sizce araç yağ eksiltti diye, ''aa hoşgeldiniz hemen yağ ekliyelim garanti kapsamında bizden'' mi diyeceklerdi. Arabada ki motor 1.2 hitler motor. Yıllardır bilinen bi motor, özel serviste pekala anlar diye düşünüyorum.

Bide bu garanti mevzu tamam güzel bişey ama genelde 'kullanıcı hatası' diye birşeyin arkasına sığınıyolar.

• Yaptığınız hata özel servise götürmek olmuş. Şuanda servise götürüp yağ eksiltiyodu demeniz gerekirdi onlarda servis kaydı açıcaklardı sana tekrardan kontrol etmen için söyliyiceklerdi. Servislerden bukadar korkmayın motorda arıza varsa tamir edilirdi. Birde ilk kmlerde yağ eksiltmesi normaldir motora dokundurmayın. Eğer sürekli eksiltme yaparsa servise gidip çözüm isteyin servis fiyatları biraz fazla olsada garantili araç. Bişey olsa da yaparlar ücretsiz. Sizden en fazla 30 lira 1 lt yağ parası alınırdı. Ayrıca özel servisin ne yağ koyduğuda önemli içindekinden farklıysa iki yağ birbirini bozar.
  • Bilerek cevap butonuna basmadım yanlış anlaşılsın istemiyorum. Koskoca firma sırf ben motora yağ ekledim diye garanti dışı bırakacak ise varsın garantiyi hiç vermesin daha iyi. Sorun sonradan yağdan çıkarsa eyvallah da gidip arabanın davlumbazı kırılıp garanti dışı derlerse dediğim gibi hiç vermesin daha iyi. Yolda kalsan araçta yağ kalmasa benzinlikten 5Lt'lik yağ alıp koymaz mısın? Koymayıp servisi arıyıp aracı çektirip saatlerinizi harcarsanız bu sizin bileceğiniz iş saygı duyarım.

Haklısınız konu biraz saptı, ilk zamanlarda eksiltmesi normal. Önemli olan tekrarlamaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 12 Temmuz 2015; 3:31:50 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

eğer ilk se bekle bi 3-4bn km daha yap arada kontrol et ve kesin yetkili servise götür ve yağ eklettiğini falanda söyleme her ne kadar etik olmasada aksi halde garantini devre dışı atabilirler....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: öcüü..

sıfır araç bi hata kusur yoksa yağ eksiltmez.. belki ilk aldığında eksikti kullanmadan baktınmı yada 3-5 gün içinde yoksa bu zamana kadar ilk defamı baktın..

eğer ilk se bekle bi 3-4bn km daha yap arada kontrol et ve kesin yetkili servise götür ve yağ eklettiğini falanda söyleme her ne kadar etik olmasada aksi halde garantini devre dışı atabilirler....

Daha önce baktım hocam, daha fazla vardı, dün tekrar baktığımda baya bi eksilmiş.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.